ΥΛΙΚΑ

• 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος)

• 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ

• 2-3 σκελίδες σκόρδο

• 2 κουταλιές του γλυκού άμυλο πατάτας

• 2 καρότα

• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

• 50 γρ. ψημένα φιστίκια κάσιους

• 2 κουταλιές του γλυκού σάλτσα σόγιας

• 100 ml γλυκόξινη σάλτσα «χοϊσίν»

• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

• φρέσκα φύλλα κολιάνδρου

• 125 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο για το τηγάνισμα

• Ρύζι τύπου Γιασμίν

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΠροετοιμασΙα για την τηγανιΑ κοτΟπουλο

Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με νερό και βράζετε το ρύζι.

Τεμαχίζετε το κοτόπουλο σε κύβους 2x2εκ. και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβετε τζίντζερ και σκόρδο και τα ανακατεύετε με το κοτόπουλο. Προσθέτετε άμυλο πατάτας, καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας για να επικαλυφθεί το κοτόπουλο.

Λιώνετε βούτυρο σε ένα ρηχό τηγάνι (γουόκ) σε υψηλή θερμοκρασία. Καίτε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν καφέ – χρυσό χρώμα.

Τεμαχίζετε τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τηγανίζετε στο τηγάνι γουόκ. Προσθέτετε σάλτσα σόγιας, γλυκόξινη σάλτσα και ζάχαρη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγη ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτετε φιστίκια κάσιους και ραντίζετε λίγες φορές με νερό αν η σάλτσα είναι πολύ παχύρευστη.

Καρυκεύετε την τηγανιά κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι (ή τσίλι) γαρνίροντας με φρεσκοκομμένα φύλλα κόλλιανδρου.