Φόρμες: 2 στρογγυλές, διάμετρος 24-26 εκ.

Βάση:

280 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γραμμ. ζάχαρη

4 αυγά

230 γραμμ. λάδι

2 κ.γ. σόδα

2 κ.γ. κανέλα

900 γραμμ. τριμμένα καρότα

230 γραμμ. ξανθές σταφίδες

200 γραμμ. καρύδια χονδροκομμένα

Γλάσο:

690 γραμμ. τυρί κρέμα

330 γραμμ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. βανίλια (κατά προτίμηση σε υγρή μορφή)

Θερμοκρασία: 180 C

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

Χρόνος ψησίματος: 30’

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με μίξερ χειρός και σιγά – σιγά ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σ’ ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και την κανέλα και το προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα. Διπλώνουμε μέσα μ’ ένα μεγάλο κουτάλι τα τριμμένα καρότα, τα χοντροκομμένα καρύδια και τις σταφίδες. Μεταφέρουμε το μίγμα σε δυο βουτυρωμένες ίσες φόρμες και το βάζουμε στο φούρνο. Σ’ ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε τα τρία υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.

Όταν το γλυκό έχει κρυώσει, απλώνουμε το γλάσο στο ένα κέικ και έπειτα με προσοχή, βάζουμε το δεύτερο κέικ επάνω στο πρώτο και απλώνουμε το υπόλοιπο γλάσο παντού.