Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας και φράουλες

Συστατικά
Για την κρέμα
500ml γάλα
30γρ. κορν φλάουερ
4 κρόκοι αβγού
80γρ. ζάχαρη
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
60γρ. αλεύρι
60γρ.βουτυρο
8 φράουλες
1 φύλλο σφολιάτας
40γρ.ζάχαρη άχνη

Nutrition Info
539,6 Ενέργεια kcal

30,3 Λιπαρά g

12,8 Κορεσμένα λιπαρά g

57,9 Υδατάνθρακες g

33,6 Συνολικά σάκχαρα g

8,3 Πρωτεϊνες g

1,0 Φυτικές ίνες g

0,1 Νάτριο g

0,3 Αλάτι g

Οδηγίες
1. Χτυπάμε στο μίξερ τους 4 κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτοι.
2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με το αλεύρι και το γάλα.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο για μέχρι να πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μίξερ και το κορν φλάουερ με το αλεύρι.
4. Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει 2 βράσεις και βγάζουμε από την φωτιά.
5. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί αφού την έχουμε σπάσει σε κομμάτια και την προσθέτουμε στην κρεμά μας μαζί με το βούτυρο.
6. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
7. Πριν σερβίρουμε την κρέμα από το ψυγείο ανακατεύουμε ξανά.
8. Βάζουμε το φύλλο πάνω σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε παντού την άχνη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
9. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με πρώτα φύλλο από κάτω,κρέμα στην συνέχεια και με φράουλες κομμένες στα 6 επαναλαμβάνοντας το ίδιο 2 φορές.
Μερίδες : 8
Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
http://ionsweets.gr

Tags: