Υλικά

για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
κρόκος 1 αυγού
3 κ.σ. νερό
για τη γέμιση:
20 ντοματίνια, κομμένα στα 2
150 γρ. μοτσαρέλλα, κομμένη σε φέτες
5 κ.σ. πέστο

Εκτέλεση

Ανακατεύω το αλεύρι με το παγωμένο βούτυρο με τα δάχτυλα προσπαθώντας να δημιουργήσω μια ζύμη τρίμμα.Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δημιουργώ μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγω σε μεμβράνη πλαστική και τη βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.

Κατόπιν την ανοίγω σε ταρτιέρα (22cm), την τρυπώ με ένα πιρούνι, βάζω από πάνω μια λαδόκολλα και κάμποσα φασόλια για βάρος και την ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C. Τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω στην άκρη.

Όταν κρυώσει, αλείφω την επιφάνεια με την πέστο απλώνω τη μοτσαρέλα σε φέτες και τοποθετώ τα ντοματίνια.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο κ σερβίρω, όταν κρυώσει.

http://theveggiesisters.gr