Αυγούστου 20, 2018

KOYZINA

Αν λατρεύετε τα τάκος, αλλά δεν θέλετε να προσθέσετε κιμά, έχουμε την κατάλληλη, νόστιμη εναλλακτική λύση.

Αντί για κρέας, προσθέτετε φακές, που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντικαθιστούν πλήρως το κρέας, αφού προσφέρουν και πρωτεΐνες. Και μαζί με τις φακές προτείνουμε μια χορταστική σαλάτα για γέμιση

Υλικά
– 6 τορτίγιες από καλαμπόκι

Για το μείγμα με φακές και καρύδια
– 2 1/2 φλιτζάνια (400 γρ.) μαγειρεμένες καφέ φακές

– 1 φλιτζάνι (100 γρ.) ψημένα καρύδια

– 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντοματοπελτέ

– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν

– 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό

Για το μείγμα ντομάτας – κάλε
– 4 φύλλα κάλε, ψιλοκομμένα

– 1 φλιτζάνι (150 γρ.) ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

– 1 κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο

Για τη κρεμμώδη σάλτσα
Αυτό είναι τελείως προαιρετικό. Αυτά τα τάκος θα είναι το ίδιο εκπληκτικά χωρίς την κρεμμώδη σάλτσα.

– 1 πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρές μπουκιές

– 3 μεγάλα καρότα

– 1/4 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά

– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 2 φλιτζάνια (500 ml) νερό, και επιπλέον ½ φλιτζάνι (125 ml), ξεχωριστά

– 1/2 φλιτζάνι (75 γρ.) ωμά κάσιους, μουλιασμένα στο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά

– 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μέθοδος παρασκευής
1. Βράστε τις φακές με τη συνηθισμένη διαδικασία, αλλά σκέτες.

2. Προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές, τα ψημένα καρύδια, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, την πάπρικα, το εστραγκόν, το αλάτι και το νερό σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ανακατευθούν πλήρως.

3. Μην το παρακάνετε όμως, αφού δεν θέλουμε να γίνουν αλοιφή. Είναι καλύτερα να αφήσετε και κάποιες φακές ως έχουν.

Το μείγμα ντομάτας – κάλε
1. Προσθέστε το κάλε σε ένα μπολ και τρίψτε το με τα χέρια σας μέχρι να μαζευτεί σε όγκο.

2. Ύστερα, προσθέστε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε.

Για τη κρεμμώδη σάλτσα (προαιρετικό)
1. Τοποθετήστε την πατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι, τον κουρκουμά και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, καλύψτε με 2 φλιτζάνια νερού και σιγοβράστε για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.

2. Στεγνώστε τα κάσιους και προσθέστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι και το επιπλέον ½ φλιτζάνι νερού.

3. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να γίνει πολύ κρεμμώδης και απαλή, περίπου 2 λεπτά.

Σύνθεση των τάκος
1. Ζεστάνετε την τορτίγια, απλώστε την κρεμμώδη σάλτσα σε κάθε ένα (προαιρετικά), προσθέστε το μίγμα του τάκο και απλώστε από πάνω το μίγμα του κάλε, της ντομάτες και του κρεμμυδιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

http://enallaktikidrasi.com/

KOYZINA

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα
400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. ζάχαρη καρύδας
200 γρ. ηλιέλαιο
800 γρ. νερό
1,5 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
μια φλούδα από πορτοκάλι
100 γρ. σταφίδα ξανθιά

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού, ανακατεύω και από την ώρα που θα πάρει βράση, μετρώ 5 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα βάζω το λάδι κι όταν ζεσταθεί ρίχνω το σιμιγδάλι για να το καβουρδίσω σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτω την κανέλα και τις σταφίδες.

Τέλος βάζω την κατσαρόλα με το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και ρίχνω μέσα σιγά σιγά το σιρόπι. Ανακατεύω συνεχώς κι όταν σφίξει το μείγμα και γίνει σαν στόκος, αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω σε φόρμα κι όταν κρυώσει, ξεφορμάρω γυρνώντας το τούμπα σε μια πιατέλα.

