Ιουνίου 24, 2018

KOYZINA

Γλύκισμα καλοκαιρινό πανάλαφρο με χαμηλές θερμίδες. Είναι από τα επιδόρπια που φτιάχνουμε στο Πι και Φι

Υλικά 

2 φακελάκια φρουί ζελέ με κόκκινο χρώμα [κεράσι ή φράουλα] ή πορτοκαλί [πορτοκάλι, βερύκοκο]
1 φακελάκι φρουί ζελέ με κίτρινο χρώμα [μπανάνα, ανανάς].
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες

Εκτέλεση 
Φτιάχνουμε σε ένα κατσαρόλι τα δύο φακελάκια ζελέ με κόκκινο χρώμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί τους , τα μεταφέρουμε σε πιρέξ 20 χ 30 εκ. ή ατομικές μερίδες σε ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το ζελέ 2-3 ώρες περίπου.
Όταν έχουν σφίξει, φτιάχνουμε το κίτρινο χρώμα ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίεs του παρασκευαστή με τη διαφορά ότι θα αντικαταστήσουμε το παγωμένο νερό με παγωμένο γιαούρτι το οποίο ήδη έχουμε ανακατέψει καλά μέσα στο κεσεδάκι του.

Ανακατεύουμε καλά να μη σβολιάσει το γιαούρτι και χύνουμε το μείγμα απαλά πάνω από τον παγωμένο ζελέ.
Το αφήνουμε περίπου μια ώρα να κρυώσει και το απολαμβάνουμε παγωμένο.

KOYZINA

Μια που σήμερα είναι 1 Ιουνίου η απαρχή του καλοκαιριού, καιρός να φτιάξουμε ένα κλασσικό καλοκαιρινό γύκισμα με ζελέ που φτιάχνεται πανεύκολα σε 30 λεπτά. Έτσι για να μπαίνουμε στο καλοκαιρινό κλίμα θα σας παρουσιάζουμε κατά καιρούς συνταγές με ελαφρές γεύσεις και χαμηλές θερμίδες...

Υλικά

 

1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα
400 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
5-6 φρέσκες φράουλες
150 γρ. Τριμμένο Μπισκότο της αρεσκείας σας
100 γρ. ψιλοκκομένα φουντούκια (προαιρετικά)
2 φάκελοι Κουβερτούρα σε Σταγόνες ή 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

Εκτέλεση 

Βράζετε την κρέμα γάλακτος και τα 200 ml γάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και διαλύετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει αρκετά αλλά όχι να πήξει.
Βράζετε 200 ml γάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το περιεχόμενο 2 φακέλων Κουβερτούρα σε Σταγόνες. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά.
Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ ή τσέρκι βάζετε την κρέμα-ζελέ φράουλας και την τοποθετείτε στο ψυγείο ή για 10 λεπτά στην κατάψυξη, μέχρι να πήξει. Λίγο πριν πήξει τελείως τοποθετείτε ψιλοκομμένα κομματάκια από τις φρέσκες φράουλες.

Όταν πήξει τελείως το πρώτο στρώμα κρέμας, ρίχνετε προσεκτικά το γκρανάζ σοκολάτας και τοποθετείτε το γλύκισμα στο ψυγείο.

Λίγο πριν πήξει καλά το στρώμα σοκολάτας, απλώνετε στην επιφάνεια το τριμμένο μπισκότο απαλά, ώστε να κολλήσει ελαφρά. Όταν πήξει τελείως το γλύκισμα, αναποδογυρίζετε και ξεφορμάρετε. Σερβίρετε από το ψυγείο, το κόβετε σε κομμάτια και γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας και φρέσκες φράουλες.

Σε περίπτωση που βάλετε και τα ψιλοκομμένα φουντούκια προαιρετικά, προσθέστε τα πάνω από τα μπισκότα και πιέστε απαλά.

KOYZINA

Πίτες με κεφτεδάκια φακής και σος μουστάρδας
Eνα διαφορετικό «βρώμικο»


Υλικά (για 20 κεφτεδάκια)

10 πίτες για σουβλάκι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)

Για τα κεφτεδάκια

250 γρ. φακές

3 δαφνόφυλλα

1 φλ. βρόμη, αλεσμένη σε σκόνη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

½ κόκκινη και ½ πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. μαϊντανό και 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σος

3 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο

από 1 πρέζα μάραθο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα

Για τις πατάτες

1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σαν τηγανητές

1 κ.γ. ρίγανη και 1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κεφτεδάκια: Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τις φακές με τα δαφνόφυλλα για περίπου 1 ώρα. Σουρώνουμε, κρυώνουμε, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ μαζί με τη βρόμη, τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά.
Σος: Στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σος και πολτοποιούμε καλά.

Πίτες: Ψήνουμε τις πίτες στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλουμε, τις αλείφουμε προηγουμένως με ελαιόλαδο.
Πατάτες: Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό αγαπάμε και πασπαλίζουμε τις πατάτες. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, στους 180°C, στον αέρα.

Αλείφουμε τις πιτούλες με τη σος, προσθέτουμε σαλατικά της αρεσκείας μας, βάζουμε τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε με τις πατάτες.

 theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά

για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
κρόκος 1 αυγού
3 κ.σ. νερό
για τη γέμιση:
20 ντοματίνια, κομμένα στα 2
150 γρ. μοτσαρέλλα, κομμένη σε φέτες
5 κ.σ. πέστο

Εκτέλεση

Ανακατεύω το αλεύρι με το παγωμένο βούτυρο με τα δάχτυλα προσπαθώντας να δημιουργήσω μια ζύμη τρίμμα.Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δημιουργώ μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγω σε μεμβράνη πλαστική και τη βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.

Κατόπιν την ανοίγω σε ταρτιέρα (22cm), την τρυπώ με ένα πιρούνι, βάζω από πάνω μια λαδόκολλα και κάμποσα φασόλια για βάρος και την ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C. Τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω στην άκρη.

Όταν κρυώσει, αλείφω την επιφάνεια με την πέστο απλώνω τη μοτσαρέλα σε φέτες και τοποθετώ τα ντοματίνια.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο κ σερβίρω, όταν κρυώσει.

http://theveggiesisters.gr

 

KOYZINA

Υλικά 1 πίτα +3 κεφτεδάκια:
280 γρ. βρασμένα ρεβύθια
1 φλ. βρώμη, αλεσμένη
1 κολοκύθι, τριμμένο
1 καρότο, τριμμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά πράσινη
2+2 κ.σ. ελαιόλαδο
δυόσμος, ψιλοκομμένος
αλάτι κ πιπέρι
1 κ.σ. σουσάμι


Εκτέλεση:

Πολτοποιώ εντελώς στο μπλέντερ τα ρεβύθια. Τα μεταφέρω σε ένα μπολ κ ρίχνω σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις 2 κ.σ. λάδι κ το σουσάμι. Ανακατεύω καλά τα υλικά ώσπου να ομογενοποιηθούν. Λαδώνω μια ταρτιέρα με 1 κ.σ. λάδι, αδειάζω το μείγμα κ το ισιώνω με μια μαρίζ. Αλείφω την πίτα με το υπόλοιπο λάδι κ πασπαλίζω με το σουσάμι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C ώσπου να ροδίσει. Αφήνω να κρυώσει πριν σερβίρω.

Καλή σας απόλαυση!

http://theveggiesisters.gr/

KOYZINA

Είναι ένα γλυκό ψυγείου που δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο να το ψήσεις. Γίνεται εύκολα και γρήγορα, απλά θέλει το χρόνο του μέχρι να πήξει καλά.

Υλικά

Για το ζελέ

1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι (ή ό,τι άλλο θέλετε)
200ml καυτό νερό
200ml παγωμένο νερό
½ λεμόνι, χυμός
1 ροδάκινο
1 σταμπί σταφύλια χωρίς κουκούτσι

Για την κρέμα

1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
200ml καυτό νερό
200ml παγωμένο νερό
½ λεμόνι, χυμός
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2%)

Για το παγωτό γιαούρτι

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2%)
1 μικρή κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
2κ.τ.σ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζω το παγωτό γιαούρτι. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και λίγη ζάχαρη άχνη. Προσθέτω το γιαούρτι, ξαναχτυπάω μέχρι να αναμειχθούν καλά και βάζω το μπολ στην κατάψυξη. Κάθε 1-2 ώρες το βγάζω από την κατάψυξη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να λιώσουν οι κρύσταλλοι που έχουν εντωμεταξύ δημιουργηθεί. 

Ετοιμάζω το ζελέ. Διαλύω το περιεχόμενο στο καυτό νερό, προσθέτω το κρύο νερό και το χυμό του μισού λεμονιού και ρίχνω το υγρό σε φόρμα στην οποία προσθέτω επίσης ψιλοκομμένο ροδάκινο και ρόγες σταφυλιού. Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη.

Ετοιμάζω την κρέμα. Φτιάχνω άλλη μια δόση ζελέ, ρίχνω το γιαούρτι, ανακατεύω καλά και βάζω το μπολ στο ψυγείο. Οταν παγώσει το ζελέ με τα φρούτα και σταθεροποιηθεί ρίχνω από πάνω την κρέμα γιαουρτιού και την αφήνω μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.

Σερβίρω. Βυθίζω τη φόρμα σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσει το γλυκό από την επιφάνειά της, αναποδογυρίζω σε πιατέλα, et voilà.

bostanistas.gr

KOYZINA

Πανεύκολη μους με γεύση σοκολάτας που ετοιμάζεται σε 10 λεπτά

Ποσότητα 6 μερίδες

Yλικά

500 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
220 ml. νερό
1 φασόλι βανίλιας ή μια κάψουλα βανιλλίνης
1 κουταλιά της σούπας λικέρ ή κονιάκ, προαιρετικά
Nutrition Info
440,2 Ενέργεια kcal
26,4 Λιπαρά g
17,2 Κορεσμένα λιπαρά g
44,8 Υδατάνθρακες g
40,8 Συνολικά σάκχαρα g
3,6 Πρωτεΐνες g
0,0 Φυτικές ίνες g
0,1 Νάτριο g
0,2 Αλάτι g

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε στο μπωλ του μίξερ.
2. Βάζουμε το νερό να πάρει μια βράση και περιχύνουμε την κουβερτούρα.
3. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε την βανίλια και το λικέρ.
4. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπωλ και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
5. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το μείγμα για 4-5 λεπτά, μοιράζουμε σε 6 μπωλ.
6. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε, διακοσμούμε με μπισκότα και ζάχαρη άχνη.
7. Tips: - Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για να δώσουμε πιο γλυκιά γεύση ή να αρωματίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.

- Μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα ό,τι υλικά ή να δημιουργήσουμε άλλα γλυκίσματα.

KOYZINA

Υλικά

(για ένα ταψί διαμέτρου 25x35εκ.)

1 πακέτο φύλλο κρούστας
100 γρ. Βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
4 μέτρια αβγά
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. Βιτάμ λιωμένο
150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι:
1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλας ή 1 αστεροειδή γλυκάνισο
Φλούδα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη και βράζοντας στη συνέχεια όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε με λιωμένο Βιτάμ τα τρία πρώτα φύλλα κρούστας και αφού τα σουρώσουμε κατά μήκος, στρώνουμε με αυτά τη βάση του ταψιού την οποία έχουμε αλείψει επίσης με Βιτάμ.

Κόβουμε κατά πλάτος τα υπόλοιπα φύλλα όπως είναι στοιβαγμένα το πάνω στο άλλο, τα τυλίγουμε σε δύο ρολά από τη μεγάλη πλευρά και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα ρολά σε φέτες. Μετά ανοίγουμε τα κρόσια των φύλλων που φτιάξαμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα φύλλα. Ρίχνουμε σταγόνες από το λιωμένο βιτάμ, ανακατεύουμε με τα δάχτυλα να είναι αφράτα τα φύλλα στο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Στο μεταξύ αναμιγνύουμε μέσα σε μπολ το γιαούρτι με τα αβγά, το ζαχαρούχο γάλα, το λιωμένο Βιτάμ, το μπέικιν πάουντερ, τις σταγόνες της σοκολάτας και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Με μια κουτάλα βγάζουμε τα προψημένα κρόσσια του φύλλου από το ταψί και τα ρίχνουμε στο μίγμα των αβγών. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από τα κάτω φύλλα. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στoυς 175°C και ψήνουμε για ½ ώρα ακόμη, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα το γλυκό.

Το ξεφουρνίζουμε όταν βυθίσουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και το βγάλουμε στεγνό, διαφορετικά το ψήνουμε για λίγο ακόμη. Αφού βγάλουμε το γλυκό ψημένο από το φούρνο περιμένουμε λίγο και το χαράζουμε σε κομμάτια. Το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το κρύο σιρόπι λίγο - λίγο με μια κουτάλα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το σερβίρουμε.

Θερμοκρασία 200 °C
Χρόνος Ψησίματος40-45 min

KOYZINA

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι βανίλιας

4 μεγάλα αβγά
220 γρ. ζάχαρη
220 γρ. μαλακό βούτυρο
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1κ.γ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα πραλίνα

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. άχνη ζάχαρη
125 γρ. κακάο
400 γρ. πραλίνα
1 κ.γ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

*Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα.

Το μείγμα πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο έτοιμα ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10′ στη φόρμα τους.

Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα πραλίνα

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.

Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Πηγή: argiro.gr

KOYZINA

Υλικά

Για την βάση

Μπισκότα πτι μπερ 250 γρ τριμμένα
Βούτυρο 100 γρ λιωμένο
Για την κρέμα

Κρέμα γάλακτος 400 γρ κρύα
Πραλίνα φουντουκιού 400 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Φουντούκια 1/2 ποτήρι τριμμένα
Σιρόπι βύσσινο 1 κουταλιά σούπας (από γλυκό κουταλιού καλύτερα)

Για την επικάλυψη

Κρέμα γάλακτος 330 ml
Άχνη ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Σιρόπι βύσσινο μερικές σταγόνες για στολισμό

Οδηγίες

Για την κρέμα : Χρειάζεται η κρέμα γάλακτος να έχει παραμείνει έστω και 60 λεπτά στο ψυγείο, να είναι κρύα πριν την χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος όπως είναι κρύα σε ένα μπολ και την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά, την πραλίνα φουντουκιού που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να έχει ελαφρώς υγρή μορφή και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια ,το σιρόπι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο να δέσει καλά 60 λεπτά.

Για την βάση : Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί το μπισκότο και το στρώνουμε σε στρογγυλό τσέρκι διαστάσεων 25 εκ ή σε τετράγωνο. Στρώνουμε πολύ καλά την βάση με μια σπάτουλα και αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ με το μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί (αν αναποδογυρίσουμε το μπολ δεν πέφτει κάτω) και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ξεκινήσουμε την συναρμολόγηση της τούρτας.

Συναρμολόγηση : Βγάζουμε από το ψυγείο το τσέρκι της βάσης και το μπολ με την κρέμα που έχει δέσει αρκετά. Στρώνουμε πάνω στην βάση του μπισκότου την κρέμα να καλύψει όλη την επιφάνεια. Από πάνω στρώνουμε την σαντιγί μας και στολίζουμε με σταγόνες από το σιρόπι.

Αν θέλουμε μπορούμε αντί για τσέρκι στρογγυλό να χρησιμοποιήσουμε ατομικά τσερκάκια σε διάφορα σχήματα καρδούλα, αστεράκι κλπ και να φτιάξουμε πάστες ατομικές.

mylady.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin