Αυγούστου 18, 2018

KOYZINA

Μια ελαφριά πίτα με γλυκιά γέμιση από τα σέσκουλα και τρομερά αρωματική από τα 3 διαφορετικά μυρωδικά της.

Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Σκεύος: στρογγυλό ταψί διαμ. 30 εκ.

Υλικά για τη γέμιση

1 ½ κιλό σέσκουλα, πλυμμένα και καθαρισμένα
150 ml ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
170 γρ. ρύζι καρολίνα

Άλλα υλικά
6 χωριάτικα φύλλα “κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης” alfa
ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση
1) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Στραγγίζουμε τα σέσκουλα καλά και τα χοντροκόβουμε.

2) Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

3) Προσθέτουμε τα σέσκουλα, τον άνηθο, το μαϊντανό και το μάραθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να μαραθούν.

4) Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

5) Λαδώνουμε στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο “κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης” alfa και το λαδώνουμε με πινέλο.

6) Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε κι αυτό.

7) Απλώνουμε τη μισή γέμιση σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο και το λαδώνουμε.

8) Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση πάνω από το τρίτο φύλλο.

9) Καλύπτουμε με τα τρία τελευταία φύλλα, λαδώνοντας καλά το καθένα. Εάν περισσεύει πολύ φύλλο, κόβουμε λίγο από τις άκρες και τις διπλώνουμε να σχηματίσουν το γείσο της πίτας. Λαδώνουμε και το γείσο.

10) Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει το φύλλο.

11) Σερβίρουμε την πίτα ελαφρώς ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

madameginger.com

KOYZINA

Υλικά συνταγής:

500 γρ. λιγκουίνι
αλάτι
πιπέρι
γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κούπα ούζο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λιγκουίνι και με 1 κουταλιά αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες .

Σκεπάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.

Οι γαρίδες θα βγάλουν ζουμί καθώς θα βράζουν.

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το ούζο και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό ζουμί.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και τον μαϊντανό.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Κατεβάζουμε από την φωτιά την σάλτσα, και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά.

Ανακατεύουμε την σάλτσα με τις γαρίδες με τα μακαρόνια αφοό τα έχουμε σουρώσει, και σερβίρουμε με πασπαλισμένη γραβιέρα!

Τα λιγκουίνι με γαρίδες είναι έτοιμα.

KOYZINA

Ένα γλυκάκι σαν αυτά που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες με κάθε λογής φρούτα εποχής. Εδώ με τραγανά γεμιστά μπισκότα στη βάση και στρώσεις από ωραία βελούδινη κρεμούλα και νεκταρίνια εναλλάξ.

1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με κρέμα βανίλιας, θρυμματισμένα

για το σιρόπι με νεκταρίνια

2 νεροπότηρα (600ml) νερό

1 νεροπότηρο ζάχαρη καστανή

6 νεκταρίνια, χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κυβάκια

½ λοβό βανίλιας

για την κρέμα

750ml γάλα φρέσκο

150γρ. ζάχαρη

3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

90γρ. κορν φλάουρ

125γρ. μαργαρίνη

Ανοίγετε τη βανίλια κατά μήκος, την κόβετε στη μέση και «ξύνετε» τα σποράκια από τη μισή σε ένα μπολάκι. Το κρατάτε στην άκρη.

Φτιάχνετε το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με την καστανή ζάχαρη, για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε τα κυβάκια από τα νεκταρίνια και τα βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύετε και αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και να αρωματιστεί.

Φτιάχνετε την κρέμα

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι απλώς να γίνει χλιαρό.

Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κορν φλάουρ χτυπώντας τα με το μίξερ ή με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.

Προσθέτετε λίγο από το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε καλά, μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν. Τότε, αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε καλά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το τελικό σας μίγμα να πήξει.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε.

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτετε τη βάση του με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα και τα σκεπάζετε με τη μισή κρέμα.

Από πάνω απλώνετε τα μισά κυβάκια νεκταρίνια, καλά στραγγισμένα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, τα υπόλοιπα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα μπισκότα.

Σκεπάζετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για 4 - 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να παγώσει.

Αφαιρείτε τα αποσπώμενα τοιχώματα του ταψιού και κόβετε το γλυκό σε κομμάτια.

KOYZINA

Αφράτη τάρτα αμυγδάλου με ζουμερά ροδάκινα κομπόστα που μπορείτε να απολαύσετε με ένα φλιτζάνι αχνιστού αρωματικού καφέ.

Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
125γρ. βούτυρο
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. ζάχαρη άχνη
50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα σε σκόνη
1 αβγό
Για τη γέμιση
200γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα σε σκόνη
150γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό μαλακωμένο
λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
1 κονσέρβα Ροδάκινο Μισό σε σιρόπι DEL MONTE

Διαδικασία
Κρατάτε λίγο αλεύρι στην άκρη και βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε το φτερό και χτυπάτε τα υλικά στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι που έχετε κρατήσει και όταν ενσωματωθεί σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα.

Την τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας, την πατάτε με την παλάμη σας να ανοίξει και την ανοίγετε σε λεπτή ζύμη με τον πλάστη. Την μεταφέρετε πάνω από μια ταρτιέρα μαζί με τις λαδόκολλες, αφαιρείτε την πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζετε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα και ξεκολλάτε προσεκτικά και τη δεύτερη λαδόκολλα. Καλύπτετε προσεκτικά τον πάτο και τα πλαϊνά της, κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω. Την τρυπάτε με πιρούνι και την αφήνετε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ετοιμάζετε τη γέμιση. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη χτυπώντας με σύρμα. Προσθέτετε βροχηδόν το αμύγδαλο και αφού ενσωματωθεί ανακατεύετε το γάλα και το βούτυρο και την εσάνς, αν χρησιμοποιήσετε.

Ψήνετε τη βάση της τάρτας μόνη της για 15 λεπτά. Στραγγίζετε τα ροδάκινα από το σιρόπι τους. Ξεφουρνίζετε την τάρτα και στρώνετε μέσα τη γέμιση του αμυγδάλου. Τοποθετείτε από πάνω τα ροδάκινα με διακοσμητικό τρόπο και συνεχίζετε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για 25-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει η βάση να χρυσίσει ελαφρά και να πήξει η γέμιση της τάρτας.

Ξεφουρνίζετε την τάρτα και περιμένετε να κρυώσει πριν την σερβίρετε.

KOYZINA

Ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό. Μια εύκολη συνταγή για καλαμαράκιαγεμιστά με ρύζι, ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.

Υλικά 
•1200 γρ. περίπου καλαμαράκια μεγαλούτσικα
•9-10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
•1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•1/2 φλ.τσ. άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
•1 λεμόνι, το χυμό
•1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
•1/2 φλ.τσ. ρύζι καρολίνα
•1/2 φλ.τσ. ούζο
•1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
•αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 
1.Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αφαιρώντας τα πλοκάμια, τα οποία ψιλοκόβουμε χωριστά. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
2.Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε γιά 2′ το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φρέσκο κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και τα γυρίζουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να σωταριστούν λίγο με το λάδι τους. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μισό λεπτό στη φωτιά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε λίγο να το πιεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το βάζουμε 5′ σε σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του, τα οποία κρατάμε.
3.Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Γεμίζουμε με το μείγμα κάθε καλαμάρι κατά τα 3/4 και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος στη σειρά. Ρίχνουμε γύρω γύρω όσα υγρά άφησε η γέμιση και περιχύνουμε τα καλαμάρια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Τα ψήνουμε στο φούρνο γιά 1 ώρα περίπου, σκεπασμένα γιά 30′ με αλουμινόχαρτο. Τα γυρίζουμε και ελέγχουμε αν χρειάζονται λίγο νεράκι ενδιαμέσως.
sintayes.gr

KOYZINA

Κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο

Υλικά
300 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. καλαμποκέλαιο
50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος
250 γρ. κρασίλευκό, ξηρό
150 γρ. άχνη ζάχαρη
150 γρ. σουσάμι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, γεμάτο
1 πρέζα αλάτι


800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι τα λάδια, το χυμό και το κρασί. Προσθέτουμε την άχνη ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε ρίχνοντας σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύοντας φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη, την οποία ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 5 εκ. κόβουμε δίσκους. Τους μεταφέρουμε πάνω σε λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

KOYZINA

Η συνταγή που έχουμε για εσάς, είναι ό,τι καλύτερο για πρωινό, ή για ένα σνακ μέσα στην ημέρα (τότε που χρειάζεστε λίγη παραπάνω ενέργεια). Περιέχει ακατέργαστους (ούτε ψημένους, ούτε αλατισμένους) ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και φυσικά γλυκαντικά. 

Είναι το ιδανικό σνακ που όχι μόνο θα σας χορτάσει, αλλά θα σας δώσει και το boost ώστε να ανταπεξέλθετε σε ένα δύσκολο πρόγραμμα.

Παράλληλα, θα καρπωθείτε όλα τα (τεράστια) οφέλη των σπόρων και των ξηρών καρπών με μία δαγκωνιά.

Υλικά:
1 κούπα νιφάδες βρώμης
3/4 της κούπας ακατέργαστα αμύγδαλα - ψιλοκομμένα
1/2 κούπα αποξηραμένα βατόμουρα
1/2 κούπα ακατέργαστα φιστίκια - ψιλοκομμένα
1/3 της κούπας ακατέργαστα κάσιους - ψιλοκομμένα
1/3 της κούπας ωμοί κολοκυθόσποροι

1/4 της κούπας ακατέργαστοι ηλιόσποροι
1/3 της κούπας αλεσμένοι λιναρόσποροι
1 κούπα βούτυρο αμυγδάλου
1/3 της κούπας μέλι [ή αγαύη για vegan]
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Οδηγίες
1. Βάλτε χαρτί ψησίματος σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεσαίο μπολ, τοποθετήστε όλα τα ξηρά υλικά και τα ανακατέψτε τα.
2. Προσθέστε το μέλι και αρχίστε να ανακατεύετε με ένα μεγάλο ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε το βούτυρο αμυγδάλου και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα.
3. Ίσως χρειαστεί να βάλετε τα χέρια σας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ανακατευτεί όλα τα υλικά.
4. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και πιέστε το με τα χέρια σας να κάνει μια ωραία στρώση.
5. Βάλτε το στην κατάψυξη για 1 ώρα, και στη συνέχεια βγάλτε την στρώση με τα υλικά, σηκώνοντας απλά το χαρτί ψησίματος. Κόψτε σε τετράγωνα όσο μεγάλα θέλετε.

Σημειώσεις
Η συνταγή βγάζει περίπου 16 μπάρες.
Φυλάσσετε τις μπάρες σε γυάλινο δοχείο στην κατάψυξη.

bovary.gr

KOYZINA

Μία εντυπωσιακή και θρεπτική σαλάτα με μαύρες φακές, γαρίδες και ντακάκια με κριθάρι ολικής άλεσης Κρητών Άρτος. Είναι τόσο χορταστική που μπορείτε να την απολαύσετε και ως κυρίως πιάτο


Υλικά
¾ φλιτζανιού φακές μαύρες beluga, βρασμένες
5 Ντακάκια με Κριθάρι Ολικής Άλεσης Κρητών Άρτος
4 κλωνάρια μάραθο
½ φινόκιο
2 πορτοκάλια
1 αβοκάντο
4 κουτ. σούπας ξίδι
5 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
αλάτι, πιπέρι
Για τις γαρίδες
8 γαρίδες No4, καθαρισμένες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο, κοπανισμένους
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ρίχνετε στις γαρίδες το ελαιόλαδο και τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε καλά και σοτάρετε σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνετε.

Μεταφέρετε το ζωμό από τις γαρίδες σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε μέσα το ξίδι, το σησαμέλαιο και ανακατεύετε πολύ καλά, δημιουργώντας ουσιαστικά το dressing της σαλάτας σας.

Ψιλοκόβετε το μάραθο και το ρίχνετε στο μπολ με το dressing. Στη συνέχεια κόβετε το φινόκιο σε λεπτές φέτες και το προσθέτετε στη σαλάτα.

Φιλετάρετε τα πορτοκάλια και τα ρίχνετε στη σαλάτα. Καθαρίζετε και κόβετε και το αβοκάντο σε κυβάκια και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Τέλος ρίχνετε μέσα και τις βρασμένες φακές και ανακατεύετε.

Σπάτε τα παξιμάδια σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνετε στη σαλάτα, ανακατεύετε μία τελευταία φορά, μεταφέρετε σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις γαρίδες και σερβίρετε.

KOYZINA

Σπιτική μελιτζανοσαλάτα

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό µελιτζάνες στρογγυλές
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι
φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση
Τρυπάτε αρχικά τις µελιτζάνες µε ένα πιρούνι και τις ψήνετε στο φούρνο.
Τις καθαρίζετε και τις πολτοποιείτε στο µίξερ µε το λεμόνι και το αλάτι.
Προσθέτετε το σκόρδο και λίγο λίγο το λάδι.
Σερβίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο.

KOYZINA

Αν λατρεύετε τα τάκος, αλλά δεν θέλετε να προσθέσετε κιμά, έχουμε την κατάλληλη, νόστιμη εναλλακτική λύση.

Αντί για κρέας, προσθέτετε φακές, που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντικαθιστούν πλήρως το κρέας, αφού προσφέρουν και πρωτεΐνες. Και μαζί με τις φακές προτείνουμε μια χορταστική σαλάτα για γέμιση

Υλικά
– 6 τορτίγιες από καλαμπόκι

Για το μείγμα με φακές και καρύδια
– 2 1/2 φλιτζάνια (400 γρ.) μαγειρεμένες καφέ φακές

– 1 φλιτζάνι (100 γρ.) ψημένα καρύδια

– 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντοματοπελτέ

– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν

– 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό

Για το μείγμα ντομάτας – κάλε
– 4 φύλλα κάλε, ψιλοκομμένα

– 1 φλιτζάνι (150 γρ.) ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

– 1 κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο

Για τη κρεμμώδη σάλτσα
Αυτό είναι τελείως προαιρετικό. Αυτά τα τάκος θα είναι το ίδιο εκπληκτικά χωρίς την κρεμμώδη σάλτσα.

– 1 πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρές μπουκιές

– 3 μεγάλα καρότα

– 1/4 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά

– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 2 φλιτζάνια (500 ml) νερό, και επιπλέον ½ φλιτζάνι (125 ml), ξεχωριστά

– 1/2 φλιτζάνι (75 γρ.) ωμά κάσιους, μουλιασμένα στο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά

– 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μέθοδος παρασκευής
1. Βράστε τις φακές με τη συνηθισμένη διαδικασία, αλλά σκέτες.

2. Προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές, τα ψημένα καρύδια, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, την πάπρικα, το εστραγκόν, το αλάτι και το νερό σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ανακατευθούν πλήρως.

3. Μην το παρακάνετε όμως, αφού δεν θέλουμε να γίνουν αλοιφή. Είναι καλύτερα να αφήσετε και κάποιες φακές ως έχουν.

Το μείγμα ντομάτας – κάλε
1. Προσθέστε το κάλε σε ένα μπολ και τρίψτε το με τα χέρια σας μέχρι να μαζευτεί σε όγκο.

2. Ύστερα, προσθέστε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε.

Για τη κρεμμώδη σάλτσα (προαιρετικό)
1. Τοποθετήστε την πατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι, τον κουρκουμά και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, καλύψτε με 2 φλιτζάνια νερού και σιγοβράστε για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.

2. Στεγνώστε τα κάσιους και προσθέστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι και το επιπλέον ½ φλιτζάνι νερού.

3. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να γίνει πολύ κρεμμώδης και απαλή, περίπου 2 λεπτά.

Σύνθεση των τάκος
1. Ζεστάνετε την τορτίγια, απλώστε την κρεμμώδη σάλτσα σε κάθε ένα (προαιρετικά), προσθέστε το μίγμα του τάκο και απλώστε από πάνω το μίγμα του κάλε, της ντομάτες και του κρεμμυδιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

http://enallaktikidrasi.com/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin