Ιουλίου 19, 2018

KOYZINA

Κραμπλ. Ένας θαυμαστός συνδυασμός υλικών που τονίζει την αντίθεση τρυφερού και τραγανού.Γλυκά και ζουμερά φρούτα της εποχής, καλυμμένα με ένα μείγμα από αλεύρι, ψίχουλα και βούτυρο. Μετά το ψήσιμο, τα φρούτα μελώνουν και γλυκαίνουν και η επικάλυψη γίνεται υπέροχα τραγανή και νόστιμη.

Υλικά 

5 μπανάνες
100 γραμ. μαργαρίνη φυτική
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
130 γραμ. αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας σκούρα ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά σκόνη
ζάχαρη άχνη [για το πασπάλισμα]

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες. Λιώνετε το μισό βούτυρο σε τηγάνι και βάζετε μέσα τις μπανάνες να ροδίσουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσει. Μόλις καραμελώσει το αδειάζετε σε ταψί τάρτας.

Ανακατεύετε μαζί το υπόλοιπο βούτυρο το αλεύρι, τη σκούρα ζάχαρη, την κανέλα και τη μαγιά και τρίβετε με το χέρι ή το ειδικό εργαλείο του μίξερ χειρός μέχρι να πετύχουμε μια κοκκώδη ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.

Σε ένα ταψάκι στρώνετε τις καραμελωμένες μπανάνες και προσθέτετε τη κοκκώδη ζύμη από πάνω. Ψήνετε το γλυκό σας για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια του.

Σερβίρετε το κραμπλ όσο είναι ακόμα ζεστό γιατί τότε είναι τραγανό και πολύ νόστιμο.

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη [προαιρετική].

sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για υπέροχα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα. Μια πανεύκολη συνταγή με 6 μόνο υλικά έτοιμα σε μισή ώρα για σερβίρισμα.


Υλικά

380 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη άχνη + 1/3 φλ. τσαγιού για πασπάλισμα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκους αυγών
100 γρ. μαρμελάδα κεράσι ή βερίκοκο ή άλλη αρεσκείας σας
2 κ.γ. κονιάκ [προαιρετικά]


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σκεπάζουμε με λαδόκολα, ελαφρώς βουτυρωμένη, το ταψί του φούρνου.
Τοποθετούμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι τη ζάχαρη άχνη, το κονιάκ και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα χτυπάμε να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους των αυγών έναν- έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για 30′. Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3-4 χιλ. περίπου και χρησιμοποιούμε “κουπ πατ” στρογγυλό ή με σχέδια για να δώσουμε σχήμα στα μπισκότα μας.

Για να φαίνεται η μαρμελάδα, κάνουμε στα μισά μπισκοτάκια μας, μια στρογγυλή οπή ή σχέδιο στη μέση.

Διαφορετικά τα φτιάχνουμε όλα στο ίδιο σχέδιο χωρίς οπή.

Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνουμε για 10′-12′ ανάλογα με το πάχος.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν, αλείφουμε τα μισά μπισκότα μας με μαρμελάδα και τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά [με την οπή].

Προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα απολαμβάνουμε.

sintayes.gr

KOYZINA

Κέϊκ με μπισκοτένια ζύμη Νουτέλα & ζαχαρούχο γάλα
Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό με μπισκοτένια ζύμη, Νουτέλα και ζαχαρούχο γάλα. Όσο απλό και εύκολο στην εκτέλεσή του, τόσο νόστιμο και λαχταριστό στη γεύση του. Απολαύστε το…


Υλικά
220 γρ. βούτυρο
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. καστανή ζάχαρη
2 καψουλίτσες βανίλιας
1 κ.γ. εσπρέσο σε σκόνη [προαιρετικά]
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. αλάτι
330 γρ. Νουτέλα
1 κουτί ζαχαρούχα γάλα [397 γρ.]


Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.

Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι και τέλος ρίχνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ, την απλώνουμε ομοιόμορφα, από πάνω απλώνουμε τη Νουτέλα και μετά τη περιχύνουμε με το ζαχαρούχο. Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές).

Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

φούρνου συνταγές νουτέλα κέϊκ ζαχαρούχο γάλα επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά

sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα πραγματικά, λαχταριστό και υπέροχο πιάτο. Ραβιόλια με λουκάνικα και ντομάτα, πασπαλισμένο με τριμμένη μοτσαρέλα στο φούρνο.


Υλικά 
62ο γρ. ραβιόλια γεμιστά με τυρί
350 γρ. λουκάνικα αρεσκείας σας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά καρεδάκια [σαν ζάρια]
1/2 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερό κόκκινο πιπέρι [προαιρετικά]
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ [2 χ 400 γρ.]
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση 

Βράζετε τα ραβιόλια σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζετε.

Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι, βάζετε τα λουκάνικα και τα ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 8′-10′ μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε σε πιάτο και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.

Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνετε, βάζετε 4 κ.σ. λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά και σοτάρετε για 2′-3′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, 1/2 φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, το αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά . Το κατεβάζετε από τη φωτιά. Βάζετε το βασιλικό και τα λουκάνικα και ανακατεύετε.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τα ραβιόλια και τη σάλτσα ντομάτας με τα λουκάνικα, ανακατεύετε και τα ψήνετε στο γκριλ για 5′ μέχρι να λιώσει και ροδίσει ελαφρώς το τυρί.

Βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 5′ να “σταθεί” και καλή σας όρεξη…

sintayes.gr

KOYZINA

Είναι ένα γλυκό που μπορεί να γίνει με πολύ απλά υλικά και η γεύση του θα σας αρέσει πολύ. 

Υλικά

500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (2%)
500 ml κρέμα γάλακτος (25%)
1/2 κούπα σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι
¼ κούπας νερό
1 φύλλο ζελατίνης
1 κούπα γλυκό πορτοκάλι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και το αφήνουμε πέντε λεπτά να μαλακώσει. Βάζουμε το σιρόπι και το νερό σε ένα μπρίκι και μόλις αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνη (χωρίς το νερό) και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το σιρόπι και το ψιλοκομμένο γλυκό και πάλι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια ή μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.Σερβίρουμε με κανέλα και γλυκό πορτοκάλι από πάνω.

KOYZINA

Τούρτα με Oreo και κρέμα σοκολάτας

Υλικά

350 γρ. μπισκότα τύπου Oreo + λίγα ακόμη για γαρνίρισμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
130 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
Μερίδες 12

Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 2 ώρες

Διαδικασία

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ., πιέζοντάς τα ώστε να γίνει μια βάση με ίδιο πάχος παντού.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/3 από το γάλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και όλο το μείγμα να γίνει σοκολατί.

Αδειάζουμε την κρέμα αυτή, ζεστή, μέσα στη φόρμα, πάνω από τα μπισκότα. Καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα, και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία. Επειτα, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

KOYZINA

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη οπτικά και γευστικά “Λευκή” Βασιλόπιτα με γλάσο ζάχαρης.

Υλικά

200 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη *
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι
270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
2 καψουλίτσες βανίλιας

Για το γλάσο ζάχαρης:

300 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο
50 γρ. ξηροί καρποί καβουρδισμένοι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε, ένα στρογγυλό ταψί 24-26 εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder.
Αφρατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά και ανά 3 λεπτά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι, τους ξηρούς καρπούς, το ξύσμα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη γυρίζουμε ανάποδα, βάζουμε το “φλουρί” μας και την τοποθετούμε σε πιατέλα.

Για το γλάσο σοκολάτας

Ανακατεύουμε μαζί τη μαργαρίνη και την άχνη για 5΄ και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα στρώνουμε το μείγμα επάνω και διακοσμούμε ανάλογα.

sintayes.gr

KOYZINA

Τα υλικά είναι για 25-30 κομμάτια.Μια υπέροχη πίτα με μέτριο βαθμό δυσκολίας, που αξίζει να τη φτιάξετε.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας κατάλληλο για πίτες

1 κιλό τυρί φέτα χοντροτριμμένη

1 ½ κιλό κίτρινη κολοκύθα ( τριμμένη και καλά στυμμένη )

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

4 αβγά χτυπημένα

1 Knorr«Σπιτικό» ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος

500mlγάλα φρέσκο

2 κ.σ. σιμιγδάλι χονδρό

250γρ. Florar  βούτυρο (λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία )

Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε το γάλα και τον Σπιτικό ζωμό λαχανικών και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να διαλυθεί ο Σπιτικός ζωμός ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

2. Συμπληρώνουμε το σιμιγδάλι, το 1/3 της τριμμένης φέτας και 1 κ.σ. από το λιωμένο Flora.

3. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και φουσκώσει το σιμιγδάλι έτσι ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

4. Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος , σοτάρουμε με λίγο λιωμένο Floraτην τριμμένη κίτρινη κολοκύθα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι μαζί με την υπόλοιπη φέτα, τον δυόσμο, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι.

6. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο .

7. Αλείφουμε ένα ταψί ορθογώνιο αντικολλητικό 35x25 με Floraμε βούτυρο και τοποθετούμε 5 φύλλα κρούστας. Αλείφουμε το κάθε φύλλο καλά με το λιωμένο Flora.

8. Απλώνουμε το μείγμα της γέμισης πάνω από το τελευταίο φύλλο σε όλη την επιφάνεια του .

9. Σκεπάζουμε την πίτα με άλλα 5 φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία αλείμματος με το λιωμένο Flora.

10. Τοποθετούμε την πίτα στο ψυγείο για 10 λεπτά για να σφίξει η γέμισή της καθώς και για να ψυχθούν καλά τα φύλλα της κρούστας ώστε να μπορέσουμε στην συνέχεια να τα χαράξουμε σε κομμάτια πριν την ψήσουμε.

11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οCγια 30-35 λεπτά.

Τip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκυθάκια αντί για κολοκύθα.

knorr.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για υπέροχα κανταϊφάκια με κρέμα μπουγάτσας και μπόλικο σιρόπι. Σερβίρετε σκέτα ή με παγωτό και απολαύστε τα.


Υλικά 

Για τα κανταϊφάκια:
450 γρ. φύλλο κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
Για τη κρέμα μπουγάτσας:
3 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κοφτό κ.γ. σκόνη βανίλιας
5 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
800 γρ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερού νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 λεπτή φετούλα λεμόνι


Εκτέλεση 

Αραιώνουμε το κανταΐφι, τραβώντας τις “κλωστές” του προσεκτικά και απαλά με τα χέρια μας, μέχρι να αφρατέψει. Απλώνουμε το αραιωμένο κανταΐφι σε ένα ρηχό ταψί, το περιχύνουμε με το περισσότερο λιωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και με τις παλάμες μας τρίβουμε τις κλωστές του προσεκτικά, για να βραχούν όλες όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε κατά μέρος.

Για τη κρέμα μπουγάτσας: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη σκόνη βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με ελάχιστο αλάτι, χωρίς όμως το γάλα να κάψει και να αφρίσει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι πασπαλιστά και σταδιακά, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει. Μαγειρεύουμε τη κρέμα αυτή σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει αρκετά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προσθέτoυμε στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ενιαίο και λείο μείγμα. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο μπολ (για να μην πήξει το αυγό από τη ζεστή κατσαρόλα), το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη για να μην σχηματίσει πέτσα και το αφήνω κατά μέρος για να κρυώσει τελείως.

Για τα κανταϊφάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Παίρνουμε μια μικρή χουφτίτσα κανταΐφι, την απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής φροντίζοντας να μην είναι πολύ αραιωμένες οι “κλωστές” του, αλλά σχετικά πυκνές μεταξύ τους. Στη μία άκρη βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από την κρέμα μπουγάτσας, τυλίγουμε το κανταϊφάκι σε ρολό και το βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ανάλογα με το μέγεθος φτιάχνουμε περίπου 30 μικρά κανταϊφάκια (ή 25 μεγαλύτερα), τα βάζουμε όλα στο βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 25 λεπτά.

Για το σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα για 7 περίπου λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και περιχύνουμε τα επίσης χλιαρά κανταϊφάκια, μέσα στο ταψί τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και σερβίρω.

sintayes.gr

KOYZINA

Λαχταριστά γαλλικά τοστ σε ρολά με πραλίνα φουντουκιού!!!


Υλικά

Για 2-4 άτομα10 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
10 κουταλάκι του γλυκού πραλίνα φουντουκιού
1 μεγάλο αυγό
1 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κανέλα

Εκτέλεση

Αφαιρέστε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού.

Κόψτε την κόρα από το ψωμί και τοποθετήστε μια φέτα ψωμί σε ξύλο κοπής.

Ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να γίνει πολύ επίπεδη.

Απλώστε με ένα κουτάλι την πραλίνα φουντουκιού κατά μήκος κάθε φέτας και τυλίξτε σφικτά σε ρολά.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό με το γάλα και σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα.

Ρίχνετε τα ρολά ψωμιού μέσα στο μείγμα αυγού.

Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε τα ρολά τοστ και από δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τέλος ρολάρετε τα ρολά ψωμιού στο μείγμα κανέλας και σερβίρετε.

goniamas.blogspot.gr

 

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin