Δεκεμβρίου 16, 2017

KOYZINA

Light μπισκότα με τυρί κρέμα & μαύρη ζάχαρη

Η μαύρη ζάχαρη είναι το μυστικό που θα κάνει τα cookies μαστιχωτά ενώ το cream cheese του δίνει μια ελαφριά γεύση.

YΛΙΚΑ

10 μπισκότα
125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. τυρί κρέμα(σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι. Δεν τα θρυμματίζουμε στο blender για να μην γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160ο C.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Η μαύρη ζάχαρη κάνει τα μπισκότα πιο μαστιχωτά. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Σ’ ένα μεγάλο ρηχό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε “μπουκιές” από τη ζύμη και πασπαλίζουμε με θρυματισμένα μπισκότα. Τα ακουμπάμε στη λαδόκολλα με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν.

Ψήνουμε για 15 στους 160°C και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

http://www.shape.gr

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κιμά σόγιας
1-2 κουτ. της σούπας αλεύρι
1 μικρό καρότο
1 μικρή πιπεριά
1 μικρή ντομάτα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
λίγο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τη σόγια για 20 λεπτά και τη σουρώνουμε

Τρίβουμε στον τρίφτη τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στον κιμά

Προσθέτουμε τη μια κουταλιά αλεύρι και στη συνέχεια αν χρειαστεί και τη δεύτερη (ανάλογα με το πόσο υγρά είναι) και αλατοπιπερώνουμε

Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι

http://www.shape.gr

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ για το φύλλο

800 γρ. αλεύρι

1 ποτ. κρασιού λάδι

1 ποτ. κρ. κρασί ή 1 σφηνάκι ξύδι

νερό χλιαρό όσο χρειαστεί

1 κουτ. γλ. αλάτι

 

ΥΛΙΚΑ για την γέμιση

2 κιλά μοσχαρίσια ελιά

1/2 κιλό χοιρινή σπάλα

300 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουτί κον-κασέ ντομάτας 1 κουτί αποφλοιωμένης ντομάτας

1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

2-3 σκελίδες σκόρδο

μοσχοκάρυδο- αλάτι- πιπέρι- γαρύφαλλο τριμμένο- κανέλα

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό (προαιρετικά)

EKTEΛΕΣΗ

Ας ξεκινήσουμε με το φύλλο της πίτας. Ο λόγος που δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να πάρουμε ένα έτοιμο είναι πως η νοστιμιά της και το μυστικό της βρίσκεται στο χειροποίητο φύλλο. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το κρασί, το λάδι, το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε ώσπου να γίνουν μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την χωρίζουμε σε δύο κομμάτια (το ένα λίγο μεγαλύτερο) και ανοίγουμε δύο φύλλα με τον πλάστη (όχι λεπτά).

Συνεχίζουμε με την γέμιση. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια (κυβάκια) το κρέας. Βάζουμε σε κατσαρόλα λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Το αφήνουμε να βράσει. Όταν πιει το ζουμί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα μυρωδικά και τελευταίο ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αν αποφασίσουμε να προσθέσουμε και τυρί, το ρίχνουμε στη συνέχεια.

* Αν η γέμιση μας φανεί λίγο στεγνή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Αφού τελειώσει λοιπόν η προετοιμασία, πάμε να στρώσουμε στο ταψί. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε στον πάτο το μεγαλύτερο φύλλο που ανοίξαμε. Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Τυλίγουμε τα κομμάτια φύλλου που προεξέχουν προς τα μέσα και σχηματίζουμε κόθρο (αφού αφαιρέσουμε τυχόν περισσεύματα ζύμης). Αλείφουμε την πίτα με λάδι και τη ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Ίσως και λίγο περισσότερο αν δεν έχετε δυνατό φούρνο. Το ζητούμενο είναι να ροδίσει πάνω- κάτω.

 

Σερβίρετε σε φίλους και οικογένεια μια Κυριακή! Είναι μια πίτα που κάθε τόσο θα τη φτιάχνετε, γιατί θα ακούσετε μόνο κολακευτικά σχόλια! Όπως και να 'χει, είναι μια συνταγή της Κεφαλονίτισσας γιαγιάς και τα παραδοσιακά φαγητά είναι διαχρονικά.

http://clipit.gr

 

KOYZINA

Γαρίδες στο φούρνο με ρεβύθια και σκόρδο

ΥΛΙΚΑ

2 κονσέρβες ρεβύθια στραγγισμένα
90 ml. ελαιόλαδο ( 6 κ.σ.)
500 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κόκκος κόκκινο πιπέρι χοντροσπασμένο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Χρόνος Προετοιμασίας
30'

Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα ταψί και τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. λάδι, 1/2 κ.γ. αλάτι και ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπόλ και τις ανακατεύουμε με 4 κ.σ. λάδι, το σκόρδο, το ξύσμα του λεμονιού, τους κόκκους του πιπεριού και 1 κ.γ. αλάτι. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για 10 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες στα ρεβύθια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για ακόμη 5-8 λεπτά.

Βγάζουμε το φαγητό απο το φούρνο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζουμε με το μαιντανό και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

http://www.cookbox.gr

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

300 γραμμάρια αλεύρι
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
80 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
60 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια μαγιά νωπή
1 αυγό
½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
½ κουτ. γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
1 πρέζα αλάτι

για το σιρόπι
750 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό, ρίχνουμε 3 κουταλιές από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το γιαούρτι, το αυγό και το μείγμα της μαγιάς, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το αλάτι ανακατεύοντας, μέχρι τα υλικά να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Σε μια επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη, την απλώνουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το εκμέκ στη σχάρα του φούρνου και το ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο τοποθετούμε πάλι το εκμέκ στο ταψί.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη κανέλα, το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε μέχρι να δέσουν σε σιρόπι.
Περιχύνουμε λίγο-λίγο με το ζεστό σιρόπι το κρύο εκμέκ και αφήνουμε να το απορροφήσει. Σερβίρουμε το εκμέκ με παγωτό καϊμάκι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

http://cheftelemachus.blogspot.gr

KOYZINA

Ένα ωραίο,εύκολο πιάτο που συνδυάζει τα λαζάνια με τα λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. λαζάνια
4 γλυκές κόκκινες πιπεριές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 πρέζα θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό βράζουμε τα λαζάνια μαζί με το χυμό του λεμονιού, για 7 λεπτά.

2. Σωτάρουμε σε λάδι τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 3 λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

3. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε για 5 λεπτά το σπανάκι με μία κουταλιά βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4. Σε ταψί στρώνουμε μια στρώση λαζάνια.
5. Από πάνω απλώνουμε το μισό σπανάκι και πασπαλίζουμε με τη μισή περμεζάνα.

6. Σκορπίζουμε από πάνω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά προσθέτοντας σε κάθε στρώση και λίγη από τη σάλτσα ντομάτας.

7. Τέλος προσθέτουμε από πάνω τα τριμμένα κίτρινα τυριά.
8. Ψήνουμε το φαγητό για 30-45 λεπτά στους 170°C. Για να είναι απολύτως έτοιμο, πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.

http://www.gourmed.gr

KOYZINA

YΛΙΚΑ

250 γραμ βρασμένες πένες
10 λιαστές ντομάτες κομμένες στην μέση
10 φέτες σαλάμι Θάσου
10 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
2 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
για την σος
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
1 κουταλιά σούπας ξίδι
1 κουταλάκι κάπαρη
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε την σος κτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ υποχρεωτικά για να διαλυθεί η κάπαρη.

Βάλτε σ’ ένα μπολ της σαλάτας κατ’ αρχήν τις πένες και τις λιαστές ντομάτες μαζί με το ψιλοκομμένο μαρούλι. Περιχύστε τα με τα 2/3 της σάλτσας. Ανακατεύετε, αφήστε τα να μαριναριστούν για 10 λεπτά.

Αδειάστε τα σε μια οβάλ πιατέλα. Γύρω-γύρω από τις πένες βάλτε τις φέτες του σαλαμιού κομμένες στην μέση. Ανάμεσα από τις πένες βάλτε τα φυλλαράκια βασιλικού και περιχύνετε σταγόνα-σταγόνα την σαλάτα με την υπόλοιπη σάλτσα.

Tips: Στις πένες πάνε πολύ ωραία και οι χρωματιστές πιπεριές. Αντί για σαλάμι αν σας πέφτει βαρύ βάλτε φετούλες από προσιούτο και επιπροσθέτως αν σας αρέσει τρίψτε από πάνω λίγη γραβιέρα.

 


ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ανά μερίδα
Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 300
Πρωτεΐνες (g): 6,6
Υδατάνθρακες (g): 21,9
Λίπη (g): 20,7 εκ των οποίων μονοακόρεστα
λιπαρά οξέα 14,1g
Φυτικές Ίνες (g): 1,9
Φολικό οξύ (μg): 104,9
Βιτ. A (μg): 157,9
Κάλιο(mg): 262,7
Το πιάτο αυτό είναι πλούσιο σε φολικό οξύ και βιταμίνη Α. Από διατροφική άποψη μπορεί να συνδυαστεί με πρωτεΐνη στο κυρίως πιάτο ή να αποτελέσει ελαφρύ δείπνο. Tip: Για όσους προσέχουν το διαιτολόγιό τους το σαλάμι μπορεί να αντικατασταθεί με γαλοπούλα κατά προτίμηση βραστή

Πέτσιος Δημήτριος Msc
Kλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

http://www.eliasmamalakis.gr

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

100 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη (περάστε την από το μπλεντεράκι για να γίνει σκόνη)
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλλια
300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και χτυπήστε την ελαφρά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και στη συνέχεια τη βανίλλια και το γιαούρτι. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα (θα είναι σχετικά παχύρρευστο)
Αν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το μίγμα και αφήστε την να κάνει τη δουλειά της.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάλτε το μίγμα σε ένα τάπερ που μπαίνει στην κατάψυξη και ανά μία ώρα ανακατέψτε το παγωτό σας…
Σε 4-5 ώρες θα είναι έτοιμο!

:eimaimama.gr

KOYZINA

Πίτσα με μοτσαρέλα, πολτό ελιάς και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό (ή 450ml νερό)
1 φακελάκι μαγιά
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα ντομάτας:
500γρ ντοματοχυμό
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ρίγανη
αλάτι
Για τη γαρνιτουρα:
8-10 μπάλες μοτσαρέλα
½ φλιτζάνι πολτό ελιάς
15-18 ντοματίνια (κομμένα στα δύο)
1 κ.σ ξερό βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC βαθμούς.

Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με ελαιόλαδο, βάζουμε την ανοιγμένη ζύμη μέσα και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας τον πολτό ελιάς σε μικρές κουταλιές, τη κομμένη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.

Το tip της συνταγής: Τα υλικά αυτά θα μας κάνουν δύο πίτσες

http://www.instyle.gr

Η ταινία της εβδομάδος

Το Τετράγωνο

Χρυσός Φοίνικας στις Κάνες για μια ανατρεπτικά (αντι)φιλότεχνη κομεντί. Ένας καταξιωμένος εικαστικός επιμελητής σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης οδηγείται σε υπαρξιακή κρίση και ζει αυτοκαταστροφικές σκηνές καθημερινής τρέλας στην προσπάθειά του να βρει το κλεμμένο κινητό και πορτοφόλι του

 

 

 

 

 

 

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin