Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το γιουβέτσι με μανιτάρια. Είναι πανεύκολο, γρήγορο και μεστό γεύσης!

Υλικά για 3-4 άτομα:
300 γρ. κριθαράκι (ολικής)
300 γρ. μανιτάρια (πορτομπέλο), σε κυβάκια
15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
200 γρ. λευκό κρασί
600 γρ. νερό
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας
180 γρ. κρεμμύδι (1 μεγάλο), ψιλοκομμένο
120 γρ. καρότο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
φρέσκος βασιλικός


Εκτέλεση:

Μουλιάζω για 2-3 ώρες τα αποξηραμένα μανιτάρια στο κρασί. Κατόπιν τα στραγγίζω και τα ψιλοκόβω και δεν πετάω το κρασί. Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω για 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μανιτάρια. Σβήνω με το κρασί και μετά από 10 λεπτά ρίχνω τη ντομάτα, τον βασιλικό και το νερό.

Όταν αρχίσει ο βρασμός, προσθέτω και το κριθαράκι. Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Στο τέλος αλατοπιπερώνω.