Ιουνίου 25, 2018

KOYZINA

Ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, που μας θυμίζει τις Κυριακές που τρώγαμε στη γιαγιά… Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο μοσχαράκι γκιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο. 

Υλικά

•1 κιλό μοσχάρι σπάλα
•350 γρ. κριθαράκι μέτριο
•1 φλ. τριμμένη ντομάτα ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
•1/2 φλ. ντοματοχυμό
•1 κ.σ. ντοματοπελτέ
•1 κ.γ. ζάχαρη
•1/2 φλ. ελαιόλαδο
•2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•Αλάτι, πιπέρι
•Τυρί για τρίψιμο [κεφαλοτύρι, μυζήθρα σκληρή, παρμεζάνα]

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και τσιγαρίζουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρέας με το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 φλ. νερό, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό τα ντοματάκια κονκασέ τη ζάχαρη και δύο ποτήρια νερό. Αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να μαλακώσει.

Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μόλις βράσει και μαλακώσει το κρέας, το μεταφέρουμε σε ταψί [κατά προτίμηση πήλινο] το βάζουμε στο φούρνο και ρίχνουμε το κριθαράκι, ½ φλ. ελαιόλαδο και μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι.

Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί. Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό.

Το αφήνουμε να ψηθεί 40-50΄περίπου ώστε να μαλακώσει τελείως το κρέας και το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά.

Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.


sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα εύκολο cheesecake “Kinder Bueno” που θα λατρέψουν τα μικρά παιδιά και θα ενθουσιάσει τα … μεγάλα παιδιά με την εμφάνισή του και την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το…

Υλικά

Για το Cheesecake:
•300 γρ. μπισκότα digestive
•150 γρ. μαργαρίνη
•350 ml κρέμα γάλακτος
•450 γρ. τυρί μαλακό τύπου Philadelphia
•120 γρ. ζάχαρη άχνη
•7 μπάρες Kinder Bueno
Για το γλάσο σοκολάτας:
•200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
•1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για το cheesecake:Θρυματίστε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi. Λιώνετε το βούτυρο προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ. περίπου ή ταψάκι στο οποίο έχετε τοποθετήσει μεμβράνη ή λαδόχαρτο [για να το ξεφορμάρετε εύκολα] και το πιέζετε στη βάση του. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Χτυπάτε, σε άλλο μπολ, με το μίξερ χειρός και το τυρί τύπου Philadelphia μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε 1′ να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτετε και τη χτυπημένη σαντιγί και χτυπήστε για ακόμα 1′ να ενσωματωθεί.

Λιώστε σε μπεν μαρί τα 5 από τα 7 Κinder Bueno [ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα στην ελάχιστη θερμοκρασία]. Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα. Προσθέστε αυτό το μείγμα, σοκολάτας -γκοφρέτας, στο μείγμα του cheesecake ανακατέψτε καλά.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου, κόψτε σε κομματάκια τις υπόλοιπες 2 Kinder Bueno, γαρνίρετε το cheesecake και το βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το γλάσο σοκολάτας:Βάζετε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος.

Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας πότε πότε. Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο το αφήνετε λίγο να κρυώσει και μετά περιχύνετε το cheesecake.

Κόβετε σε κομματάκια τις 2 υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno γαρνίρετε το cheesecake και το βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει κόψτε σε μερίδες, σερβίρετε και απολαύστε.


sintayes.gr

KOYZINA

Ένα φλιτζάνι ζεστό κρασί με μέλι και ρόδι παρακαλώ..Μια υπέροχη χειμωνιάτικη συνταγή για κοκτέιλ που θα αφήσει καλές εντυπώσεις και θα σας ζεστάνει!

Υλικά:

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
2 κούπες χυμό ρόδι
1/4 κούπας μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλιά γαρίφαλο ολόκληρο

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε τα καλά για να διαλυθεί το μέλι σε σιγανή φωτιά, χωρίς όμως να βράζει. Κρατήστε το ζεστό και σερβίρετε σε κούπες.

filenades.gr

KOYZINA

Ένα κομμάτι ζεστό και λαχταριστό παστίτσιο αποτελεί ένα μικρό, γευστικό παράδεισο για κάθε σπίτι! Οπότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου και να το φτιάξεις μόνος, -η σου. Και μάλιστα με σπιτική μπεσαμέλ…

Υλικά

500 γραμμ. μακαρόνια Νο2
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. κιμάς ανάμεικτος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμ.ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
100 γραμμ.τριμμένο κεφαλοτύρι
Για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα
80 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. αλεύρι
2 αυγά
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
⅓ κουταλάκι μπαχάρι

Διαδικασία

Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια (όση ώρα προτείνει το πακέτο, περίπου 13 λεπτά). Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τον κιμά: σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για να σοταριστεί ομοιόμορφα.

Αφού σοταριστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο νερό. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Αν τελειώνουν τα υγρά του και χρειάζεται κι άλλο βράσιμο, προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό, για να μη σταματήσουμε το μαγείρεμα. Ρίχνουμε το ασπράδι από το ένα αυγό στα μακαρόνια και το μισό τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια αναμειγνύουμε το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει φουσκάλες. Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, το μισό από αυτό που μας έχει περισσέψει και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε ένα αυγό, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε τον κιμά στα μακαρόνια, που έχουμε στρώσει στο ταψί, και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ, τη στρώνουμε να καλύψει τα μακαρόνια και πουδράρουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και με μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στο φούρνο έως ότου από πάνω πάρει χρυσαφί χρώμα η κρέμα. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το κόβουμε

axortagos.gr

KOYZINA

Τυρόπιτα γλυκιά, με μασκαρπόνε
Μια αλλιώτικη τυρόπιτα.

Υλικά:

400-450 γρμ. αλεύρι
250 ml ζεστό γάλα
200 γρμ. μυζήθρα
150 γρμ. μασκαρπόνε
50 ml νερό
50 γρμ. βούτυρο
25 γρμ. νωπή μαγιά
150 γρμ. ζάχαρη
4 αυγά
1 αυγό
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τη μαγιά με 4 κουταλιές από την ζάχαρη, το ζεστό γάλα, και 4 κουταλιές από το αλεύρι.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, και το νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μη κολλώδες ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε καλά την μυζήθρα, το μασκαρπόνε, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, και τα 4 αυγά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε ίσα μέρη. Την απλώνουμε σε μέτριο φύλλο στον πάγκο μας, και απλώνουμε το 1/5 από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε διπλό ρολό, δηλαδή και από τις δύο μεριές, τελειώνοντας στη μέση, και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα σε ρολά, και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα κολλητά στο άλλο.
Σκεπάζουμε με πετσέτα, και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χτυπάμε το ένα αυγό, και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια της ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C. βαθμούς, για 40-45 λεπτά περίπου, και να πάρει ένα απαλό χρώμα.
Τρώγεται κατά προτίμηση φρέσκια, ζεστή.

KOYZINA

Μια συνταγή για μια υπέροχη σαλάτα με κοτόπουλο, ψητά λαχανικά και σως λαδολέμονου με μουστάρδα. Μια σαλάτα που από μόνη της είναι ένα πλήρες υγιεινό γεύμα.

Υλικά

•6-7 φύλλα μαρουλιού
•2 στήθη κοτόπουλου ψημένο και κομένο σε φέτες ή κύβους
•1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες ή κύβους
•1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε φέτες ή κύβους
•1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε φέτες ή κύβους
•3 μανιτάρια πλευρώτους στα τέσσερα
•1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
•2 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
•2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
•200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
•χυμό 1 λεμονιού
•ελαιόλαδο
•αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το κοτόπουλο το λαδώνετε ελαφρώς και το αλατοπιπερώνετε.
Πλένετε, κόβετε ανάλογα και όλα τα λαχανικά τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε.
Σε μεγάλο λαδωμένο ταψί, βάζετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και τα ψήνετε στο φούρνο. Βγάζετε τα λαχανικά και αφήνετε το κοτόπουλο να ψηθεί, μέχρι να μην είναι καθόλου “ρόζ” στο κέντρο του. Το βγάζετε από το φούρνο και το κόβετε σε φέτες ή σε κύβους.
Έν τω μεταξύ έχετε πλύνει και ψιλοκόψει το μαρούλι. Το τοποθετείτε σε μπόλ ή πιατέλα, το αλατίζετε και προσθέτετε από πάνω το κομμένο κοτόπουλο, όλα τα λαχανικά και τη γραβιέρα σε κύβους.
Σε μικρό μπολ βάζετε 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, τα χτυπάτε να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα.

sintayes.gr

KOYZINA

Εννιά στους δέκα λατρεύουν τη σοκολάτα,ο δέκατος λέει ψέματα…

Υλικά

1 Βιτάμ
4 αβγά
1 στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κούπας ζάχαρη
μισό λεμόνι
1 κ.γ. σόδα
3 κ.σ. κακάο
50 γρ. τρούφα

για το σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
για το γλάσο
1 κρέμα γάλακτος 250 ml
2 κ.σ. βιτάμ
1 1/2 κουβερτούρα
για το γαρνίρισμα
αμυγδαλάκι φιλέ καβουρδισμένο
προαιρετικά γλυκό κουταλιού βύσσινο


Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι.
Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ σε μπολ του μίξερ και τα
χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων
33x27εκ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
για περίπου 30 λεπτά.Σιροπιάζουμε το κέικ αμέσως μόλις
βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε μπεν μαρί και
ανακατεύουμε,μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο γλυκό.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιλέ
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε,συνοδεύουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το γλυκό ακόμη και αν είστε από αυτούς που δε
λατρεύουν τη σοκολάτα…σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη!

Συνταγή και φώτο: magyreuontas.blogspot.gr

KOYZINA

Ένα φανταστικό φαγητό με απλά και λίγα αλλά μυρωδάτα υλικά που αναδεικνύουν την υπέροχη γεύση του αρνιού. Ένα εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά

•1 μπουτάκι αρνί ή και παϊδάκια
•6-8 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•4-5 λοβάκια σκόρδο
•χυμό 2-3 λεμονιών
•2 κ.σ. ρίγανη
•1 κ.γ. θυμάρι
•3/4 ποτηριού κρασιού λάδι
•αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μερίδες το κρέας μας .
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε καυτό λάδι στη φριτέζα μας για 5-6 λεπτά, μέχρι να κάνουν μια κρούστα εξωτερικά, να θωρακιστούν και να μη διαλυθούν κατά τη βράση. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αρνί το σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Τέλος αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη κατσαρόλα θα προσθέσουμε το λεμόνι. Το φαγητό μας θα πρέπει να πιεί όλο το νερό για να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του.


sintayes.gr

KOYZINA

Pasta time!..Αν είστε "μακαρονάδες" δοκιμάστε μία πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή που θα σας ενθουσιάσουν.

Υλικά (για 6 άτομα):

500 γρ. κοχυλάκια
350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φλ. ελιές Καλαμών χοντροκομμένες
200 γρ. χαλούμι σε μικρούς κύβους
½ φλ. κρασί λευκό
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ. σ. δυόσμο φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Φτιάξε πρώτα τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και ρίξε το κρεμμύδι να σοταριστεί για 3-4 λεπτά και να γυαλίσει. Πρόσθεσε τις ντομάτες και τις ελιές και σβήσε με το κρασί και το ξίδι. Αλατοπιπέρωσε και σιγόβρασε για 5 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμα στράγγιξέ τα και κράτα 3-4 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό.
3. Πρόσθεσε στη σάλτσα το χαλούμι και δυνάμωσε τη θερμοκρασία, ανακάτεψε για 2-3 λεπτά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά μαζί με τον ζωμό που κρατήσες και τον δυόσμο.

Ανακάτεψε πολύ καλά με δυο κουτάλες έτσι ώστε η σάλτσα να πιάσει παντού στα ζυμαρικά. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

formamag.gr

KOYZINA

Η παραδοσιακή…εμφάνιση της μηλόπιτας, άλλαξε. Σε αυτή τη συνταγή, η γέμιση βρίσκεται στο κέντρο, «καμουφλαρισμένη» από τριφτή ζύμη.

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη
240 γρ. μαργαρίνη απ’ το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

5 μήλα τριμμένα σε τρίφτη ή ελαφρώς πολτοποιημένα στο multi
1 κ.σ. κανέλα
200 γρ. ζάχαρη
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά με το χέρι τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κατόπιν, ρίχνουμε το αλεύρι και τρίβουμε απαλά με τα δάχτυλα ώστε να γίνει η ζύμη μας σαν χοντρά ψίχουλα.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μήλα, την κανέλα, τη ζάχαρη, το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι, την βουτυρώνουμε με πινέλο και πασπαλίζουμε τον πάτο με τα μισά ψίχουλα της ζύμης.
Στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180οC, περίπου 45 λεπτά. Θα είναι έτοιμη, όταν ροδίσει η επιφάνειά της.
Αφού κρυώσει μπορείτε εάν θέλετε, να την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

topontiki.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin