Ιουλίου 19, 2018

KOYZINA

Πανεύκολα και γρήγορα Κουρκουμπίνια!!!
Συστατικά

Υλικά για τα κουρκουμπίνια
.1 πακέτο φύλλο κρούστας
.σπορέλαιο για τηγάνισμα

Υλικά για το σιρόπι
.2 κούπες ζάχαρη
.2 κούπες νερό
.1 κούπα γλυκόζη
.φλούδα από ένα λεμόνι
.1 στικ κανέλλας ή βανίλια

 Μέθοδος Εκτέλεσης

•Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν

•Μόλις αρχίζει να βράζει αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

•Αλοίφουμε ένα φύλλο κρούστας με σπορέλαιο και στην άκρη γύρω - γύρω με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο.

•Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και αλοίφουμε με σπορέλαιο εκτός από 5 εκατοστά, που αλοίφουμε με νερό και πασπαλίζουμε, και πάλι, με αλεύρι.

•Τυλίγουμε κυλινδρικά το φύλλο και προσέχουμε εκεί που αλοίψαμε με το νερό και το αλεύρι να κολήσει καλά.

•Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και αφήνουμε στην άκρη.

•Βγαίνουν συνολικά 6 " μπαστουνάκια "

•Αφήνουμε 20 λεπτά να κάτσει το φύλλο και να κολήσει.

•Κόβουμε σε μικρούς κυλίνδρους των 1.5 εκατοστών και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.

•Από το τηγάνι τα μεταφέρουμε σε αποροφητικό χαρτί και κατευθείαν όσο είναι ζεστά στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 λεπτό στο σιρόπι και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

•Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.

akis petretzikis

KOYZINA

Ένα νόστιμο νόστιμο συνοδευτικό που θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά:
800 γρ. άσπρα μανιτάρια
1/3 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Μισή κόκκινη πιπεριά
Μισή πράσινη πιπεριά
2 κ.σ. μουστάρδα
Μισή κούπα κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Φέτα τριμμένη
Άνηθο ή μαϊντανό

Διαδικασία:

Πλένετε ελαφρά τα φρέσκα μανιτάρια και τα κόβετε σε φέτες. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε για 30 λεπτά. Σουρώνετε με ψιλό σουρωτήρι το κρασί που μούλιαζαν τα μανιτάρια και μέσα σε αυτόαραιώνετε τη μουστάρδα. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά, ανανκατεύετε καλά και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Στη φάση αυτή προσθέτετε τη φέτα και τον άνηθο και βάζετε στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.

jenny.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα με γεύση σοκολάτας και νουτέλα. Ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά

•2/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες

•1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
•1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
•4 κρόκοι αβγών
•2 κ.σ. κορνφλαουερ
•200 γρ Nutella
•2 κουταλιές της σούπας λικέρ φουντούκι [ή άλλο της αρεσκείας σας]
•2 πακέτα μπισκότα [όσα πάρει] με γεύση σοκολάτα [ τύπου Αλλατίνη] [*]

Εκτέλεση

1.Παίρνετε ένα ταψί 22-24 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με ένα λαδόχαρτο. [φροντίστε να προεξέχει από το ταψί γύρω γύρω για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα]. Αφήστε το στην άκρη.

2.Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

filenades.gr

KOYZINA

Υλικά: 450 γρ. μπισκότα

 

2φακέλους φυτική σαντιγί

Γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες της σαντιγί)

2 μπανάνες σε φέτες

1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας

300 γρ. μερέντα

Νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη σπάτε σε κομματάκια τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με το λικέρ και ανακατεύετε να "ποτίσουν" τα μπισκότα. Προσθέτετε τις μπανάνες και ανακατεύετε.Χτυπάτε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κρατάτε λίγη (περίπου 4-5 κ.σ.) σε ένα πιάτο και προσθέτετε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα και ανακατεύετε.Στρώνετε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ.

Ανακατεύετε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσατε και στρώνετε δημιουργώντας "νερά" πάνω από το μείγμα μπισκότων.

Πασπαλίζετε με τις νιφάδες σοκολάτας, σκεπάζετε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες.

Συνταγή: sintagespareas.gr

KOYZINA

Φτιάξτε το δικό σας γλυκό εύκολα, οικονομικά και με αγνά υλικά.

Υλικά

3-4 ώριμα ροδάκινα
200 γρ μαργαρίνη
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε μέσα το ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη , ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.

Σε ένα στρογγυλό ταψί ρίχνουμε το μίγμα της μαργαρίνης με τη ζάχαρη και στρώνουμε τον πυθμένα με τα ροδάκινα τα οποία έχουμε καθαρίσει και έχουμε κόψει σε φετάκια.

Μπορούμε να κάνουμε και διάφορα σχέδια με τα φετάκια αναλόγως και με το σχήμα του ταψιού που χρησιμοποιούμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder.

Φτιάχνουμε μια υγρή ζύμη με την οποία περιχύνουμε τα ροδάκινα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε την πίτα σε πιατέλα.

neadiatrofi.gr

KOYZINA

Κολοκυθάκια τηγανητά με αυγά (Τσίκι-Τσάκα Ζακύνθου)Έυκολο φαγητό που μας έρχεται από την όμορφη Ζάκυνθο.Μπορείς να το συνοδεύσεις με πράσινη σαλάτα κ τυράκι.


Υλικά
2 μέτρια κολοκύθια

2 αυγά

ρίγανη

Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια.

Τα κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε μικρούς κύβους.

Σε ένα τηγάνι καίμε Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κολοκυθάκια και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξουν τα αυγά.

minervahorio.gr

KOYZINA

Ένα πολύ εύκολο, γρήγορα και υγιεινό γλυκό, για κάθε περίσταση.

Υλικά

Παγωτό βανίλια
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μπισκότα τύπου digestive
Αμύγδαλα καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Σπάτε στο χέρι σας μερικά μπισκότα ώστε να γίνουν μικρά κομματάκια. Χτυπάτε ελάχιστα στο μούλτι ή σε ένα γουδί τα αμύγδαλα, ώστε να σπάσουν ελαφρώς. Παίρνετε ποτήρια γυάλινα και ρίχνετε στον πυθμένα 1-2 κουταλιές της σούπας μπισκότο. Από πάνω τοποθετείτε μια μπάλα παγωτό βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτετε 1-2 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο και πασπαλίζετε με λίγα από τα αμύγδαλα. Σερβίρετε αμέσως.

neadiatrofis.gr

KOYZINA

Με περίσσια όρεξη για υπέροχη ελληνική κουζίνα, το αγαπημένο εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ, αυτή τη φορά μας κάνει το τραπέζι με την πιο αγαπημένη και… «χιλιοφαγωμένη» συνταγή του, η οποία αποτελεί την νούμερο 1 επιλογή των επισκεπτών του εδώ και 10 χρόνια! Απολαύστε την!

Βέβαια, άλλο είναι να σου σερβίρουν το θαυμάσιο αυτό πιάτο, φτιαγμένο με τη δεξιοτεχνία του σεφ και ιδιοκτήτη του ΜΑΝΗΜΑΝΗ Αλέξανδρου Φουρούλη μέσα στον όμορφο χώρο του εστιατορίου, με τις arty πινελιές, όπου το λευκό και το λαδί έχουν τον πρώτο λόγο για να σου ανοίγουν την όρεξη! Αλλά κι αν ακόμη δεν μπορείτε να βρεθείτε στο πανέμορφο νεοκλασικό κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, ακολουθήστε τις οδηγίες, φροντίστε να προμηθευτείτε τα υλικά και ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας.

Η συνταγή που συνδυάζει την παράδοση και την μοντέρνα αντίληψη είναι χαρακτηριστική του μενού του μανιάτικου εστιατορίου, ενώ και η απλότητά της επικυρώνει την άποψη ότι η γευστική απόλαυση δεν απαιτεί περίπλοκους συνδυασμούς ούτε και ολόκληρο ωράριο στην… κουζίνα μας. Τι περιμένετε λοιπόν;

Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι & αμύγδαλα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό ψαρονέφρι
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. μέλι
50 γρ. μανούρι
50 γρ. αμύγδαλα σπασμένα
3 αποξηραμένα σύκα
20 ml ξίδι
4 φύλλα δάφνης
Χυμός 1 λεμονιού
Aλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια, αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει και το ψήνουμε στη σχάρα.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το ξίδι, τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα που βράζει μαζί με τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Κόβουμε το μανούρι σε τρίγωνα, το τοποθετούμε πάνω στο ψαρονέφρι και το βάζουμε στον φούρνο για 3 λεπτά.
Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι, λαχανικά και λίγο γιαούρτι με ένα φύλλο δάφνης. Γαρνίρουμε το πιάτο με αμύγδαλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα από μέλι, σύκα και αμύγδαλα και σερβίρουμε.

ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Ακρόπολη (5 λεπτά από το Μουσείο Ακρόπολης), τηλ.: 210 9218180
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά και Σαββατοκύριακο 14.30-23.30

KOYZINA

Ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο.Τα ζυμαρικά είναι η αγαπημένη διατροφική συνήθεια όλων των καλοφαγάδων Ελλήνων και η συνταγή αυτή είναι η πιο εύκολη και γκουρμέ εκδοχή τους που μπορείτε να κάνετε

Τόσο δροσερή, νόστιμη και φρέσκια που δε γίνεται να μην την αγαπήσεις.

Υλικά

1/2 κιλό ζυμαρικά «βίδες» (ιδανικά ολικής άλεσης)

3 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/4 τριμμένο κατσικίσιο τυρί

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίξτε τα και βάλτε τα στην κατσαρόλα.

2. Σε ένα μπλέντερ, ρίξτε 2 από τις 3 κούπες με τα φύλλα του βασιλικού με το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν πουρές.

3. Ρίξτε τον πουρέ και το τυρί στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατέψτε.

4. Σερβίρετε με μερικά φύλλα βασιλικού από πάνω και ρίξτε όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.

KOYZINA

Πρωινός πειρασμός!!! Τυροπιτάκια με Philadelphia και Μέλι!!!
Υλικά για 16
2 φύλλα κουρού
260 γρ PHILADELPHIA με Μέλι
180 γρ φέτα
1 κουτ. γλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
Μέλι για το σερβίρισμα

 

Βάζετε σε ένα μπολ το Philadelphia με Μέλι, τη φέτα, το αυγό, και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε καλά.

Στρώνετε τα φύλλα σε πάγκο που έχετε απλώσει με αλεύρι και κόβετε στρογγυλά κομμάτια των 10 εκατοστών.

Σε κάθε κομμάτι προσθέτετε μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και το κλείνετε καλά, πιέζοντας με ένα πιρούνι τις άκρες.

Αναμειγνύετε τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό.

Τοποθετείτε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφετε με το μείγμα του κρόκου με το νερό.

Ψήνετε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30-35 λεπτά.

Περιμένετε λίγο για να κρυώσουν και τα σερβίρετε, περιχύνοντάς τα με μέλι.

 

myphiladelphia.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin