Ιουλίου 17, 2018

KOYZINA

Υλικά
5 κουτ.σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
400 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο
½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
500 γρ. μακαρόνια
½ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα μπρόκολα σε βραστό αλατισμένο νερό, αφήνουμε το νερό να ξαναβράσει και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη βρύση κάτω από κρύο νερό. Λιώνουμε τις 3 κουταλιές σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μπρόκολα και την κρέμα, τα ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα μαγειρεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει λίγο. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο βραστό νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα, ανακατεύοντάς τα με τις επιπλέον 2 κουταλιές σούπας Flora σε με βούτυρο αλουμινόφυλλο.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Της Βαρβάρας Μελιδώνη

KOYZINA

Υλικά

Για τη βάση:

2 πακέτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
3 σφηνάκια λικέρ κουαντρό
500 γρ. παγωτό βανίλια

Για το γαρνίρισμα:

350 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
λίγη αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα γεμιστά μπισκότα στο μπλέντερ μας.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα μαζί με το Flora Soft με βούτυρο και το λικέρ και τα ζυμώνουμε μεταξύ τους.
Τοποθετούμε ένα μέτριο τσέρκι επάνω σε μία λαδόκολλα, την οποία έχουμε βάλει μέσα σε ένα ρηχό ταψάκι.
Βάζουμε και πιέζουμε τη ζύμη των μπισκότων μέσα στο τσέρκι και δημιουργούμε μία βάση.
Βγάζουμε με το σκουπ μπάλες από τη συσκευασία του παγωτού βανίλιας και γεμίζουμε το τσέρκι.
Βάζουμε το ταψάκι με την τούρτα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς.
Ρίχνουμε στο μίγμα μας τη λιωμένη κουβερτούρα, προσέχοντας να μην ξεχειλίσει από το τσέρκι.
Πουδράρουμε με την αμυγδαλόψιχα.
Βγάζουμε το τσέρκι, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

KOYZINA

Υλικά

Για τη βάση του κανταϊφιού:

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
Για τη σαντιγί:

500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανιλέτα alsa
Για την κρέμα πατισερί:

1ο βήμα

550 ml γάλα φρέσκο
1 βανιλέτα alsa
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2ο βήμα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 κρόκοι αυγών
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ. Flora Soft με βούτυρο

Για το σιρόπι:

900 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
4 κουτ. σούπας γλυκόζη
Χυμός από ½ λεμόνι και το ξύσμα από 1 ολόκληρο λεμόνι
Υλικά για το στόλισμα:

τρούφα σοκολάτας
1 συσκευασία παγωτό καϊμάκι

Εκτέλεση
Για τη βάση του κανταϊφιού:

Λιώνουμε καλά το Flora Soft με βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία μέσα σε ένα μικρό σκεύος.
Ξεμπλέκουμε το φύλλο του κανταϊφιού και τοποθετούμε σε ταψί.
Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής μουσκεύουμε καλά το φύλλο κανταΐφι με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και στη συνέχεια το ψήνουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190°C μέχρι να πάρει χρώμα.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο χρόνο που περιμέναμε να ψηθεί το κανταΐφι, προετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία σε ένα μικρό σκεύος το γάλα, τη βανιλέτα και την κρυσταλλική ζάχαρη. Παράλληλα στο μίξερ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Όταν αφρατέψουν, τους ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα της βανιλέτας με το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας ελαφρά, αφού έχουμε ξαναβάλει το σκεύος στην εστία μας σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις το μίγμα μας πάρει μία βράση προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινιστά. Με τη βοήθεια ενός σύρματος ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Όταν δέσουν τα υλικά, απλώνουμε στο τραπέζι ένα λαδόχαρτο, ρίχνουμε την πατισερί και την αφήνουμε μέχρι να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει τη βάζουμε πάλι στο μίξερ και τη χτυπάμε με το Flora Soft με βούτυρο για να γυαλίσει και να αποκτήσει όγκο.
Κατά τη διάρκεια που κρυώνουμε την πατισερί μας, φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ σκεύος τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα θερμαίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία για να βράσουν, μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μας σιρόπι πάνω από το ροδισμένο φύλλο κανταΐφι, κατά διαστήματα. Αφήνουμε να κρυώσει πάλι και μετά απλώνουμε την κρέμα πατισερί σε όλη την επιφάνεια του σιροπιασμένου φύλλου κανταϊφιού.
Το ίδιο κάνουμε και με τη σαντιγί.
Βάζουμε το εκμέκ μας στο ψυγείο, πουδράροντας το πρώτα με τρούφα σοκολάτας.
Όταν κρυώσει καλά, το σερβίρουμε με το παγωτό καϊμάκι.

KOYZINA

Πίτα με πουρέ και καλοκαιρινά λαχανικά

Υλικά
1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
2-3 κολοκυθάκια σε κύβους
1-2 μελιτζάνες σε κύβους
1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2-3 τομάτες σε κύβους ή ½ κουτί τοματάκια κονκασέ
1 κουτ. γλυκού πελτέ τομάτας
1 ματσάκι φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
1 Πουρέ Knorr
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τα 150 γραμμάρια του Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και τον ζωμό βοδινού.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Αφήνουμε το σκεύος ανοιχτό σε δυνατή φωτιά, για να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τον πουρέ ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος απλώνουμε τα λαχανικά σε μια στρώση και τα πασπαλίζουμε με το περισσότερο τυρί. Τα σκεπάζουμε με τον πουρέ.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, ώσπου να ροδίσει ο πουρές.

Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει αρκετά πριν το κόψουμε σε μερίδες.

KOYZINA

Υλικά

2 φλιτζάνια μελιτζάνα ψημένη και πολτοποιημένη (περίπου 4 μέτριες μελιτζάνες)

1 φλιτζάνι πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη (3-4 μέτριες πατάτες)

150 γρ. βρώμη

100 γρ. κριθαρένιο παξιμάδι (μουσκεμένο και στυμμένο)

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1-2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ ξύδι

αλάτι

πιπέρι

θυμάρι

ρίγανη

καγιέν

δυόσμο

μαϊντανό

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί, στους 200ο C για 30-35 λεπτά.

KOYZINA

Είναι εύκολο στην παρασκευή, απλά χρειάζεται να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει. Αποτελείται από την βάση και δυο στρώσεις κρέμας: μιας λευκής και μιας με κακάο και συνδυάζει δυο αγαπημένες γεύσεις, την σοκολάτα με το πορτοκάλι. Παρ’όλο που δεν περιέχει σοκολάτα, έχει σοκολατένια γεύση

Υλικά 
για την βάση:
200 γρ. ξερά δαμάσκηνα, μουλιασμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό
50 γρ. νιφάδες βρώμης
90 γρ. καρύδια
1 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. ξύσμα+ 1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
για την γέμιση:
120 γρ. μπανάνα ώριμη
150 γρ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό
200 γρ. χουρμάδες, μουλιασμένοι για 1 ώρα σε ζεστό νερό
15 γρ. λάδι καρύδας
1+1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.γ. κακάο

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ πολτοποιώ τα υλικά της βάσης. Μετά τα ρίχνω σε ένα τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα. Τα πιέζω με τα δάχτυλα και το βάζω στο ψυγείο. Κατόπιν πολτοποιώ τους χουρμάδες ώσπου να γίνουν πάστα. Αδειάζω το μπλέντερ μου και χτυπώ όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας εκτός από το κακάο. Όταν ομογενοποιηθούν, χωρίζω την κρέμα σε δύο μέρη. το ένα 210 γρ. και το άλλο 110 γρ.

Το πρώτο το απλώνω πάνω στην βάση που έχει στο μεταξύ παγώσει στο ψυγείο. Το άλλο το ανακατεύω με το κακάο και τους αλεσμένους χουρμάδες και μετά το απλώνω και αυτό πάνω από την πρώτη στρώση κρέμας. Διακοσμώ με κοπανισμένο καρύδι. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Βάζω στο ψυγείο να σφίξει και απολαμβάνω την επόμενη μέρα! Πριν σερβίρω, γαρνίρω με φέτες πορτοκάλι.

Καλή σας απόλαυση!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά
1½ κιλό πατάτες
300 γρ. απάκι ψιλοκομμένο
200 γρ. σταγγιστό γιαούρτι
180 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί Μετσόβου
½ κουτ. γλυκού τριμμένος κόλιαντρος
160 γρ. Flora Soft με βούτυρο
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη συνταγή για Πατάτες φούρνου καθαρίζοντας τις πατάτες και κόβοντάς τες σε κυδωνάτες φέτες.
Τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μας κρατάνε λίγο.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο να λιώσει και να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις πατάτες με το απάκι μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πατάτες και το απάκι σε ένα μικρό ταψάκι, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί και τον κόλιαντρο και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για 20 λεπτά.

KOYZINA

Υλικά
Για περίπου 30 κομμάτια μέτριου μεγέθους:

250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 αυγά μεγάλα
2 φακελάκια Βανιλέτα alsa
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη διακόσμηση:

½ φλιτζ.τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο
125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε σε δύο ρηχά ταψιά χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και το χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλέτα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
Μόλις γίνουν ένα ενιαίο μίγμα ξεκινάμε και ρίχνουμε το αλεύρι επίσης σταδιακά. Όταν ενσωματωθεί όλο, σταματάμε το μίξερ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε στερεώσει από πριν κατσαρό ή ίσιο κορνέ με χοντρή τρύπα.
Φτιάχνουμε με τη σακούλα πάνω στα ταψάκια μακρόστενα ή στρογγυλά κομμάτια ζύμης αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε τα βουτήματα στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ώστε να ροδίσουν λίγο οι άκρες τους κι όχι να ροδοκοκκινίσει ολόκληρη η επιφάνειά τους.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα κολλάμε μεταξύ τους ανά δύο, χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα βερίκοκο.
Αφού στεγνώσει η μαρμελάδα και κολλήσουν καλά μεταξύ τους τα μπισκότα, τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση περίπου και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Για να διατηρηθούν μαλακά τα διατηρούμε σε μεταλλικό ή πορσελάνινο σκεύος.

.flora.com.gr

KOYZINA

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
6-8 μήλα (ανάλογα με το μέγεθος της μηλόπιτας)
1 ποτήρι ζάχαρη
1½ ποτήρι νερό
Λίγο τριμμένο γαρίφαλο
Κανέλα
1 ποτήρι καρύδια, καλά κοπανισμένα
1 κουτί σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Στο ίδιο πυρέξ ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό, το γαρίφαλο και την κανέλα μέχρι να μαλακώσουν.
Όσο το σιρόπι μας είναι ζεστό, το σουρώνουμε μαζί με τα μήλα επάνω από τα μπισκότα, ώστε να λιώσει το Flora Soft με βούτυρο. Σκεπάζουμε το γλυκό μας με μια μεμβράνη και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να αποκτήσει το μίγμα μας μια ωραία κρεμώδη υφή.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μήλα, γαρνίρουμε με τα καρύδια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.

flora.com.gr

KOYZINA

Καρυδόπιτα με σοκολάτα και καραμελωμένα καρύδια από την Εύα Μονοχάρ

Υλικά
Για την καρυδόπιτα
50 γρ. Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
10 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
120 γρ. καρυδόψιχα
85 γρ. φρυγανιά ολικής άλεσης
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κάψουλες βανιλλίνης

Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
500 ml. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 μοσχοκάρφια
1 φλούδα λεμονιού

Για την σοκολάτα
250 γρ. κουβερτούρα
250 ml. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού Flora

Για τα καραμελωμένα καρύδια
50 γρ. καρύδια
1 κουτ. γλυκού Flora με βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
20 ml. νερό
Κανέλα

Εκτέλεση
Η καρυδόπιτα

Αφήνουμε τ΄αυγά και το Flora με βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα στερεά υλικά.
Τοποθετούμε τ΄αυγά στον κάδο του μίξερ και τ΄ανακατεύουμε για ένα λεπτό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το Flora με βούτυρο, χτυπάμε για 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα πολύ αφράτο μείγμα.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ενσώματώνουμε τμηματικά το μίγμα καρυδόψιχας και την μαρέγκα στο μίγμα αυγών με πάρα πολύ απαλές κινήσεις απαλές κινήσεις.
Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με 30 γρ. Flora με βούτυρο και μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180ο C για 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά να βράσουν για 5-6 λεπτά.
Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα ζεστή, κουταλιά-κουταλιά και την αφήνουμε 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Τα καραμελωμένα καρύδια

Σ’ ενα τηγανάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καρύδια, στην αρχή το μείγμα ζαχαρώνει και κατόπιν θ΄αρχίσει να καραμελώνει.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε το Flora με βούτυρο και την κανέλα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Μόλις κρυώσει η καραμέλα σπάμε σε μικτότερα κομμάτια.

Το γλάσο σοκολάτας

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη βάζοντας την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και αποσύρουμε. Προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το Flora με βούτυρο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα και την πασπαλίζουμε με το καραμελωμένο καρύδι.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin