Υλικά :

1 κιλό βλίτα
500 κιλό χυμό φρέσκια ντομάτα
1 μεγάλη ντομάτα κομματιασμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κολοκύθια με τους κολοκυθοανθούς
300 γραμμάρια φέτα
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 

Εκτέλεση :

Τσιγαρίζω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Πλένω καλά τα βλίτα. Ρίχνω στην κατσαρόλα τους κολοκυθοανθούς και μετά τα χόρτα, προσθέτω τον χυμό ντομάτας και μία μεγάλη ντομάτα κομμένη μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνω, ρίχνω και την ζάχαρη, αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά, δεν χρειάζεται επιπλέον νερό, αρκεί η ντομάτα και το νεράκι που θα βγάλουν τα χόρτα.

Μετά από 10 λεπτά ρίχνω μέσα τα κολοκυθάκια κομμένα φετούλες, εμένα δεν μου αρέσουν χοντρές φέτες. Βράζω για άλλα 10 με 15 λεπτά, προσθέτω κομματιασμένη την φέτα, ανακατεύω και κλείνω το μάτι της κουζίνας.

http://theveggiesisters.gr/