Μαΐου 23, 2018

KOYZINA

Πλούσια σε γεύση αυτή η πίτα, συνδυάζει τέλεια το κρέας με τα λαχανικά και είναι μια πρώτης τάξης πρόταση για ένα ελαφρύ μεσημεριανό στο σπίτι ή στο γραφείο. Αν τη συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα τότε είστε πραγματικά πλήρεις…

Υλικά

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
1 μελιτζάνα μεγάλη σε κυβάκια του 1εκ.
1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος του) κομμένο κάθετα κατά μήκος και σε φετούλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
2 αβγά
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο για πίτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το 1/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Τη βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα, προσθέτετε λίγο ακόμη λάδι και ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και τότε προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον κιμά. Συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει ο κιμάς και μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Βήμα 3

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτετε τα κυβάκια της μελιτζάνας, την τριμμένη ντομάτα και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ξυλάκι κανέλας και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του. Αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και προσθέτετε το μαϊντανό. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει.

Βήμα 4

Με ένα πινέλο λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα και αυτά ένα ένα με ελαιόλαδο. Αφήνετε τα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κιμά και γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, αλείφοντας και τις άκρες τους με λάδι.

Βήμα 5

Σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα αλείψετε επίσης με λάδι και κόβετε με ψαλίδι αυτά που εξέχουν. Χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια (το μαχαίρι να φτάσει βαθιά), την πασπαλίζετε με το σουσάμι και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για ½ ώρα.

Βήμα 6

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την περιχύνετε με το μίγμα των αβγών και τη βάζετε ξανά στο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα. Τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα.

olivemagazine

KOYZINA

Μια συνταγή για μια δροσερή και εύκολη τουρτίτσα με απλά υλικά για ένα δροσερό νόστιμο γλυκάκι για τα παιδιά σας, εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά

•2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα των 225γραμμ. [Αλλατίνη] ή πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας
•2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα (για να τα βουτήξουμε)

Για την κρέμα πατισερί
•4 φλ. τσαγιού γάλα
•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1/3 φλ. του κορν-φλάουρ
•5 αβγά
•2 κ.σ.φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
•3 βανίλιες
•τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση

1.Σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα διαλύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ.
2.Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη και την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι.
3.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αβγών και τα ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.
4.Στρώνουμε σε μια τετράγωνη φόρμα για τούρτες ή πυρεξάκι, 2 στρώσεις μπισκότα, αφού τα έχουμε βρέξει προηγουμένως στο γάλα. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση κρέμα πατισερί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για μια φορά ακόμα. Το πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

athensmagazine.gr

KOYZINA

Αγαπημένο γλυκό: Λεμονόπιτα με πραλίνα

ΥΛΙΚΑ :

Για τη ζύμη της τάρτας

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 αυγό

20 γρ. ζάχαρη

50 γρ. γάλα

250 γρ. αλεύρι μαλακό

Για την κρέμα λεμονιού

200 γρ. χυμός λεμονιού

3 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

40 γρ. corn flour

300 γρ. βούτυρο

Για την πραλίνα

50 γρ. πραλίνα φουντουκιού

50 γρ. κουβερτούρα μπίτερ σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη της τάρτας ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Είναι σημαντικό να μη τα ζυμώσετε πολύ ώρα. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα λεμονιού.

2. Βράζετε το χυμό λεμονιού με το βούτυρο. Παράλληλα, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το corn flour με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Ανακατεύετε με το μείγμα λεμόνι-βούτυρο σιγά-σιγά, για να μην ψηθεί το αυγό απότομα. Μεταφέρετε όλο το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύετε ασταμάτητα, μέχρι να πάρει μια καλή βράση. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα κρύο σκεύος και τη βάζετε στο ψυγείο.

3. Λιώνετε τη σοκολάτα και την ανακατεύετε με την πραλίνα.

4. Ανοίγετε τη ζύμη της τάρτας με ένα πλάστη, σε πάχος 0,5 cm. Τη βάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας και τρυπάτε με ένα πιρούνι παντού. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 15 λεπτά. Αφού κρυώσει η τάρτα, ξεφορμάρετε.
Γεμίζετε με την πραλίνα και, τέλος, γεμίζετε με την κρέμα λεμονιού.

Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες και σερβίρετε.

 

Η γρήγορη συνταγή δημοσιεύτηκε από το Μιχάλη Νουρλόγλου

news.gr

KOYZINA

Καλοκαίρι, ήλιος θάλασσα και ψάρια. Ένας ιδανικός ελληνικός συνδυασμός που αρμόζει στην εποχή που διανύουμε.

Και μπορεί τα ψάρια να είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, αλλά δεν μπορείς να τρως συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Έτσι πρέπει να κάνεις την διαφορά και να δώσεις κάτι διαφορετικό στον ουρανίσκο σου. Οπότε δοκίμασε μία πίτσα που είναι με γαρίδες και φέτα.

ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη:

2 κούπες αλεύρι
4 γρ. μαγιά (μισό φακελάκι)
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3/4 κούπας νερό χλιαρό
Για την πίτσα:

σάλτσα για πίτσα
3 κούπες τυρί ένταμ τριμμένο
350 γραμμάρια φέτα
1 ντομάτα
250 γραμμάρια γαρίδες μικρές καθαρισμένες
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το λάδι στο χλιαρό νερό και μετά όλο μαζί στο αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και μόλις έχουμε μια μαλακή ζύμη (ανάλογα προσθέτουμε νερό ή αλεύρι αν χρειαστεί) την κάνουμε μπάλα, την αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την σκεπάζουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια.
Πλένουμε και στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά τις γαρίδες.
Ξεσπορίζουμε τη ντομάτα και την κόβουμε κι αυτήν σε μικρά κυβάκια.
Παίρνουμε τη ζύμη μας αφού έχει διπλασιαστεί σε όγκο και την ξαναζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.
Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο ή ανάλογα τα γούστα μας και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Αλείφουμε τη ζύμη με αρκετή σάλτσα και απλώνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας 1 εκ. γύρω γύρω.
Ρίχνουμε τις γαρίδες, τη ντομάτα και τη φέτα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι το 1 εκ. ζύμης που αφήσαμε στις άκριες και ψήνουμε την πίτσα σε 210 βαθμούς στην κάτω σχάρα του φούρνου με αντιστάσεις.

koolnews.gr

KOYZINA

Για τις κρέπες

Γάλα εβαπορέ 1 κουτί
Νερό 1 1/2 κουτί από το γάλα
Αυγά 3 τεμ ελαφρώς χτυπημένα
Ζάχαρη 2 γεμάτες κουταλιές σούπας
Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Ηλιέλαιο 1 1/2 ποτήρι νερού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός

Για την γέμιση
Μπανάνες 2 τεμ κομμένες ροδέλες
Nutella

Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα και το νερό. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με την ζάχαρη, το αλάτι και το ηλιέλαιο. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, όσο πάρει, κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό. Ζεσταίνουμε καλά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και με μια κουτάλα βάζουμε λίγο -λίγο από τον χυλό. Ψήνουμε μέχρι να δημιουργηθεί το σχήμα κάθε κρέπας αλλά πάντα σε δυνατή φωτιά.

Αφού ετοιμάσουμε όσες κρέπες θέλουμε ξεκινάμε να φτιάχνουμε το κλαμπ σάντουιτς , βάζοντας κρέπα, nutella, ροδέλες μπανάνας εναλλάξ τρεις φορές και σκεπάζουμε με μία τελευταία κρέπα.

Κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι στα τέσσερα και το σερβίρουμε ζεστό. Αν επιθυμούμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι σοκολάτας για επικάλυψη (ή άλλη γεύση της αρεσκείας μας) και αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα.

chefoulis

KOYZINA

Ένα φαγητό γίνεται όσο πλούσιο ή όχι θέλετε ανάλογα τα υλικά

Συστατικά

200 γραμμάρια λουκάνικα ή κοτόπουλο ή ότι άλλο έχει μείνει
λίγο μπέικον
τυριά τριμμένα
250 γραμμάρια σπανάκι
αρωματικά φρέσκα ή ξερά
μανιτάρια
πατάτες τηγανισμένες
3 κούπες γάλα
10 αυγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 κιλό ψωμί σε φέτες και κομμένο σε κομματάκια


Η διαδικασία είναι απλή…


Σοτάρουμε ότι πρέπει να σοταριστεί. Μανιτάρια, λαχανικά, χόρτα.. Δεν θέλουμε να υπάρχουν πολλά υγρά εκτός του γάλακτος και των αυγών οπότε σοτάρουμε καλά τα λαχανικά.


Λουκάνικα μπέικον σοτάρονται αν δεν είναι έτοιμα ήδη και όχι σε λάδι.


Γάλα, αυγά, μουστάρδα και ξερά αρωματικά τα χτυπάμε στο μπλέντερ.

Είμαστε προσεκτικοί στο αλάτι που προσθέτουμε, γιατί τυριά και αλλαντικά έχουν αρκετό.


Βουτυρώνουμε και βάζουμε τριμμένη φρυγανιά στις φόρμες. Αν είναι αντικολλητικές δεν χρειάζεται.


Κάνουμε μια στρώση με το ψωμί.
Ρίχνουμε επάνω λίγο τυρί, επάνω τα μισά από τα υπόλοιπα υλικά, λίγο τυρί, το υπόλοιπο ψωμί, τυράκι, τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνω με λίγο τυρί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά με 1 ώρα… ή ίσως και λίγο παραπάνω αν έχετε κάνει πολύ ζουμερό το μείγμα σας.

 

akispetretzikis

KOYZINA

Απολαύστε τη σιροπιαστή καρυδόπιτα – Το γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

250 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας
250 γρ ζάχαρη
6 αβγά
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
400 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
200 γρ τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι
3 νεροπότηρα νερό
2 νεροπότηρα ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα , την φυλάτε στο ψυγείο.
Στο κάδο του μίξερ σας ρίχνετε το βούτυρο τύπου Κερκύρας και τη ζάχαρη. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν. Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και τη φρυγανιά.
Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μείγμα. Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Δουλεύετε ακόμα για 2 λεπτά .
Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε μέσα τη μαρέγκα και την ενσωματώνετε απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στους 180ο για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζετε εάν έχει γίνει βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ψημένη ζύμη. Εάν βγει στεγνό η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.
Όσο ψήνετε την καρυδόπιτα φτιάχνετε το σιρόπι.

KOYZINA

Ωραίες, αφράτες και δροσερές παστούλες με βάση από όρεο μπισκότα, λευκή κρέμαολόφρεσκες φράουλες, άσπρη σοκολάτα και τυρί κρέμα. Απλά υπέροχες.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
250 γρ. αλεσμένα μπισκότα Oreo
80 γρ. βούτυρο

Για τη κρέμα:
250 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
120 γρ. άσπρη σοκολάτα
250 ml. Κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
10 γρ. ζελατίνη+ 4κ.σ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

Προετοιμάζετε μία φόρμα με διαστάσεις 20*20 εκ. κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση, ή βάζοντας αλουμινόχαρτο για να μπορεί να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα το γλυκό.
Ενώνετε τα αλεσμένα σε multi μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, τα βάζετε στην βάση της φόρμας και τα στρώνετε ομοιόμορφα. Αφήνεται την βάση στην κατάψυξη για να σφίξει.
Βάζετε 4 κουταλιές νερό σε ένα μπολάκι και ραντίζετε τη ζελατίνα. Την αφήνετε να μουλιάσει και την ζεσταίνετε λίγο για να λιώσει. Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα στον ατμό ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Χτυπάτε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί. Ενώνετε το τυρί κρέμα και το συμπυκνωμένο γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα .Προσθέτετε την σοκολάτα και τα χτυπάτε ακόμα λίγο με το μίξερ.
Στην συνέχεια προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την ζελατίνη και τα ανακατώνετε ελαφρώς. Τοποθετείτε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα, βάζετε από πάνω τις φράουλες και στην συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα.

Αφήνετε το γλυκό για 5-6 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις. Κόβετε σε τετράγωνες πάστες και σερβίρετε.

sintayes

KOYZINA

Πεντανόστιμη και πανεύκολη καρμπονάρα σε 30΄χωρίς αβγά με κρέμα γάλακτος, για μας που είμαστε μακαρονάδες. Ε ναι λοιπόν ναι είμαστε μακαρονάδες και δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη θέα μιας θαυμάσιας καρμπονάρας παρά τις θερμίδες της . Μια υπέροχη μακαρονάδα που οι φίλοι μας οι Ιταλοί τη τιμούν ιδιαίτερα, πολύ γρήγορη και πολύ γευστική.

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας [εγώ προτιμώ Νο. 12 extra fino]
300 γρ. τυριά τριμμένα [γραβιέρα, γκούντα, παρμεζάνα]
200 γρ. μπέϊκον [πολύ χονδροκομμένα]
1 φλυτζάνι νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια *
1 κ.σ. μαργαρίνη
Αλάτι χονδρό
Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με χονδρό αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες για το χρόνο βρασίματος του παρασκευαστή τους. Φροντίζουμε να τα βράσουμε «αλ τέντε».
Εν τω μεταξύ όσο τα μακαρόνια βράζουν, βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι τη μαργαρίνη να λιώσει.
Μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τα κομμένα κομμάτια μπέϊκον και τα σωτάρουμε χωρίς να κάνει σκληρή κρούστα.
Μόλις γίνουν τα μακαρόνια τα ρίχνουμε με πηρούνι – με τα υγρά τους- κατευθείαν από τη κατσαρόλα στο τηγάνι με το μπέϊκον και προσθέτουμε και μισό φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μπέϊκον και προσθέτουμε τα τα τριμμένα τυριά.
Η αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος. Σε αυτή τη περίπτωση βάζετε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι νερό * και ανακατεύετε. Αν όχι προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος χωρίς το υπόλοιπο νερό και ανακατεύετε. Μόλις λιώσουν τα τυριά και ενσωματωθούν με τη κρέμα γάλακτος κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

 

sintayes

KOYZINA

Υπέροχα κομματάκια σοκολάτας με μπισκότα όρεο. Μια εύκολη συνταγή για ένα πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
•1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
•2 καψουλίτσες βανίλιες
•3 σοκολάτες κουβερτούρας των 125 γρ. [ψιλοκομμένες]
•3 κουταλιές της σούπας βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
•2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
•8 μπισκότα Oreo, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

1.Παίρνουμε ένα τσέρκι 20χ20 εκ. πάνω σε ταψί με λαδόκολα ή ένα αντίστοιχο ταψάκι το οποίο έχουμε καλύψει όλο με αλουμινόχαρτο [να εξέχει περιμετρικά έξω από ταψί] ώστε να το ξεφορμάρουμε εύκολα.

2.Βάζουμε στη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ή μπεν μαρί, το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη κουβερτούρα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ομογενοποιηθεί το μείγμα [6-8΄περίπου]. Ρίχνουμε και το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
3.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ή μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μαρίζ ή την ανάποδη ενός κουταλιού βουτηγμένο σε νερό και μόλις κρυώσει λίγο το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
4.Μόλις παγώσει ξεφορμάρουμε το γλυκό μας και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας.

sintayes.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin