Υλικά Συνταγής

1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
λίγο ροδόνερο
ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη μουχαλεμπία, βάζουµε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε πολύ καλά µε το σύρµα,μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αφού λιώσει καλά, βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι και σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.

Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο να παγώσει.
Πώς σερβίρουμε τη μουχαλεμπία

Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλιες
4 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

για το σιρόπι
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
φλούδα από ένα λεμόνι
Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι το μπέικιν και τις βανίλιες
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα και χτυπάμε να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, και μετά σιγά σιγά το μείγμα με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα μας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και να μην έχει ασπράδια μαρέγκας το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα με το φούρνο.
Για το σιρόπι βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και στην πρώτη βράση το αφήνουμε για 10' και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το χαράζουμε σε μερίδες και το σιροπιάζουμε προσεκτικά ρίχνοντας το σιρόπι επάνω σε ένα κουτάλι σε όλο το γλυκό ώστε να μην μείνουν ασιρόπιαστα κομμάτια.