Έχω να σας πω πως ο συνδυασμός βερίκοκο, πικραμύγδαλο και σοκολάτα είναι απλά συγκλονιστικός. 

Υλικά για 20 κομμάτια

20-25 βερίκοκα
120γρ. μάρτζιπαν
125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2-3 κουτ. σούπας ηλιόσπορους ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Πλένετε και στεγνώνετε τα βερίκοκα. Τα ανοίγετε προσεκτικά χωρίς να τα κόψετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα ψήνετε για 15 λεπτά.
Κόβετε το μάρτζιπαν σε 20 κυβάκια. Παίρνετε ένα ένα τα ψημένα βερίκοκα και βάζετε στη θέση του κουκουτσιού από ένα κύβο μάρτζιπαν. Κλείνετε με καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα.
Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Με ένα κουταλάκι περιχύνετε τα ψημένα βερίκοκα και πασπαλίζετε πάνω στην υγρή ακόμη κουβερτούρα τους ηλιόσπορους ή όποιο ξηρό καρπό χρησιμοποιήσετε.
Αφήνετε τη σοκολάτα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πριν βάλετε τα βερίκοκα στο ψυγείο.

sweetly.gr

Tags: