Απριλίου 21, 2018

KOYZINA

Το βουβαλίσιο γάλα έχει μεστή, ευχάριστα λιπαρή γεύση και απαλή υφή

Υλικά (για 10 άτομα)
3 λίτρα βουβαλίσιο γάλα

1 λοβό βανίλιας, τους σπόρους

300 γρ. ζάχαρη

385 γρ. αλεύρι τύπου 70%, σκληρό από μαλακό σιτάρι

2 γρ. αλάτι

6 φύλλα κρούστας

βούτυρο αγελάδος, για το άλειμμα

2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τα 2 λίτρα του γάλακτος μαζί με τους σπόρους της βανίλιας και τη μισή ζάχαρη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε στο μπολ το ζεστό μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει η κρέμα και να γίνει σαν παχύρρευστη μπεσαμέλ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε τα φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και στρώνουμε από πάνω την κρέμα. Αλείφουμε την επιφάνεια με τα αβγά με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη 20 λεπτά.

Μόλις σταθεροποιηθεί η κρέμα, τη βγάζουμε από το ταψί, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

KOYZINA

Υπέροχο κέικ σοκολάτας Vegan με λάδι γρήγορο και νόστιμο

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγειρέψτε 45 λεπτά
Ψύξη 30 λεπτά

Υλικά


225 γραμμάρια απλό ή ελαφρύ αλεύρι
1½ κουταλάκι σόδας
1 κ. γ. αλάτι
75g κακάο
250 γραμμάρια σκούρου μοσχοκάδου
75 γραμμάρια ελαίου καρύδας
1/1 κουταλάκι ξύδι (χρησιμοποιώ μηλίτη)

Για την επικάλυψη

75 γραμμάρια ελαίου καρύδας
50g σκούρο ζάχαρη από μοσχοκάδο
1 ½ κουταλιού της σούπας κακάο
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο), ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το φούρνο σε 180C / 350F / αέριο 4. Λιπάνετε ένα σκεύος κέικ ελαίου 18cm με λάδι
Βάλτε όλα τα συστατικά εκτός από την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα βαριάς χρήσης με 60ml κρύο νερό. Θερμάνετε μέχρι να λιώσει το λάδι καρύδας, βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν βράζει, στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τη σοκολάτα ανακατεύετε και αφήστε την να καθίσει. Μετά χτυπήστε την σοκολάτα για να είναι έτοιμη και αφήστε τη στην άκρη. Θα πρέπει να είναι δροσερό και παχύ όταν το κέικ ψηθεί και μπει στο ψυγειο
Για το κέικ, χτυπήστε το αλεύρι, το διττανθρακικό σόδα, το αλάτι και το κακάο μαζί σε ένα μπολ. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι ανθρακικού νατρίου.

Σε ένα ξεχωριστό μπωλ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, 375ml βραστό νερό, το λάδι καρύδας και το ξίδι. Όταν το λάδι καρύδας έχει λειώσει, ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε στη φόρμα αφου προηγουμένως εχει περαστεί με λάδι.

Ψήστε για 35-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το κέικ ξεφορμάρετε..
Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και διακοσμήστε όπως θέλετε - έχω χρησιμοποιήσει μερικά λουλούδια εδώ, αλλά τα τεμαχισμένα καρύδια και η τριμμένη σοκολάτα είναι επίσης τα αγαπημένα.
Μετά βάλτε στο ψυγείο.

 

Επεξεργασία/forwoman.gr

http://www.forwoman.gr/

KOYZINA

Υλικά

1 πακέτο φύλλο για πίτες

1 κιλό σπανάκι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι άνηθο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και το στύβουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, το σπανάκι, τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Στη συνέχει προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα. Βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το φύλλο.

KOYZINA

Ελαφρύ, δροσερό και γρήγορο γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις!

Υλικά Συνταγής

Για την κρέμα βανίλια
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
1/2 φλ. ζάχαρη
6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
1 βανίλια (μπαστουνάκι)
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1/3 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ (80 γραμ.)
1 κ.σ. κακάο
1/2 φλ. ξύσμα κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι

Για το στήσιμο
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φλ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. κονιάκ
90 γραμ. τρούφα

Εκτέλεση
Για την κρέμα βανίλιας
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την κρέμα σοκολάτας
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο του γλυκού
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω στα μπισκότα. Στρώνουμε μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο

KOYZINA

Απίθανο και εντυπωσιακό επιδόρπιο που μοσχοβολάει πορτοκάλι!

Υλικά Συνταγής
6 μεγάλοι κρόκοι αυγών ολόφρεσκων
1/3 φλ. ζάχαρη
2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (βιολογικό)
3 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Χρειαζόμαστε 6 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια για creme brulee. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν αχνό κίτρινο χρώμα και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε (πάντα χτυπώντας) την κρέμα γάλακτος , το ξύσμα και το λικέρ.

Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου τα πυρίμαχα μπολάκια. Ισομοιράζουμε την κρέμα στα ραμεκέν. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο. Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί, μέχρι να καλύπτει τη μέση των πυρίμαχων.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η μέση της κρέμας όταν αγγίζουμε να τρέμει μεν ελαφρά, αλλά να μην υποχωρεί. Βγάζουμε τα πυρίμαχα με την κρέμα από το μπεν μαρί (ταψί με νερό).

Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο (και μέχρι 3 ημέρες).

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε creme brulee με 1 κ.σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή, καραμελώνει καλύτερα) και καίμε με φλόγιστρο, ή αν δεν έχουμε φλόγιστρο, τα τοποθετούμε κάτω από δυνατό γκριλ με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στη ζάχαρη.

KOYZINA

Μία υπέροχη σαλάτα φασολιών με αποξηραμένες ντομάτες 

Υλικά

100 γραμμάρια ξηρής καστανού ή πράσινης φακής

100 γραμμάρια αποξηραμένων μαύρων ματιών ή φασολιών

8 αποξηραμένες στον ήλιο ντομάτες, ψιλοκομμένες

Μια χούφτα μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες

Μια χούφτα μαϊντανό, σκισμένη

80γρ καλέ, ψιλοκομμένο

1 λίπος σκελίδα σκόρδο, κιμά

1 φρέσκια κόκκινη τσίλι, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

130ml ελαιόλαδο

1 λεμόνι, ζελέ και χυμό

Εκτέλεση Συνταγής

Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε τη σαλάτα, ξεπλύνετε προσεκτικά τις φακές και τα φασόλια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι ψυχρού νερού που δεν έχει αλατιστεί. Φέρτε στο βράσιμο  και βράζετε δυνατά για 10 λεπτά.

Μετά μειώνετε την φωτιά και σιγοβράζει για άλλα 30 λεπτά.

Στραγγίστε και ξεπλύνετε.

translate.google.gr

KOYZINA

Τις αγκινάρες κάποιος ή θα τις λατρέψει ή θα τις μισήσει. Κι όμως, είναι τόσο νόστιμες που όσοι δεν τις έχουν δοκιμάσει... απλά χάνουν!

Τι χάνουν; Μα φυσικά, γεύση νοστιμιά και θρεπτικά συστατικά. Για όσους δεν το γνωρίζουν οι αγκινάρες είναι το αγαπημένο φαγητό όλων όσων ζουν στη Μήλο και ευδοκιμεί στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Σήμερα, θα σας δείξουμε τη δική μας αγαπημένη συνταγή για να τις φτιάξετε και δεν είναι άλλη από τις αγκινάρες στο φούρνο με πατάτες.

Υλικά:
10 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο
3 ποτήρια νερό
2 λεμόνια
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ που θα βάλετε το νερό βάλτε το χυμό από 1 λεμόνι.
Βάλτε μέσα τις αγκινάρες που θα έχετε καθαρίσει και θα έχετε κόψει.
Σε ένα ταψί βάλτε τις πατάτες, τα σκόρδα και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώστε καλά, συμπληρώστε με ελαιόλαδο, βάλτε από πάνω τις φέτες λεμονιού και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Λίγο πριν βγάλετε το φαγάκι σας, δυναμώστε το φούρνο, γυρίστε στο γκριλ και αφήστε τις αγκινάρες και τις πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, στύψτε ένα φρέσκο λεμόνι και σερβίρετε αμέσως!

KOYZINA

Υπέροχα τσουρέκια με προζύμι. Αν κάνετε πρώτη φορά τσουρέκι, διαβάστε καλά τις οδηγίες. Καλή επιτυχία!

Υλικά Συνταγής
2 ½ κύβοι νωπή μαγιά 60 γραμ.
1 φλ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. φυτικό μαγειρικό λίπος σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλ. ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα
1 φλ. φρέσκο χλιαρό γάλα
1/4 φλ. αφέψημα γλυκάνισου και μαχλέπι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πορτοκάλια ακέρωτα (το ξύσμα)
1/4 κ.γλ. αλάτι
1.250 γραμ. (περίπου) αλεύρι δυνατό για τσουρέκι κοσκινισμένο
1 κ.σ. γεμάτη γλυκάνισο
1 κ.σ. γεμάτη μαχλέπι
1/2 φλ. νερό

Εκτέλεση
Για τα παραδοσιακά τσουρέκια με προζύμι, ετοιμάζουμε πρώτα το προζύμι. Από το προηγούμενο βράδυ διαλύουμε τη μαγιά σε μπολ, προσθέτουμε 1 πρέζα ζάχαρη, λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι να γίνει σαν αραιή ζύμη. Σκεπάζουμε καλά το προζύμι (χρησιμοποιήστε μεγάλο μπολ γιατί φουσκώνει πολύ). Το αφήνουμε όλη τη νύχτα στον πάγκο της κουζίνας.

Για το αφέψημα γλυκάνισου
Σε μπρίκι βάζουμε το γλυκάνισο και το μαχλέπι με 1/2 φλ. νερό για 3΄-4΄ και το σουρώνουμε. Κρατάμε 1/4 φλ. από το υγρό.

Για το τσουρέκι
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη φυτίνη με τη ζάχαρη για 7΄-8΄ να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το προζύμι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το νερό γλυκάνισου, το ξύσμα και λίγο λίγο το αλεύρι.

Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σκληρή ούτε πολύ μαλακή. Είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσουν τα υλικά από τον κάδο και μαζεύεται σε μπάλα γύρω από το γάντζο. Όταν ανασηκώνουμε τη ζύμη (τραβάμε πάνω) πρέπει να κάνει κόρδες.

Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε ένα βαθύ, μεγάλο μπολ. Τη σκεπάζουμε πολύ καλά και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Η ζύμη έχει φουσκώσει αρκετά όταν μπήγουμε το δάχτυλο και η λακκούβα που σχηματίζεται δεν έχει επαναφορά, αλλά μένει βαθούλωμα. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου, αυτό παίρνει από 45΄ έως 1 ώρα και 30΄.

Όσο πιο ζεστό είναι το σημείο όπου αφήνουμε τη ζύμη, τόσο πιο γρήγορα φουσκώνει. Η θερμοκρασία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο φούσκωμα και στην επιτυχία ενός τσουρεκιού.

Αν κάνετε τσουρέκι για πρώτη φορά, προτιμώ να αφήσετε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και να φουσκώσει σιγά σιγά αλλά σωστά. Επιχειρήστε να τη φουσκώσετε σε στόφα, αν έχετε ξανακάνει και γνωρίζετε τις θερμοκρασίες και τη διαδικασία. Μια ζύμη με μαγιά θα φουσκώσει έτσι κι αλλιώς, αρκεί να της δώσετε τον απαιτούμενο χρόνο. Υπομονή, λοιπόν.

Όταν φουσκώσει η ζύμη, την αδειάζουμε στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να γυαλίσει καλά. Επίσης, το ζύμωμα με τα χέρια βοηθάει στο να αποκτήσει καλή θερμοκρασία η ζύμη και να μας γίνουν φουσκωτά τα τσουρέκια.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη. Δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε στα τσουρέκια, κοτσίδα, στρογγυλά, κ.λπ. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και τα σκεπάζουμε καλά (αραιά μεταξύ τους γιατί θα κολλήσουν). Τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.

Τότε χτυπάμε τον κρόκο με 1 πρέζα ζάχαρη και τα αλείφουμε. Τα αφήνουμε 10΄ (γιατί με το άλειμμα μαζεύουν λίγο και σουρώνει η επιφάνεια).

Τα ψήνουμε στους 170°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45΄ να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, αν θέλουμε, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Αφού κρυώσουν καλά σε σχάρα, τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να διατηρηθούν μαλακά κι αφράτα.

Extra tip

Στα τσουρέκια οι θερμοκρασίες των υλικών, ο χρόνος ξεκούρασης της ζύμης και η αναμονή παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε υγρά υλικά, γάλα ή νερό, πάνω από 35°C για να διαλύσουμε τη μαγιά, γιατί καίγονται οι ζυμομύκητές της και δεν θα φουσκώσει ποτέ. Μάθετε και τα υπόλοιπα μυστικά μου για τέλεια πασχαλινά τσουρέκια.

*Υπολογίστε επιπλέον χρόνο προετοιμασίας λόγω της αναμονής για τα φουσκώματα.

KOYZINA

 Μην βάφετε φρέσκα αυγά και αυτό γιατί τα φρέσκα αυγά δεν ξεφλουδίζουν εύκολα. Αγοράστε αυγά 7-10 ημερών.

Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα έχετε στο ψυγείο, βγάλτε τα και δώστε τους χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, θα αποφύγουμε τις έντονες και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και δεν θα σπάσουν κατά το βράσιμο. Εξετάστε τα αυγά ένα ένα για τυχόν εξογκώματα και ρωγμές και καθαρίστετα με ένα νωπό πανί επιμελώς για να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά.

Για το βράσιμο
Βάλτε σε μια μεγάλη με χοντρό πάτο κατσαρόλα κρύο νερό, και στρώστε στον πάτο της ομοιόμορφα ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι. Το πανί θα βοηθήσει στο να μην σπάσουν κάποια αυγά.

 Τοποθετήστε τα αυγά το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση και όχι πολύ στριμωγμένα τα αυγά.

Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι, σε δυνατή φωτιά και σκεπάστε με το καπάκι.

Για το βάψιμο
 Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα μία κουταλιά ξύδι και σβήστε το μάτι. Αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι σκεπασμένη για 20 λεπτά για να γίνουν τα αυγά σφιχτά.

 Βγάλτε ένα ένα τα βρασμένα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.

 Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή όπου στις οδηγίες της ζητάει να χρωματίσετε τα αυγά όσο αυτά βράζουν, τηρείστε τους χρόνους που σας ζητάει. Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με τη βαφή που χρησιμοποιείτε αφήστε τα αυγά μέσα σε αυτή όσο χρειάζεται.

Για το γυάλισμα
 Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή εφημερίδα.

 Αφού στεγνώσουν καλά, γυαλίστε τα με ελαιόλαδο

argiro.gr

KOYZINA

Υπέροχη συνταγή για τέλεια νηστίσιμη σταφιδόπιτα με σοκολάτα! Απλά δοκιμάστε τη

Υλικά Συνταγής
250 γραμ. μαργαρίνη
450 γραμ. νερό
300 γραμ. σταφίδες ανάμεικτες ξανθές και μαύρες
2 κ..γλ. κοφτά κανέλα
1 κ.γλ. κοφτό μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
400 γραμ. ζάχαρη
400 γραμ αλεύρι
1 κ.γλ. σόδα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200-250 γραμ. vegan σοκολάτα ψιλοκομμένη
2 κ.γλ. σουσάμι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη νηστίσιμη σιροπιαστή σταφιδόπιτα, βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και τη ζάχαρη.

Σιγοβράζουμε ίσα που να κοχλάζει για 10΄από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι μπαχαρικών να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ταψί μακρόστενο 22×33εκ.

Ρίχνουμε στο σιρόπι το αλεύρι με τη σόδα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί το μείγμα. Δεν το δουλεύουμε πολύ.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, μπήγουμε τα κομμάτια σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 55′.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να κόψουμε σε κομμάτια.

Αχνίζουμε ελαφρά όταν κρυώσει.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin