Οκτωβρίου 23, 2018

KOYZINA

Συστατικά
4 φλιτζάνια βρώμης
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα χοντροτριμμένη
2/3 του φλιτζανιού μέλι
1 γεμάτο φλιτζάνι πραλίνα της επιλογής μας

Βήμα1
Βάζουμε σε ένα μπολ τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1λεπτό το μέλι και την πραλίνα.

Βήμα2
Περιχύνουμε με αυτά τη βρώμη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να καλυφθούν τα στέρεα υλικά.

Βήμα3
Απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα με πάχος όσο ένα δάχτυλο. Κόβουμε με μαχαίρι – χαράσσουμε – μακρόστενες μπάρες σε μέγεθος της αρεσκείας μας. Αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες και κατόπιν χωρίζουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Βήμα4
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι ή τυλίγουμε μεμονωμένα τις μπάρες για να της διατηρήσουμε φρέσκες.

KOYZINA

Υλικά

2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα
6 μπανάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
225 γρ φρέσκο βούτυρο
500 γρ φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα τις κονσέρβες κλειστές και σκεπάστε τις με κρύο νερό. Μετρήστε 3 ώρες από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό και αφήστε τις να βράσουν σκεπάζοντας συνέχεια με νερό. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα μπλέντερ λιώστε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και λιώστε σε ένα τηγάνι το βούτυρο.

Φτιάξτε ένα μίγμα με το βούτυρο και τη σκόνη των μπισκότων και απλώστε το σε ένα ταψί ομοιόμορφα.

Στρώστε τις μπανάνες στο ταψί, αδειάστε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο γάλα στο ταψί.

Χτυπήστε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρετε κάθε κομμάτι.

KOYZINA

Μερίδες:30 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:17'
Χρόνος μαγειρέματος:28'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:15'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Δώρα Δημήτρουλα

Υλικά

1 περίπου κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι ζάχαρη,
¼ φλιτζανιού κονιάκ
¾ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα (επιπλέον για πασπάλισμα)
1 κοφτή κουτ. σούπας κανέλα (επιπλέον για πασπάλισμα)
2 κοφτά κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουτ. γλυκού σόδα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι
1½ φλιτζάνι μέλι
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1½ φλιτζάνι νερό

Διαδικασία
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε για 2-3 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Βάζετε στο μπλέντερ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάτε καλά.

Μεταφέρετε το μίγμα στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε τα καρύδια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και χτυπάτε καλά. Κατόπιν, προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη στην άκρη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλάθετε τα μελομακάρονα και τα αραδιάζετε σε δύο λαμαρίνες φούρνου. Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.

Ξεφουρνίζετε τα μελομακάρονα και, όπως είναι ζεστά, τα βουτάτε με προσοχή ένα ένα στο κρύο σιρόπι. Τα αφήνετε να μελώσουν καλά και αμέσως τα βγάζετε και τα τακτοποιείτε στην πιατέλα. Κάθε φορά που ακουμπάτε μελομακάρονα στην πιατέλα, πασπαλίζετε με επιπλέον κανέλα και τριμμένο καρύδι.

KOYZINA

Κρεμώδες επιδόρπιο πλούσιο σε γεύση και αρώματα

Υλικά για 4 άτομα

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
125 γρ. βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη γέμιση

500 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
300 γρ. ξυνόκρεμα (sour cream)

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο βάσης 22 εκ. και βάθος 6 εκ.
Για τη βάση

Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχετε ένα λείο και αφράτο μείγμα.
Προσθέτετε τα αβγά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.
Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και τη ξυνόκρεμα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη κρύα βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο σβήνετε το φούρνο και το αφήνετε για 3 ώρες να κρυώσει μέσα στο φούρνο με τη πόρτα μισάνοιχτη.
Το αφαιρείτε από το φούρνο και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή και όλη τη νύχτα για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
Το κόβετε σε κομμάτια, το γαρνίρετε, προαιρετικά, με φρούτα της επιλογής σας και σερβίρετε.

KOYZINA

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη

120 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

70 γρ. ζάχαρη

130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά μεσαίου μεγέθους

80 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

Για το cheesecake

450 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1 βανιλίνη

60 γρ. sour cream ή ξυνόγαλα

1 κουτ. σούπας αλεύρι

 

Για το σιρόπι σοκολάτας

180 γρ. νερό

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. κακάο

1 κουτ. γλυκού Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

 

Εκτέλεση
Για τα brownies

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C αέρα και αλείφουμε με Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο 15x15 εκατοστά. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε μπεν μαρί βάζουμε τη μαύρη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη και αφήνουμε, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, αφήνοντας για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε στα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρά, το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη, μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα και, στο τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια, ανακατεύοντας ελάχιστα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του. Ψήνουμε τα brownies για 15 λεπτά και τα βγάζουμε από το φούρνο. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160οC.

Για το cheesecake

Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε, με το εξάρτημα φτερό, το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το αλεύρι.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το εκχύλισμα βανίλιας και τη sour cream. Απλώνουμε το μείγμα επάνω από το μισοψημένο brownie και ψήνουμε για ακόμη 40 λεπτά στους 160ο C.
Αφήνουμε το brownie να κρυώσει εντελώς και, έπειτα, το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος ή σε ψυγείο για 3-4 ώρες.

Για το σιρόπι σοκολάτας

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Προσθέτουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο, τη ζάχαρη και το κακάο, κοσκινισμένα, και ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα λείο σιρόπι.
Σερβίρουμε τα brownies με το σιρόπι σοκολάτας.

KOYZINA

Tο πατούδο είναι παραδοσιακό γλυκό της Κρήτης, νηστίσιμο με σχήμα μισοφέγγαρου που μοιάζει αρκετά με το γνωστό μας σκαλτσούνι. Μαλακή ζύμη εξωτερικά και μέσα μια γλυκιά γέμιση από ξηρούς καρπούς, αρωματισμένη με κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο που έχει μείνει για αρκετές ώρες βυθισμένη σε ένα μελένιο σιρόπι.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:
2 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού (έτοιμο προϊόν από μπουκάλι)
1/2 ποτήρι κρασιού τσικουδιά
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αμμωνία
750-800 γρ. αλεύρι μαλακό

Για τη γέμιση:
500 γρ. καρύδια
150 γρ. αμύγδαλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού μέλι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μικρές φρυγανιές θρυμματισμένες


1 ποτήρι νερό

Για πασπάλισμα:
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα, ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια φωτιά Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε και το μέλι και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αυτό, προσέχοντας να μην πάρει βράση το μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε αναμιγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και προσθέτετε σταδιακά το σιρόπι ανακατεύοντας απαλά. Αφήνετε το μείγμα της γέμισης για αρκετές ώρες ή ακόμα από το προηγούμενο βράδυ να και να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το ελαιόλαδο και τη τσικουδιά, προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και την αμμωνία και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε σταδιακά, σιγά σιγά και το αλεύρι (όσο χρειαστεί) και ζυμώνετε το μείγμα απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγετε καθένα από αυτά σε δίσκο με πάχος 3-4 χιλ. και διάμετρο 7-8 εκ. Βάζετε σε κάθε δίσκο μία γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και τον κλείνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Ψήνετε τα πατούδα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα, για 15 λ περίπου, προσέχοντας να μην ξεροψηθούν.
Για πασπάλισμα: Τα αφαιρείτε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν καλά, τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και τα σερβίρετε.

KOYZINA

Απολαυστική , εύκολη τάρτα με μανιτάρια και τυριά…!!!

Υλικά
•Μανιτάρια πλευρώτους 1 κιλό
•Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 1 κιλό
•Κρεμμύδια 2 κομμένα καρέ
•Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
•Κασσέρι Μυτιλήνης 100 γρ τρμμένο
•Γκούντα 100 γρ τριμμένο
•Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένο
•Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας

Για την ζύμη
•Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ
•Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
•Βούτυρο 15 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
•Νερό χλιαρό όσο πάρει

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα βαθύ μπολ, τα ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την στρώνουμε σε φόρμα τάρτας, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, την σκεπάζουμε με λαδόκολλα, βάζουμε πάνω της για βάρος όσπρια και την ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).
Για την γέμιση. Τα στρογγυλά μανιτάρια τα σκουπίζουμε ελαφρώς και τα κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε και τα πλευρώτους σε κομμάτια (αφού κόψουμε το κάτω μέρος τους). Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφαιρούμε την λαδόκολλα από την τάρτα μας, αδειάζουμε μέσα την γέμιση, την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα τυριών. Ψήνουμε στο φούρνο για 35- 40 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας).

chefoulis.gr

KOYZINA

Υλικά
•2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
•5 κρόκους από μεγάλα αβγά
•300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
•450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
•1&1/2 φλ. δυνατό καφέ
•1/4 φλ. λικέρ καφέ η λικέρ σοκολάτα
•100 γρ. τρίμματα σοκολάτας
•κακάο

Εκτέλεση
Για να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους, βάζουμε σε μπεν μαρί για 10' τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα φροντίζοντας να μην ψηθεί το μίγμα και σφίξει ο κρόκος.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε το μίγμα να κρυώσει στην Κουζινομηχανή Kenwood προσαρμόζοντας το Χτυπητήρι, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά σε μια λεία βελούδινη κρέμα.


Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, οι γνωστές μύτες πουλιών (έτσι είναι το σχήμα τους) από το χτύπημα. Απαλά προσθέτουμε την κρέμα στην κρέμα αβγού και διπλώνουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ. Προσοχή, δεν τα μουλιάζουμε απλά τα βουτάμε. Αραδιάζουμε μια στρώση μπισκότα σε τετράγωνο πυρέξ. Απλώνουμε μισή κρέμα. Βάζουμε σε μια στρώση τρίμμα σοκολάτας .Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα σαβουαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια.
Με τα ίδια υλικά μπορούμε να φτιάξουμε σε ποτήρια ατομικά τιραμισού.

Aπό την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!!

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

• 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος)

• 2 εκ. φρέσκο τζίντζερ

• 2-3 σκελίδες σκόρδο

• 2 κουταλιές του γλυκού άμυλο πατάτας

• 2 καρότα

• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

• 50 γρ. ψημένα φιστίκια κάσιους

• 2 κουταλιές του γλυκού σάλτσα σόγιας

• 100 ml γλυκόξινη σάλτσα «χοϊσίν»

• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

• φρέσκα φύλλα κολιάνδρου

• 125 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο για το τηγάνισμα

• Ρύζι τύπου Γιασμίν

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΠροετοιμασΙα για την τηγανιΑ κοτΟπουλο

Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με νερό και βράζετε το ρύζι.

Τεμαχίζετε το κοτόπουλο σε κύβους 2x2εκ. και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβετε τζίντζερ και σκόρδο και τα ανακατεύετε με το κοτόπουλο. Προσθέτετε άμυλο πατάτας, καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας για να επικαλυφθεί το κοτόπουλο.

Λιώνετε βούτυρο σε ένα ρηχό τηγάνι (γουόκ) σε υψηλή θερμοκρασία. Καίτε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν καφέ – χρυσό χρώμα.

Τεμαχίζετε τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τηγανίζετε στο τηγάνι γουόκ. Προσθέτετε σάλτσα σόγιας, γλυκόξινη σάλτσα και ζάχαρη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγη ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτετε φιστίκια κάσιους και ραντίζετε λίγες φορές με νερό αν η σάλτσα είναι πολύ παχύρευστη.

Καρυκεύετε την τηγανιά κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι (ή τσίλι) γαρνίροντας με φρεσκοκομμένα φύλλα κόλλιανδρου.

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. βούτυρο Lurpak
250 γρ. αμύγδαλο
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα βανίλια
220 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. ρούμι μαύρο
1,200 γρ. αλεύρι
άχνη για το πασπάλισμα

Εκτελεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο Lurpak με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)

Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα και ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, τους βουτάμε στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.

TIPS:

Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές.
Το αφράτεμα του βουτύρου με της ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.
Να ψήνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, και όχι πάρα πολύ ώστε να μην αποκτά τραχιά και σκληρή υφή και να βγαίνει λευκός.
Απαραίτητο είναι να ζαχαρωθεί όταν είναι κρύος. Γιατί όταν είναι ζεστός η πρώτη στρώση ζάχαρης δημιουργεί ένα χονδρό υπόστρωμα που δεν είναι ευχάριστο όταν το τρώμε.
Πάντα να τον σκεπάζουμε καλά γιατί απορροφά πολύ εύκολα υγρασία και νοτίζει και δεν μένει τραγανός.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin