Σεπτεμβρίου 19, 2018

KOYZINA

Μια πιο υγιεινή εκδοχή για τα παραδοσιακά γιουβαρλάκια που γνωρίζουμε, με βρώμη.

Υλικά για 4 άτομα

400γρ κιμάς μοσχαρίσιος όσο γίνεται πιο άπαχος
300γρ ψωμί μπαγιάτικο
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
½ φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο στο μούλτι, τη βρώμη, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το ρύζι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι πάπρικα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε το μίγμα μας και πλάθουμε γιουβαρλάκια στρογγυλά ή οβάλ ανάλογα με το γούστο μας. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε περίπου 1 λίτρο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

neadiatrofis.gr

KOYZINA

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου, με στρώσεις κρέμας τυριού και σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο γλυκό με την απίθανη γεύση των μπισκότων όρεο, της ξεχωριστής κρέμας τυριού και της απολαυστικής κρέμας σοκολάτας !!!

Υλικά

•1πακέτο μπισκότα όρεο
•1/2 φλ. βιτάμ
•2 κρέμες στιγμής σοκολάτας
•700 ml γάλα [όσο απαιτείτε στη συσκευσία κρέμας προτίμησής σας]
•200 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]
•400 γρ. [2 κουτιά] κρέμα γάλακτος χτυπημένες σε σαντιγί
•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα να θρυμματιστούν χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Κρατάμε 1/2 φλυτζάνι από τα θρυμματισμένα μπισκότα για να γαρνίρουμε στο τέλος το γλυκό μας.

2.Σε ένα σκεύος λιώνουμε το βούτυρο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα μπισκότα. Τα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν, μεταφέρουμε το μείγμα σε σκεύος 20 χ 30 εκ. περίπου και το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

3.Φτιάχνουμε τις κρέμες στιγμής με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

4.Χτυπάμε τις 2 κρέμες γάλακτος με το μίξερ χειρός, σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια αφράτη σαντιγί.

5.Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα να αφρατέψει, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 2΄.

6.Βάζουμε στο μείγμα τη 1/2 ποσότητα σαντιγί και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

7.Βγάζουμε το σκεύος με τα μπισκότα από το ψυγείο και προσθέτουμε σε στρώσεις πρώτα το μείγμα τυρί-ζάχαρη-σαντιγί και από πάνω τη κρέμα σοκολάτας.

8.Τελειώνουμε γαρνίροντας με την υπόλοιπη μισή σαντιγί και πασπαλίζουμε με το 1/2 φλ. θρυμματισμένα όρεο σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας.

sintayes.gr

KOYZINA

Ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο cheesecake για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα cheese cake Nutella’s που θα απογειώσει τη γεύση σας.

Υλικά

Για τη βάση:
•1 1/2 πακέτα μπι μπερ με γεύση σοκολάτα
•150 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
•1 κ.σ. νουτέλα

Για τη κρέμα cheesecake:
•450 γρ. τυρί κρέμα [μασκαρπόνε ή τύπου Philadelphia]
•2 φλ. τσαγιού Νουτέλα
•1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
•1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο σοκολάτας:
•125 γρ. σοκολάτα
•1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
•1 κ.γ. βιτάμ

Εκτέλεση

1.Για τη βάση: Θρυμματίζουμε σε multi το μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε και το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και τη νουτέλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθοιηθούν.

2.Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο.

3.Για τη κρέμα cheesecake: Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, τη κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.

4.Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου. Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

5.Για το γλάσο σοκολάτας: Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε το γλάσο επικάλυψης. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία και όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

6.Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά.

sintayes.gr

KOYZINA

Ένα ιδιαίτερο κέικ που δεν χρειάζεται ψήσιμο.Δεν μπαίνει στο φούρνο και είναι πεντανόστιμο.

Υλικά:

185γραμμ. βούτυρο
100γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού (250γρ.) τριμμένα μπισκότα digestive
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα
2/3 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
60γραμμ. βούτυρο
Βανίλια
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κάσταρντ σκόνη
¼ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
125γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
30γραμμ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Βουτυρώστε ένα ρηχό ταψί 19Χ29 εκατοστά.
Λειώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν-μαρί. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει λίγο, ρίξτε το χτυπημένο αβγό και ανακατέψτε το.
Βάλτε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη καρύδα, τα καρύδια, προσθέστε το μίγμα της λειωμένης σοκολάτας και ανακατέψτε τα καλά.
Απλώστε το μείγμα στο ταψί και πατήστε το με ένα κουτάλι για να κολλήσει καλά.
Βάλτε το ταψί για λίγο στο ψυγείο.
Χτυπήστε με το μιξεράκι χειρός το βούτυρο με τη βανίλια και προσθέστε λίγο-λίγο, τη ζάχαρη, τη κάσταρντ και το γάλα.
Βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και απλώστε επάνω στη βάση με τα μπισκότα τη κρέμα.

Λειώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν-μαρί και περιχύστε τη κρέμα. Βάλτε πάλι το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει και μετά κόψτε το.

KOYZINA

Αν είστε λάτρης της υγιεινής διατροφής το κοτόπουλο με κομματάκια μπρόκολου θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο το φετινό Φθινόπωρο.

Υλικά

Χυμό από 1 πορτοκάλι
25 γραμμ. αμύγδαλα
Αλάτι & πιπέρι
300 γραμμ. μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 πλευρές από φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μουστάρδα με σπόρια

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το «ζεματάμε» για 5 λεπτά. Ταυτόχρονα ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αφού βγάλει το άρωμα του ρίχνουμε το χυμό με τη μουστάρδα και ανακινούμε το τηγάνι.

Κατόπιν στραγγίζουμε το μπρόκολο κρατώντας τρεις κουταλιές από το νερό. Ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μπρόκολο στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

govastileto.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για μια λαχταριστή Μαρκίζ σοκολάτας. Ένα γλυκό ψυγείου με 5 μόνο υλικά για τους λάτρεις της σοκολάτας. Σερβίρετε τη μαρκίζ περιχυμένη με κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλιας.

Υλικά

•320 γρ. μαύρη σοκολάτα [κουβερτούρα]
•150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•180 γρ. βούτυρο ανάλατο
•4 κρόκους αυγών
•200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης σε σαντιγί

Εκτέλεση

1.Παίρνουμε μια μικρή φόρμα 30-40 εκ., τη καλύπτουμε εσωτερικά με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη.
2.Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα μέσα σ” ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατεβάζουμε από τη φωτιά χωρίς να σταματήσουμε το βρασμό του νερού.
3.Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
4.Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ πάλι σε μπεν μαρί το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά στο μπεν μαρί μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
5.Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.Τέλος προσθέτουμε και τη χτυπημένη σαντιγί, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα από κάτω προς τα επάνω.

6.Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες μέχρι να παγώσει καλά και μετά ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

sintayes.gr

KOYZINA

Μάταια θα προσπαθήσετε να της αντισταθείτε!!!

Υλικά

3 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1 κουτί κάστερ πάουντερ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 gr.
4 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κούπες ζάχαρη
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
3 1/4 κούπας νερό

1 κούπα γάλα χλιαρό για το βρέξιμο των μπισκότων

για το γαρνίρισμα

2 κούπες σαντιγί χτυπημένη με 1/2 κούπας άχνη
(αν θέλουμε τη σαντιγί μας πιο γλυκιά,προσθέτουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη)
τριμμένη κουβερτούρα


Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά το 1 1/2 κουτί από
το εβαπορέ,το νερό,τη σοκολάτα,τη ζάχαρη και το κακάο.
Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί καλά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ετοιμάζουμε το γάλα με το οποίο θα βρέξουμε τα ΠΤΙ ΜΠΕΡ.
Το βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί ελαφρά.
Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ με το
κάστερ πάουντερ.
Το μείγμα πρέπει να είναι λείο.
Αδειάζουμε μέσα στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε
καλά μέχρι να πήξει η κρέμα..
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κολλάμε στην επιφάνεια της
κρέμας διάφανη μεμβράνη για να μη δημιουργήσει κρούστα.
Βρέχουμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα στο χλιαρό γάλα και τα
στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού με διαστάσεις 25x30 εκ.
Απλώνουμε πάνω στα μπισκότα το 1/3 της κρέμας.Επαναλαμβάνουμε
τη διαδικασία άλλες 2 φορές και τελειώνουμε με την κρέμα.
Στο τέλος θα έχουμε 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρέμα.

 

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και το στολίζουμε με σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Απολαύστε το!

magyreuontas.blogspot.gr

KOYZINA

Μια υπέροχη και δροσερή σαλάτα, ιδανική για να την πάρετε μαζί σας στο γραφείο. Είναι βέβαιο πως ο βασιλικός θα σας αιφνιδιάσει τόσο ευχάριστα!

Υλικά:
Φακές – η ποσότητα είναι στην διακριτική σας ευχέρεια
Καρότα κομμένα σε καρέ
1 Πιπεριά κέρατο πράσινη
2 Πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
Τοματίνια
Αγγούρι σε καρέ
Φέτα σε κύβους
Για το dressing:
Ελαιόλαδο
Βαλσάμικο
2-3 μεγάλα φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 πρέζα σκόνη σκόρδου
Τα ομογενοποιούμε στο multi

Διαδικασία:
Βράζετε τις φακές για 20 λεπτά με 2 φύλλα δάφνης για το άρωμα. Αφού τις σουρώσετε, τις κρυώνετε με νερό και ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα. Ρίχνετε και το dressing και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

KOYZINA

Τι κι αν μύρισε φθινόπωρο, ένα δροσερό γλυκάκι είναι πάντα must!

Υλικά

1 1/2 πακέτο σαβαγιάρ
2 πακέτα τυρί Philadelphia των 200γρ.
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
250 γρ.κρέμα γάλακτος
1 filling pie κεράσι,υπάρχει στα σ/μ κοντά στις κομπόστες ή μαρμελάδα με γεύση της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Σε μια φόρμα για τούρτες με διάμετρο 24 εκ. ή σε μικρό ταψάκι απλώνουμε
μια στρώση σαβαγιάρ.
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα.
Απλώνουμε το μισό μίγμα πάνω από τα σαβαγιάρ.
Στρώνουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ.
Απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο και όταν πήξει, στρώνουμε το filling pie ή τη
μαρμελάδα που έχουμε επιλέξει.

ΣΗΜ:Αν θέλουμε την τούρτα με περισσότερη κρέμα, μπορούμε να προσθέσουμε 500 ml κρέμα γάλακτος αντί για 250 και λίγη επιπλέον άχνη ανάλογα με το γούστο μας.
Είναι καλύτερα να αφήσουμε το γλυκό να σταθεί πολλές ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο, για να μπορέσουν να βραχούν καλά τα μπισκότα.

Συνταγή και φώτο: .magyreuontas.blogspot.gr

KOYZINA

Απολαυστικά cookies με quaker έτοιμα σε 3 λεπτά!

Υλικά

2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη

8 κουτ. σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο

½ κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά

1/3 κούπας κακάο

3 κούπες Quaker

Εκτέλεση

* Σε μία κατσαρόλα αναμείξτε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το γάλα και το κακάο. Βάλτε την σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συχνά

* Συνεχίστε ανακατεύοντας τακτικά, για 3 λεπτά

* Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε το Quaker, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά

* Με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίστε cookies στη σειρά, πάνω σε λαδόκολλα

* Αφήστε τα μέχρι να σκληρύνουν

 

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin