Συστατικά
Για τα brownies

250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μέτρια
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κακάο
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα

100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα brownies

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C Στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τις κουβερτούρες ψιλοκομμένες, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-20 δευτερόλεπτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x32 εκ., καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το brownies.
Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.
Σερβίρουμε απλώνοντας εναλλάξ τις κουβερτούρες με ένα κουτάλι και με φύλλα δυόσμου.

akispetretzikis.com 

Tags: Brownies