Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017
Greek Dutch English French German Italian Spanish

Από Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλου 
Η χλιδάτη ηθοποιός του Χόλιγουντ Μακαρένα Γρανάδα καλείται να επιστρέψει στην Ισπανία για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας επικής κινηματογραφικής παραγωγής που επιφυλάσσει εκπλήξεις για εκείνη και το συνεργείο. Εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια που οφείλονται στην τελειομανία του οσκαρικού Τρουέμπα, το σενάριο χάνει όμως γρήγορα την κατεύθυνσή του, βασισμένο σε μια εξαιρετικά αδύναμη πλοκή.

Ο Φερνάντο Τρουέμπα επιστρέφει στο «Κορίτσι των Ονείρων μου» (1999 ) για να γυρίσει την κινηματογραφική του συνέχεια «Η Βασίλισσα της Ισπανίας». Η πλειονότητα του καστ επανέρχεται, τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει. Το ιστορικό πλαίσιο μεταφέρεται στη φασιστική Ισπανία του Φράνκο, όπου η χλιδάτη πλέον ηθοποιός του Χόλιγουντ Μακαρένα Γρανάδα καλείται να επιστρέψει για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας επικής κινηματογραφικής παραγωγής.
Η προσοχή τού βραβευμένου με ξενόγλωσσο Όσκαρ για το «Belle Epoque» Τρουέμπα στις λεπτομέρειες των σκηνικών και των κουστουμιών εξασφαλίζει μια εντυπωσιακή εικαστική αναπαράσταση της περιόδου, ενώ η Πενέλοπε Κρουζ δεν δυσκολεύεται να φέρει τον αέρα της σταρ στον ρόλο και να κυριαρχήσει με διαφορά στην ταινία. Το σενάριο όμως χάνει την κατεύθυνσή του όταν επιχειρεί να απεικονίσει βεβιασμένα τόσο το «βαρύ» πολιτικό φόντο όσο και την αλλοπρόσαλλη καθημερινότητα ενός πολυέξοδου γυρίσματος με φαντασμένους σταρ, με τις όποιες­ αστείες στιγμές να αγνοούνται ακόμη.

Έτσι η πλοκή αποδυναμώνεται και ο φιλμικός χρόνος επιμηκύνεται, μέχρι το –απόλυτα προβλέψιμο– τέλος των περιπετειών των σινεφίλ ηρώων.

Επικαιρότητα

IMAGE
Απροσπέλαστο Σήμερα 11 Οκτωβρίου Το Κέντρο Της Αθήνας
Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι κινηθούν σήμερα στο...