Αυγούστου 16, 2018

KOYZINA

Μπορεί το φύλλο κανταΐφι να παραπέμπει σε γλυκό, αλλά σε αυτή τη συνταγή το…ντύνουμε αλλιώς. Με τυράκια και λουκάνικα για γέμιση, έχουμε μια εναλλακτική, αλμυρή πρόταση.

1 πακέτο φύλλο Κανταίφι 450 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
250 γρ. ανθότυρο
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. τυρί Philadelphia
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 αβγά
½ ποτήρι γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση

Χωρίζουμε το κανταίφι σε δύο διαφορετικά μπολ και το μαδάμε καλά.
Προσθέτουμε τα 250 γρ. μαργαρίνης και στα δύο μπολ και ανακατεύουμε ώστε να υγρανθεί πολύ καλά το κανταίφι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα 50 γρ. μαργαρίνης που μας έχουν μείνει και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε έως ότου να ξανθύνει.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, βάζουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τέλος τα τυριά. Ανακατεύουμε κι έχουμε έτοιμη τη γέμιση.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αβγά. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα βάζουμε το μισό φίλο κανταίφι. Το στρώνουμε καλά και προσεχτικά στον πάτο και τα τοιχώματα και προσθέτουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταίφι και περιχύνουμε με το μείγμα γάλα-αβγά.

Αφήνουμε τη φόρμα στην άκρη για μισή ώρα και κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για μία ώρα μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

 

topontiki.gr

KOYZINA

 Μια συνταγή για πανεύκολες δίπλες με 5 μόνο υλικά περιχυμένο με σιρόπι ή απλά με μέλι.

Υλικά 

Για τις δίπλες:
2 αυγά και 4 κρόκους αυγών
4 κ.σ. κονιάκ
2 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
4 φλ. τσαγιού περίπου αλεύρι
Για το σιρόπι:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού μέλι
1 φλ. τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα πορτοκαλιού
καρύδια για πασπάλισμα

Εκτέλεση 

Αναμιγνύετε τα αυγά, το κονιάκ, το λάδι ή το βούτυρο και το αλάτι και τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα 3 φλ. τσαγιού αλεύρι και σταδιακά προσθέτετε και από το τέταρτο φλ. όσο χρειαστεί για να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε σκεπασμένη για 1/2 ώρα.

Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγετε σε λεπτά φύλλα. Το κόβετε με οδοντωτή ροδελίτσα σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας σας [φιογγάκια, θηλιές, φύλλα τετράγωνα κ.λ.π.] και τα ρίχνετε σε μπόλικο καυτό λάδι σε τηγάνι ή σε φριτέζα μέχρι να χρυσαφίσουν. Βγάζετε τις δίπλες από το καυτό λάδι με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας και τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το σιρόπι: Βράζετε για 10 λεπτά, όλα τα υλικά για το σιρόπι. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει περιχύνετε τις δίπλες με θρυμματισμένο καρύδι και [προαιρετικά] με κανέλα τριμμένη.

sintayes.gr

 

KOYZINA

Εύκολος και πεντανόστιμος … διαφορετικός μουσακάς με γιαούρτι
Μουσακάς !!! Αγαπημένο ελληνικό, παραδοσιακό φαγητό. Μια συνταγή για ένα … διαφορετικό μουσακά πολύ εύκολο με υπέροχη γεύση … για όλη την οικογένεια.


Υλικά 

1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 μεγάλες μελιτζάνες
300 γρ στραγγιστό γαιούρτι
2 αβγά, χτυπημένα
6-7 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
350 γρ πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση 

Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά. Μόλις γίνουν στραγγίζουμε καλά, καθαρίζουμε και τις θρυμματίζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές ροδέλες και τηγανίζουμε ή ψήνουμε στο φούρνο πασπαλισμένες με λάδι μέχρι να μαλακώσουν οι ροδέλες.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι για 5-7 λεπτά. Οταν ροδίσει προσθέτουμε στον κιμά την ντομάτα, σιγοβράζουμε για 4′-5′ και προσθέτουμε τις πατάτες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Αποσύρουμε το μείγμα του κιμά από τη φωτιά, στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνας σε ένα πυρέξ μετά το κιμά και ισιώνουμε την επιφάνεια. Απλώνουμε τις υπόλοιπες ροδέλες της μελιτζάνας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το γιαούρτι με τα χτυπημένα αβγά και την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε επάνω στις μελιτζάνες το μείγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με λίγο παρμεζάνα και μοσχοκάρυδο και τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να δέσουν οι γεύσεις περίπου 30′ περίπου. Αφήνουμε να σταθεί 20′-30′ πριν το σερβίρισμα.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια ελαφριά, αφράτη, λαχταριστή λεμονόπιτα, ιδανική για επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο φαγοπότι και … όχι μόνο.


Υλικά 

Για τη βάση:
225 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. βούτυρο [μαργαρίνη] από το ψυγείο σε κομμάτια
2 1/2 κ.σ. παγωμένο νερό
Για τη κρέμα λεμονιού:
50 γρ. κορν φλάουρ
125 ml νερό
250 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
430 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. μαργαρίνη σε κομμάτια
4 αυγά


Εκτέλεση 

Για τη βάση:

Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι κοσκινισμένο και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε τα κομμάτια βουτύρου και χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά σας τρίψτε τη βούτυρο μέσα στο αλεύρι μέχρι η ζύμη να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέστε και το νερό και ανακατέψτε καλά.

Μεταφέρετε τη ζύμη στο πάγκο εργασία σας πάνω σε μεμβράνη, τη σκεπάζετε με δεύτερη μεμβράνη και ανοίγετε φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη πάχους 5 χιλιοστών περίπου. Απλώνετε τη βάση σε ένα λαδομένο στρογγυλό σκεύος ή ταρτιέρα, πλάτους 23-24 εκ. περίπου.

Κόψτε περιμετρικά αυτό που περισσεύει, τη σκεπάζετε με το λαδόχαρτο και την αφήνετε 20′ στο ψυγείο να “ξεκουραστεί”.

Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Μετά το ημίωρο βγάζετε τη βάση από το ψυγείο και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο 15′-20′. Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. *

Για τη κρέμα λεμονιού:

Βάζετε σε μια κατσαρόλα, το κορν φλάουρ, το νερό, το χυμό λεμονιού και τη μισή ζάχαρη και σιγοβράζετε για 5′ περίπου ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να πήξει. Κατεβάστε από τη φωτιά.

Χτυπάτε ελαφρά τους κρόκους αυγών με το βούτυρο, ρίχνετε σταδιακά πολύ λίγο από το ζεστό μείγμα λεμονιού μέσα στα αυγά, συνεχίζοντας δυνατά το χτύπημα μέχρι να γίνει χλιαρό. Τέλος το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα, που έχετε κατεβάσει από τη φωτιά, ανακατεύοντας δυνατά.

Μεταφέρετε τη κρέμα πάνω στη ψημένη βάση και την ισιώνετε με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός βρεγμένου κουταλιού.

Αφήνετε στην άκρη να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη μαρέγκα.

Για τη μαρέγκα:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 ° C. Χτυπάτε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα ασπράδια και την υπόλοιπη ζάχαρη την οποία προσθέτετε σταδιακά [1 κ.σ. τη φορά], μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα που να “στέκεται”.

Την απλώνετε πάνω από τη κρέμα λεμονιού, δημιουργώντας κορυφές με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 6′-8′ μέχρι να πάρει η μαρέγκα ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει τη κόβετε και την απολαμβάνετε.

* Προαιρετικά, πριν βάλετε τη ζύμη στο φούρνο, σκεπάστε τη με λαδόχαρτο και προσθέστε όσπρια ή ρύζι για να αποφύγετε να φουσκώσει.

sintayes.gr

KOYZINA

Η μεσσηνιακή γαλατόπιτα, ή γαλόπιτα όπως είθισται λέγεται, είναι παραδοσιακό επιδόρπιο της περιοχής και φτιάχνεται συνήθως την Κυριακή ή τη Δευτέρα του Πάσχα. Εμείς δεν θα περιμένουμε ως τότε, αρκεί να έχουμε καλό, φρέσκο γάλα.


Υλικά:

1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κουτ. μαργαρίνη
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα. Όταν είναι χλιαρό, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις πήξει ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες.

Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά. Όταν η κρέμα μας γίνει χλιαρή, της ρίχνουμε τα 5 αυγά, τα οποία νωρίτερα έχουμε χτυπήσει καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά. Αν δούμε ότι η πίτα μας αρπάζει σε χρώμα, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Σημείωση:
Αν την θέλουμε λιγότερο γλυκιά, κρατάμε ένα μέρος της ζάχαρης για να το προσθέσουμε αφού δοκιμάσουμε τη γεύση ενώ η κρέμα είναι ακόμη στην κατσαρόλα.

bostanistas.gr

KOYZINA

Κεφτεδάκια με παπαρδέλες σε άσπρη σάλτσα

Υλικά 

κεφτεδάκια
300 γραμμάρια παπαρδέλες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
80 γρ. βούτυρο
150 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα φέτες [προαιρετικά]
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 κύβο βοδινού
250 ml κρέμα γάλακτος *
χυμό 1/2 λεμονιού
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα [προαιρετικά]
λίγο μαϊντανό για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση 

Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να «στραγγίξουν» το λάδι τους.
Βάλτε τις σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα τους σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό που βράζει. Ζεματίστε τες για 4΄.
Λιώστε 30 γρ. από το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέστε το μισό ελαιόλαδο. Αφαιρέστε τη φλούδα από τα σκόρδα και ρίξτε τα μέσα στο λάδι και το βούτυρο. Σκεπάστε με το τηγάνι και ψήστε τις σκελίδες σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10΄. Λιώστε τις σκελίδες με το πηρούνι, σβήστε με το κρασί και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο στο τηγάνι.

Ρίξτε τα μανιτάρια [προαιρετικά] και ξανασκεπάστε με το καπάκι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, το κύβο διαλυμένο σε 1 φλ. ζεστό νερό, αλατίστε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια, ανακατεύετε, αφήνετε 6-8′ και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τη κρέμα γάλακτος.*

Βάλτε τις παπαρδέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και αφήστε τα να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Όταν είναι έτοιμες, κρατάτε 1/2 κούπα από το νερό που τις βράσατε, σουρώστε, λαδώστε και ξαναβάλτε τες στην κατσαρόλα. Ρίξτε στη κατσαρόλα τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια προσθέτουμε όσο χρειαστεί από τη 1/2 κούπα νερού από το ζυμαρικό και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν .Καρυκεύστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετέ τα ζεστά.

* Αν δεν θέλετε τη κρέμα γάλακτος μπορείτε να πήξετε τη σάλτσα σε 2 κ.σ. κορν φλάουερ ή γιαούρτι με το χυμό ενός ολόκληρου αντί για μισού λεμονιού.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια υπέροχη τούρτα με νουτέλα και μασκαρπόνε. Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη τούρτα νουτέλας για όλη την οικογένεια και για όλες τις περιστάσεις.


Υλικά 

Για το πεντεσπάνι:
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ζάχαρη
1 καψουλίτσα βανίλιας
1 κ.γ. bakin powder
5 αυγά
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση:
700 γρ. μασκαρπόνε
300 γρ. νουτέλα
Φουντούκια για γαρνίρισμα


Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το κακάο. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την βανίλια και το νερό να αφρατέψουν καλά. Ανακατεύουμε με το μείγμα του αλευριού. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε μια 26 εκ. περίπου στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε οριζόντια.

Ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε με τη νουτέλα.
Βάζουμε επάνω σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι παντεσπάνι. Βάζουμε στην άκρη το 1|3 από τη κρέμα και το υπόλοιπο το αλείφουμε στην βάση σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι.

Αλείφουμε με το 1|3 της κρέμας και γαρνίρουμε την τούρτα με φουντούκια [ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας].

sintayes.gr

 

KOYZINA

Άλλο ένα φανταστικό γλυκό με μπισκότα όρεο, cream cheese και νουτέλα.Μια συνταγή για να εντυπωσιάσεις και να εντυπωσιαστείς με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά

•2 κούπες τριμμένα μπισκότα Oreo
•1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
•450 γρ. cream cheese [τύπου Philadelphia]
•2 αβγά
•Μισή κούπα ζάχαρη
•1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
•1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
•1/2 φλ. τσαγιού νουτέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνεις ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι. Σπας τα μπισκότα μέχρι να γίνουν θρύμματα, προσθέτεις το βούτυρο αφού το έχεις λιώσει και το ανακατεύεις για να ποτίσουν τα μπισκότα. Απλώνεις το μείγμα αυτό στο ταψάκι ομοιόμορφα και το ψήνεις για 6-8 λεπτά. Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάς στο μίξερ το cream cheese, τα αβγά, τη ζάχαρη, την περισσότερη από την κρέμα και τη βανίλια, μέχρι να έχεις μια κρέμα χωρίς κομματάκια από το τυρί. Βάζεις τα 2/3 του μείγματος σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτεις την υπόλοιπη κρέμα και την νουτέλα και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν.
Κατά σειρά βάζεις πάνω από τη βάση σου, πρώτα το λευκό μείγμα και ύστερα εκείνο με την νουτέλα. Ψήνεις για περίπου 35 λεπτά, το αφήνεις να κρυώσει και το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρεις.


sintayes.gr

KOYZINA

Εύκολο γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5 λεπτά!

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα
1 κ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα βλάχας
τρούφα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε σειρά τα μπισκότα στο πυρέξ. Χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα καλά. Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το μίγμα.

Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μια σειρά από τα μπισκότα και το υπόλοιπο μίγμα.

Τέλος γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή τρούφα.

KOYZINA

Τάρτα με μπρόκολο με κασέρι


Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 ½ νεροπότηρο ζεστό γάλα
2 αυγά
800 γραμμάρια μπρόκολο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 φλιτζάνια τσαγιού κασέρι τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αρχικά σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι.
Το σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει πιο σκούρο και αδειάζουμε μέσα 1 ½ νεροπότηρο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά πηχτή μπεσαμέλ.

Μόλις γίνει πηχτή, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 αυγά ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και αμέσως μετά το τριμμένο κασέρι.

Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Κόβουμε τα μπρόκολα σε μικρές φούντες, τις ντομάτες σε κυβάκια και τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα για 5-7 λεπτά.

Κατόπιν τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα νερά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου.
Ρίχνουμε πάνω από τα μπρόκολα τη μπεσαμέλ που φτιάξαμε.

Ισιώνουμε με ένα μαχαίρι από πάνω το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

sidagi.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin