Μια πολύ νόστιμη σαλάτα αλλά ακόμα πιο νόστιμη σαν άλειμμα πάνω σε ψωμί. Δοκιμάστε και τις δυο εκδοχές. 

Υλικά: (σαλάτα με ρεβύθια για 4, κυρίως για 2, ορεκτικό για πολλούς!!!)

2 φλ. βρασμένα ρεβύθια
1 μέτριο καρότο τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φινόκιο ψιλοκομμένο

σος:
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. νερό
1/2 φλ. μαϊντανός
αλάτι κ πιπέρι
σουσάμι, καρύδια για γαρνίρισμα


Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύω όλα τα υλικά της σος. Αν την θέλετε πιο υγρή, προσθέστε λίγο νερό. Ανακατεύω τα ρεβύθια με το τριμμένο καρότο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φινόκιο. Προσθέτω την σος και τα ανακατεύω να πάει παντού. Αν το φάτε ως σαλάτα, μπορείτε να την σερβίρετε μέσα σε φύλλα μαρουλιού. Ακόμα μπορείτε να λιώσετε το μείγμα στο μπλέντερ και να το φάτε πάνω σε ψωμάκι, πολύ γιάμι!!!

Καλή σας απόλαυση!