Είναι εύκολη, με μπισκοτένια ζύμη, που τρως μια μπουκιά και καταλήγεις να φας όλη την ταρτιέρα

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για την τάρτα με γιαούρτι σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′.

Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλα τη ζύμη για τάρτα και τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο. Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Αφού ετοιμάσουμε και προσθέσουμε τη γέμιση ψήνουμε περίπου 30-40΄ανάλογα και με τη γέμιση που θα βάλουμε