Πάστα Φλώρα


Συστατικά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια αμύγδαλο σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
μαρμελάδα βερίκοκο άλλη

Οδηγίες
Στο μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με την άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια. Τέλος, καθώς χτυπάμε, προσθέτουμε το αλεύρι το αμύγδαλο και το αλάτι.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνουμε σε τσέρκι τετράγωνο πάνω σε λαδόκολλα.
Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε τη μαρμέλαδα και με τη ζύμη που μας περισσεύει φτιάχνουμε μπαστουνάκια που τοποθετούμε από πάνω σαν πλέγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου μια ώρα.

Tags: