-150 γραμμάρια ταραμά

-200 γραμμάρια ψίχα ή 8 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί

-300ml ελαιόλαδο

– χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση
-Βάζουμε το ψωμί σ’ ένα βαθύ μπολ με νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει. Ύστερα το παίρνουμε στα χέρια μας και το στύβουμε καλά μέχρι να στραγγίσει.

-Βάζουμε το ψωμί στο μπλέντερ μαζί με τον ταραμά και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί, κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα.

-Όταν το μείγμα μας γίνει σαν κρέμα, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

-Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο παραπάνω λάδι ή χυμό λεμόνι. Αν είναι πολύ χάλια το πετάμε και το ξανακάνουμε από την αρχή.

Αν όχι σερβίρουμε με 2-3 μαύρες ελιές και το πιάτο μας μοιάζει επαγγελματικότατο.

Tags: