Οκτωβρίου 17, 2018

KOYZINA

Μια συνταγή για μια αφράτη σοκολατόπιτα για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά 

225γρ. βούτυρο
225γρ. κουβερτούρα
450γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 αβγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150γρ. αλεύρι, μαλακό
75γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
500γρ. λιωμένη κουβερτούρα
750γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση 

Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχετε λιώσει.

Έπειτα, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα.

Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 ΄ περίπου.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα:

Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και βράζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι.

Έπειτα ρίχνετε από πάνω σταδιακά την καυτή κρέμα ανακατεύοντας την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

Μόλις βγει από το φούρνο ζεστή η σοκολατόπιτα την περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

Μπορείτε να χονδροκόψετε τα καρύδια ώστε να είναι πιο χονδρά και ορατά στην σοκολόπιτά σας…

συνταγές σοκολατόπιτα σοκολάτα καρύδια επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά

 

 

Sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα υπέροχο κέϊκ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού. Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο κέϊκ που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.


Υλικά 

Για το κέϊκ:
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.γ. baking powder
1/2 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. κανέλα
3 φλ. τσαγιού καρότο τριμμένο

Για το frosting με κρέμα τυριού: 

1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
κανέλα ή καρύδια ή τριμμένο καρότο για γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 ταψάκια των 20 εκ. *

Για το κέϊκ:

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με τη σόδα, το bakind powder, το αλάτι και την κανέλα και τα κοσκινίζουμε.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός, το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, την εσάνς και μετά το μείγμα του αλευριού. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο. Ανακατεύουμε με σύντομες κινήσεις να ενωθεί με τα υπόλοιπα.

Χωρίζουμε ισομερώς το μείγμα στα δύο ταψάκια και τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το frosting με κρέμα τυριού: Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο να “κρεμώσει” και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και την εσάνς και χτυπάμε να ενωθούν σε ένα σφιχτούτσικο μείγμα. Βάζουμε το frosting στο ψυγείο για λίγο.

Για τη συναρμολόγηση:

Στήνουμε το κέϊκ μας βάζοντας από κάτω ελάχιστη κρέμα, τοποθετούμε το έναν δίσκο, βάζουμε ένα μέρος από τη γέμιση (υπολογίζουμε με το μάτι), τον δεύτερο δίσκο και την υπόλοιπη κρέμα την αλείφουμε στα πλαϊνά και επάνω στο κέϊκ μας. Πασπαλίζουμε με κανέλα, ή τριμμένο καρότο ή καρύδια και σερβίρουμε.

 Εάν δεν έχετε 2 όμοια ταψάκια φτιάξτε μια δόση σε ένα ταψάκι [θα το ψήσετε περισσότερη ώρα] και όταν κρυώσει θα το κόψετε οριζόντια στη μέση.

Εάν θέλετε να καλύψετε και να γαρνίρετε όλο το κέϊκ με τη κρέμα τυριού και όχι μόνο στη μέση και απλή επάλειψη θα διπλασιάσετε τη ποσότητα.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Ρεβύθια κοκκινιστά στη κατσαρόλα με λουκάνικο, πιπεριά, κύμινο, πάπρικα, γαρνιρισμένο με λίγο γιαούρτι.


Υλικά 

1/2 κιλό ρεβύθια
130 γρ. λουκάνικο με πράσο ή πορτοκάλι
1 ξηρό κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. κοφτή ντοματοπελτέ
2 κ.γ. κοφτά καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κοφτή πάπρικα καπνιστή
1/4 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
γιαούρτι για γαρνίρισμα [προαιρετικά]


Εκτέλεση

“Μουλιάζετε” τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό από το προηγούμενο βράδυ. Στραγγίζετε τα περιχύνετε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύεται και τα αφήνετε για 10 λεπτά με τη σόδα. Τα ξεπλένετε με πολλά νερά να φύγει καλά η σόδα και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν σε σκέτο νερό χωρίς αλάτι. Μόλις βράσουν καλά τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Εν” τω μεταξύ κόβετε σε φετούλες το λουκάνικο και το σοτάρετε σε αντικολητικό τηγάνι. Το βγάζετε και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνετε σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3′ περίπου, προσθέτετε και τη ψιλοκομμένη πιπεριά και σοτάρετε για 2′ ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα σοταρισμένα λουκάνικα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2′ ακόμα.

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμισθεί προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τα ρεβύθια, τη πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε και 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε τα ρεβύθια να σιγοβράσουν για μισή περίπου ώρα. Σερβίρετε με λίγο γιαούρτι [προαιρετικά] και το απολαμβάνετε.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για μια υπέροχη Σοκολατίνα με σοκόπαστα και μπισκότα πτι μπερ. Ένα γλυκό που θα αγαπηθεί και θα γίνει ανάρπαστο από τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της σοκολάτας.


Υλικά 

1 1/2 πακέτα των 225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
1 κιλό + 200 γραμμ. φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
4 μεγάλα αυγά
250 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3 κ.σ. nutella
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το αλεύρι και τα αυγά.
Ζεσταίνουμε το 1 κιλό γάλα μαζί με το ξύσμα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνουμε το 1/3 περίπου στο μπολ με το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις η κρέμα πήξει και αρχίσει να κοχλάζει, την απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη nutella και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε τα 200 γραμμ. γάλα σε ένα μπολ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα μέτριο, μεσαίου μεγέθους, πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμας.

Συνεχίζουμε με ακόμα 1 στρώση μπισκότων, τα οποία βουτάμε πρώτα στο γάλα.

Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Ολοκληρώνουμε με μια ακόμα στρώση μπισκότων, βουτηγμένα και αυτά στο γάλα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να πήξει. Κόβουμε σε κομμάτια και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.

sintayes.gr

KOYZINA

Ζεστή πίτα με γάλα, αυγά, λεμόνι και χωρίς φύλλο

Υλικά

Για 6-8 άτομα

2 λίτρα φρέσκο γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 λεμόνι ( τη φλούδα του)
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

 

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα για να βράσει, προσθέτοντας το βούτυρο, τη φλούδα λεμονιού και μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε στο μείγμα και το σιμιγδάλι σταδιακά και σιγά- σιγά, όχι όλο μαζί, ανακατεύοντας με μια κουτάλα για να μην κολλήσει.

Όταν δέσει το μείγμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε αυτό το χρονικό σημείο χτυπάμε τα 4 αυγά με τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όσο το μείγμα είναι ακόμη ζεστό.

Τα ανακατεύουμε και αυτά με γρήγορο ρυθμό για να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο, βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.

Η γαλατόπιτα ψήνετε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Μπορούμε αν θέλουμε να τη γαρνίρουμε με ζάχαρη.

sidagi.gr

KOYZINA

Μια απαλή αίσθηση μισολιωμένης σοκολάτας πλημμυρίζει το στόμα και λειτουργεί κατευναστικά για το συσσωρευμένο άγχος της ημέρας. Δοκιμάστε το.

Υλικά 

250 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
45 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ ζάχαρη
3 αυγά
40 ml γάλα φρέσκο
90 γρ μαργαρίνη
Για την επικάλυψη:
125 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε την σοκολάτα σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο [ή αλεύρι] ένα ταψάκι ή φόρμα κέϊκ και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 12′ -14′ μόνο για να μείνει υγρό το κέϊκ.
Φτιάχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα για την επικάλυψη ως εξής: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να βράσει, και την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πήξει ελαφρά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με το τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Sintayes.gr

KOYZINA

Λαχταριστή και μυρωδάτη σούπα με γεμάτη γεύση για ένα ελαφρύ και διαιτητικό πιάτο


Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 πατάτες
2 καρότα
2 μέτρια κομμάτια τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
2 κλωνάρια σέλινο
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζανα
αλάτι
πιπέρι
100 γραμμάρια ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το τζίντζερ για 25 λεπτά με νερό που το σκεπάζει.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μάραθο, δυόσμο, πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

sidagi.gr

KOYZINA

Η Torta Caprese είναι ένα κλασικό γλυκό από το νησί Κάπρι της νότιας Ιταλίας όπου πήρε και το όνομά του!


Υλικά

Για 4-6 άτομα

400 γραμμάρια (2 1/2 φλιτζάνια) ασπρισμένα αμύγδαλα χοντραλεσμένα
200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ζάχαρη
6 αυγά, χωρισμένα τους κρόκους από τα ασπράδια
250 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο
Λικέρ πορτοκάλι (Grand Marnier ή Triple Sec)
250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα λιωμένη κουβερτούρα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μούλτι ή στο μπλέντερ αλέστε τα αμύγδαλα σε σε λεπτούς κόκκους.

Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα και αφήνετε στην άκρη.

Χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκαλιού μέχρι να γίνει μια απαλή λεία κρέμα. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια διπλώνουμε το μείγμα μαζί με τη μαρέγκα με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίξτε σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.

sidagi.gr

KOYZINA

Μια εύκολη συνταγή για όσους αγαπούν τα λαζάνια. Η συνταγή είναι νηστίσιμη.


Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια λαζάνια ολικής άλεσης άβραστα
840 γραμμάρια κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
450 γραμμάρια τυρί τόφου τριμμένο
2 φλυτζάνια ή 420 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
225 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη με χαμηλά λιπαρά
αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, τριμμένο τόφου, λίγη από τη σάλτσα ντομάτας.
Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, λίγο από το σπανάκι, τριμμένο τόφου, λίγη από τη σάλτσα ντομάτας.

Επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά των υλικών και τέλος ραντίζετε με λίγη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί τόφου.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

sidagi.gr

KOYZINA

Ένα πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις το αρνιού που θα απολαύσει η οικογένειά σας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά 
4 μικρά μπούτια αρνιού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
Λάδι
6-8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια ή κυδωνάτες
λεμόνια κομμένα σε φέτες
100 ml λευκό κρασί ξηρό
σαφράν σε σκόνη
φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνετε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τοποθετείτε το κρέας. Το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2 ώρες. [Προαιρετική διαδικασία αλλά γίνετε πιο μαλακό και πιο γευστικό].
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Βάζετε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί και ψήνετε για δύο ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε τακτικά. Μετά από μία ώρα, προσθέτετε τις πατάτες, τα λεμόνια, το ζωμό και το κρασί. Συμπληρώνετε με σαφράν και πασπαλίζετε με ελάχιστο αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, τοποθετείτε το κρέας σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
Λίγο σκόρδο δίνει πάντα γεύση στο αρνί. Αν είστε λάτρης του σκόρδου τρυπήστε με μαχαιράκι το αρνί και προσθέστε όση ποσότητα επιθυμείτε.

Sintayes.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin