Νοεμβρίου 23, 2017

KOYZINA

Υγιεινοί κουραμπιέδες με λάδι

Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
2-3 βανίλιες σκόνη σε χαρτάκι συσκευασία
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
5 περίπου φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
χυμό από 1/2 μικρό λεμόνι
4 κουταλιές τις σούπας ούζο ή κονιάκ
Αμύγδαλα καβουρντισμένα κομματάκια
Ζάχαρη άχνη για από πάνω

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι,το λεμόνι,τις βανίλιες,το ξύσμα πορτοκαλιού,την ζάχαρη την άχνη και τα χτυπάμε για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν βάλουμε και το ούζο και αμέσως λίγο λίγο το αλεύρι,μέχρι να δούμε να σφίξει η ζύμη αρκετά και να πλάθεται. Δουλέψτε με το χέρι τώρα όχι μίξερ
Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες κόβοντας σε μέγεθος καρυδιού ζύμη και κάνοντας μπαλίτσες που τις πατάμε μετά λίγο Τους τοποθετούμε λίγο αραιά σε λαδωμένο ταψί γιατί απλώνουν γι αυτό και σας λέω να τους κάνετε μικρούς μεγαλώνουν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω 180 βαθμούς.Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς προσοχή εντελώς γιατί θα σπάσουν

Μόλις κρυώσουν τους ραντίζουμε αν θέλουμε προαιρετικά με λίγο ούζο και πασπαλίζουμε με την άχνη !! εγώ δεν τους ράντισα .

 

KOYZINA

Ελαφρύ, γρήγορο και δροσιστικό επιδόρπιο
Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό μήλα
χυμό από μισό λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα πλένετε. Στη συνέχεια κόβετε τα μήλα στα δύο 2 και έπειτα στα τέσσερα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.

Έπειτα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου.

Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.

Στη συνέχεια περιχύνετε με το σιρόπι τα μήλα και μόλις κρυώσει λίγο την αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και είναι έτοιμη να καταναλωθεί. Σερβίρετε με τηγανίτες με μήλα ή ότι άλλο θέλετε.

KOYZINA

Με υπέροχη γεύση και υφή για ενα λαχταριστό πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση

1 αυγό
500 γραμμάρια φέτα
Για τη σάλτσα ντομάτας

600 γραμμάρια ντομάτα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
λίγο βασιλικό
50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά - σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνετε τη ζύμη μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια. Να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λίγο αλεύρι ώστε εάν τυχόν η ζύμη είναι λιγάκι υγρή να περνάτε κάθε κομμάτι με λίγο αλεύρι να τ' απορροφήσει.
Κάθε κομμάτι το ισιώνετε στους κυλίνδρους της μηχανής για μακαρόνια. Κόβετε στρογγυλά κομμάτια από την ισιωμένη ζύμη.
Για τη ζύμη - συναρμολόγηση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αυγό και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη σταδιακά ανακατεύοντας.
Γεμίζετε τα ραβιόλια στο κέντρο τους, τα κλείνετε σε μεσοφέγγαρο και με ένα πιρούνι και λίγο νεράκι ασφαλίζετε την άκρη ώστε να μην ανοίξουν.
Τα βράζετε για 5-6 λεπτά και τα σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.
Για τη σάλτσα ντομάτας

Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ραβιόλια, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν
Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.

KOYZINA

Ζελέ ρόδι με άρωμα τζίντζερ ένα υπέροχο επιδόρπιο

Υλικά για 2 άτομα

2 κούπες χυμό ρόδι
Σπόρια από ρόδι
1 φακελάκι σκόνη ζελατίνης
4 κουταλιές νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σκόνη ζελατίνης με το νερό και το αφήνετε για 5 λεπτά να απορροφήσει το νερό.
Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε το χυμό ρόδι για 5 περίπου λεπτά.
Σε ένα μπολ προσθέτετε το χυμό ρόδι και τη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Βάζετε το μείγμα σε μπολάκια, προσθέτετε λίγα σπόρια σε κάθε μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
Γαρνίρετε με σπόρια από ρόδι.

newsbeast.gr

KOYZINA

Η πανακότα είναι από τα πιο εύκολα γλυκά. Δοκιμάστε την και σε μορφή τούρτας!
Υλικά

Βάση
200 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κύβους
5 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
100 γρ. ζάχαρη
35 γρ. αλεύριγια όλες τις χρήσεις

Πανακότα
1 κιλό κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη
15 γρ. φύλλα ζελατίνας(3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)
150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
κακάο για πασπάλισμα

Μερίδες: 10-12, Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 15΄-20΄, Αναμονή: 4 ώρες

Βάση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε το αλεύρι και στο τέλος την μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις, για να μη χάσει τον όγκο της. Αδειάζουμε το μείγμα σε δύο τσέρκια διαμέτρου 22-24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει πάνω σε λαδόκολλα· θα πρέπει το μείγμα να έχει πολύ λεπτό πάχος (8-10 χιλιοστά). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Πανακότα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Παράλληλα βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξουμε από το νερό. Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ή ακόμα καλύτερα με μπλέντερ χειρός, για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Για να πήξει πιο γρήγορα η πανακότα, τοποθετούμε το μπολ πάνω από παγάκια και την ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.

Συναρμολόγηση
Παίρνουμε τον έναν από τους δύο δίσκους που ψήσαμε και τον βάζουμε μέσα σε ένα καθαρό τσέρκι ίδιας διαμέτρου. Από πάνω αδειάζουμε όλο το μείγμα της πανακότας. Ξεφορμάρουμε με προσοχή τη δεύτερη βάση και την τοποθετούμε πάνω από το μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να πήξει καλά η πανακότα. Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή ζεσταίνοντας το τσέρκι με ένα πιστολάκι μαλλιών και πασπαλίζουμε με κακάο.
steliosparliaros.gr

KOYZINA

Μια τάρτα με βελούδινη σοκολατένια γέμιση πραγματική απόλαυση που θα κάνει την καλύτερη παρέα στον πρωινό σας καφέ.
Ηλίας Μαμαλάκης

Υλικά

1 φύλλο ζύμης κουρού έτοιμο
Για τα μήλα

3 μήλα κόκκινα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
3 κουτ. σούπας βούτυρο
½ κιλό έτοιμο σορμπέ μάνγκο
Για την κρέμα σοκολάτας

3 αβγά, χωριστά κρόκους και ασπράδια
100γρ. κακάο
100γρ. ζάχαρη
100ml κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Ετοιμάζετε αρχικά την κρέμα σοκολάτας: Στον αβγοδάρτη του μίξερ σας χτυπάτε τα τρία ασπράδια σε μαρέγκα χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη φυλάτε και αυτή στο ψυγείο. Συνεχίζετε χτυπώντας τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ σας μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Ανακατεύετε διαδοχικά τη μαρέγκα και τη σαντιγί με σπάτουλα.

Βάζετε τη ζύμη κουρού σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για τάρτα. Τρυπάτε τον πάτο με πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα μήλα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε καλά τα μήλα. Κατόπιν, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το λευκό κρασί και τα μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει το τηγάνι.

Βγάζετε τη μισοψημένη ζύμη από το φούρνο, αδειάζετε μέσα την κρέμα σοκολάτας και σκορπάτε τα καραμελωμένα μήλα. Ψήνετε ξανά την τάρτα για 20 λεπτά περίπου επιπλέον. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε την τάρτα να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε συνοδεύοντας με σορμπέ μάνγκο.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

olivemagazine.gr

KOYZINA

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 ποτήρι χοντροτριμμένη φέτα
2 στραγγιστά γιαούρτια
2 αβγά
ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και πιπεράκι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από τη χοντρή μεριά του τρίφτη χοντροτρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί.

Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

KOYZINA

Φριτάτα με σπανάκι και σπαράγγια
Παραδοσιακή ιταλική συνταγή για ένα ιδιαίτερο πιάτο

Υλικά για 6 άτομα

μισό κιλό σπανάκι βραστό
1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για το βραστό σπανάκι
6 φέτες μπέικον
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
12 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πιπέρι καγιέν
85 γραμμάρια φέτα
Εκτέλεση

Πλένουμε και ζεματίζουμε για 1 λεπτό το σπανάκι σε νερό που βράζει. Το βάζουμε στη συνέχεια σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και αφήνουμε μέχρι να στραγγίξει.
Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι. Συγχρόνως ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 12 αυγά αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν.
Πλένουμε καλά τα σπαράγγια και κόβουμε τις άκρες τους. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μέτρια θερμοκρασία σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον μέχρι να μαραθεί.
Στην συνέχεια αφαιρούμε το περιττό λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα σπαράγγια και το αλάτι.
Μετά προσθέτουμε το βραστό σπανάκι ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε τα αυγά.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού. Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη φέτα και σερβίρουμε.

KOYZINA

Το απόλυτα χειμωνιάτικο ριζότο. Μη φοβηθείτε να βάλετε το βούτυρο και την κρέμα που απαιτούνται, δεν σας προτείνω υπερβολές.

Υλικά

1 μεγάλη φέτα κόκκινη κολοκύθα
20 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι
300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
1 λίτρο νερό συνολικά (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε)
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος παχιά
70 γραμμάρια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
Φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Καθαρίστε τη φλούδα της κολοκύθας και κόψτε την σε κύβους
Λιώστε 10 γραμμάρια βούτυρο και ροδίστε την κολοκύθα, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει για 5-6 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, μην την αφήσετε να γίνει κομπόστα, πρέπει να είναι al dente.

Βάλτε την στην άκρη
Προσθέστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, κόψτε το κρεμμύδι και ροδίστε το
Προσθέστε το ρύζι και ροδίστε για 3-4 λεπτά
Σβήστε με το κρασί -Αρχίστε να προσθέτετε το νερό ζεστό, κουτάλα-κουτάλα, σε μέτρια φωτιά
Αφήστε το υγρό να απορροφηθεί πριν ρίξετε το επόμενο -Ανακατεύετε σταθερά και ρίχνετε το νερό επί 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά το ρύζι, ρίξτε όσο νερό παίρνει
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε την κολοκύθα, την κρέμα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 2 λεπτά να γίνει το ριζότο κρεμώδες
Σερβίρετε αμέσως με μαϊντανό από πάνω και φρέσκο πιπέρι

Εντάξτε την κολοκύθα στην κουζίνα σας, είναι σούπερ τροφή.

Πηγή: Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα |

iefimerida.gr

KOYZINA

Έχω να σας πω πως ο συνδυασμός βερίκοκο, πικραμύγδαλο και σοκολάτα είναι απλά συγκλονιστικός. 

Υλικά για 20 κομμάτια

20-25 βερίκοκα
120γρ. μάρτζιπαν
125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2-3 κουτ. σούπας ηλιόσπορους ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Πλένετε και στεγνώνετε τα βερίκοκα. Τα ανοίγετε προσεκτικά χωρίς να τα κόψετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα ψήνετε για 15 λεπτά.
Κόβετε το μάρτζιπαν σε 20 κυβάκια. Παίρνετε ένα ένα τα ψημένα βερίκοκα και βάζετε στη θέση του κουκουτσιού από ένα κύβο μάρτζιπαν. Κλείνετε με καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα.
Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Με ένα κουταλάκι περιχύνετε τα ψημένα βερίκοκα και πασπαλίζετε πάνω στην υγρή ακόμη κουβερτούρα τους ηλιόσπορους ή όποιο ξηρό καρπό χρησιμοποιήσετε.
Αφήνετε τη σοκολάτα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πριν βάλετε τα βερίκοκα στο ψυγείο.

sweetly.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin