Υλικά
3 μανιτάρια portobello
7 κσ χούμους (την μισή ποσότητα από την συνταγή)
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μέτριο κολοκύθι
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδου
2 φλ. νιφάδες βρώμης, αλεσμένες
1κσ μαϊντανός
4κσ ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση 
Βάζω στο μπλέντερ τα μανιτάρια και τα κόβω, προσοχή όμως μην τα λιώσετε! Τα αφήνω στην άκρη και βάζω στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την βρώμη, ανακατεύω καλά.

Στη συνέχεια ενώνω το μείγμα του μπλέντερ με τα μανιτάρια και ανακατεύω με ένα κουτάλι ή με τα χέρια, σιγά σιγά προσθέτω και την βρώμη. Σκεπάζω το μείγμα με μια μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, ιδανικά το αφήνω όλη νύχτα.

Πλάθω τα μπιφτέκια , τα τοποθετώ σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.

Συνοδέψτε τα με ρυζάκι, κινόα ή πατάτες ή βάλτε τα, όπως κάναμε και εμείς, μέσα σε ψωμάκια με διάφορα λαχανικά (κρεμμύδια, πιπεριές, σπανάκι, ντομάτα) και λίγο χούμους!

http://theveggiesisters.gr