Ιανουαρίου 17, 2018

KOYZINA

Γλυκιά απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας

Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια σιμιγδάλι
10 γραμμάρια μαγιά
10 γραμμάρια αλάτι
50 ml λάδι
375 ml νερό
Για τη γέμιση

200 γραμμάρια κουβερτούρα
3 μπανάνες
60 γραμμάρια βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει.

Για τη συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης

Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 30 λεπτά.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.

Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη και τις ροδέλες από τις μπανάνες μαζί με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

KOYZINA

το κλασικό κέικ μπορεί να γίνει η βάση για να δημιουργήσεις απίθανους συνδυασμούς. Φαντάσου, λοιπόν, την έκπληξή μου όταν βρήκα μία συνταγή για λαχταριστά σοκολατένια τετραγωνάκια, και κατάλαβα ότι βασιζόταν σε απλό κέικ … βουτηγμένο σε σοκαλάτα. Απλά τέλειο!

Υλικά

Για το κέικ

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2/3 του φλιτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αβγά
80 ml γάλα
1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Για τη σος σοκολάτας

1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάς τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνεις τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα.
Προσθέτεις σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σε συνδυασμό με το γάλα και συνεχίζεις να ανακατεύεις. Αν δεις ότι το μείγμα σου είναι πολύ στέρεο συμπληρώνεις με λίγο γάλα ή με λίγο αλεύρι αν σου βγει αραιό.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Κάνεις το τεστ με το ξυλάκι για να δεις αν βγαίνει καθαρό.
Το αφήνεις να σταθεί για 5 λεπτά, το αφήνεις να κρυώσει και το ξεφορμάρεις πάνω σε σχάρα (για να παίρνει αέρα).
Κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύεις αργά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτεις το μέλι και συνεχίζεις να ανακατεύεις.
Βουτάς το κάθε κομμάτι κέικ στη σοκολάτα και το αφήνεις πάνω σε ταψί με λαδόκολλα για να παγώσει η σοκολάτα. Πριν παγώσει η σοκολάτα μπορείς να πασπαλίσεις με τριμμένη καρύδα, καβουρδισμένα φουντούκια ή χρωματιστή τρούφα.

KOYZINA

 

Ένα ξεχωριστό πρασόρυζο, με σέλινο και αβγολέμονο, αλλά με κόκκινο χρώμα χάρη στον πελτέ ντομάτας. Ετοιμάζεται γρήγορα κι εύκολα και είναι ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10' Χρόνος μαγειρέματος:25' Έτοιμο σε:35'
αβγολέμονο, πράσα, πρασόρυζο, σέλινο
Νίκη Μηταρέα

Υλικά
2 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κιλό σέλινο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αβγολέμονο
1 αβγό
xυμό από 1½ λεμόνι

Διαδικασία
Ζεματίζετε το σέλινο για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει και το σουρώνετε.

Βάζετε σε δεύτερη κατσαρόλα τα πράσα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το σέλινο και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με νερό.

Μόλις πάρουν δυο βράσεις, ρίχνετε πάνω στα λαχανικά το ρύζι, χωρίς να ανακατέψετε, και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο, περιχύνετε το φαγητό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Αντωνία Κατή

olivemagazine.gr

KOYZINA

Υλικά

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια τόνος κονσέρβα
Μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 σταγόνες ταμπάσκο
1/3 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 συσκευασία ψωμάκια καναπέ ή 1 μπακέτα κομμένη σε φέτες

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τον τόνο και τον λιώνουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τρεις ώρες.

Όταν πήξει, θα ξεφορμάρουμε τη βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ.
Στη συνέχεια κόβετε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες και βάζετε από πάνω με κορνέ τη μους τόνου.

KOYZINA

Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας και φράουλες

Συστατικά
Για την κρέμα
500ml γάλα
30γρ. κορν φλάουερ
4 κρόκοι αβγού
80γρ. ζάχαρη
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
60γρ. αλεύρι
60γρ.βουτυρο
8 φράουλες
1 φύλλο σφολιάτας
40γρ.ζάχαρη άχνη

Nutrition Info
539,6 Ενέργεια kcal

30,3 Λιπαρά g

12,8 Κορεσμένα λιπαρά g

57,9 Υδατάνθρακες g

33,6 Συνολικά σάκχαρα g

8,3 Πρωτεϊνες g

1,0 Φυτικές ίνες g

0,1 Νάτριο g

0,3 Αλάτι g

Οδηγίες
1. Χτυπάμε στο μίξερ τους 4 κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτοι.
2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με το αλεύρι και το γάλα.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο για μέχρι να πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μίξερ και το κορν φλάουερ με το αλεύρι.
4. Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει 2 βράσεις και βγάζουμε από την φωτιά.
5. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί αφού την έχουμε σπάσει σε κομμάτια και την προσθέτουμε στην κρεμά μας μαζί με το βούτυρο.
6. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
7. Πριν σερβίρουμε την κρέμα από το ψυγείο ανακατεύουμε ξανά.
8. Βάζουμε το φύλλο πάνω σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε παντού την άχνη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
9. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με πρώτα φύλλο από κάτω,κρέμα στην συνέχεια και με φράουλες κομμένες στα 6 επαναλαμβάνοντας το ίδιο 2 φορές.
Μερίδες : 8
Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
http://ionsweets.gr

KOYZINA

 

Συστατικά
240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ μαύρη ζάχαρη
1 κγ baking powder
1 κ.γ καφέ
½ κ.γ κανέλα
¼ φλιτζανιού κρύο βούτυρο
120 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
60 γρ καρυδόψυχα.
3 αυγά
1 αυγό χτυπημένο για επικάλυψη
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Προετοιμάζουμε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι τη ζάχαρη τη μαύρη ζάχαρη το baking powder τον καφέ την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας την καρυδόψυχα .
4. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε τη ζύμη πάνω. Η ζύμη είναι μαλακή και κολλώδης. Με αλευρωμένους χέρια ζυμώνουμε απαλά 8-10 φορές.
5. Με αλευρωμένους χέρια χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα. Ανοίγουμε μεμβράνη και τοποθετούμε μέσα το 1 τέταρτο κάνοντας ένα λουκάνικο, κλείνουμε την μεμβράνη και πιέζουμε την ζύμη να πλατύνει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
6. Ψήνουμε στους 175 για 20 λεπτά.
7. Αφαιρούμε την μεμβράνη, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Κρυώνουμε για 1 ώρα και μετά κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 8 λεπτά από την 1 πλευρά και 8 από την άλλη μέχρι να πάρουν χρώμα.
8. Αφήνω να κρυώσουν και είναι έτοιμα!
Μερίδες : 40
Έτοιμο σε : 120 Λεπτά
Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο, Μπισκότα
Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
Συστατικά :baking powder, αβγά, αλεύρι, βούτυρο, κανέλα, καρυδόψυχα, καφές, μαύρη ζάχαρη, σταγόνες σοκολάτας

Αριάδνη Πούλιου

http://ionsweets.gr/

KOYZINA

 

Στην κλασική συνταγή του μπριάμ προσθέτουμε τρεις αρωματικές νότες: ρίγανη, βασιλικό και μαϊντανό.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:50' Χρόνος μαγειρέματος:50' Έτοιμο σε:1:40'
Υλικά
500γρ. πατάτες μέτριες, για φούρνο
500γρ. κολοκύθια μέτρια
500γρ. μελιτζάνες στρογγυλές, μέτριες
4 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές μικρές, ψιλοκομμένες
120ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
αλάτι

Διαδικασία
Κόβετε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Βάζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζετε με αλάτι. Τα αφήνετε για μισή ώρα και μετά τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές και σβήνετε τη φωτιά.

Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τις ροδέλες των λαχανικών σε στρώσεις και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το περιεχόμενο του τηγανιού. Το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στα λαχανικά με μία κουταλιά σούπας αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε το μπριάμ στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips
Θυμηθείτε πως για να γίνει νόστιμο το μπριάμ πρέπει να καούν λίγο οι ακρούλες των λαχανικών.

olivemagazine.gr

KOYZINA

Ξεχωριστό πιάτο με γλυκιά γεύση για ένα νόστιμο ορεκτικό
Υλικά για 6 άτομα
8 κρεμμύδια
μισό κιλό χοιρινό κιμά
1 κούπα ρύζι
μισό φλιτζάνι ντοματάκι κον κασέ
μισό φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να διαλύονται.
Όταν κρυώσουν κόβουμε το καπάκι τους και με προσοχή βγάζουμε τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Με τα κρεμμύδια που θα περισσέψουν τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στον κιμά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζουμε τον κιμά και αμέσως προσθέτουμε τη ντομάτα, το ρύζι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή 40 λεπτά αφού έχουμε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.

newsbeast.gr

KOYZINA

Ίσως να είναι η συνταγή που έχει πάει σε εξαιρετικά πολύ κόσμο χέρι - χέρι!

Μοναδική γεύση με μια υπέροχη υγρή αίσθηση στο στόμα.

Υλικά
-Σχεδόν 2 λίτρα γάλα (σε αυτή την ποσότητα βάζω 1 εβαπορέ, 1 κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο φρέσκο γάλα )
-600 γρμ ζάχαρη
-200 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
-150 γρμ φρέσκο βούτυρο
-2 βανίλιες
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-4 αβγά
-4 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση
-Βράζω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα 2/3 του βουτύρου, μέχρι να πήξει. Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνω τα αβγά.
-Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί φούρνου και βάζω 1-1 τα φύλλα βουτυρωμένα με το υπόλοιπο βούτυρο που είχαμε αφήσει και από επάνω την κρέμα.
-Πασπαλίζω με ζάχαρη παντού.
-Ψήνω στους 180ο C για 50΄ περίπου.

***Στο τέλος αν θέλω σερβίρω πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή: Ελπίδα Συμεωνίδου

thessalonikiartsandculture.gr

KOYZINA

Κανταΐφι σουφλέ με τυριά, ζαμπόν και πιπεριές Φλωρίνης

Προετοιμασία: 0:10' Μαγείρεμα: 0:50' Εύκολη Μερίδες: 10 Μια συνταγή του ονείρου, για τους λάτρεις του τυριού και όχι μόνο


Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
6 αβγά
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για τη γέμιση τυριών
300 γραμ. φέτα τριμμένη
300 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300 γραμ. κασέρι τριμμένο
300 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 αβγά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για το σουφλέ τυριών, πρώτα βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4′-5′ ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.

Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.

Χτυπάμε σε μπολ τα 6 αβγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 50′ περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.

Η ταινία της εβδομάδος

Maria by Callas

Ντοκιμαντέρ για τη σπουδαιότερη σοπράνο του προηγούμενου αιώνα. 

 

 

 

 

 

 

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin