Αυγούστου 16, 2018

KOYZINA

Πίτσα με μοτσαρέλα, πολτό ελιάς και βασιλικό

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό (ή 450ml νερό)
1 φακελάκι μαγιά
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα ντομάτας:
500γρ ντοματοχυμό
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ρίγανη
αλάτι
Για τη γαρνιτουρα:
8-10 μπάλες μοτσαρέλα
½ φλιτζάνι πολτό ελιάς
15-18 ντοματίνια (κομμένα στα δύο)
1 κ.σ ξερό βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC βαθμούς.

Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με ελαιόλαδο, βάζουμε την ανοιγμένη ζύμη μέσα και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας τον πολτό ελιάς σε μικρές κουταλιές, τη κομμένη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.

Το tip της συνταγής: Τα υλικά αυτά θα μας κάνουν δύο πίτσες

http://www.instyle.gr

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας
150 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια αμύγδαλα, ασπρισμένα και αλεσμένα
60 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια αμύγδαλα σε φέτες, για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα, τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να μας δώσουν μια σφικτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε το μείγμα. Πάνω από το μείγμα γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

http://cheftelemachus.blogspot.gr

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
2 ½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
½ φλιτζάνι αμύγδαλα, ασπρισμένα και χονδροκοπανισμένα
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
6 κάστανα βρασμένα
κανέλα
πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Βράζουμε στο ζωμό λαχανικών και κοτόπουλου, με το αλάτι το ρύζι για 15λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια σκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά ακόμα.
Βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν. Τα κάστανα ξέρουμε ότι έχουν ψηθεί, αν τρυπώντας τα με ένα μαχαίρι είναι μαλακά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τα κάστανα, το κουκουνάρι. Μόλις τα αμύγδαλα πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, τα ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το βρασμένο ρύζι, προσθέτουμε το μαϊντανό, τη κανέλα, το πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

http://cheftelemachus.blogspot.gr

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

18 αυγά
2 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
3 βανίλιες
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το σιρόπι
4 ½ φλιτζάνια νερό
3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 σφηνάκι κουμ κουάτ ή ότι λικέρ θέλετε
φλούδα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες , μέχρι να αφρατέψουν.
Κτυπάμε τα ασπράδια με 2 κουταλιές νερό και το αλάτι μέχρι να μας δώσουν μια μαρέγκα σφικτή.
Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο κάδο του μίξερ με τους κρόκους και τη ζάχαρη σιγά-σιγά ανακατεύοντας απαλά, για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι και το ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε πάλι απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 περίπου.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5-6 λεπτά και μετά προσθέτουμε το λικέρ και τη φλούδα λεμονιού.
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζουμε λίγο-λίγο με το ζεστό σιρόπι. Το σιρόπι το ρίχνουμε σταδιακά για να απορροφηθεί σιγά-σιγά, γιατί αν το ρίξουμε όλο μαζί, το γλυκό μας θα καθίσει.
Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

http://cheftelemachus.blogspot.gr

KOYZINA

Τι πιο ανοιξιάτικο φαγητό από σουτζουκάκια με ρύζι ή οτιδήποτε συνοδευτικό θέλετε. Ο Ηλίας Μαμαλάκης βάζει τον κιμά και τη σάλτσα και σας δίνει και ένα μικρό tip κι εσείς βάζετε την παρέα και τη λιγούρα.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 κουταλιά σούπας τριμμένο κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
200 γραμ μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί
Για την σάλτσα

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 λειωμένη σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζ του καφέ λάδι
3 νεροπότηρα χυμό ντομάτας
½ ποτήρι νερό
1 κοφτό κουτάλι σούπας κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά 1 χούφτα πράσινες ελιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σουρώνουμε λίγο το ψωμί και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να περιμένει 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Όσο βράζει η σάλτσα πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μικρά μπιφτεκάκια. Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε και μέχρι να κάνουν κρούστα. Τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα που σιγοβράζει και τα βράζουμε για 1/2 ώρα περίπου.

Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μια χούφτα πράσινες ελιές 2-3 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.

Μυστικό : όχι κρεμμύδι στον κιμά. Κόκκινο κρασί για το μούλιασμα του ψωμιού

Συνταγή: eliasmamalakis.gr

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ (Μερίδες: 6)

2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας
2 κουτιά ζελέ ανανά
1 κιλό γιαούρτι πλήρες
1 κ.τ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κονσέρβα κομπόστα
λικέρ της αρεσκείας σας
λίγο γάλα
1 σοκολάτα κουβερτούρα
αμύγδαλο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ” ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε ποτίσει ελαφρώς με το λικέρ και με λίγο γάλα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες διαλύοντας και τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε σ” ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά και το ζελέ.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα τις προτίμησής μας.
Περνάμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα πάνω στα μπισκότα και τρίβουμε λίγη κουβερτούρα ξαναβάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και όλο το υπόλοιπο από πάνω.
Τρίβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και γαρνίρουμε με το τριμμένο αμύγδαλο!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

10 λεπτά προετοιμασία & 3 ώρες στο ψυγείο για να δέσει.

http://www.filenades.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin