Υλικά

18 γαρίδες με το κέλυφος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1/8 κ.γ. σκόνη σαφράν

2 κ.σ. λευκό κρασί

Για το ριζότο:

8-10 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 1/3- 3 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο

3 κ.σ. βούτυρο

80 γρ. τυρί παρμεζάνα

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το σκόρδο και το τσιγαρίζετε για 30 δευτερόλεπτα για να πάρει άρωμα το λάδι. Μετά το αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα. Έχετε ήδη αλατοπιπερώσει από κάθε μεριά τις γαρίδες και τις βάζετε στο τηγάνι. Ψήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ, γυρνώντας τις.

Προσθέστε το μαϊντανό, το σαφράν και το κρασί και ανακατεύετε. Παράλληλα ετοιμάζετε το ριζότο. 2 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ριζότο ρίχνετε μέσα τις γαρίδες με τη σάλτσα τους και ανακατεύετε.

Εάν είναι πηχτό, αραιώνετε με λίγο επιπλέον ζωή, έτσι ώστε το ριζότο να απλώνει μέσα στο πιάτο.