Φεβρουαρίου 21, 2018

KOYZINA

Πανεύκολο, πεντανόστιμο φαγητό της στιγμής, που σας βγάζει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις…

Υλικά συνταγής

500 γρ. κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες κ.τ.λ.)
150 γρ. μπέικον σε κύβους [προαιρετικά]
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, τσένταρ)
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα (τριμμένη)
1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
1 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας
150 γρ. βούτυρο-βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
λάδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό πολύ «αλ ντέντε» [διότι θα τα ψήσουμε και στο φούρνο] τα στραγγίζουμε τα λαδώνουμε και τα τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο.

Προσθέτουμε τα 3/4 από τα τριμμένα τυριά, το μπέικον, την πιπεριά, το βιτάμ και αλατοπιπερώνουμε [προσοχή στο αλάτι].

Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με αυτό το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά όλη την επιφάνεια.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 °C για 30 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά περίπου, να ροδίσει η επιφάνειά του.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 sintayes

KOYZINA

Επιστρέψατε από τη δουλειά και λαχταράτε ένα σπιτικό γλυκό που δεν θα σας πάρει, παρά μερικά λεπτά για να ετοιμάσετε; Φτιάξτε το σουφλέ σοκολάτας-express και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά (για 1 φορμάκι μεγέθους μεγάλης κούπας καφέ)

4 κ. σούπας αλεύρι Φαρίνα

4 κ. σ. ζάχαρη

2 κ. σ. κακάο

1 αυγό

3 κ. σ. γάλα

3 κ. σ. ελαιόλαδο

3 κουταλιές νιφάδες κουβερτούρας ή τρούφα σοκολάταςλίγη βανίλια ή κανέλα ή ό,τι γεύση θέλετε 

 Εκτέλεση:Ανακατεύετε όλες τις "σκόνες" μέσα στο φορμάκι για το σουφλέ. Προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι. 

Προσθέτετε το γάλα και το λάδι και ανακατεύετε για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Τέλος, ρίχνετε τις νιφάδες σοκολάτας και τη βανίλια. 

Βάζετε την κούπα στα μικροκύματα για 3 λεπτά (για φούρνο ισχύος 1000w) ή για 4 λεπτά (για φούρνο ισχύος 700w).

Το γλυκό θα φουσκώσει αρκετά πάνω από την κούπα, αλλά μόλις το βγάλετε θα «πέσει». 

Συνοδεύστε το με μία μπάλα παγωτού στο πλάι και θα ενθουσιαστείτε. 

Tip: Ρίχνοντας κομμάτια από κουβερτούρα στο κέντρο, αυτή θα λιώσει και η γεύση δεν περιγράφεται!

eyedoll.gr

KOYZINA

Λαχταριστές κρέπες ,μια γρήγορη συνταγή για 4 εως 5 μεριδες. Φυσικά όπου υπάρχει σοκολάτα απλά τρώμε και απολαμβάνουμε ...

ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
- 300 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αναμειγνύω σε μπολ, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω έπειτα το χτυπημένο αυγό, συνεχίζω το καλά ανακάτεμα και τέλος ρίχνω σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένας αρκετά μαλακός και παχύρευστος χυλός. Αφήνω το μείγμα να σταθεί για 20 λεπτά στο ψυγείο, καλά σκεπασμένο.

2. Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω μια κουταλιά από το μείγμα, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κουτάλα. Αφήνω να ψηθεί για περίπου 1 λεπτό, γυρίζω την κρέμα από την άλλη πλευρά με σπάτουλα και την ψήνω για άλλο 1 λεπτό.

Έπειτα, τη βάζω σε πιάτο και συνεχίζω με το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να τελειώσει. Γεμίζετε τις κρέπες με μερέντα, παγωτό, μπανάνες ή όποια άλλη γλυκιά γέμιση μου αρέσει και τις σερβίρω.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 4-5

KOYZINA

Μουστοκούλουρα για να μυρίσει φθινόπωρο..Μικρή ακόμα, όποτε ξυπνούσα μυρίζοντας από την κουζίνα να ψήνονται μουστοκούλουρα, καταλάβαινα πως έρχεται το τέλος του καλοκαιριού, άρα και των διακοπών, και σύντομα θα ξαναρχίσει το σχολείο και τα απεχθή φθινοπωρινά κρύα.

Κι ενώ μισούσα την, κατά τα άλλα γαργαλιστική, μυρωδιά του μούστου και των κουλουριών του, ήταν τόσο νόστιμα και αφράτα εκείνα της μαμάς που με έκαναν, έστω στιγμιαία, να ξεχνώ τον πόνο της μαθήτριας. Τη συνταγή της, την έχω κλέψει εδώ και αρκετά χρόνια, εύκολη και γρήγορη όπως είναι, και τα φτιάχνω κάθε χρονιά μόλις φτάνει η εποχή του μούστου για να προετοιμαστώ για το φθινόπωρο, πρώτα μυρίζοντάς το.

(Τα υλικά βγάζουν περίπου 70 κουλούρια)

500 ml ελαιόλαδο ανακατεμένο με σπορέλαιο (επειδή είναι ελαφρύτερο)
500 ml μούστο
250 γραμμ. ζάχαρη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
1 φλιτζ. μικρό κονιάκ
1½ κιλό αλεύρι

Ζεσταίνω πρώτα τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα φαρδύ, άνετο μπολ ρίχνω τον μούστο, το λάδι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά. Διαλύω μέσα στο ποτηράκι του κονιάκ τη σόδα, τα προσθέτω στο μίγμα και ξεκινάω το χτύπημα με σύρμα.

Λίγο - λίγο προσθέτω και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να προκύψει ζύμη μαλακή, που να μη κολλάει όμως στα χέρια. Τα πλάθω στρογγυλά ή σε μικρές πλεξούδες, τους δίνω ό,τι σχήμα μου αρέσει, και στρώνω δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα (σίγουρα κάθε φορά γεμίζουν και οι δύο).

Τα φουρνίζω και τα ψήνω στον αέρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα στο κάτω μέρος. Μετά το ξεφούρνισμα, περιμένω για 10 με 15 λεπτά, να κρυώσουν καλά. Η δοκιμή ξεκινά ευθύς αμέσως κι επειδή όσο περισσότεροι είμαστε στο σπίτι, τόσο πιο γρήγορα εξαφανίζονται, κρατάω καλού-κακού κατά μέρος μερικά για τον αυριανό πρωινό καφέ, που τόσο του ταιριάζουν.

* Για να βρείτε μούστο, αγγαρέψτε γνωστούς και φίλους από τα χωριά σας, μόλις ξεκινήσει ο τρύγος συνήθως έχουν τα περισσότερα μπακάλικα. Αν πάλι είστε από τους τυχερούς και έχετε φίλους με αμπέλια, έστω ένα μπουκαλάκι θα σας το παραχωρήσουν.

bostanistas.gr

KOYZINA

Αν έχετε όρεξη για κάτι εντελώς κολασμένα νόστιμο, αυτός ο σοκολατένιος πειρασμός κατά πάσα πιθανότητα θα ανεβάσει το ζάχαρό σας σε δυσθεώρητα ύψη αλλά, πιστέψτε μας, θα το αξίζει.

Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι τσαγιού κακάο άγλυκο
1 πρέζα αλάτι
2/3 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κουαντρό
250γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
250γρ. κρέμα γάλακτος
350ml χτυπημένη κρέμα για το γαρνίρισμα
καρούλια σοκολάτας και ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ. Ρίχνετε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύετε με τα δάχτυλα.
2. Προσθέτετε τη ζάχαρη και λίγο λίγο το νερό, ζυμώνοντας παράλληλα, μέχρι να έχετε μια απαλή ζύμη. Την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
3. Την ανοίγετε με πλάστη ή τη στρώνετε με τα δάχτυλα σε ταρτιέρα βουτυρωμένη. Τρυπάτε με πιρούνι τη ζύμη και τη καλύπτετε με λαδόκολλα και βαρίδια (όσπρια ή ρύζι).
4. Την ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, για 15 λεπτά.
5. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα βαρίδια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
6. Ζεσταίνετε τη κρέμα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση την αποσύρετε και την προσθέτετε στη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
7. Προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.
8. Ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε καλά.
9. Αδειάζετε τη κρέμα σοκολάτας στη ψημένη τάρτα. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180βαθμούς και ψήνετε και 15 λεπτά.
10. Αφήνετε να κρυώσει καλά στη σχάρα για να μην νοτίσει το μπισκότο και τη γαρνίρετε με κρέμα, χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή, τα καρούλια και το ξύσμα σοκολάτας.

 queen.gr

KOYZINA

Μια αλλιώτικη τουρτίτσα που μοιάζει με black forest, αλλά δεν είναι. Αντί για παντεσπάνι είναι φτιαγμένη με σοκολατένια cookies, έχει τυρένια γέμιση και φρέσκα μαριναρισμένα κεράσια που είναι στην εποχή τους.


Υλικά

για τα cookies
1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη, μαλακή
2 αβγά μεγάλα
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
125γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ. σταγόνες σοκολάτας

για την κρέμα και τη διακόσμηση
400γρ. τυρί κρέμα
600ml κρέμα γάλακτος
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 3 καψουλάκια άρωμα βανίλιας
300γρ. κεράσια φρέσκα ή κονσέρβας (στραγγισμένα)
λίγη ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα σοκολάτας

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρείτε πρώτα τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή στραγγίζετε την κομπόστα αν δεν βρείτε φρέσκα. Πασπαλίζετε τα φρέσκα κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια) με λίγη ζάχαρη και ανακατεύετε.

Φτιάχνετε τα cookies

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα και στρώνετε με λαδόκολλα δύο επίπεδα ταψιά.

Βήμα 2

Σε μια λεκανίτσα χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη να ενωθούν. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το λάδι, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύετε το αλεύρι και τέλος τις σταγόνες με σπάτουλα.

Βήμα 3

Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε μίγμα από το μπολ και αραδιάζετε στα ταψιά στρογγυλά κομμάτια σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνετε το κάθε ταψί για 12 λεπτά περίπου, δηλαδή μέχρι τα cookies να κάνουν μια ωραία κρούστα.

Βήμα 4

Τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα. Μην τα παραψήσετε γιατί θα γίνουν τραγανά.

Φτιάχνετε την κρέμα

Βήμα 1

Χτυπάτε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σφίξει το μίγμα.

Φτιάχνετε την τούρτα

Βήμα 1

Παίρνετε μια στρογγυλή πιατέλα και με τα μισά cookies περίπου δημιουργείτε ένα δίσκο. Καλύπτετε το δίσκο με τη μισή κρέμα την οποία απλώνετε ομοιόμορφα από πάνω, διακοσμείτε με μερικά κεράσια και λίγο ξύσμα σοκολάτας, συνεχίζετε με δεύτερο δίσκο από cookies και την υπόλοιπη κρέμα διακοσμώντας με τα υπόλοιπα κεράσια και το ξύσμα της σοκολάτας.

Έχω ένα μυστικό…
Μια φορά είχα φτιάξει αυτή την τουρτίτσα και με έτοιμα cookies του εμπορίου, σαντιγί και φράουλες. Ήταν η πιο γρήγορη τούρτα που μπορούσα να φτιάξω για ένα φίλο που είχε γενέθλια.

olivemagazine

KOYZINA

Πλούσια σε γεύση αυτή η πίτα, συνδυάζει τέλεια το κρέας με τα λαχανικά και είναι μια πρώτης τάξης πρόταση για ένα ελαφρύ μεσημεριανό στο σπίτι ή στο γραφείο. Αν τη συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα τότε είστε πραγματικά πλήρεις…

Υλικά

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
1 μελιτζάνα μεγάλη σε κυβάκια του 1εκ.
1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος του) κομμένο κάθετα κατά μήκος και σε φετούλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
2 αβγά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο για πίτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Τη βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα, προσθέτετε λίγο ακόμη λάδι και ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και τότε προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον κιμά. Συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει ο κιμάς και μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Βήμα 3

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτετε τα κυβάκια της μελιτζάνας, την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξυλάκι κανέλας και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του. Αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και προσθέτετε το μαϊντανό. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.

Βήμα 4

Με ένα πινέλο λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα και αυτά ένα ένα με ελαιόλαδο. Αφήνετε τα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κιμά και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, αλείφοντας και τις άκρες τους με λάδι.

Βήμα 5

Σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα αλείψετε επίσης με λάδι και κόβετε με ψαλίδι αυτά που εξέχουν. Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια (το μαχαίρι να φτάσει βαθιά), την πασπαλίζετε με το σουσάμι και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για ½ ώρα.

Βήμα 6

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την περιχύνετε με το μίγμα των αβγών και τη βάζετε ξανά στο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα. Τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα.

olivemagazine

KOYZINA

Μια συνταγή για μια δροσερή και εύκολη τουρτίτσα με απλά υλικά για ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι για τα παιδιά σας, εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά

•2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ. [Αλλατίνη] ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
•2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)

Για την κρέμα πατισερί
•4 φλ. τσαγιού γάλα
•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1/3 φλ. του κορν-φλάουρ
•5 αβγά
•2 κ.σ.φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
•3 βανίλιες
•τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση

1.Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.
2.Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.
3.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.
4.Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες ή πυρεξάκι, 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα. Το πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

athensmagazine.gr

KOYZINA

Αγαπημένο γλυκό: Λεμονόπιτα με πραλίνα

ΥΛΙΚΑ :

Για τη ζύμη της τάρτας

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό

20 γρ. ζάχαρη

50 γρ. γάλα

250 γρ. αλεύρι μαλακό

Για την κρέμα λεμονιού

200 γρ. χυμός λεμονιού

3 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

40 γρ. corn flour

300 γρ. βούτυρο

Για την πραλίνα

50 γρ. πραλίνα φουντουκιού

50 γρ. κουβερτούρα μπίτερ σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη της τάρτας ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Είναι σημαντικό να μη τα ζυμώσετε πολύ ώρα. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα λεμονιού.

2. Βράζετε το χυμό λεμονιού με το βούτυρο. Παράλληλα, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το corn flour με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Ανακατεύετε με το μείγμα λεμόνι-βούτυρο σιγά-σιγά, για να μην ψηθεί το αυγό απότομα. Μεταφέρετε όλο το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύετε ασταμάτητα, μέχρι να πάρει μια καλή βράση. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα κρύο σκεύος και τη βάζετε στο ψυγείο.

3. Λιώνετε τη σοκολάτα και την ανακατεύετε με την πραλίνα.

4. Ανοίγετε τη ζύμη της τάρτας με ένα πλάστη, σε πάχος 0,5 cm. Τη βάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας και τρυπάτε με ένα πιρούνι παντού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφού κρυώσει η τάρτα, ξεφορμάρετε.
Γεμίζετε με την πραλίνα και, τέλος, γεμίζετε με την κρέμα λεμονιού.

Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες και σερβίρετε.

 

Η γρήγορη συνταγή δημοσιεύτηκε από το Μιχάλη Νουρλόγλου

news.gr

KOYZINA

Καλοκαίρι, ήλιος θάλασσα και ψάρια. Ένας ιδανικός ελληνικός συνδυασμός που αρμόζει στην εποχή που διανύουμε.

Και μπορεί τα ψάρια να είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, αλλά δεν μπορείς να τρως συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Έτσι πρέπει να κάνεις την διαφορά και να δώσεις κάτι διαφορετικό στον ουρανίσκο σου. Οπότε δοκίμασε μία πίτσα που είναι με γαρίδες και φέτα.

ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη:

2 κούπες αλεύρι
4 γρ. μαγιά (μισό φακελάκι)
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3/4 κούπας νερό χλιαρό
Για την πίτσα:

σάλτσα για πίτσα
3 κούπες τυρί ένταμ τριμμένο
350 γραμμάρια φέτα
1 ντομάτα
250 γραμμάρια γαρίδες μικρές καθαρισμένες
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το λάδι στο χλιαρό νερό και μετά όλο μαζί στο αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και μόλις έχουμε μια μαλακή ζύμη (ανάλογα προσθέτουμε νερό ή αλεύρι αν χρειαστεί) την κάνουμε μπάλα, την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την σκεπάζουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια.
Πλένουμε και στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τις γαρίδες.
Ξεσπορίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε κι αυτήν σε μικρά κυβάκια.
Παίρνουμε τη ζύμη μας αφού έχει διπλασιαστεί σε όγκο και την ξαναζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.
Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ή ανάλογα τα γούστα μας και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Αλείφουμε τη ζύμη με αρκετή σάλτσα και απλώνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας 1 εκ. γύρω γύρω.
Ρίχνουμε τις γαρίδες, τη ντομάτα και τη φέτα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι το 1 εκ. ζύμης που αφήσαμε στις άκριες και ψήνουμε την πίτσα σε 210 βαθμούς στην κάτω σχάρα του φούρνου με αντιστάσεις.

koolnews.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin