Αν θέλετε να φτιάξετε ένα λαχταριστό επιδόρπιο με ωραίο άρωμα και χωρίς σοκολάτα, τα τετράγωνα αυτά είναι μία καλή ιδέα.

Υλικά που θα χρειαστούμε

Για τη ζύμη

½ φλ. + 2 κ.σ. λάδι καρύδας

¼ κ.γλ. αλάτι

1/3 φλ. ζάχαρη άχνη

½ φλ. νιφάδες καρύδας

1 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το Lime Filling

3 κρόκους αυγών

1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

1 κ.σ. ξύσμα lime

½ φλ. χυμό lime

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Βουτυρώνουμε μία τετράγωνη φόρμα διαστάσεων 20 x 20 εκ. και στη συνέχεια καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τη βάση και τις πλευρές.

Στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας το Κ, χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το λάδι καρύδας, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη.

Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και το αλεύρι.

Μεταφέρουμε στη φόρμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Παράλληλα φτιάχνουμε το lime filling

Βάζουμε σε καθαρό κάδο του μίξερ τους κρόκους και τους χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και αναμειγνύουμε (σε μεσαία ταχύτητα) για 2-3 λεπτά ακόμα.

Τέλος, ρίχνουμε στο μείγμα τον χυμό και το ξύσμα lime. 

Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη ζεστή βάση και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε και αφήνουμε σε ειδική σχάρα.

Μόλις κρυώσει εντελώς τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.