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Τολµήστε να φτιάξετε τη ζύµη! Είναι τόσο εύκολη, που θα εντυπωσιαστείτε από τον εαυτό σας

Υλικά
(για 6 πίτσες διαµέτρου 30 εκ.)
Για τη ζύμη
550 ml νερό, κρύο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. µαγιά, νωπή
20 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. αλάτι

Για τη σάλτσα
3 ξερά κρεµµύδια, χοντροκοµµένα
2 κιλά ντοµάτες, ώριµες, χοντροκοµµένες
1 µατσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκοµµένο
αλάτι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
ζάχαρη
300 γρ. µοτσαρέλα, βουβαλίσια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζύµη: Σε µεγάλο µπολ ρίχνουµε το νερό και διαλύουµε καλά τη µαγιά. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά και ζυµώνουµε πολύ καλά, µέχρι να φτιάξουµε ένα λείο ζυµάρι. Κόβουµε σε 6 κοµµάτια τη ζύµη και πλάθουµε µικρές µπάλες. Τις τοποθετούµε σε απόσταση τη µία από την άλλη, σε λαδωµένο ταψί, και τις αλείφουµε µε ελαιόλαδο για να µη σχηµατιστεί κρούστα. Αφήνουµε έξω από το ψυγείο να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.

Σάλτσα: Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουµε καλά τα κρεµµύδια µέχρι να µαλακώσουν. Ρίχνουµε τις ντοµάτες και σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι, µέχρι η ντοµάτα να βγάλει τα δικά της υγρά. Ξεσκεπάζουµε και αφήνουµε να µαγειρευτεί η σάλτσα σε χαµηλή φωτιά, ώσπου να λιώσουν οι ντοµάτες. Προσθέτουµε τον βασιλικό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και όση ζάχαρη χρειάζεται (περίπου 1-2 κ.γ.) για να µην είναι όξινη η σάλτσα. Πολτοποιούµε τη σάλτσα µε το ραβδοµπλέντερ ή την περνάµε από το multi και τη βάζουµε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Σύνθεση: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στο max (η πίτσα ψήνεται στους 400°C, όποτε θα χρειαστούµε το µέγιστο της απόδοσης του δικού µας φούρνου). Κόβουµε ένα κοµµάτι λαδόκολλα, περίπου 40 εκ., το αλευρώνουµε ελάχιστα και πάνω του ανοίγουµε µε τον πλάστη µια µπάλα ζύµης διαµέτρου 30 εκ. Μεταφέρουµε τη βάση της πίτσας µαζί µε τη λαδόκολλα επάνω σε ένα ταψί ή λαµαρίνα. Απλώνουµε οµοιόµορφα τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύµης και αραδιάζουµε τη µοτσαρέλα κοµµένη σε λεπτές ροδέλες ή σε κοµµάτια. Ψήνουµε µέχρι να ροδίσει η ζύµη και να λιώσει το τυρί.

KOYZINA

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 κούπες ρύζι αρμπόριο
1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στις άκρες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές βούτυρο
Μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια με το μπρόκολο κομμένα σε μικρά κομμάτια και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας.

KOYZINA

Υλικά 

3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 1/2 πακέτο μαργαρίνη
300 γρ ζάχαρη
110 γρ κακάο
5 αυγά
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
Γάλα εβαπορέ για τα μπισκότα

Εκτέλεση

Λιώστε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το κακάο ανακατεύοντας.

Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα αυγά που έχετε χτυπήσει. Ανακατέψτε γρήγορα το μίγμα.

Προσθέστε το κονιάκ και τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια, ζεστάνετε λίγο το εβαπορέ και βρέξτε τα πτι μπερ με αυτό. Στρώστε τα στο πυρέξ.

Ρίξτε το μίγμα σοκολάτας, από πάνω απλώστε κι άλλα μπισκότα και μετά άλλη μια στρώση σοκολάτας.

Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.

KOYZINA

 Το σουφλέ μπορεί κάλλιστα να γίνει με κύριο υλικό τα λαχανικά… και είναι πεντανόστιμο!

Υλικά που θα χρειαστούμε

4 μελιτζάνες

4 κόκκινες πιπεριές

4 κολοκύθια

6 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα

6 φέτες ζαμπόν βραστό

2 φλ. γάλα

3 αυγά

1 γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ. φέτα, τριμμένη

200 γρ. πικάντικη γραβιέρα, τριμμένη

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 φλ. σάλτσα ντομάτας

2-3 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μία μικρή κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και την αφήνουμε να σιγοβράζει. Μόλις μειωθεί η ποσότητα της στο μισο σχεδόν, αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους ½ εκ. και τις πιπεριές στα τρία, αφού αφαιρέσουμε πρώτα τους σπόρους. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις φέτες του τοστ, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά η βάση του. Απλώνουμε τα λαχανικά και από πάνω το ζαμπόν σε μία στρωση. Ύστερα βάζουμε τα τριμμένα τυριά, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε γιαούρτι και λίγο αλατοπίπερο. Μόλις ομογενοποιηθούν, περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να λιώσουν καλά τα τυριά. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 3-5 λεπτά, να σταθεί και περιχύνουμε με τη χλιαρή σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

KOYZINA

Το μασκαρπόνε είναι ένα ιταλικό μαλακό τυρί, από την περιοχή της Λομβαρδίας, το οποίο οι Ιταλοί χρησιμοποιούν κυρίως στην κουζίνα.

Το βρίσκουμε σε συσκευασία, σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Υλικά

190 γραμμάρια βούτυρο
190 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
1 μήλο
190 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν
60 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
30 γραμμάρια μασκαρπόνε
1 δόση βανίλια

Εκτέλεση

Θερμάνετε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίξτε ένα ένα τα αυγά
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, την ψίχα αμυγδάλου, το μαρκαρπόνε και τη βανίλια
Καθαρίστε και κόψτε το μήλο σε κύβους ή λωρίδες
Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα κέηκ, βυθίστε τα μήλα και ρίξτε ζάχαρη από πάνω
Ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε άλλα 25 λεπτά

KOYZINA

Δεν περιέχει κρέμα γάλακτος και γλυκαίνει μόνο με λίγο μέλι, γι’ αυτό και είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες.

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. μέλι
1 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο, έτσι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσει μία υφή μαγιονέζας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Γαρνίρουμε με φλοίδες από λεμόνι.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή αναλυτικά

KOYZINA

Η καρυδόπιτα πηγαίνει σε άλλο επίπεδο! Μια λαχταριστή συνταγή για να γίνεται το επίκεντρο στο τραπέζι κερνώντας όλους μια υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας.

Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε

6 ‏αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού ‏φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. ‏κανέλα
1/4 κ.γ. ‏γαρύφαλο
1 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ‏κονιάκ

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

2 φακελάκια ‏ανθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
1 κούπα ‏ζάχαρη
1 λίτρο ‏γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστείτε

200 γρ. ‏κουβερτούρα με 55% κακάο
200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
30-50 γρ. ‏μέλι
Λίγο ‏κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.

KOYZINA

Αυτό το vegan μπράουνις είναι απίθανο! Θέλει μόνο 4 υλικά, είναι πανεύκολο στην παρασκευή, είναι ωμοφαγικό, άρα γλιτώνουμε κ το ψήσιμο, είναι πολύ θρεπτικό, μα πάνω απ’όλα είναι πεντανόστιμο! 

Υλικά

1 φλ. (165 γρ.) αμύγδαλα ωμά
1 1/2 φλ. (180 γρ.) καρύδια
2 1/4 φλ. (400 γρ.) χουρμάδες
1/2 φλ. (45 γρ.) κακάο

Εκτέλεση

Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για μια ώρα. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το 1 φλ. καρύδια να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το κακάο, χτυπώ κ τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Μετά πολτοποιώ τους χουρμάδες να γίνουν μια πάστα.

Ρίχνω σιγά σιγά κ τους καρπούς κ πολτοποιώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, το πατικώνω με μια σπάτουλα/κουτάλι κ προσθέτω τα υπόλοιπα καρύδια χοντραλεσμένα. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο κ το βάζω στο ψυγείο να δέσει. Καλή σας απόλαυση!

Ελαφρώς προσαρμοσμένο από εδώ

http://theveggiesisters.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin