Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου

700γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή 2% αν το προτιμάτε
100γρ. γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
6 κουτ. σούπας μέλι
8 ζελατίνες μικρές (13,5γρ.)
Για το σερβίρισμα

Μαύρη κορινθιακή σταφίδα
Καρύδια
Λίγο μέλι
Εκτέλεση

Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5-6 λεπτά. Βάζετε το γάλα να κάψει και διαλύετε μέσα σε αυτό τη ζελατίνα αφού στη στύψετε από το νερό.
Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ περνώντας το από σουρωτήρι και ανακατεύετε μέσα το μέλι και μετά την κρέμα γάλακτος. Συμπληρώνετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο σπορέλαιο μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου και ρίχνετε μέσα το μείγμα της πανακότας. Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.