Σεπτεμβρίου 24, 2018

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα πανεύκολο και ανάλαφρο Μπανόφι. Ένα γλύκισμα που με τις ανάμεικτες φανταστικές γεύσεις του μπισκότου, της καραμέλας, της σαντιγί και της μπανάνας, δίνουν ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.


Υλικά 

Για τη βάση:
160 γρ. μπισκότα digestive
40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη καραμέλα γάλακτος:
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο

Για τη κρέμα/σαντιγί:
1 φακελάκι σαντιγί garni
200 ml γάλα
λίγο κονιάκ [προαιρετικά]

Για γαρνίρισμα:
2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
75 γρ. κουβερτούρα


Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Για τη βάση: Αλέθετε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Απλώνετε τη βάση σε μικρό πυρέξ [22Χ32 εκ. περίπου] και ψήνετε για 12′ περίπου. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για τη καραμέλα γάλακτος: Σε μικρή αντικολητική κατσαρολίτσα βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Βράζετε για 5-6 λ. μέχρι να πυκνώσει η καραμέλα γάλακτος και να αλλάξει το χρώμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη σαντιγί: Χτυπάτε με το μίξερ το garni με το γάλα μέχρι να σφίξει σε πηχτή σαντιγί και να σχηματίζονται κορυφές. Προαιρετικά προσθέτετε λίγο κονιάκ [ή κάποιο άλλο ποτό της αρεσκείας σας] για άρωμα. Βάζετε τη σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί η καραμέλα γάλακτος απλώνετε στην επιφάνειά της τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες. Στη συνέχεια στρώνετε από πάνω τη σαντιγί.

Για γαρνίρισμα: Σε μπεν μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα, την αφήνετε να κρυώσει για 5′ και τη ρίχνετε πάνω από τη σαντιγί σχηματίζοντας οριζόντιες και κάθετες γραμμές. Κόβετε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

sintayes.gr

KOYZINA

Ένα υπέροχο φαγητό με κοχυλάκια μεγάλα για να τα γεμίσουμε με μείγμα τυριού στο φούρνο, φρέσκια ντοματούλα και μυζήθρα στο φούρνο!

Υλικά

Για τη σάλτσα ψητής ντομάτας
-1 κιλό ντομάτες σχεδόν ώριμες
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας βούτυρο
-2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
-1 κουτ. γλυκού μέλι
-1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-1/4 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι

Για τα ζυμαρικά

-250 γρ. κοχύλια (ζυμαρικά) μεγάλα
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-500 γρ. μυζήθρα φρέσκια ανάλατη
-1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
-1 κουτ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-2 αβγά χτυπημένα
-2 κουτ. σούπας γάλα
-2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε καλά. Τις τοποθετούμε με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω μέσα σε αντικολλητικό ταψί. Περιχύνουμε με το μέλι και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Μοιράζουμε το βούτυρο γύρω τους, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και πασπαλίζουμε με το τυρί. Τις ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες περίπου. Ξεφουρνίζουμε και τους αφαιρούμε τη φλούδα με το χέρι. (Σε αυτό το στάδιο, η φλούδα τους θα έχει σχεδόν αποκολληθεί από μόνη της). Μεταφέρουμε τις ντομάτες και όλα τα υγρά του ταψιού σε μπολ και τις πολτοποιούμε ελαφρώς με μπλέντερ χειρός. Τέλος, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Ετοιμάζουμε τα κοχύλια: Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία τους. Σουρώνουμε αμέσως και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Αναμειγνύουμε καλά τη μυζήθρα με το κεφαλοτύρι, τον δυόσμο, το θυμάρι, το γάλα και τα αβγά σε μπολ μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.

Γεμίζουμε τα κοχύλια με κουτάλι με το μείγμα τυριού.

Απλώνουμε σχεδόν όλη τη σάλτσα ντομάτας σε γυάλινο πυρέξ, κρατώντας περίπου 2 κουταλιές για αργότερα. Πάνω στην ντομάτα τοποθετούμε τα ζυμαρικά και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη σάλτσα και τη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα. Σερβίρουμε αμέσως.

thecookbook.gr

KOYZINA

Ένα φαγητό γίνεται όσο πλούσιο ή όχι θέλετε ανάλογα τα υλικά

Υλικά

200 γραμμάρια λουκάνικα ή κοτόπουλο ή ότι άλλο έχει μείνει
λίγο μπέικον
τυριά τριμμένα
250 γραμμάρια σπανάκι
αρωματικά φρέσκα ή ξερά
μανιτάρια
πατάτες τηγανισμένες
3 κούπες γάλα
10 αυγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 κιλό ψωμί σε φέτες και κομμένο σε κομματάκια


Εκτέλεση


Σοτάρουμε ότι πρέπει να σοταριστεί. Μανιτάρια, λαχανικά, χόρτα.. Δεν θέλουμε να υπάρχουν πολλά υγρά εκτός του γάλακτος και των αυγών οπότε σοτάρουμε καλά τα λαχανικά.


Λουκάνικα μπέικον σοτάρονται αν δεν είναι έτοιμα ήδη και όχι σε λάδι.


Γάλα, αυγά, μουστάρδα και ξερά αρωματικά τα χτυπάμε στο μπλέντερ.

Είμαστε προσεκτικοί στο αλάτι που προσθέτουμε, γιατί τυριά και αλλαντικά έχουν αρκετό.


Βουτυρώνουμε και βάζουμε τριμμένη φρυγανιά στις φόρμες. Αν είναι αντικολλητικές δεν χρειάζεται.


Κάνουμε μια στρώση με το ψωμί.

Ρίχνουμε επάνω λίγο τυρί, επάνω τα μισά από τα υπόλοιπα υλικά, λίγο τυρί, το υπόλοιπο ψωμί, τυράκι, τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνω με λίγο τυρί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά με 1 ώρα… ή ίσως και λίγο παραπάνω αν έχετε κάνει πολύ ζουμερό το μείγμα σας.

 

akispetretzikis

KOYZINA

Άλλο ένα φανταστικό γλυκό με μπισκότα όρεο, cream cheese και νουτέλα.Μια συνταγή για να εντυπωσιάσεις και να εντυπωσιαστείς με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά

•2 κούπες τριμμένα μπισκότα Oreo
•1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
•450 γρ. cream cheese [τύπου Philadelphia]
•2 αβγά
•Μισή κούπα ζάχαρη
•1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
•1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
•1/2 φλ. τσαγιού νουτέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνεις ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι. Σπας τα μπισκότα μέχρι να γίνουν θρύμματα, προσθέτεις το βούτυρο αφού το έχεις λιώσει και το ανακατεύεις για να ποτίσουν τα μπισκότα. Απλώνεις το μείγμα αυτό στο ταψάκι ομοιόμορφα και το ψήνεις για 6-8 λεπτά. Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάς στο μίξερ το cream cheese, τα αβγά, τη ζάχαρη, την περισσότερη από την κρέμα και τη βανίλια, μέχρι να έχεις μια κρέμα χωρίς κομματάκια από το τυρί. Βάζεις τα 2/3 του μείγματος σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτεις την υπόλοιπη κρέμα και την νουτέλα και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν.
Κατά σειρά βάζεις πάνω από τη βάση σου, πρώτα το λευκό μείγμα και ύστερα εκείνο με την νουτέλα. Ψήνεις για περίπου 35 λεπτά, το αφήνεις να κρυώσει και το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρεις.


sintayes.gr

KOYZINA

Πίτα με πατάτα, σύγκλινο και σελινόριζα μια νοστιμότατη πίτα με σπιτική ζύμη που θα ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.


Για τη ζύμη
50 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. αλάτι
460 γρ. αλεύρι σκληρό
10 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
200 γρ. νερό, χλιαρό
ελαιόλαδο για την προετοιμασία του ταψιού
2 αυγά, χτυπημένα, για το άλειμμα της πίτας

Για τη γέμιση
100 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ
100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
600 γρ. κρέμα γάλακτος
600 γρ. γάλα
520 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
440 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά καρέ
60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι

Προετοιμασία
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε με τον γάντζο το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξίδι.
Προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά), μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ. περίπου (η διάμετρος θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το ταψί).
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να φτιάξουμε άλλο ένα φύλλο για να σκεπάσουμε την πίτα.

Για τη γέμιση και την πίτα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει το δεύτερο.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τις πατάτες και τη σελινόριζα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Προετοιμάζουμε το ταψί λαδώνοντάς το με ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα φύλλο της ζύμης, φροντίζοντας να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, κάτω και στο πλάι.
Με μια τρυπητή κουτάλα στραγγίζουμε και αποσύρουμε το μείγμα της πατάτας από την κατσαρόλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί της πίτας, πασπαλίζοντάς το με την παρμεζάνα.
Τοποθετούμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο.

Τυλίγουμε τις άκρες του φύλλου περιμετρικά με φορά προς τα μέσα, αλείφουμε την πίτα με αυγό και ψήνουμε στους 170°C μέχρι να γίνει η πίτα τραγανή και να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου

mednutrition.gr

KOYZINA

Ένα νηστίσιμο φαγητό γρήγορο, πανεύκολο και γευστικότατο. Ίσως η καλύτερη συνταγή για τους λάτρεις της αγγινάρας.

Υλικά 

10-12 αγκινάρες
1/4 του κιλού αρακάς [προαιρετικά]
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό καρότα κομμένα σε στρογγυλές φέτες
1/2 ματσάκι άνηθο
Χυμός ενός λεμονιού
5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση 

Καθαρίζετε τις αγκινάρες ως εξής: Κόβετε το κοτσάνι από τις αγκινάρες, αφαιρείτε τα εξωτερικά πράσινα φύλλα και κόβετε τα υπόλοιπα ως τη μέση. Βγάζετε το χνούδι και τις ρίχνετε σε μια λεκάνη με νερό που έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού, αλάτι και αλεύρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού,τα καρότα και τις πατάτες, τον αρακά και σωτάρετε για μερικά λεπτά.
Τέλος προσθέτετε τις αγκινάρες, [από το νερό με το αλεύρι απ” ευθείας χωρίς να τις πλύνετε] τον άνηθο, αλατοπίπερο και νερό.

Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 40΄περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες σας.

Sintayes.gr

KOYZINA

 Κοτόπουλο με λαχανικά γκούντα και μοτσαρέλα, στο φούρνο. Απολαύστε το με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.


Υλικά 
750 γρ. κοτόπουλο φιλέτο –μπούτι και στήθος –κομμένο σε λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
4-5 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μπαστουνάκια
3/4 φλ. τσαγιού γκούντα τριμμένο
3/4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας της Knorr
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Για τη κρέμα
2 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα


Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε σε μπαστουνάκια το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου σε ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Αποσύρετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνετε, ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Προσθέτετε 3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, το κύβο κότας, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

Για τη κρέμα: Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη κρέμα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα του τηγανιού σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζετε από πάνω με τα τριμμένα τυριά και περιχύνετε όλη την επιφάνεια του πυρέξ με τη κρέμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνετε για 10′ να σταθεί το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

Sintayes.gr

KOYZINA

Κομμάτια σοκολάτας με καραμέλα λιώνουν και σχηματίζουν μια πλούσια σε γεύση ρευστή γέμιση σε αυτό το γλύκισμα. Μια εύκολη συνταγή για ένα πραγματικά υπέροχο σοκολατένιο γλυκό !!!


Υλικά

220 γρ. σοκολάτα με γέμιση καραμέλα [Lacta ή Ion ή άλλη επιλογής σας]
1 και 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 και 3/4 του φλιτζανιού βραστό νερό


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 19 x 30 εκ. Βάλτε τη σοκολάτα για 20 λεπτά στην κατάψυξη.

Κοσκινίστε το αλεύρι και 2 κ.σ. κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα και το χτυπάτε με σύρμα ή το μίξερ χειρός καλά μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το στο έτοιμο ταψί.
Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και πιέστε τα μέσα στο μείγμα. Με μια σπάτουλα ισιώστε την επιφάνεια και πασπαλίστε με την καστανή ζάχαρη. Από πάνω κοσκινίστε το υπόλοιπο κακάο και τέλος με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός μεταλλικού κουταλιού περιχύστε [πάνω στο κουτάλι σαν σιντριβάνι] το γλυκό σας με το βραστό νερό.

Ψήστε για 35-40 λεπτά. Αφήστε το γλυκό σας 5 λεπτά να σταθεί διακοσμήστε το αν θέλετε με βατόμουρα ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό.

Σερβίρετε με παγωτό και απολαύστε !!!

sintayes.gr

KOYZINA

θα γευτούμε μια υπέροχη μακαρονάδα με γαρίδες και κολοκυθάκια. Ένα πιάτο πολύχρωμο με γεύση που θα τη θυμάστε για καιρό.

Υλικά:

½ κιλό σπαγγέτι
3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος
400 γραμ ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
½ φλιτζάνι κρασί
½ φλιτζ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το έντερο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με τις ντομάτες και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.

Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως

infokids.gr

KOYZINA

Μια εύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο, εντυπωσιακό σοκολατένιο κέϊκ γαρνιρισμένο με γλάσο σοκολάτας. Αφράτο και σοκολατένιο, «λουσμένο» με επίσης σοκολατένια σάλτσα, αυτό το κέικ θα κάνει πολύ χαρούμενους τους αμετανόητους εραστές της σοκολάτας.


Υλικά 

Για το κέϊκ:
380 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. αλεύρι μαλακό
6 αυγά
110 γρ. βούτυρο
165 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
45 γρ. κακάο
30 ml ηλιέλαιο
120 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα

Για το γλάσο σοκολάτας:
250 ml κρέμα γάλακτος 35%
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. κοφτή μέλι


Εκτέλεση 

Για το κέϊκ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κακάο και το ηλιέλαιο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ανακατεύετε με σύρμα ή με το μίξερ χειρός. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μείγμα του κακάο και τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Αδειάζετε το τελικό μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 25×35εκ. Εάν δεν έχετε αντικολλητικό, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα σας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε. Ψήνετε το κέικ για περίπου 40-45 λεπτά.

Για το γλάσο σοκολάτας: Σε μπεν-μαρί λιώνετε τη κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Αφού βγάλετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε με το γλάσο της σοκολάτας. Διακοσμείτε με χοντροσπασμένα φουντούκια και περιμένετε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

sintayes.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin