Ιουνίου 24, 2018

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ. πένες
450 γρ. λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
10 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι,
200 ml κρέμα σόγιας
1 φλιτζανάκι γάλα σόγιας
500 γρ. χυμός ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
φασκόμηλο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζω στο γάλα τα πορτσίνι για 2 ώρες. Κατόπιν τα σταργγίζω, τα ψιλοκόβω κ φυλάω το γάλα. Σε αντικολλητικό τηγάνι μαγειρέυω τα λευκά μανιτάρια με τα πορτσίνι, το κρεμμύδι. Μετά από 10 λεπτά προσθέτω την ντομάτα κ το φασκόμηλο κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά. Όταν έχουν βράσει, ρίχνω και την κρέμα σόγιας. Αλατοπιπερώνω κ προσθέτω την πάπρικα. Αφήνω να πάρουν μια βράση όλα μαζί κ στο τέλος προσθέτω και το ελαιόλαδο. Στο μεταξύ βράζω τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τις σουρώσω, τις ρίχνω απευθείας στην κατσαρόλα κ ανακατεύω καλά για να καλυφθούν απ΄την σάλτσα. Σερβίρω αμέσως. 

KOYZINA

Είναι ιδιαίτερα στη γεύση λόγω του καφέ. Σε συνδυασμό με την κρέμα σοκολάτας τα μπισκότα αυτά είναι απολαυστικά.

Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίου καφέ σε κόκκους
1- 3 / 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γαρνίρισμα σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μέτρια σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπάτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε τη βανίλια. Ανακατεύετε μαζί τον καφέ με το αλεύρι και προσθέστε την κρέμα. Τοποθετείτε το μείγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθετε σε μπάλες και τις ψήνετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 180 C για 18-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί. Προσθέστε τη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να γίνει η κρέμα στέρεη. Απλώστε την πάνω στα μπισκότα όσο ακόμα είναι ζεστά. Αφήνετε να κρυώσουν ή τα βάζετε για λίγο στο ψυγείο.

Πηγή:www.tasteofhome.com

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα
700 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου
200 γραμμάρια σπανάκι
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 μέτριο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε χτυπώντας τα φιλέτα κοτόπουλου ώστε να γίνουν αρκετά λεπτά και πλατιά και έπειτα τα πλένουμε με νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά ακόμη.
Αν το σπανάκι είναι φρέσκο πριν το προσθέσουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά το πλένουμε καλά, το ζεματάμε σε ζεστό νερό και το ψιλοκόβουμε.
Αν είναι κατεψυγμένο ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού σοταριστούν όλα τα λαχανικά μαζί τα σβήνουμε με το μισό ποτήρι λευκό κρασί και προσθέτουμε αλάτι, και πιπέρι.
Τα μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά ανακατεύοντας συχνά σε μέτρια φωτιά.
Όταν τα υγρά σωθούν αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει αρκετά προτού γεμίσουμε τα φιλέτα.
Όταν κρυώσει αρκετά η γέμισή, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Κόβουμε τόσα κομμάτια αλουμινόχαρτου όσα και τα φιλέτα, αρκετά μεγάλα για να καλύψουν πλήρως τα φιλέτα.
Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τοποθετούμε 1-2 κουταλιές της σούπας γέμιση στο κέντρο του κάθε φιλέτου και τα τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού τοποθετούμε τα ρολά κοτόπουλου που φτιάξαμε και τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά.
Όταν βράσουν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από τα ρολά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Τέλος τα σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

KOYZINA

Υλικά:

500 γρ. φάβα
4 μέτρια κρεμμύδια ξερά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια μαϊντανό
Ρίγανη ξερή
1 λεμόνι
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξέπλυνε τη φάβα και καθάρισέ τη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

Σε μια καταρόλα με νερό που βράζει (περίπου τρία ποτήρια) πρόσθεσε τη φάβα και άφησε να βράσει και αν βγάλει τους αφρούς της

Αφαίρεσε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό και χαμήλωσε τη φωτιά

Σκέπασε και άφησε το όσπριο να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου

Ψιλόκοψε τα τρία κρεμμύδια και σόταρέ τα σε αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο

Πρόσθεσέ τα στη φάβα που εει ήδη βράσει και σκέπασε την κατσαρόλα και πάλι

Πρόσθεσε λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και άσε το φαγητό να βράσει για άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά

Σέρβιρε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, ροδέλες κρεμμυδιού και λίγο λεμόνι.

KOYZINA

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη

250 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας

Για την κρέμα λεμόνι

Από 4 λεμόνια τον χυμό τους και το ξύσμα
4 αυγά
325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
225 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
1 κατσαρόλα
1 αυγοδάρτη
1 βάζο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Ανοίξτε τη σφολιάτα σε τετράγωνο φύλλο, πάχους 3 χιλιοστών. Κόψτε τη σε λωρίδες, με φάρδος 2 εκ. και μήκος 30 εκ. Τυλίξτε τις λωρίδες σε μεταλλικά χωνάκια. Σε κάθε στροφή, προσέξτε να επανωτίζει η ζύμη στην προηγούμενη. Βρέξτε λίγο την πλευρά αυτής της λωρίδας που επανωτίζει, για να κολλήσει καλύτερα.

Αραδιάτε τα χωνάκια στη λαμαρίνα του φούρνου, αφού προηγουμένως την έχετε βουτυρώσει. Αλείψτε την επάνω επιφάνειά τους με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε και ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά. ΄Οταν κρυώσουν ελαφρά, βγάλτε τα από τα μεταλλικά χωνάκια. Γεμίστε τα ψημένα χωνάκια με την κρέμα λεμόνι.

Για την κρέμα λεμόνι

 Χτυπάμε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την εστία και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο. Διατηρείτε το στο ψυγείο για 2 -4 εβδομάδες.

KOYZINA

Υλικά (για 2-3 μερίδες):
1 φλ. φακές ψιλές «Φεραία Γη», βρασμένες al dente
4 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
2+3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ELI
χυμός 1 πορτοκαλιού
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες Threpsi
πιπέρι πράσινο Cretan Herbs
μείγμα για σαλάτες bio Cretan Herbs
καυκαλήθρα, ψιλοκομμένη
10 φύλλα φασκόμηλο
100 γρ. τυρί Ράκοβο «Προίκα», σε κομματάκια

Εκτέλεση:
Ξεπλένω καλά κ βουρτσίζω τις πατάτες. (Εγώ δεν τις ξεφλούδισα αυτή τη φορά.) Τις κόβω σε κομμάτια κ τις βάζω σε ένα μπολ. Βάζω το σκόρδο, το κρεμμύδι το φασκόμηλο κ χτυπώ 2 κ.σ. λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού.

Περιχύνω τις πατάτες και με τα χέρια προσπαθώ να τις καλύψω με τη σάλτσα. Τις βάζω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45-50 λεπτά.

Τις αφήνω λίγο να κρυώσουν. Στις βρασμένες φακές προσθέτω 3 κ.σ. ελαιόλαδο κ το μείγμα για σαλατα. Κατόπιν τις ρίχνω στο ταψί με τις πατάτες κ ανακατεύω.

Γαρνίρω με τυρί κ καυκαλήθρα κ σερβίρω. Καλή σας όρεξη!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά

Για 6-8 άτομα

24 έως 36 αμπελόφυλλα
2 φλιτζάνια γιαούρτι πλήρες
1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο (1 γεμάτη κούπα φύλλα άνηθο)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (1 γεμάτη κούπα φύλλα δυόσμου)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, τόσο λευκά και πράσινα μέρη (περίπου 1 ματσάκι)
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το καλαμποκάλευρο ή το σιμιγδάλι.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, το πιπέρι, το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια διαλέγουμε ένα πυρέξ διαστάσεων 22 επί 23 εκ και αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο.

Απλώνουμε μια στρώση από τα μισά αμπελόφυλλα και τα αλείφουμε με λαδάκι.

Έπειττα αδειάζουμε το μείγμα γιαουρτιού μέσα στο πυρέξ και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα. Αλείφουμε με λαδάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά αφού έχουμε καλύψει το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.

Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.

KOYZINA

Υλικά:
200 γρ. παγωμένες ροδέλες μπανάνας
100 γρ. φράουλα
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:

Αποβραδίς κόβω τις μπανάνες σε ροδέλες κ τις βάζω σε σακουλάκι στην κατάψυξη. Την επομένη τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. Αν δεν έχετε δυνατό μηχάνημα, κάντε το τμηματικά για να μην σας καεί. Πολτοποιώ κ τις φράουλες κ ενώνω τα δυο μείγματα.

Προσθέτω το σιρόπι αγαύης κ ανακατεύω. Μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας. Μοιράζω το μείγμα σε παγοθήκες, καλύπτω με αλουμινόχαρτο κ το βάζω στην κατάψυξη.

Σε μερικές ώρες θα έχετε τα πιο υγιεινά παγωτίνια που έχετε δοκιμάσει!

Καλοφάγωτα!

http://theveggiesisters.gr/

KOYZINA

Μια νόστιμη και ελαφριά συνταγούλα για λαζάνια! Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι που καταφθάνει
Summery zucchini lasagna

Υλικά:
12-15 λαζάνια
700γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
2 καρότα, τριμμένα
μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
200γρ. φέτα, κομματιασμένη
200γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο
100γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζω τα κολοκύθια (τριμμένα, αλλά όχι στιμμένα, χρειαζόμαστε τα υγρά τους), τα καρότα, τις πιπεριές, τον άνηθο και ανακατεύω. Προσθέτω την φέτα, το ανθότυρο. Μετά χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το γάλα και το λάδι και περιχύνω το υγρό μείγμα στα λαχανικά.

Ανακατεύω καλά και αλατοπιπερώνω. Λαδώνω ένα ταψάκι (24 x 18)και στρώνω εναλλάξ μια στρώση λαζάνια, μια με το μείγμα, με το οποίο καλύπτω και την τελευταία στρώση. (Επειδή μου περίσσεψε μείγμα, χρησιμοποίησα και μια φόρμα κέικ, την οποία λάδωσα και ακολούθησα την ίδια διαδικασία.) Στο τέλος πασπαλίζω με κεφαλοτύρι.

Καλύπτω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 για περίπου 1ώρα και 15′. Στα τελευταία λεπτά αφαιρώ το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το φαγάκι μου.

Καλοφάγωτο!

 

KOYZINA

Χρειάζεστε μόνο ένα κουτί μπισκότα, συμπυκνωμένο γάλα και μερικά λεμόνια για να φτιάξετε αυτό το γευστικό επιδόρπιο, που είναι ιδανικό ως απογευματινό σνακ ή για μετά το γεύμα. Σήμερα θα σας δώσουμε μια λαχταριστή αλλά απλή συνταγή για Σαρλότ λεμόνι.

Μοιάζει αρκετά με τη λεμονόπιτα, αν και για τη λεμονόπιτα προσθέτουμε αβγά και ζάχαρη απευθείας στα μπισκότα. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς να φτιάχνετε αυτό το γευστικό γαλλικό επιδόρπιο.

Συστατικά για τη Σαρλότ λεμόνι
Για να φτιάξετε Σαρλότ λεμόνι, τα κύρια συστατικά είναι μια κονσέρβα γάλα εβαπορέ, μια κονσέρβα συμπυκνωμένο γάλα και τουλάχιστον δύο πακέτα μπισκότα Μαρία. Το μυστικό για αυτό το επιδόρπιο είναι τα μπισκότα.


Όσον αφορά στις αναλογίες, θα χρειαστείτε 360 ml γάλα εβαπορέ. Γενικά, μια κονσέρβα συμπυκνωμένο γάλα περιέχει 397 γραμμάρια. Επίσης θα χρειαστείτε 170 γραμμάρια μπισκότα.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον πρωταγωνιστή της συνταγής: το λεμόνι. Έξι με οχτώ λεμόνια (1 κιλό) αρκούν για την ποσότητα χυμού που θα χρειαστούμε. Η ακριβής ποσότητα είναι 16 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, δηλαδή περίπου 200 ml.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον γεύση με μισή κονσέρβα κρέμα (225 γραμμάρια) και δύο κουταλάκια του τσαγιού τριμμένη κανέλα. Πρόκειται για επιπλέον συστατικά τα οποία δεν είναι απαραίτητα σύμφωνα με την πρωτότυπη συνταγή. Όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας.

Πρώτα στύψτε τα λεμόνια.
Στη συνέχεια βάλτε τον χυμό σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.
Έπειτα προσθέστε το γάλα εβαπορέ και το συμπυκνωμένο γάλα.
Πρέπει να ανακατέψετε καλά το μείγμα, έτσι συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ.
Αφού ανακατέψετε καλά το μείγμα, φτιάξτε τις στρώσεις της Σαρλότ λεμόνι.
Πάρτε ένα ταψί για πίτες και βάλτε την πρώτη στρώση από μπισκότα Μαρία. Τοποθετήστε τα έτσι ώστε να επικαλύπτονται.
Μετά την πρώτη στρώση, ρίξτε λίγο από το κρεμώδες μείγμα πάνω στα μπισκότα.
Πάνω σε αυτό το κολλώδες μείγμα προσθέστε ακόμα μία στρώση μπισκότα όπως προηγουμένως.
Έπειτα ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Αφού αυτό το μέρος της κρέμας ήταν στον πάτο του μπολ, θα είναι πιο παχύρρευστη και θα έχει πιο έντονη γεύση λεμονιού.

Τέλος, βάλτε τη Σαρλότ λεμόνι στην κατάψυξη
Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι, εφόσον τα μπισκότα είναι έτοιμα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο. Μάλιστα, πρέπει να κάνετε το αντίθετο: βάζετε τη Σαρλότ λεμόνι στην κατάψυξη. Πρέπει να την αφήσετε να παγώσει για τουλάχιστον τριάντα λεπτά, έτσι ώστε να στερεοποιηθεί.

Σε μερικούς αρέσει να αφήνουν τη Σαρλότ λεμόνι όλη μέρα στο ψυγείο και να μη χρησιμοποιούν καθόλου την κατάψυξη. Και οι δύο μέθοδοι είναι αποδεκτές, αν και η δεύτερη σας εξασφαλίζει μεγαλύτερο έλεγχο στο αποτέλεσμα. Θα δείτε ότι η Σαρλότ λεμόνι στερεοποιείται σωστά χωρίς να παγώνει υπερβολικά.

Πριν σερβίρετε τη Σαρλότ λεμόνι, πασπαλίστε τη με λίγη τριμμένη κανέλα. Μερικοί προσθέτουν και λίγο ξύσμα λεμονιού. Και στις δύο περιπτώσεις η γεύση ενισχύεται, όπως και η εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε τη Σαρλότ λεμόνι με σαντιγί.


Σύμφωνα με μια εκδοχή, το επιδόρπιο έρχεται από την Αγγλία, από την εποχή της βασιλείας του Βασιλιά Γεωργίου Γ‘. Λέγεται ότι το επιδόρπιο πήρε την ονομασία του από τη σύζυγό του, τη Σαρλότ του Μέκλενμπουργκ-Στρέλιτς.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, το επιδόρπιο επινοήθηκε από τον Μαρί-Αντουάν Καρέμ, που τροποποίησε τη συνταγή για ένα επιδόρπιο που ονομαζόταν Σαρλότ ρους. Έτσι, το επιδόρπιο πήρε την ονομασία του προς τιμήν της Σαρλότ της Πρωσίας, συζύγου του Τσάρου Νικολάου Α’.

Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ ποια Σαρλότ έδωσε το όνομά της σε αυτό το γευστικό επιδόρπιο. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι σίγουρα κατέχει αριστοκρατική θέση στο βασίλειο των επιδορπίων.

meygeia.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin