Αυγούστου 18, 2018

KOYZINA

Είμαι της άποψης ότι στη κουζίνα δεν πρέπει να σπαταλάμε πολύ χρόνο.Μπορούμε να μαγειρεύουμε εύκολα και γρήγορα φαγητά "απολαυσεις" οπως τα αποκαλώ, μια που ως γνωστόν ο χρόνος μας ειναι πολύτιμος..Η σημερινή μου πρόταση για το μεσημεριανό φαγητό ειναι ένα θαυμάσιο ριζότο με συνοδεία μανιταριών.Το διάλεξα απο την σελίδα του mamapeinao.gr

.


Υλικά

2 κ.σ βούτυρο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο

2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

1 φλιτζ. μανιτάρια πορτομπέλο

θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη ή δεντρολίβανο

τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε κεραμικά φορμάκια. Ρίχνουμε 1/2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε φορμάκι και 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αν το κρεμμύδι βγάλει σπινθήρες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί το βούτυρο θα λιώσει και θα το καλύψει.

Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα το υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μια πρέζα σκόρδο, 1/4 φλιτζ. ρύζι και 1/4 και 2 κ.σ. ζωμό. Καλύπτουμε τα φορμάκια με μια μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε θερμοκρασία μειωμένη κατά το ήμισυ για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και άλλο ζωμό αν θέλουμε πιο χυλωμένο αποτέλεσμα. Ζεσταίνουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων, πάντα με τη μεμβράνη, για άλλα 2 λεπτά.

Ρίχνουμε σε κάθε φορμάκι από 1-2 κ.σ. λευκό κρασί. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην μεσαία θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το θυμάρι, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στη μεσαία θερμοκρασία, και τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

KOYZINA

Brownies με σπιτική σάλτσα καραμέλας. Για ένα πρωινό γεμάτο σοκολάτα, καραμέλα και φυσικά παγωτό. Γιατί brownies χωρίς παγωτό δεν γίνεται.

Τι θα χρειαστείς

2 ραβδιά ανάλατο βούτυρο

1 ¾ του φλιτζανιού ημίγλυκα δάκρυα σοκολάτας

½ του φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι+ 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

½ του φλιτζανιού+2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Σάλτσα καραμέλας

1/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας νερό

½ κουταλιά της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2-3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

 

Πώς θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πρόσθεσε στο ταψί μια λαδόκολλα. Λιώσε το 1 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας σε μπέν μαρι μαζί με το βούτυρο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Πρόσθεσε το μίγμα σοκολάτας στο μίγμα με τα αυγά. Στην συνέχεια πρόσθεσε το κακάο. Σε ένα μέτριο μπολ κοσκίνισε το ½ του φλιτζανιού αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Πρόσθεσε το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με την σοκολάτα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα ¾ του φλιτζανιού δάκρυα σοκολάτας στις υπόλοιπες δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι. Πρόσθεσε και αυτό το μίγμα στο μίγμα με την σοκολάτα και τα άλλα υλικά. Άπλωσε το μίγμα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήσε για 35 λεπτά.

Για την σάλτσα καραμέλας

Αφού βγάλεις τα brownie από τον φούρνο πρόσθεσε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Ανακάτεψε τα δύο υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Γείρε και ανακίνησε το τηγάνι. Μην χρησιμοποιήσεις το κουτάλι για να το ανακατέψεις προσπάθησε να το κάνεις με αυτό τον τρόπο. Μόλις το μίγμα της ζάχαρης πάρει ένα χρυσό χρώμα κατέβασε από την φωτιά.

Πρόσθεσε το βούτυρο και περίστρεψε το τηγάνι για να ανακατευτεί. Στην συνέχεια πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε με ένα κουτάλι. Πρόσθεσε την βανίλια και άφησε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς. Πρόσθεσε την καραμέλα πάνω από τα brownies και πασπάλισε με λίγο αλάτι.

Σέρβιρε με το αγαπημένο σου παγωτό! Καλή απόλαυση!

http://joytv.gr

KOYZINA

Αγοράστε φρέσκο μοσχαρίσιο συκώτι και αφου το πλύνετε καλά και το αλεύρωσετε δείτε ένα τέλειο τρόπο να το μαγειρέψετε και να το ταιριάξετε με μανιτάρια

Υλικά
Μοσχαρίσιο συκώτι 500 γρ.
Αλεύρι 80 γρ.
Βούτυρο 80 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Μανιτάρια σε φέτες 300 γρ.
Λεμόνια 2 τον χυμό τους
Ξύσμα λεμονιού 1 κουταλάκι
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το συκώτι από τα σκληρά μέρη του και το βάζουμε να σουρώσει. Αλατοπιπερώνουμε το αλεύρι, κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες και τις αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει και τα σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις λωρίδες από το συκώτι και το ψήνουμε για 8-10 λεπτά όχι περισσότερο γιατί θα σκληρύνει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες και τα αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με φέτες λεμονιού και το συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό.

KOYZINA

Ένα νόστιμο φαγητό με πατατούλες,κρεμμυδάκι κομμένο ροδέλες,ζαμπόν,τυρι και γαλα.Έυκολο φαγητό και γρήγορο  .Εγώ προσθέτω μπόλικο πιπέρι και μοσχοκάρυδο.Μπορρύμε αντί για γάλα να βάλουμε κρέμα γάλακτος  για πιο πλούσια γευση.Όπως και να το φτιάξεις το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει

Υλικά
•2 κιλά πατάτες
•1 κιλό κρεμμύδια
•400γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
•2 + 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
•Αλάτι
•Πιπέρι
•Λίγο τριμμένο τυρί για το σκεύος

Για την επικάλυψη:
•1 ½ – 2 φλιτζάνι τυριά τριμμένα [Emmental-Gouda]
•1 ½ φλιτζάνι γάλα
•2 αβγά χτυπημένα
•Πιπέρι

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2.Βράζετε και καθαρίζετε τις πατάτες. Τις κόβετε σε ροδέλες και τις στραγγίζετε. Κάνετε το ίδιο και για τα κρεμμύδια.
3.Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε λίγες – λίγες τις ροδέλες πατάτας και κρεμμυδιών.
4.Αναμειγνύετε τα υλικά της επικάλυψης.
5.Πασπαλίζετε με τυρί το σκεύος και στρώνετε μέσα μια σειρά πατάτες.
6.Από πάνω στρώνετε τα κρεμμύδια και πάνω στα κρεμμύδια μια στρώση από λωρίδες ζαμπόν. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές από το μίγμα της επικάλυψης και συνεχίζετε με την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Φροντίζετε να είναι η τελευταία στρώση πατάτες για να είναι η επιφάνεια στρωμένη ομαλά.
7.Απλώνετε την υπόλοιπη επικάλυψη πάνω στο ογκρατέν και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25- 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν, να ενώσουν τα υλικά στο κέντρο και να έχει κάνει κρούστα ροδοκόκκινη στην επιφάνεια.

sintayes.gr

KOYZINA

Η λαχταριστή καρμπονάρα με μανιτάρια και μπέικον.Mια από τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές που θα βρείτε για ένα από τα πιο λατρεμένα πιάτα ζυμαρικών (και γενικότερα) έβερ.

Υλικά

200γρ. μπέικον σε φέτες
3-4 μανιτάρια μεγάλα κομμένα ή κονσέρβα
250ml κρέμα γάλακτος
500γρ. μακαρόνια λαζάνια
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
κασέρι μαλακό, τριμμένο
λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε.
2. Κόβετε το μπέικον σε κυβάκια και το τσιγαρίζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι μαζί με τα μανιτάρια. Μόλις ροδίσουν τα σβήνετε με λίγο κονιάκ.
3. Ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το αλατοπίπερο και έπειτα την ρίχνετε στα μακαρόνια, ανακατεύοντας καλά.
5. Τέλος, ρίχνετε το τριμμένο κασέρι και σερβίρετε.

http://www.queen.gr

 

 

KOYZINA

Σορμπέ με τυρί κρέμα & βύσσινα,Mια δροσερή απόλαυση που θα σε απογειώσει με υπέροχο συνδυασμό βύσσινου και τυριού κρέμα.

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΣΣΙΝΑ
100 γρ. βύσσινα κομπόστα, στραγγισμένα, κομμένα στη μέση
250ml σιρόπι από την κομπόστα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡΜΠΕ
500ml νερό
130 γρ. μέλι
215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες σε σκόνη
60ml χυμό λεμονιού φρέσκο
700 γρ. τυρί κρέμα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
50 γρ. βύσσινα κομπόστα
6 φυλλαράκια δυόσμου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τα βύσσινα. Στραγγίστε τα βύσσινα από το σιρόπι τους και κρατήστε 250ml από το σιρόπι. Με ένα µαχαίρι κόψτε τα βύσσινα στη µέση. Βάλτε ένα µεσαίο τηγάνι σε µέτρια φωτιά και αδειάστε εκεί το σιρόπι της κοµπόστας, τα βύσσινα και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε απαλά µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να µαλακώσουν τα βύσσινα και να έχετε ένα παχύρρευστο σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το µείγµα να κρυώσει.

Φτιάξτε το σορµπέ. Βάλτε το νερό, το µέλι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε µια µεγάλη κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν το σιρόπι αποκτήσει διαφανές χρώµα ανεβάστε τη θερµοκρασία και αφήστε το να έρθει σε σηµείο βρασµού. Όταν το σιρόπι δέσει, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε και το χυµό λεµονιού και αφήστε το να κρυώσει εντελώς για 1-2 ώρες.

Κατόπιν προσθέστε το τυρί κρέµα και ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Ενσωµατώστε τέλος και τα βύσσινα και ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης.

Αδειάστε το σορµπέ σε ένα µεταλλικό δοχείο µε καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 2 ώρες. Ανά 30΄ φροντίστε να ανακατεύετε το σορµπέ για να µη δηµιουργηθούν κρύσταλλοι. Όταν έχει παγώσει µοιράστε το σε ατοµικά µπολ ή χαµηλά ποτήρια µε ένα σκουπ παγωτού ή ένα κουτάλι.

Γαρνίρετε µε µερικά βύσσινα κοµπόστα και φυλλαράκια δυόσµου και σερβίρετε.

 

KOYZINA

Για να τηγανίσετε σωστά τα ψάρια ,ρυθμίστε τη θερμοκρασία ανάλογα με το πάχος του ψαριού

Πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια και τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Το αλεύρι που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι πάντα κοσκινισμένο.

Αναλόγως το πάχος του ψαριού καθορίζουμε και τη θερμοκρασία τηγανίσματος, δηλαδή, όσο πιο παχύ το ψάρι, τόσο χαμηλότερη θερμοκρασία χρειάζεται.

Για παράδειγμα ο γαύρος στους 190° ενώ το μπαρμπούνι στους 170°.

Από το Γιάννη Λιάκου

KOYZINA

Ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο γλυκάκι ψυγείου με μπισκότα ορεο έτοιμο σε 15΄που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

•25 μπισκότα oreo θρυμματισμένα
•1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
•1 πακέτο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
•3/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
•2 μικρές κρέμες γάλακτος η 2 Μόρφατ
•σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο .Βάλτε τα θρυμματισμένα μπισκότα στο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα πατάτε ώστε να απλωθούν ισομερώς.
Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ χειρός την κρύα κρέμα σας ή το μόρφατ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Στη συνέχεια με το μίξερ χειρός κτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα, το φυστικοβούτυρο [προαιρετικά] και την ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει.
Βάλτε την σαντιγί σας στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
Τοποθετείτε το τελικό μείγμα πάνω από τα μπισκότα και περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας. Το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.

* Το φυστικοβούτυρο δίνει υπέροχη γεύση. Αν όμως δε θέλετε φυστικοβούτυρο προσθέστε λίγο ακόμα τυρί κρέμα.

sintayes.gr

KOYZINA

Τα τορτελίνια συνδυάζονται με μανιτάρια πλερώτους και λουκάνικα Φρανκφούρτης υπέροχα...Ενώστε τα υλικά σε ένα πυρέξ αφου πρώτα τα σκεπάσετε με κεφαλογραβιέρα και βάλτε στο φούρνο.Εγώ πάντως θα δοκίμαζα να προσθέσω ανθότυρο για λιγότερες θερμίδες αντί κεφαλογραβιέρα.

Προετοιμασία: 10-15 λεπτά
Μαγείρεμα: 25-30 λεπτά

Υλικά

Τορτελίνια 1 πακέτο
Μανιτάρια πλευρώτους 300 γρ
Λουκάνικα Φρανκφούρτης 4 κομμένα
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Ντομάτα 1 κομμένη σε φέτες
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Πιπέρι
Αλάτι προαιρετικά

Οδηγίες

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με τα λουκάνικα που κόψαμε σε φέτες , μέχρι να ροδίσουν, προσθέτοντας το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε τα τορτελίνια και τα ενώνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και τα λουκάνικα. Τα αδειάζουμε σε πυρέξ ή πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε τις φέτες ντομάτας από πάνω και καλύπτουμε με την κεφαλογραβιέρα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί. Σερβίρεται ζεστό.

 

KOYZINA

Όπως κάθε γυναίκα από την Μεσόγειο, η εκρηκτική Ιταλίδα σταρ φημίζεται και για τις επιδόσεις της στην κουζίνα. Η Sophia Loren μοιράστηκε την συνταγή της για κλασική, ναπολιτάνικη πίτσα που θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά:

Για τη ζύμη
1 συσκευασία ξηρή μαγιά
1 ¼ κούπας χλιαρό νερό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη γαρνιτούρα

1 κούπα έτοιμη σάλτσα μαρινάρα, ή ψιλοκομμένες, φρέσκιες ντομάτες
100 γραμμάρια μοτσαρέλλα τριμμένη ή κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
60 γραμμάρια ψιλοκομμένα φιλέτα αντσούγιας ή πολύ λεπτές φέτες προσούτο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Καταρχήν ετοιμάστε την ζύμη: Διαλύστε την μαγιά στο νερό και αφήστε την για 5 λεπτά να αφρίσει. Σε καθαρή επιφάνεια, αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι και δημιουργήστε, στο κέντρο του, ένα κενό, στο οποίο θα ρίξετε την μαγιά. Αναμείξτε καλά το μείγμα, μέχρι να έχετε ένα ζυμάρι. Προσθέστε το ελαιόλαδο, και συνεχίστε να δουλεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Βάλτε το ζυμάρι σε ένα μπολ, που έχετε αλείψει με λάδι, σκεπάστε το και αφήστε το να φουσκώσει, από μία έως τρεις ώρες σε ζεστό μέρος.

Μόλις περάσει ο χρόνος, και η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο, ανοίξτε την σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετήστε την σε ταψάκι που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και πασπαλήσει με σιμιγδάλι. Απλώστε πάνω στην ζύμη την σάλτσα ντομάτας και, στην συνέχεια, την μοτσαρέλα, τις αντσούγιες και τα άλλα υλικά της γαρνιτούρας. Ψήστε, σε ζεστό φούρνο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η ζύμη να έχει ξεροψηθεί και το τυρί να έχει λιώσει.

 Πηγή: http://www.queen.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin