Κέικ μπανάνας με σοκολάτα
Δείτε πώς γίνεται

 Υλικά για
12 Κομμάτια
2 Φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κ.γ. Σόδα
1 κ.γ. Baking Powder
½ κ.γ. Αλάτι
3 Μπανάνες, πολύ ώριμες
¾ Φλιτζανιού Καστανή Ζάχαρη
1 Μεγάλο Αβγό
3 κ.σ. Ηλιέλαιο
1 κ.σ. Ξύσμα Πορτοκαλιού
½ Φλιτζάνι Νερό
1 Φλιτζάνι Καρύδια, ψιλοκομμένα
½ Φλιτζάνι Νιφάδες Βρώμης
¾ Φλιτζανιού Σταγόνες Σοκολάτας


Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπωλ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το αβγό, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το νερό. Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3 περίπου λεπτά.
Μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια, τη βρώμη και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα 25-26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου μία ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.

Αγχωνόμαστε & αναζητάμε μανιωδώς μια σοκολάτα ή κάτι γλυκό... Έχετε αναρωτηθεί αν αλήθεια βοηθάει;
Επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Φυσιολογικών Επιστημών ανακάλυψαν πως όταν ενεργοποιούνταν στα ποντίκια νευρώνες γνωστοί ότι αντιδρούν στο στρες, εντεινόταν η μεγάλη τους επιθυμία για υδατάνθρακες.

foodvideos.gr