Η σοκολάτα και το Μακεδονικό Ταχίνι είναι ο μεγαλύτερος έρωτας στη ζαχαροπλαστική τώρα που είναι περίοδος νηστείας. 


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (65% κακάο)
200 ml γάλα αμυγδάλου
40 γρ Μακεδονικό Ταχίνι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια και το βάζουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε μπεν μαρί βάζοντας νερό σε μια κατσαρόλα να βράζει.
Πάνω από την κατσαρόλα ακουμπάμε ένα μπολ με προσοχή να μην ακουμπάει πάνω στο νερό που κοχλάζει.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε εντελώς.
Μόλις λειώσει, βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε πάνω στα παγάκια.
Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε το μείγμα για 3-5 λεπτά.
Αρχικά βλέπουμε να εμφανίζονται στην επιφάνεια φυσσαλίδες και έπειτα εμφανίζονται λεπτές γραμμές. Σε αυτό το σημείο καταλαβαίνουμε ότι η μους είναι έτοιμη.
Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και με μια σπάτουλα το ανακατεύουμε με προσοχή μέσα στο μείγμα.
Μεταφέρουμε σε ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Διατηρείται έως και 5 ημέρες.
Tip: Για τη διακόσμηση μπορείς να χρησιμοποιήσεις flakes καρύδας. Αν δεν νηστεύεις, μπορείς να βάλεις και πέρλες σοκολάτας, cookies ή πουράκια.

http://coolartisan.gr