Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Greek Dutch English French German Italian Spanish

Ένα αργεντίνικο δραματικό νουάρ του 1960 διασκευάζεται ως μια πικρή, πολυεπίπεδη παραβολή πάνω στην εξουσία, την ηθική και τις καθημερινές, ψυχολογικές και πολιτικές διαστάσεις τους.

Mόνιμος σεναριογράφος­ του συμπατριώτη του Πάμπλο Τραπέρο («Leonera», «Το Αρπακτικό» ), ο 37χρονος Αργεντινός Σαντιάγο Μίτρε έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες, ξεκινώντας από τον «Φοιτητή» του 2011 και φτάνοντας στο επερχόμενο πολιτικό θρίλερ «The Summit».

Ενδιά­μεσα η διπλά βραβευμένη στην Εβδομάδα Κριτικής των Κανών «Paulina» είναι αναμφίβολα η κορυφαία δουλειά του, μοντέρνα δια­σκευή ενός αργεντίνικου δραματικού νουάρ του 1960. Σε αυτήν, παρά τις αντιρρήσεις του ανώτατου δικαστικού πατέρα της, η Παουλίνα­ εγκαταλείπει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα μεγαλοδικηγόρου και αποφασίζει να δουλέψει ως δασκάλα στην επαρχία.
Εκεί όμως την περιμένει μια σοκαριστική εμπειρία, καθώς πέφτει θύμα βιασμού από μια παρέα νεαρών. Χωρίς να αφορά μια ιστορία εκδίκησης, η ταινία αναζητά την έννοια της απονομής δικαιοσύνης με έναν πολυεπίπεδο τρόπο, που συνδέει τη διαχείριση της εξουσίας με τις προσωπικές ηθικές επιλογές και την κοινωνική ευθύνη που αυτές συνεπάγονται.

Ο Μίτρε διαχειρίζεται συγκινητικά το μελοδραματικό πυρήνα του σεναρίου, υιοθετεί ένα πρωτότυπο αφηγηματικό στιλ που παίζει με το χρόνο και τις «οπτικές γωνίες» και παραμένει ένας μεθοδικός, βαθυστόχαστος ψυχογράφος με πολιτική ευαισθησία και υπαρξιακές ανησυχίες.
Αργεντινή. 2015. Διάρκεια: 103΄. 

Ζώδια-News

IMAGE
Ο Ήλιος Εισέρχεται Στον Ζυγό (Επιρροή Ως 23 Οκτωβρίου)
Τώρα είμαστε πολύ κοινωνικοί, έχουμε πολύ καλή έκφραση του λόγου...
IMAGE
Τα Ζώδια Της Παρασκευής 22/9
Μυστικά που βγαίνουν στο φως Διάβασε τις Ημερήσιες...

Επικαιρότητα

IMAGE
Φθινοπωρινή Ισημερία 22 Σεπτεμβρίου 2017
Γιατί ακούς συνέχεια "φθινοπωρινή ισημερία" αυτές τις μέρες; Η...
IMAGE
Έρχονται Φθινοπωρινές Ημέρες
Το Φθινόπωρο ξεκινάει με βροχές από τις 25 Σεπτεμβρίου     Το...