Υλικά για ταρτιέρα 22cm +2 μπιφτέκια:

270 γρ. κιμάς σόγιας βρασμένος και στραγγισμένος
400 γρ. μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
90 γρ. βρώμη, αλεσμένη
80 γρ. καρύδι, αλεσμένο
ξύσμα ενός μικρού λεμονιού
φρέσκια ρίγανη, δυόσμος, μαιντανός
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι και πιπέρι

Πίτα με κιμά σόγιας και μανιτάρια
Πίτα με κιμά σόγιας και μανιτάρια

Εκτέλεση:

Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα μανιτάρια ώστε να γίνουν σαν κιμάς. Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό σκεύος, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά. Κατόπιν σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον καλά στυμμένο κιμά σόγιας, το μείγμα με τα μανιτάρια και τα μυρωδικά κι ανακατεύω καλά. Προσθέτω τη βρώμη, το καρύδι, τα μπαχαρικά και το λάδι και αφού ανακατέψω καλά, πλάθω τη ζύμη με τα χέρια.

Σκεπάζω, τη βάζω στο ψυγείο για μια ώρα και κατόπιν την απλώνω σε λαδωμένη ταρτιέρα. Πασπαλίζω προαιρετικά με σουσάμι, αλείφω με μια κουταλιά λάδι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180C.

Αφού κρυώσει, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω συνοδεία μουστάρδας, η οποία ταιριάζει απίστευτα! 

theveggiesisters.gr