Υλικά (για 2-3 μερίδες):
1 φλ. φακές ψιλές «Φεραία Γη», βρασμένες al dente
4 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
2+3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ELI
χυμός 1 πορτοκαλιού
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες Threpsi
πιπέρι πράσινο Cretan Herbs
μείγμα για σαλάτες bio Cretan Herbs
καυκαλήθρα, ψιλοκομμένη
10 φύλλα φασκόμηλο
100 γρ. τυρί Ράκοβο «Προίκα», σε κομματάκια

Εκτέλεση:
Ξεπλένω καλά κ βουρτσίζω τις πατάτες. (Εγώ δεν τις ξεφλούδισα αυτή τη φορά.) Τις κόβω σε κομμάτια κ τις βάζω σε ένα μπολ. Βάζω το σκόρδο, το κρεμμύδι το φασκόμηλο κ χτυπώ 2 κ.σ. λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού.

Περιχύνω τις πατάτες και με τα χέρια προσπαθώ να τις καλύψω με τη σάλτσα. Τις βάζω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45-50 λεπτά.

Τις αφήνω λίγο να κρυώσουν. Στις βρασμένες φακές προσθέτω 3 κ.σ. ελαιόλαδο κ το μείγμα για σαλατα. Κατόπιν τις ρίχνω στο ταψί με τις πατάτες κ ανακατεύω.

Γαρνίρω με τυρί κ καυκαλήθρα κ σερβίρω. Καλή σας όρεξη!

http://theveggiesisters.gr