Σεπτεμβρίου 25, 2018

KOYZINA

Τι θα λέγατε για ένα σούπερ ορεκτικό σε σουβλάκι, με μίνι μπαλίστες μοτσαρέλας, τρυφερά φύλλα βασιλικού, ζουμερά ντοματίνια, και όλα αυτά ραντισμένα με σως μπαλσάμικο;

Υλικά

10 – 15 ντοματίνια
10 – 15 μίνι μπάλες μοτσαρέλας
1 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα στη μέση εάν είναι μεγάλα
αλάτι
πιπέρι
οδοντογλυφίδες finger food

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.

Σε οδοντογλυφίδες finger food βάζουμε εναλλάξ μοταρελάκι – φύλλο βασιλικού – ντοματίνι μισό και τοποθετούμε σε πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με ξύδι μπαλσάμικο.

tribune.gr

KOYZINA

Σολομός παστός με σαλάτα από αγγούρι και γιαούρτι.Από το Νίκο Καραθάνο

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σολομό
500 γρ. αλάτι ημίχοντρο το οποίο ανακατεύουμε με 2 τριμμένα παντζάρια για να πάρει χρώμα
100 γρ ζάχαρη
φλούδες από ένα λεμόνι, ένα πορτοκάλι και ένα lime
μισό ψιλοκομμένο φινόκιο
λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον σολομό
Φτιάχνουμε ένα μείγμα από το αρωματισμένο με το παντζάρι αλάτι, τη ζάχαρη, τις φλούδες, το φινόκιο και το πιπέρι και καλύπτουμε τον σολομό.
Αφήνουμε τα φιλέτα να “ψηθούν” στο μείγμα για 24 ώρες και στην συνέχεια ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα. Πασπαλίζουμε τον σολομό με ελαιόλαδο και τον κόβουμε σε φέτες.


Για την κρέμα
Κόβουμε σε λωρίδες το αγγούρι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι, κόλιανδρο, σχοινόπρασο, μαϊντανό, λίγο μαύρο και λευκό σουσάμι και μια κρέμα από γιαούρτι την οποία έχουμε φτιάξει αναμιγνύοντας 200 γρ. Γιαούρτι με 50 γρ. κρέμα γάλακτος και μισό ματσάκι άνηθο.

Ο Νίκος Καραθάνος είναι σεφ στο εστιατόριο Hytra

news.gr

KOYZINA

Mια ωραία ιδέα για να φτιάξετε ένα γλυκισμα νόστιμο και οικονομικο.Προετοιμασια γρήγορη με αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα μπεντίτ μπερ
800 ml κρέμα γάλακτος
200 γρμ. κουβερτούρα
400 γρμ. Νutella
1 φλυντζάνι γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Τοποθετείτε το βάζο της Nutella σε ζεστό νερό για να ρευστοποιηθεί η σοκολάτα. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 200ml της κρέμας γάλακτος και τη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λίωσει.

Στο μπώλ του μίξερ βάζετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ρίχνετε όλη τη Nutella και τα κτυπάτε καλά.

Προσθέτετε το μίγμα της κουβερτούρας και συνεχίζετε να κτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφρατέψει η κρέμα σας.
Τη βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.

Βρέχετε τα μπισκότα στο γάλα σε ένα σκεύος και τα περιχύνετε με το ¼ της κρέμας. Κάνετε συνολικά τρεις στρώσεις μπισκότου και τρεις στρώσεις κρέμας και η περισσότερη κρέμα μπαίνει επάνω.

Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει, πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε με Nutella, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο σας αρέσει.

KOYZINA

Σπιτικό γλυκό, που έχει κάνει θραύση φέτος το καλοκαίρι και δικαίως. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (με όλα τα λιπαρά)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 μικρό πακέτο μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο, προσθέτοντας έπειτα το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει και όταν θέλετε να σερβίρετε, ετοιμάζετε ατομικά μπολάκια στρώνοντας στη βάση τους λίγο τριμμένο μπισκότο. Βάζετε από πάνω το μείγμα του γλυκού και πασπαλίζετε με άλλη μία κουταλιά της σούπας μπισκότο.

topontiki.gr

KOYZINA

Ένα κλασικό γλυκό που μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις ώρες και να το συνδυάσουμε ιδανικά με παγωτό, κυρίως με γεύση βανίλια. Μια συνταγή που έρχεται από την Γαλλία στο πιάτο

ΥΛΙΚΑ

175 γρμ. άσπρο αλεύρι
αλάτι
75 γρμ. ζάχαρη
75 γρμ. βούτυρο
1 αβγό
1 κιλό μήλα (καλύτερα ξυνόμηλα)
3 μήλα μπελφορ
3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
2 κουταλιές σούπας νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ζυμώνετε με τις άκρες των δαχτύλων. Ακολουθεί το αβγό και συνεχίζετε ώσπου το μίγμα να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Αυτή τη ζύμη απλώνετε στην εσωτερική επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 20 εκ.
Καθαρίζετε τα ξυνόμηλα, αφαιρείτε τους σπόρους, τα κόβετε σε φέτες και τα βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέσα σε μια κουταλιά σούπας νερό, ώσπου να μαλακώσουν. Τα λιώνετε καλά με το πιρούνι και απλώνετε τον πουρέ τους επάνω στη ζύμη.

Καθαρίζετε και τα άλλα τρία μήλα, αφαιρείται τους σπόρους και κόβετε κι αυτά σε φέτες και τα τοποθετείτε επάνω στον πουρέ μήλων, έτσι που να καλύψουν όλη την επιφάνεια του.

Από πάνω, απλώνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο, αφού πρώτα τη λιώσετε επάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, μαζί με λίγο νερό. Ανάβετε το φούρνο στους 200C και όταν ζεσταθεί καλά ψήνετε τη μηλόπιτα για 30 λεπτά.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 190C και συνεχίζετε το ψήσιμο, ώσπου η μηλόπιτα να πάρει ωραίο χρώμα.

flowmagazine.gr

KOYZINA

Γρήγορο γλυκό ,της στιγμής με υλικά που ίσως να τα έχουμε στο σπίτι μας.Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Υλικά
100 γρ. σαβαγιάρ
2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
100 γρ. κακάο
1 σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
1 ποτήρι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
λίγο λικέρ
Εκτέλεση:

Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει. Στο τέλος, αφού έχει πήξει η κρέμα, προσθέτω λίγο λικέρ.

Κόβω τα σαβαγιάρ κομματάκια σε στρογγυλό πυρέξ και ρίχνω την κρέμα από πάνω.

Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για ένα 24ωρο. Από πάνω γαρνίρω με σαντιγύ.

greekcook.gr

 

KOYZINA

Τούρτα ή πάστα με βάση μπισκότο
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Αναμονή: 15 λεπτά

Υλικά

Για την βάση

Μπισκότα πτι μπερ 250 γρ τριμμένα
Βούτυρο 100 γρ λιωμένο
Για την κρέμα

Κρέμα γάλακτος 400 γρ κρύα
Πραλίνα φουντουκιού 400 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Φουντούκια 1/2 ποτήρι τριμμένα
Σιρόπι βύσσινο 1 κουταλιά σούπας (από γλυκό κουταλιού καλύτερα)

Για την επικάλυψη

Κρέμα γάλακτος 330 ml
Άχνη ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Σιρόπι βύσσινο μερικές σταγόνες για στολισμό

Οδηγίες

Για την κρέμα : Χρειάζεται η κρέμα γάλακτος να έχει παραμείνει έστω και 60 λεπτά στο ψυγείο, να είναι κρύα πριν την χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος όπως είναι κρύα σε ένα μπολ και την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά, την πραλίνα φουντουκιού που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να έχει ελαφρώς υγρή μορφή και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια ,το σιρόπι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο να δέσει καλά 60 λεπτά.

Για την βάση : Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί το μπισκότο και το στρώνουμε σε στρογγυλό τσέρκι διαστάσεων 25 εκ ή σε τετράγωνο. Στρώνουμε πολύ καλά την βάση με μια σπάτουλα και αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ με το μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί (αν αναποδογυρίσουμε το μπολ δεν πέφτει κάτω) και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ξεκινήσουμε την συναρμολόγηση της τούρτας.

Συναρμολόγηση : Βγάζουμε από το ψυγείο το τσέρκι της βάσης και το μπολ με την κρέμα που έχει δέσει αρκετά. Στρώνουμε πάνω στην βάση του μπισκότου την κρέμα να καλύψει όλη την επιφάνεια. Από πάνω στρώνουμε την σαντιγί μας και στολίζουμε με σταγόνες από το σιρόπι.

 Αν θέλουμε μπορούμε αντί για τσέρκι στρογγυλό να χρησιμοποιήσουμε ατομικά τσερκάκια σε διάφορα σχήματα καρδούλα, αστεράκι κλπ και να φτιάξουμε πάστες ατομικές.

mylady.gr

KOYZINA

Yπέροχη, βελούδινη υφή…Και η γεύση; Αχ αυτή η γεύση! Τόσο γεμάτη, τόσο πλούσια...!!!

Υλικά

•750 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
•150 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
•120 γραμμ. ζάχαρη
•200 γραμμ. lemon curd (σπιτική ή έτοιμη)
•8 μεγάλα μπισκότα digestive

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.

Κατόπιν το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.

Μεταφέρουμε το παγωτό σε κατάλληλο σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20-25’.

http://www.filenades.gr

KOYZINA

Δεν είναι μια απλή λεμονάδα, είναι ένα ποίημα.Επειδή αυτή η εβδομάδα του Ιουλίου δεν μας έχει αφήσει να ηρεμήσουμε από τη ζέστη και την άπνοια, δεν σημαίνει πως θα το βάλουμε κάτω έτσι απλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά από το χρόνο σας, μερικά υλικά που ίσως να έχετε ήδη στη κουζίνα και τέλος. Θα έχετε στα χέρια σας την πιο δροσερή, νόστιμη, αρωματική λεμονάδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ και η οποία θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Υλικά
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/4 κούπας αποξηραμένη λεβάντα
4 κούπες φρεσκοστυμμένος χυμός λεμόνι (περίπου 16-20 λεμόνια)
πάγος για το σερβίρισμα
φέτες λεμονιού και φρέσκα άνθη λεβάντας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
2. Ρίξτε μέσα τη λεβάντα και ανακατέψτε. Πάρτε το από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Στραγγίξτε τη λεβάντα και αφήστε το να κρυώσει.
3. Ρίξτε μέσα τον χυμό λεμονιού. Σερβίρετε με πάγο και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού και τα άνθη λεβάντας.

*Μπορείτε να συντηρήσετε τη λεμονάδα σας σε ένα αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο, έως και μία εβδομάδα.

 

queen.gr

KOYZINA

Γλυκιά και δροσιστική βυσσινάδα.. δες πώς θα τη φτιάξεις.Τι θα χρειαστείς;

1 κιλό καθαρισμένα βύσσινα
1κιλό μαύρη ζάχαρη
2-3 κ.γ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

-Βγάλε όλο το χυμό από τα βύσσινα (στο μπλέντερ ή με το χέρι στο τρυπητό ).
-Βάλε το χυμό από τα βύσσινα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν, μέχρι να δέσει και να μοιάζει με σιρόπι το μείγμα (Προσοχή: Μην το αφήσεις πολύ και πήξει!)
-Έπειτα πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα και βγάλε την από τη φωτιά.
-Όταν κρυώσει η βυσσινάδα βάλε τη σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Σερβίρισμα:

-Βάλε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα στο ποτήρι και γέμισέ το μέχρι επάνω με κρύο νερό για να αραιώσει.

faysbook.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin