Μία διαφορετική τάρτα σοκολάτας με δύο φρούτα που θα σας εκπλήξει με τη νοστιμιά της. Το μυστικό της, ο πουρές φρούτων κάτω από τη σοκολάτα, που κάνει τη γευστική διαφορά.

Ηλίας Μαμαλάκης

Υλικά
Για τη ζύμη
300γρ. βούτυρο φρέσκο
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 αβγά
4-5 κουτ. σούπας νερό

Για τη γέμιση
3 μήλα ώριμα κόκκινα
4 αχλάδια ώριμα
1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι γάλα
3 κουτ. ζάχαρη για τα μήλα
2 κουτ. ζάχαρη για τη σοκολάτα

Διαδικασία
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει. Τότε ρίχνετε τα αβγά και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και τη φυλάτε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι τη χρήση της. Στη συνέχεια, την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου, τρεις πόντους μεγαλύτερο σε διάμετρο από τον πάτο της φόρμας σας. Βουτυρώνετε τη φόρμα και απλώνετε μέσα τη ζύμη, να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Τον αδειάζετε μέσα στην τάρτα, απλώνοντας τον να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Καθαρίζετε τα αχλάδια, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα απλώνετε επάνω στον πολτό του μήλου να καλύψουν όλη την επιφάνεια της τάρτας.

Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να αχνίζει και προτού πάρει βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα σε μπολ μαζί με τα κομμάτια της σοκολάτας. Αφήνετε για ένα λεπτό και ανακατεύετε καλά να αρχίσουν να λιώνουν.

Αδειάζετε το μίγμα της σοκολάτας πάνω από τα αχλάδια και ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

olivemagazine.gr