Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα
400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. ζάχαρη καρύδας
200 γρ. ηλιέλαιο
800 γρ. νερό
1,5 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
μια φλούδα από πορτοκάλι
100 γρ. σταφίδα ξανθιά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού, ανακατεύω και από την ώρα που θα πάρει βράση, μετρώ 5 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα βάζω το λάδι κι όταν ζεσταθεί ρίχνω το σιμιγδάλι για να το καβουρδίσω σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτω την κανέλα και τις σταφίδες.

Τέλος βάζω την κατσαρόλα με το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ρίχνω μέσα σιγά σιγά το σιρόπι. Ανακατεύω συνεχώς κι όταν σφίξει το μείγμα και γίνει σαν στόκος, αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω σε φόρμα κι όταν κρυώσει, ξεφορμάρω γυρνώντας το τούμπα σε μια πιατέλα.

http://theveggiesisters.gr