Οκτωβρίου 19, 2018

KOYZINA

Υλικά

4 χοιρινά σνίτσελ (λεπτά)
5 αυγά
3-4 φλιτζάνια φρυγανιά, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα

2 φλιτζάνια ροκφόρ, τριμμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και τα κτυπάμε.
Βουτάμε τα φιλέτα μας ένα-ένα στο μπολ με τα αυγά και μετά το τοποθετούμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε απλώσει τη μισή ποσότητα της φρυγανιάς. Από πάνω ρίχνουμε τη υπόλοιπη φρυγανιά να τα καλύψει και τα πατάμε με το χέρι μας. Βάζουμε τα παναρισμένα σνίτσελ μας για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Όταν είναι να τα τηγανίσουμε, βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεστάνει αρκετά βάζουμε όσα σνίτσελ χωράνε στο τηγάνι. Μετά απο 2-3 λεπτά τα γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Αυτό επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τηγανιστούν όλα τα σνίτσελ. Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το ροκφόρ και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσέχοντας μην μας κολλήσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας

Σερβίρουμε τα σνίτσελ στα πιάτα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ροκφόρ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

cheftelemachus.blogspot.gr

KOYZINA

 Μπισκότα με 3 υλικά. Μπαίνω, βγαίνω στα forum και στις ομάδες που είμαι εγγεγραμμένη στο διαδίκτυο. Μην νομίζετε, είμαι και εγώ μια μαμά με ανησυχίες που τις μοιράζομαι μαζί με τις διαδικτυακές μου φίλες. Αυτό που έχει γίνει θέμα συζήτησης τις τελευταίες δυο εβδομάδες, είναι τα μπισκότα που φτιάχνονται με 3 υλικά.
Ναι, ναι καλά ακούσατε. Υπάρχουν μπισκότα με 3 υλικά, είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους και μπορείτε να φτιάξετε πολλές παραλλαγές αν προσθέσετε κακάο, δάκρυα σοκολάτας, ινδοκάρυδο, πολύχρωμα καραμελάκια ή ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι.

Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
400 γραμμ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι. Μετά με ένα γάντι ζυμώνουμε τε το χέρι μας.

Αν θέλετε να προσθέσετε άλλα υλικά μέσα, όπως προανέφερα κακάο ή δάκρυα σοκολάτας ή καραμελάκια ή εσάνς, χωρίζετε τη ζύμη σας και προσθέτετε τα υλικά της αρεσκείας σας. Σε λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπισκοτάκια, όσο για την ποσότητα που θα βάλουμε; Μετράμε με ένα κουταλάκι του γλυκού και όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, πιέζουμε ελαφρά με το χέρι.

Ψήνουμε τα μπισκότα για 16-18′ στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρούμε σε ένα τάπερ ή κουτί για μπισκότα.

mothersblog.gr

KOYZINA

Αφράτο και χορταστικό σουφλέ που θα φτιάξουμε με φέτες από ψωμί του τοστ και μοσχαρίσιο κιμά. Τρώγεται ζεστό συνοδεία μιας δροσερής σαλάτας ή και σκέτο.

Υλικά

18 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τον κιμά

600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια μέτρια ξερά, ψιλοκομμένα
2 καρότα μέτρια καθαρισμένα, τριμμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
4 αβγά
500ml γάλα φρέσκο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε τον κιμά μέχρι να γίνει σπυρωτός. Μόλις σκουρύνει, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε για 6 λεπτά ενώ ανακατεύετε και προσθέτετε και τα καρότα. Αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με τη πάπρικα. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας και αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτεί ο κιμάς, να πιει τα ζουμάκια του και να μείνει με το λάδι.

Βήμα 2

Λαδώνετε το ταψάκι και στρώνετε στον πάτο 6 φέτες από το ψωμί του τοστ. Αδειάζετε πάνω τη μισή ποσότητα από τον κιμά, τον στρώνετε με τη ράχη ενός κουταλιού και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία βάζοντας μια δεύτερη στρώση από το ψωμί του τοστ, μετά τον κιμά, μια δόση από τριμμένο κεφαλοτύρι και τέλος τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού.

Βήμα 3

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το περιχύνετε πάνω από το ψωμί.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και αφήνετε το ταψί μια ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC και ψήνετε το φαγητό για 40 - 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία.

Βήμα 5

Σερβίρετε το σουφλέ ζεστo

olivemagazine.gr

KOYZINA

Ανάλαφρη τούρτα με βάση μπισκότου κρέμα σοκολάτας και δροσερή σαντιγί, γαρνιρισμένη με φλούδες σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για ένα λαχταριστό παγωμένο σοκολατένιο γλυκό.

Υλικά

Για τη βάση:
•250 γρ. μπισκότα όρεο
•80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη κρέμα σοκολάτας:
•500 ml γάλα
•4-5 κουταλιές ζάχαρη
•4 κρόκοι αβγών
•2 1/2 κουταλιές κορν φλάουερ
•250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
•3 κουταλιές αλεύρι
•2 κουταλιές βούτυρο

Για γαρνίρισμα:

•2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, χτυπημένες σε σαντιγί
•1 κουβερτούρα [σε φλούδες]

Εκτέλεση

1.Για τη βάση: Βάλτε τα 200 γρ μπισκότα όρεο σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν άμμος. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μικρό βαθύ στρογγυλό ταψάκι 22-24 εκ. περίπου [προτιμήστε με αποσπώμενη βάση]* και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.

2.Για τη κρέμα σοκολάτας:Χτυπάτε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπάτε και αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.

3.Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις.

4.Εν τω μεταξύ λιώνετε τη κουβερτούρα μπεν μαρί. Κατεβάζετε από τη φωτιά τη κρέμα, προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει καλά [ανακατεύοντάς την ανά διαστήματα] και μετά τοποθετείστε τη πάνω στη παγωμένη βάση. Τη βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει.

5.Για το γαρνίρισμα: Χτυπάτε στο μίξερ χειρός τις 2 κρέμες γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και καλύπτετε τη κρύα κρέμα σοκολάτας με κορνέ ή με μια μαρίζ. Κόβετε σε φλούδες τη σοκολάτα γαρνίρετε πάνω από τη σαντιγί και … απολαύστε το.

 Αν δεν έχετε με αποσπώμενη βάση στρώστε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο για να μπορέσετε να το ξεφορμάρετε εύκολα.

sintayes.gr

KOYZINA

Υπέροχο πιάτο! Θα το σερβίρουμε με ζεστό ψωμί ή μια τηγανιά πατάτες.

Υλικά

1 κιλό βλίτα (κρατάμε μόνο τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια)
10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
200 ml γάλα φρέσκο
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
100 γρ. ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, κοπανισμένος
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 - 250 γρ. κασέρι, τριμμένο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Μερίδες 4-5
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο 40΄

ΔιαδικασίαΣε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, χωρίς όμως να παραβράσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για περίπου 1 - 2 λεπτά, ίσα να λαδωθούν. Αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το κορν φλάουρ, μέχρι να ανακατευτούν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα βλίτα με το λάδι τους, τη λιαστή ντομάτα, το δυόσμο (αν βάλουμε), τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω σκορπίζουμε το κασέρι. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να ψηθεί και από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα). Τη σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και τηγανητές πατάτες.

Στο ποτήρι Ανοίξτε γρήγορα-γρήγορα μια παγωμένη μπίρα lager ή μια δροσερή ρετσίνα.

Gastronomos.gr

KOYZINA

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε τον μπακαλιάρο κυρίως του Ευαγγελισμού, επίσης έχουμε συνηθίσει να τον τρώμε κυρίως τηγανητό. Ας ανοιχτούμε λίγο και στα ως προς τα δύο σημεία. Αυτή η εξαιρετική μπακαλιαρο-χορτόπιτα, που ξεχειλίζει από γεύση, είναι ελαφριά και ετοιμάζεται εύκολα μια μέρα πριν. Έτσι μπορείτε να την χαρείτε ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου (όχι παγωμένη!). Αν την έχετε κάνει δυο-τρεις μέρες πριν και την έχετε στο ψυγείο, να την ζεστάνετε στον φούρνο.


Η συνταγή είναι βασισμένη σε παραδοσιακή πίτα της Κεφαλονιάς, που με τη σειρά της είναι κοντά στις Ιταλικές torte, τις χορταστικές πίτες της γειτονικής χωρας με ρίζες στον Μεσαίωνα. Εμείς κάνουμε σπιτικό φύλλο και η πίτα μας έχει άλλη χάρη. Αν θέλετε, δείτε τη συνταγή μου. Μπορείτε επίσης, αντί για φύλλο, να χρησιμοποιήσετε σφολιάτα καλής ποιότητας – αυτή που θα βρείτε στο ψυγείο και όχι την κατεψυγμένη.

Οπως όλες οι πίτες και τούτη είναι σημαντικά καλύτερη την επομένη. Ζεστή δεν σας την συστήνω, γιατί η σύνθετη γεύση της χρειάζεται χρόνο για να «δέσει». Επίσης δεν κόβεται σε τακτικά κομμάτια μόλις βγει από τον φούρνο.

800 γραμ.-1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο (ξερό ή κατεψυγμένο)
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλλα
½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα και το ζουμί τους
2/3 φλιτζανιού ρύζι, μουσκεμένο σε χλιαρό νερό 10 λεπτά και στραγγισμένο
1 κουτ. γλυκού κόκκινη ξερή καυτερή πιπεριά (μπούκοβο) ή όσο θέλετε
3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα ή 2 πράσα - το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, σε λεπτές λουρίδες
½ κιλό φύλλα και κοτσάνια σέσκουλα ή λαχανίδες, κομμένα σε λουρίδες 2 εκ.
2 μέτρια καρότα, ξυσμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
μια καλή πρέζα θυμάρι, θρούμπι ή ρίγανη
1 κουτ. γλυκού αλάτι ή όσο χρειάζεται
ένα πακέτο φύλλο χοντρό, για πίτες, ξεπαγωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Βγάλτε τα κόκκαλα και κόψτε τον μπακαλιάρο σε λουρίδες. Σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα και σοτάρετε βιαστικά, σε 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, με το ξύλο κανέλλα. Προσοχή, μην αφήσετε να σφίξει, μόλις να ασπρίσει. Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει λίγο και αφαιρέστε την πέτσα, που βγαίνει πολύ εύκολα. Βάλτε ξανά στη φωτιά, προσθέστε το κρασί και μόλις πάρει μια βράση βάλτε τη ντομάτα, το ρύζι και το πιπέρι, ανακατώστε 2-3 φορές και κατεβάστε από τη φωτιά.

Σε τηγάνι ζεστάνετε μερικές κουταλιές λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι ή το πράσο, μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε το καρότο και τα χόρτα, ανακατώστε μερικές φορές, ίσα που να μαραθούν, και κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε τα στο μίγμα με τον μπακαλιάρο, βάλτε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το θυμάρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, κρατώντας λίγο για τα φύλλα. Δοκιμάστε και βάλτε λίγο αλάτι, αν χρειάζεται.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 225° C. Στρώστε το ταψί με λαδόχαρτο, λαδώστε το καλά και απλώστε τα μισά φύλλα από κάτω, λαδώνοντας το καθένα. Αδειάστε μέσα τη γέμιση και σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα λαδώνοντάς τα καλά. Διπλώστε γύρω τα φύλλα, αφού κόψετε όσα περισσεύουν, και λαδώστε καλά την επιφάνεια.

Κόψτε το πάνω φύλλο σταυρωτά και βάλτε το ταψί στον φούρνο. Μετά από 15 λεπτά, ψεκάστε με νερό 8 φορές (με καταβρεχτήρι φυτών) και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά. Χαμηλώστε τον φούρνο στους 180° C και ψήστε για 1 ώρα ακόμα. Σκεπάστε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 15 λεπτά. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε μέσα την πίτα άλλα 15 λεπτά.


Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο, ανασηκώστε με το λαδόχαρτο την πίτα και μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει, αφαιρώντας το λαδόχαρτο. Ετσι θα διατηρηθεί κριτσανιστό και το κάτω φύλλο. Αφήστε να μείνει τουλάχιστον 1 ώρα ή και μια μέρα προτού να κόψετε για να σερβίρετε την πίτα χλιαρή ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

bostanistas.gr

KOYZINA

Με γαλλικά φιλιά ξυπνήσαμε πολλές Κυριακές (έτσι καθιέρωσε η Αναστασία Λαμπρία να λέγονται τα french toasts εντός bostanistas), μετά τα αρωματίσαμε με λεμόνι και τζίντζερ, τα στριφογυρίσαμε γεμίζοντάς τα σοκολάτα και η πρωτομαστόρισσα τα εξελλήνισε ακομπανιάροντάς τα με φέτα και θυμάρι. Και μπορεί μία από τις γνωστές ονομασίες τους να είναι “pain perdu” (που στα γαλλικά μεταφράζεται ως το ψωμί που χάθηκε, που πήγε στράφι), ωστόσο μόνο για χαμένη υπόθεση δεν πρόκειται: το κομμάτι από το χθεσινό ή και προχθεσινό καρβέλι, που περίσσεψε, δεν πετιέται αλλά γίνεται λιχουδιά πρώτη για το λασκάτο πρωινό του σαββατοκύριακου που από σήμερα αχνοφαίνεται.

Τώρα μάλιστα που δειλά - δειλά πιάνουν τα κρύα, θα τους φορέσουμε τα φθινοπωρινά τους, μήλα μελωμένα και κανέλα, για να πάρουν τα «γαλλικά φιλιά» κάτι από τη γεύση της εποχής.

Για περίπου 10 φέτες ψωμιού (κομμένες σε πάχος 2 εκατοστών) χρειαζόμαστε:

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 κ.γλ. κανέλα
1 φλιτζ. γάλα
λίγο αλάτι
4 αυγά
4 κ.σ. βούτυρο
λίγο λάδι για τηγάνισμα
2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. μέλι αραιωμένο με 3 κ.σ. ζεστό νερό

Ξεκινάμε με τον φούρνο, που τον ζεσταίνουμε στους 200 βαθμούς. Διαλέγουμε μια πλατιά πιατέλα ή στρώνουμε μια σχάρα με χαρτί φούρνου και την αφήνουμε στο πλάι, θα χρειαστεί εντός ολίγου.

Έχουμε φροντίσει να κόψουμε πρωτύτερα τα μήλα σε λεπτές φέτες. Σ' ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια φωτιά λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο. Ρίχνουμε εκεί τα μήλα και τα γυρίζουμε ώσπου να ροδίσουν - τότε αδειάζουμε το αραιωμένο μέλι (σε ρόλο σιροπιού σφενδάμου, που δεν έχουμε όλοι στα ντουλάπια μας), ανακατεύουμε να τα τυλίξει και πασπαλίσουμε με 1 κ.γλ. κανέλα. Αφήνουμε το τηγάνι κατά μέρος σκεπάζοντάς το με το καπάκι του ή μ' ένα πλατύ πιάτο, για να διατηρηθούν τα μελωμένα μήλα ζεστά.

Ζεσταίνουμε ένα δεύτερο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και κατόπιν, σε άνετο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την υπόλοιπη κανέλα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και τα αυγά, ανακατεύοντάς τα με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν. Παίρνουμε μία προς μία τις παχουλές, κομμένες φέτες του ψωμιού και τις βουτάμε εκεί φροντίζοντας να βραχούν καλά ενώ στο τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και 1 λάδι. Τοποθετούμε τις πρώτες 3 ή 4 φέτες (αποφεύγουμε το στρίμωγμα) και τις αφήνουμε να ροδίσουν - το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Μέχρι να ετοιμαστούν όλες, θα πρέπει να διατηρηθούν ζεστές, οπότε τώρα επιστρατεύουμε την πιατέλα ή τη στρωμένη με χαρτί σχάρα και τις βάζουμε στον ζεσταμένο φούρνο ώσπου να ολοκληρώσουμε. Αν το τηγάνι στεγνώσει, το καθαρίζουμε γρήγορα με λίγο απορροφητικό χαρτί και ανανεώνουμε με άλλες δύο κουταλιές από βούτυρο και λάδι.

Μόλις τελειώσουμε με τις φέτες, τις απλώνουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με τα μήλα που καραμελώσαμε. Λίγο μέλι ακόμα από πάνω; Ναι. Άχνη ζάχαρη για βαρβάτη γλύκα; Ναι. Κανέλα επιπλέον σε κάθε φέτα; Ε, ναι.

bostanistas.gr

KOYZINA

Αυτά τα υπέροχα τρουφάκια γίνονται πολύ γρήγορα και με μόλις 4 υλικά!

Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
75γρ. νιφάδες καρύδας (+ για την επικάλυψη)
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο που εχει μαλάκωσει
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε μαζί το συμπυκνωμένο γάλα, τις νιφάδες καρύδας και το βούτυρο.
Βάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 7 λεπτά,μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει και να ξεκολλάει απ’ τον πάτο.
Όταν το μείγμα καρύδας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χρησιμοποιούμε ½ κουταλιά της σούπας ως μέτρηση και πλάθουμε (με βουτυρωμένα χέρια ) τα τρουφάκια.
Στη συνέχεια, τα περνάμε και τα πασπαλίζουμε με καρύδα.
Για το σερβίρισμα μπορούμε να τα βάλουτε σε ατομικές χάρτινες συσκευασίες.

cookingnetwork.gr

KOYZINA

Κρέας στρουθοκάμηλου: μια διαφορετική εμπειρία στο κρέας.Οι πρωτοτυπίες στο φαγητό πάντα προκαλούν τον… ουρανίσκο και το κρέας στρουθοκάμηλου είναι μια από αυτές.

Με πιάτα να σερβίρουν ζωντανό βάτραχο και κρέας ζέβρας με μηδέν λιπαρά, όλα είναι δυνατά. Παρ’ όλ’ αυτά, το κρέας στρουθοκάμηλου θεωρείται γαστρονομική εμπειρία, που αξίζει τον κόπο να αποκτήσει κάποιος.

Παρ’ όλο που προέρχεται από πουλί, το εν λόγω κρέας είναι κόκκινο και λίγο πιο σκούρο από το μοσχαρίσιο όταν είναι ωμό. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερίνη και τις μισές θερμίδες απ’ το μοσχάρι.

Το πιο γρήγορο ζωντανό στα δυο πόδια μπορεί να επιζήσει σε διάφορες συνθήκες κλίματος, αλλά προς το παρόν εκτρέφεται κυρίως στη Νότια Αφρική.
Κι όσο κι αν σας φαίνεται εκκεντρική εμπειρία στον ουρανίσκο, το κρέας στρουθοκάμηλου καταναλώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, με τους Ρωμαίους, για παράδειγμα, να τις κυνηγούν και να τις τρώνε, ενώ φυλές της Νότιας Αφρικής χρησιμοποιούσαν το τσόφλι των αβγών τους για να αποθηκεύσουν νερό.

Ποια, όμως, είναι η γεύση τους;

Η αλήθεια είναι ότι έχουν ιδιαίτερη, έντονη γεύση που ξεπερνά το κοτόπουλο ή το μοσχάρι, κρέας μαλακό, με ινώδη υφή και νοστιμιά κυνηγιού, ενώ αποτελεί δύσκολο κρέας για να συνδυαστεί.

Δεν έχει καθόλου τη λιπαρή γεύση της μοσχαρίσιας μπριζόλας που έχουμε συνηθίσει, κάτι για το οποίο οι αρτηρίες σας θα σας… ευγνωμονούν.

Όσον αφορά την προετοιμασία του, όμως, η έλλειψη λίπους το κάνει να «στεγνώνει» εύκολα.

Συστήνεται μέτρια ψημένο, ενώ το μαρινάρισμα βοηθάει στη διατήρηση της υγρασίας.
Η έντονη γεύση της στρουθοκάμηλου ενδεχομένως να μην τη βοηθάει να πάρει τα σκήπτρα από το μοσχάρι ή να συνδυαστεί τόσο εύκολα όσο το κοτόπουλο, οι γευσιγνώστες ανά τον κόσμο, όμως, συστήνουν να δοκιμάσουμε το κρέας της οπωσδήποτε.

Τουλάχιστον οι πιο… τολμηροί

clickatlife.gr

KOYZINA

Έχεις βαρεθεί να φτιάχνεις το κοτόπουλο με τον ίδιο τρόπο;Φτιάξτε Μπιφτέκια κοτόπουλου πανέ στο grill του φούρνου. Να τα δοκιμάσετε, είναι εξαιρετικά νόστιμα!

Υλικά

για τα μπιφτέκια
½ κιλό κιμά κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3-4 φρυγανιές κοπανισμένες
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί
ξύσμα + χυμό από μισό λεμόνι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας σόγια σος
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

για το πανάρισμα

λίγο αλεύρι
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1¼ φλιτζανιού φρυγανιά κοπανισμένη ανακατεμένη με ¼ φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή άλλο πικάντικο τυρί
αλάτι, πιπέρι
για το συνοδευτικό
1 πράσινη σαλάτα
ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (σε μικρά κομμάτια)
ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι.

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, τις κοπανισμένες φρυγανιές, το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια σος, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.

Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το ρίχνετε μαζί με το λάδι του στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνετε καλά το μείγμα και μετά το πλάθετε σε 8 μπιφτέκια μέτριου μεγέθους.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180°C στον αέρα.

Βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και το μίγμα της φρυγανιάς.

Πρώτα τα αλευρώνετε, μετά τα βουτάτε στο αβγό και κατόπιν στο μίγμα της φρυγανιάς ώστε να καλυφθούν εντελώς.

Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω τα μπιφτέκια.

Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ανακατεμένη με ψητές κόκκινες πιπεριές, και περιχύνετε με ένα ανάλαφρο dressing με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι.

olivemagazine

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin