Υλικά που θα χρειαστούμε

Για το κοτόπουλο

4 στήθη κοτόπουλου

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κ.σ. χυμό lime

1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη

1 κ.γλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1-2 κ.γλ. Chipotle σκόνη

2 κ.γλ. αλάτι

½ κ.γλ. πιπέρι

Για το κινόα με πλιγούρι

¾ φλ. πλιγούρι

¾ φλ. κινόα

3 φλ. νερό

1 κ.γλ. αλάτι

Υπόλοιπα Υλικά

2 φλ. καλαμπόκι (μπορεί να είναι κονσέρβα ή κατεψυγμένο που το έχουμε βράσει)

2 φλ. ντοματίνια

1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φέτες lime

Αλάτι

ΠΙπέρι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα (ελαιόλαδο, lime, κόλιανδρο, κύμινο, Chipotle, αλάτι, πιπέρι) σε ένα μπολ και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε να πάει παντού και αφήνουμε από 30 λεπτά μέχρι 1 μέρα. Να θυμάστε ότι όση περισσότερη ώρα το αφήσουμε, τόσο καλύτερα θα μαριναριστεί.

Σε μία μεσαία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε το πλιγούρι και το κινόα. Μόλις ξεκινήσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα.

Αποσύρουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί, πριν το κόψουμε σε φέτες.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το καλαμπόκι για 2-3 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, βάζουμε όλα τα υλικά όμορφα σε μεγάλο βαθύ πιάτο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες lime και σερβίρουμε.