Τις αγκινάρες κάποιος ή θα τις λατρέψει ή θα τις μισήσει. Κι όμως, είναι τόσο νόστιμες που όσοι δεν τις έχουν δοκιμάσει... απλά χάνουν!

Τι χάνουν; Μα φυσικά, γεύση νοστιμιά και θρεπτικά συστατικά. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι αγκινάρες είναι το αγαπημένο φαγητό όλων όσων ζουν στη Μήλο και ευδοκιμεί στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Σήμερα, θα σας δείξουμε τη δική μας αγαπημένη συνταγή για να τις φτιάξετε και δεν είναι άλλη από τις αγκινάρες στο φούρνο με πατάτες.

Υλικά:
10 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 ποτήρια νερό
2 λεμόνια
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ που θα βάλετε το νερό βάλτε το χυμό από 1 λεμόνι.
Βάλτε μέσα τις αγκινάρες που θα έχετε καθαρίσει και θα έχετε κόψει.
Σε ένα ταψί βάλτε τις πατάτες, τα σκόρδα και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώστε καλά, συμπληρώστε με ελαιόλαδο, βάλτε από πάνω τις φέτες λεμονιού και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Λίγο πριν βγάλετε το φαγάκι σας, δυναμώστε το φούρνο, γυρίστε στο γκριλ και αφήστε τις αγκινάρες και τις πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, στύψτε ένα φρέσκο λεμόνι και σερβίρετε αμέσως!