Αυγούστου 20, 2018

KOYZINA

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
6-8 μήλα (ανάλογα με το μέγεθος της μηλόπιτας)
1 ποτήρι ζάχαρη
1½ ποτήρι νερό
Λίγο τριμμένο γαρίφαλο
Κανέλα
1 ποτήρι καρύδια, καλά κοπανισμένα
1 κουτί σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Σπάμε με το χέρι μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Στο ίδιο πυρέξ ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό, το γαρίφαλο και την κανέλα μέχρι να μαλακώσουν.
Όσο το σιρόπι μας είναι ζεστό, το σουρώνουμε μαζί με τα μήλα επάνω από τα μπισκότα, ώστε να λιώσει το Flora Soft με βούτυρο. Σκεπάζουμε το γλυκό μας με μια μεμβράνη και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος να κρυώσει.
Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να αποκτήσει το μίγμα μας μια ωραία κρεμώδη υφή.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μήλα, γαρνίρουμε με τα καρύδια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.

flora.com.gr

KOYZINA

Καρυδόπιτα με σοκολάτα και καραμελωμένα καρύδια από την Εύα Μονοχάρ

Υλικά
Για την καρυδόπιτα
50 γρ. Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
10 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
120 γρ. καρυδόψιχα
85 γρ. φρυγανιά ολικής άλεσης
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κάψουλες βανιλλίνης

Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
500 ml. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 μοσχοκάρφια
1 φλούδα λεμονιού

Για την σοκολάτα
250 γρ. κουβερτούρα
250 ml. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού Flora

Για τα καραμελωμένα καρύδια
50 γρ. καρύδια
1 κουτ. γλυκού Flora με βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
20 ml. νερό
Κανέλα

Εκτέλεση
Η καρυδόπιτα

Αφήνουμε τ΄αυγά και το Flora με βούτυρο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα στερεά υλικά.
Τοποθετούμε τ΄αυγά στον κάδο του μίξερ και τ΄ανακατεύουμε για ένα λεπτό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το Flora με βούτυρο, χτυπάμε για 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα πολύ αφράτο μείγμα.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ενσώματώνουμε τμηματικά το μίγμα καρυδόψιχας και την μαρέγκα στο μίγμα αυγών με πάρα πολύ απαλές κινήσεις απαλές κινήσεις.
Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με 30 γρ. Flora με βούτυρο και μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180ο C για 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά να βράσουν για 5-6 λεπτά.
Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα ζεστή, κουταλιά-κουταλιά και την αφήνουμε 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Τα καραμελωμένα καρύδια

Σ’ ενα τηγανάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καρύδια, στην αρχή το μείγμα ζαχαρώνει και κατόπιν θ΄αρχίσει να καραμελώνει.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε το Flora με βούτυρο και την κανέλα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Μόλις κρυώσει η καραμέλα σπάμε σε μικτότερα κομμάτια.

Το γλάσο σοκολάτας

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη βάζοντας την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και αποσύρουμε. Προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και το Flora με βούτυρο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα και την πασπαλίζουμε με το καραμελωμένο καρύδι.

KOYZINA

Υλικά
Για τη ζύμη

650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
440 γρ. νερό
4 κουτ. σούπας Flora soft με βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλάτι

Για την επικάλυψη

4 κουτ. σούπας Flora soft με βούτυρο λιωμένο
4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού
4 τσαμπιά τοματίνια

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με τη μαγιά και το αλάτι στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το νερό και το Flora soft με βούτυρο και αναμειγνύουμε με το εξάρτημα γάντζος μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε αλείψει με Flora soft με βούτυρο, σκεπάζουμε το με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες.
Βουτάμε τα δάχτυλα των χεριών μας σε Flora soft με βούτυρο, ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και τοποθετούμε τη σε ένα ταψί ρηχό.
Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με Flora soft με βούτυρο και σχηματίζουμε λακουβίτσες με τα δάχτυλά μας.
Αλείφουμε με πέστο και έπειτα τοποθετούμε τα τσαμπιά με τα τοματίνια.
Καλύπτουμε τη φοκάτσια με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει για ακόμη 30’

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20-25’.

KOYZINA

Λαχταριστό ιταλικό γλυκό με βελούδινη υφή

Υλικά για 4 άτομα
4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 φλ. κρέμα γάλακτος κρύα, 36% λιπαρά, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
1 κ.σ. λικέρ αμαρέτο ή σοκολάτας
1 μαύρη κουβερτούρα (125 γρ.) τριμμένη ή έτοιμο τρίμμα σοκολάτας
2/3 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση
Στρώνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα μια μεμβράνη ή λαδόκολλα, στη βάση αλλά και στα τοιχώματα φροντίζοντας να εξέχει 7-10 εκ. από τη φόρμα περιμετρικά.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Ζεσταίνουμε την πραλίνα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-25 δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσει και την αφήνουμε στη άκρη.
Χτυπάμε σε μεταλλικό μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη, μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε για 3-4 λ για να ψηθούν τα αβγά.
Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και το χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την πραλίνα και το λικέρ στο μείγμα αβγών και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά όλη τη σαντιγί, τη μισή ποσότητα από τη τριμμένη σοκολάτα και το μισό φλιτζάνι ξηρών καρπών και ανακατεύουμε απαλά στο χέρι με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα το ισιώνουμε, πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα και το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη.
Το βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Πριν το σερβίρουμε το ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σκέτο ή με σιρόπι σοκολάτας.

KOYZINA

Ένα υπέροχο και δροσερό της εποχής γλύκισμα, που μπορείτε να το απολαύσετε μετους αγαπημένους σας. Ακολουθεί μετά τα υλικά βίντεο με τον τρόπο που μπορείτε να το ετοιμάσετε.

Υλικά

1Λ γάλα
120 γρ Νισεστέ κορν φλαουρ
2 συσκευασίες πτι μπερ
2 κρόκους από βιολογικά προτίμηση
200 γρ ζάχαρη
2 βανιλίνες
100 γρ βούτυρο
200 ml φυτική σαντιγί
30 γρ κακάο για πασπάλισμα

1L milk
120 gr corn flour
2 packet biscuits
2 yolks
200g sugar
2 vanillins
100g butter
200ml vegetable whipped cream
30g cocoa for sprinkling

Subscribe@Live Kitchen : http://bit.ly/2pRLHiM

KOYZINA

Αυτό το γλυκάκι είναι μια ελαφριά παραλλαγή του cheesecake, δροσιστική κ νόστιμη. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

 

Υλικά: (6 μερίδες)
για την βάση:
180 γρ. vegan μπισκότα (τύπου digestive)
6 κ.σ. βούτυρο καρύδας
για την κρέμα λεμονιού:
1 φάκελος (43 γρ.) κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
660 γρ. φυτικό γάλα
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
για την κρέμα μύρτιλλου:
1 φάκελος (43 γρ.) κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
660 γρ. φυτικό γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
75 γρ. μύρτιλλα (blueberries)

Εκτέλεση:

για την βάση:
Τρίβω το μπισκότο, το ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο καρύδας και το χωρίζω σε 6 ποτήρια.
για την κρέμα λεμονιού:
Βάζω μισό φλυτζάνι από το γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύω με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου, το υπόλοιπο γάλα το βάζω σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω το παραπάνω μείγμα και το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύω με έναν αυγογδάρτη μέχρι να αρχίσει να δένει.
για την κρέμα μύρτιλου:
Βάζω μισό φλυτζάνι από το γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύω με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου, το υπόλοιπο γάλα το βάζω σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το παραπάνω μείγμα και τα μύρτιλα (τα οποία έχω προηγουμένως τρίψει στο μπλέντερ), ανακατεύω με έναν αυγογδάρτη μέχρι να αρχίσει να δένει.
Συναρμολόγηση:
Πάνω από το τριμμένο μπισκοτάκι, τοποθετώ την μια κρέμα και αφού κρυώσει λιγάκι προσθέτω την άλλη. Αν βάλετε τελευταία την κρέμα blueberries γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού ενώ αν βάλετε τελευταία την κρέμα λεμονιού γαρνίρετε με blueberries. Καλή σας απόλαυση!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά για τα μπιφτέκια μανιταριών

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πακέτo φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. ρίγανη

Λίγο θυμάρι

2/3 φλιτζανιού βρώμη

1/3 του φλιτζανιού γαλέτα Gea Bakery (προεραιτικά)

1 κούπα μαγειρεμένη κινόα

½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή vegan τυρί τριμμένο)

Οδηγίες

Ζεστάνετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι (ρυθμίστε τη φωτιά άνω του μετρίου) και προσθέστε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ζεστό λάδι, πασπαλίζοντας με αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας, μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τους χυμούς τους και στη συνέχεια (σχεδόν) να εξατμιστούν, για περίπου 10 λεπτά.

Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα με τα υπόλοιπα υλικά μανιτάρια στο ξύλο κοπής και κόψτε τα με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε ένα μπολ και αναμείξτε τα με τη βρώμη και τη γαλέτα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Προσθέστε στο μείγμα σας το τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή vegan) την κινόα, ανακατέψτε και αφήστε το να απορροφήσει τα πλεονάζοντα υγρά με τη γαλέτα και τη βρώμη για περίπου 15 λεπτά. (Αν θέλετε, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για να το μαγειρέψετε αργότερα η να τα καταψύξετε).

Ρίξτε λίγο λάδι ή νερό στα χέρια σας για να υγρανθούν, πάρτε ένα κομμάτι από το μείγμα μεγέθους ¼ του φλιτζανιού και πλάστε το σε σχήμα μπιφτεκιού.

Ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι σε πάνω από μέτρια φωτιά και ψήστε τα μπιφτέκια μανιταριών σας για περίπου 5-6 λεπτά.

Εγώ συνοδεύω τα μπιφτέκια αυτά συνήθως με ψωμάκι χωρίς γλουτένη, μαρούλι, ντομάτα και αβοκάντο. Δοκιμάστε το!

Tip
Φροντίστε να απορροφηθούν καλά τα υγρά από τα μανιτάρια και το κρεμμύδι πριν φτιάξετε τα μπιφτέκια σας, έτσι ώστε το μείγμα σας να πλάθεται εύκολα. Ακόμη, για έξτρα γεύση, μπορείτε μαρινάρετε τα μανιτάρια σας σε brown rice miso ή teriyaki sauce.

notanordinarymum.gr

KOYZINA

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα μελιτζανοπίλαφο κόλιανδρο και κύμινο στο οποίο θα αντικαταστήσετε το ρύζι με πλιγούρι – σπασμένο σιτάρι δηλαδή.
Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
μελιτζάνα, μελιτζανοπίλαφο, ντομάτα, πλιγούρι
Σιμόνη Καφίρη

Υλικά

1½ φλιτζάνι πλιγούρι
2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες, σε μέτριους κύβους
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες με λίγο αλάτι
½ κουτ. γλυκού κύμινο κοπανισμένο
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο κοπανισμένο
1½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία
Αφήνετε τις μελιτζάνες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Μουλιάζετε το πλιγούρι σε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό για 10 λεπτά και το σουρώνετε.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μισό από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε το κοπανισμένο κύμινο, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και το πλιγούρι. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά και ύστερα προσθέτετε την ντομάτα μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε με πετσέτα και τοποθετείτε το καπάκι της από πάνω. Αφήνετε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει και να μαλακώσει το πλιγούρι.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες μέχρι να πιούν το λάδι. Μετά, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις ψήνετε ανακατεύοντάς τες μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τις μελιτζάνες στο πλιγούρι, ανακατεύετε προσεκτικά με πιρούνι για να μη λιώσουν και σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips

Αν σας αρέσουν τα λαδερά φαγητά και αποφεύγετε το κρέας, αυτό το πιάτο θα το αγαπήσετε πολύ. Απολαύστε το χλιαρό, μαζί με φέτα πικάντικη και μια σαλάτα εποχής. Εξαιρετικό!

KOYZINA

Raw vegan γλυκό με 4 στρώματα από καρύδα
Θερμίδες: 454
Πρωτεΐνες: 8,3 γρ.
Υδατάνθρακες: 31,4 γρ.
Λιπαρά: 32,7 γρ.
Μερίδες: 9
*Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα 100 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πρώτο στρώμα | σοκολατένια βάση με ξηρούς καρπούς
100 γρ. ωμή ψίχα αμυγδάλου την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
100 γρ. ωμή ψίχα καρυδιών την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
20 γρ. ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη
45 γρ. σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού

Δεύτερο στρώμα | τραγανό επίπεδο με αμύγδαλα & καρύδα
100 γρ. ωμή ψίχα αμυγδάλου την οποία βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πούδρα.
50 γρ. αλεύρι καρύδας
22 γρ. αφυδατωμένη καρύδα άγλυκη
30 γρ. σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού
30 γρ. γάλα καρύδας

Τρίτο στρώμα | καραμελένιο επίπεδο με χουρμάδες
210 γρ. χουρμάδες αποξηραμένοι χωρίς κουκούτσι
30 γρ. γάλα καρύδας
15 γρ. βούτυρο καρύδας
50 γρ. λάδι καρύδας

Τέταρτο στρώμα | σοκολατένιο σιρόπι καρύδας
50 γρ. λάδι καρύδας
20 γρ. ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη
50 γρ. σιρόπι ανθέων καρύδας ή βύνη ρυζιού
10 γρ. γάλα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα ψησίματος.
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά του πρώτου επιπέδου για τη βάση του γλυκού μας και τα επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα του πρώτου επιπέδου στην φόρμα μας και το απλώνουμε καλά, πατώντας το με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να δημιουργήσει μια ομοιόμορφη βάση για το γλυκό. Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το επόμενο επίπεδο.
Με την ίδια ακριβώς μέθοδο φτιάχνουμε και το επόμενο στρώμα του γλυκού. Δηλαδή, βάζουμε όλα τα υλικά του δεύτερου επιπέδου σε ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μετά, τοποθετούμε και το μείγμα του δεύτερου στρώματος στη φόρμα του γλυκού μας, επάνω από το πρώτο, και ξαναβάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το τρίτο στρώμα.
Ξανά, βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά του τρίτου στρώματος. Αν το μείγμα κολλάει στις άκρες του μίξερ, απλά το ξεκολλάμε με ένα κουτάλι και συνεχίσουμε το ανακάτεμα.
Τοποθετούμε και το μείγμα του τρίτου στρώματος επάνω από τα άλλα δύο, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Τέλος, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά του τέταρτου στρώματος και περιχύνουμε το μείγμα στη φόρμα μας, επάνω από τα προηγούμενα επίπεδα.
Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 4 ώρες

KOYZINA

Κάποιοι θεωρούν τα αυγά ως το πρωινό του πρωταθλητή, ενώ άλλοι προτιμούν το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης ή ένα (βαρετό) τοστ. Η χορτοφαγία όμως είναι πολύ πιο συναρπαστική από τα παραπάνω συνηθισμένα πρωινά, προσφέροντας καλύτερη υγεία, αλλά και crueltyfree επιλογές.

Το σημερινό vegan πρωινό που σας προτείνω περιλαμβάνει γιαούρτι καρύδας με προβιοτικά, ενισχυμένο με τη σημαντική βιταμίνη Β12 για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, αποξηραμένα φρούτα, ρόδι και μαύρη σοκολάτα για περισσότερα αντιξειδωτικά και ενίσχυση ανοσοποιητικού

Υλικά 

1 γιαούρτι καρύδας (coco)

2 κ.σ. σπόροι ροδιού

1 κ.σ. φουντούκια ωμά

Μαύρη fairtradeσοκολάτα με πορτοκάλι

Μια χούφτα κράνα

Μια χούφτα κορινθιακή σταφίδα

Οδηγίες
Βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο το γιαούρτι σας και προσθέτετε τους σπόρους ροδιού, τα φουντούκια, τα κράνα και την κορινθιακή σταφίδα. Κόβετε μερικά κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε και αυτά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Το πρωινό σας είναι έτοιμο σε μόλις 1 λεπτό!

Tip
Μπορείτε αντί να προσθέσετε ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας, να την τρίψετε με ένα τρίφτη πάνω από το γιαούρτι σας, ώστε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ποσότητα, λαμβάνοντας, όμως, το άρωμα σοκολάτας και πορτοκαλιού στο πρωινό σας.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin