Αυγούστου 20, 2018

KOYZINA

Υλικά
Για το brownie:

450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ. Flora Soft με βούτυρο
60 γρ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. αλάτι
225 γρ. σιρόπι γλυκόζης
450 γρ. αυγά χτυπημένα
10 γρ. μαγειρική σόδα
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
120 γρ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
340 ml νερό
225 γρ. φουντούκι ανάλατο και χονδροκομμένο
½ κιλό παγωτό σοκολάτα ή βανίλια

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

360 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
100 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
80 γρ. Flora Soft με βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση
Για τα brownie:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με τη σειρά τη ζάχαρη, το Flora Soft με βούτυρο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το σιρόπι γλυκόζης και τα χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Όταν το μίγμα αφρατέψει, προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά συνεχίζοντας να ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε σε ένα μικρό μπολ το κακάο με το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανά διαστήματα συμπληρώνουμε με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Προσθέτουμε στο μίγμα μας τα φουντούκια, ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε το μίγμα μας σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει καλά με Flora Soft με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35-40 λεπτά.
Για την επικάλυψη σοκολάτας:

Αφού φτιάξουμε ένα μικρό μπεν μαρί, σπάμε τα κομμάτια της κουβερτούρας μέσα σε αυτό και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή.
Μόλις η κουβερτούρα αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο και ανακατεύουμε.
Όταν η κουβερτούρα λιώσει εντελώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Όταν η κουβερτούρα και το Flora Soft με βούτυρο ενωθούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Περιχύνουμε το brownie, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει, με το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.

KOYZINA

Υλικά
150 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
350 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
360 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
10 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι - πιπέρι
2 μεγάλες πατάτες
1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο - λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με Flora Soft με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το μίγμα του σουφλέ πάνω στις πατάτες και τις καλύπτουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 25-30 λεπτά.

flora.com.gr

KOYZINA

Εξασφαλίστε σωστά και βιολογικά υλικά και απολαύστε αυτή τη σαλάτα που κάνει για κυρίως πιάτο.

Υλικά

1 πακέτο πένες ολικής
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες
4 κουταλιές σούπας πέστο
1 μπάλα μοτσαρέλα
Αρκετή ρόκα σαλάτα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, με αλάτι, να γίνουν al dente
Στραγγίστε τις πένες κάτω από νερό βρύσης για να μη βράσουν άλλο
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τις πένες, την κόκκινη πιπεριά κομμένη, την μοτσαρέλα κομμένη και το πέστο, κάπως έτσι:

Ανακατέψτε απαλά, προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Tips: Αντί για μοτσαρέλα μπορείτε άνετα να βάλετε τυρί φέτα

Μπορείτε να προσθέσετε ντοματίνια για μεγαλύτερη γεύση

 

KOYZINA

Κινόα με μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών από το  Άκη Πετρετζίκη Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Συστατικά
¼ της κούπας λάδι
2 σκ. σκόρδο , ψιλοκομμένες
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
450 γρ. μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
2 χούφτες λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
αλάτι χοντρό
2 κούπες κινόα μαγειρεμένη
2 μεγάλες χούφτες ρόκα, κομμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τη συνταγή της ωραίας αυτής σαλάτας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν για 30’’ περίπου.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα λαχανάκια στο τηγάνι μαζί με μία καλή πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μια στο τόσο , μέρχι να μαλακώσουν, να χάσουν τα υγρά τους και να πάρουν καφετί χρώμα και να κάνουν ένα ήχο τσιριχτό.
Μεταφέρουμε το μείγμα με τα μανιτάρια σε ένα μπολ μαζί με την κινόα και τη ρόκα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι.

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

KOYZINA

Υλικά Συνταγής

3 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 λεμόνι (χυμός)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1/2 φλ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη νηστίσιμη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε σχάρα ή στο φούρνο στους 200° C για 30΄. Αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά.

Μάθετε όλα τα μυστικά για το ψήσιμο και κάπνισμα της μελιτζάνας για να γίνει η μελιτζανοσαλάτα σας τέλεια.

Τις λιώνουμε σε μπολ με πιρούνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τα φιστίκια (κρατάμε λίγα για γαρνίρισμα), το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να παγώσει και τη σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φιστίκια Αιγίνης και περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.

argiro.gr

KOYZINA

Υλικά
Για την τάρτα

170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
3 κρόκοι αυγού
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανίλιας
1 λαδόκολλα
300 γρ. ψιλά ξερά φασόλια
Για τη γέμιση

6 αυγά χτυπημένα
2 ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
Ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμός από 2 λεμόνια
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη για τη γαρνιτούρα κοσκινισμένη

Εκτέλεση
Για την τάρτα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι πάνω σε μία λαδόκολλα και φτιάχνουμε μία λακκουβίτσα στη μέση με διάμετρο 25 εκατοστά.
Στο κέντρο της λακκούβας ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και προσθέτουμε τον κρόκο από το αυγό.
Συμπληρώνουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά με τα δάκτυλά μας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι που είναι περιμετρικά της λακκούβας με μία σπάτουλα και τρίβουμε το μίγμα με τα χέρια μας.
Ζυμώνουμε το μίγμα σε μια μεγάλη εύπλαστη μπάλα, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αλείφουμε μία βάση τάρτας με Flora Soft με βούτυρο.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη μας και ανοίγουμε φύλλο πάχους 0,5-1 εκατοστό.
Τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας σε ένα ταψάκι, πιέζουμε στα τοιχώματα και στη συνέχεια τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνειά της.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με ψιλά φασόλια και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190ο C έως ότου ροδίσει και γίνει τραγανή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και δεν τη βγάζουμε από τη βάση της.
Για τη γέμιση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC.
Ενώνουμε τα αυγά, τα ασπράδια και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Βγάζουμε τα φασόλια από τη βάση και ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας λεμονιού στην ψημένη τάρτα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 50-55 λεπτά και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.

KOYZINA

Το πιο υγιεινό σνακ, μπάρες δημητριακών με βρώμη, σοκολάτα και super foods χωρίς ψήσιμο! Φτιάχνεται σε 3' και το απολαμβάνετε ολες τις ώρες

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα
Προετοιμασία: 0:05'
Πανεύκολη

Υλικά

250 γραμ. χουρμάδες αποξηραμένοι και μαλακοί
1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες σε σκόνη
3 κ.σ μέλι χλιαρό (κατά βούληση)
2 κ.σ φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ολικής
1 φλ. αμύγδαλα ωμά ή ψημένα ανάλατα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
1 κουταλιά σπόρους chia
1 κουταλιά αλεσμένο λιναρόσπορο
Προαιρετικά προσθέστε τις εξής υπερτροφές
σταφίδες
cranberries
κανέλα
σουσάμι
ηλιόσπορο
καρύδα αποξηραμένη

Εκτέλεση

Για τις μπάρες δημητριακών με βρώμη και σοκολάτα, διαλέγουμε αποξηραμένους χουρμάδες μαλακούς. Τους αλέθουμε στο μπλέντερ να λιώσουν.

Βάζουμε σε μπολ τους αλεσμένους χουρμάδες, το μέλι, την αλεσμένη βρόμη, το φυστικοβούτυρο, τα αμύγδαλα και τους σπόρους chia.

Με κουτάλι τα ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας κι ανακατεύουμε.

Σε τετράγωνο τσέρκι 24 εκατ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Αδειάζουμε το μίγμα. Πατάμε και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια και γίνει συμπαγές το μίγμα. Θα σας βοηθήσει ένα ποτήρι με ίσια βάση να το πετύχετε.

Παγώνουμε για 30′

Ξεφορμάρουμε την πλάκα και κόβουμε σε μπάρες μακρόστενες.

Διατηρούμε τις μπάρες δημητριακών σε αεροστεγές κουτί.

Extra Tip

Αν οι χουρμάδες σας φαίνονται πολύ σκληροί ή στεγνοί, αφήστε τους για 10′ σε ένα μπολ με ζεστό νερό να μαλακώσουν, μετά στραγγίστε και πολτοποιηστε.

KOYZINA

Φάβα Σαντορίνης
Ιδανικό συνοδευτικό για τη μπίρα

Υλικά για 4 άτομα

1 φλιτζ. φάβα Σαντορίνης
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
2 φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. αλάτι
1 πρέζα ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
κάππαρη
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζετε τη φάβα, την πλένετε καλά και τη βάζετε μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα.
Μόλις πάρετε βράση, την ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη δάφνη.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν πιει όλο το ζουμί και γίνει χυλός, την αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρείτε τη δάφνη.
Ενώ είναι ακόμη ζεστή προσθέτετε το αλάτι και τη ρίγανη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να λιώσει.
Περνάτε με σκόρδο μια μεγάλη πιατέλα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και αδειάζετε μέσα τη φάβα.
Σερβίρετε με κάππαρη, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

KOYZINA

Tζiκέικ με διαφορετική υφή αφού κυρίαρχο ρόλο στη βάση έχει ένα αφράτο κέικ και όχι τα μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

2 φακελάκια ζελέ φράουλα
2 φλιτζάνια φράουλες
Για την κρέμα
1 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για το κέικ
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σουπ. μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη
3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνετε το κέικ. Σπάτε τα αυγά στον κάδο του μίξερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2. Στρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επάνω του τοποθετείτε ένα ορθογώνιο τσέρκι 22x33 εκ. Αδειάζετε το μείγμα για το κέικ, το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 150 βαθμούς, στον αέρα για 35-40 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως, χωρίς να το βγάλετε από το τσέρκι.

3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε μεχρί να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και τη βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

4. Παρασκευάζετε το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και το αφήνετε και κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρώς. Πλένετε, καθαρίζετε, στραγγίζετε και κόβετε τις φράουλες τη μέση.

5. Φτιάχνετε το γλυκό. Μεταφέρετε το κέικ, χωρίς να το βγάλετε από το τσέρκι, σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, απλώνετε στην επιφάνειά του, ομοιόμορφα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την κρέμα. Αραδιάζετε τις φράουλες πάνω από την κρέμα και στη συνέχεια τις καλύπτετε το κρύο και ελαφρώς πηκτό ζελέ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

6. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε περνώντας ένα μαχαιράκι περιμετρικά από τα τοιχώματα του τσερκιού και τραβώντας το με προσοχή προς τα πάνω, και σερβίρετε.


Βεβαιωθείτε ότι το ζελέ έχει αρχίσει να πήξει γιατί αν το ρίξετε ενώ είναι ακόμα ζεστό υγρό υπάρχει κίνδυνος να περάσει από την κρέμα και να μουλιάσει το κέικ.

KOYZINA

Δύο στρώσεις κέικ και μια στρώση ζελέ μαζί με κρέμα πραλίνας μπορούν πραγματικά να αποθεώσουν το καλοκαίρι σας 

ΥΛΙΚΑ

2 φακελάκια ζελέ φράουλα
3 ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
Για την κρέμα
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 αυγό
3 κρόκους αυγών
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
Για το κέικ
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. σουπ. φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και λείο. Στρώνετε δυο τετράγωνα ταψιά 22 εκ. με αντικόλλητικό χαρτί και μοιράζετε το μείγμα του κέικ. Απλώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια τους με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κέικ. Τα κέικ είναι έτοιμα όταν πιέζετε την επιφάνειά τους και αυτή επανέρχεται στην αρχική της θέση. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν για 10 στα ταψιά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

2. Φτιάχνετε το ζελέ. Παρασκευάζετε το ζελέ βερίκοκο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.

3. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τους κρόκους, το αυγό και με τη ζάχαρη και τους χτυπάτε με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα του γάλακτος, λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού, αδειάζετε το 1/3 της ποσότητας στο μείγμα των κρόκων ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύτε καλά και αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί στην κρέμα. αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ και την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.

5. Φτιάχνετε την τούρτα. Τοποθετείτε ένα τσέρκι 22 εκ. σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και βάζετε το ένα κομμάτι κέικ. Στη συνέχεια βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάτε με τον αυγοδάρτη να μαλακώσει. Απλώνετε την μισή κρέμα πάνω από το κέικ, σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. αραδιάζετε στην επιφάνεια τα ροδάκινα και απλώνετε το κρύο και ελαφρώς πηγμένο ζελέ (προσοχή να μην είναι ρευστό γιατί θα μουσκέψει το παντεσπάνι). Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρετε τραβώντας το τσέρκι προς τα πάνω και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να φτιάξετε την τούρτα και με μια μπους σοκολάτας αντί για κρέμα πραλίνας.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin