Φεβρουαρίου 21, 2018

KOYZINA

Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτας και φράουλες

Συστατικά
Για την κρέμα
500ml γάλα
30γρ. κορν φλάουερ
4 κρόκοι αβγού
80γρ. ζάχαρη
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
60γρ. αλεύρι
60γρ.βουτυρο
8 φράουλες
1 φύλλο σφολιάτας
40γρ.ζάχαρη άχνη

Nutrition Info
539,6 Ενέργεια kcal

30,3 Λιπαρά g

12,8 Κορεσμένα λιπαρά g

57,9 Υδατάνθρακες g

33,6 Συνολικά σάκχαρα g

8,3 Πρωτεϊνες g

1,0 Φυτικές ίνες g

0,1 Νάτριο g

0,3 Αλάτι g

Οδηγίες
1. Χτυπάμε στο μίξερ τους 4 κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτοι.
2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με το αλεύρι και το γάλα.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο για μέχρι να πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μίξερ και το κορν φλάουερ με το αλεύρι.
4. Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει 2 βράσεις και βγάζουμε από την φωτιά.
5. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί αφού την έχουμε σπάσει σε κομμάτια και την προσθέτουμε στην κρεμά μας μαζί με το βούτυρο.
6. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
7. Πριν σερβίρουμε την κρέμα από το ψυγείο ανακατεύουμε ξανά.
8. Βάζουμε το φύλλο πάνω σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε παντού την άχνη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
9. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με πρώτα φύλλο από κάτω,κρέμα στην συνέχεια και με φράουλες κομμένες στα 6 επαναλαμβάνοντας το ίδιο 2 φορές.
Μερίδες : 8
Έτοιμο σε : 30 Λεπτά
http://ionsweets.gr

KOYZINA

 

Συστατικά
240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ μαύρη ζάχαρη
1 κγ baking powder
1 κ.γ καφέ
½ κ.γ κανέλα
¼ φλιτζανιού κρύο βούτυρο
120 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
60 γρ καρυδόψυχα.
3 αυγά
1 αυγό χτυπημένο για επικάλυψη
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Προετοιμάζουμε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι τη ζάχαρη τη μαύρη ζάχαρη το baking powder τον καφέ την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας την καρυδόψυχα .
4. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε τη ζύμη πάνω. Η ζύμη είναι μαλακή και κολλώδης. Με αλευρωμένους χέρια ζυμώνουμε απαλά 8-10 φορές.
5. Με αλευρωμένους χέρια χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα. Ανοίγουμε μεμβράνη και τοποθετούμε μέσα το 1 τέταρτο κάνοντας ένα λουκάνικο, κλείνουμε την μεμβράνη και πιέζουμε την ζύμη να πλατύνει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
6. Ψήνουμε στους 175 για 20 λεπτά.
7. Αφαιρούμε την μεμβράνη, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Κρυώνουμε για 1 ώρα και μετά κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 8 λεπτά από την 1 πλευρά και 8 από την άλλη μέχρι να πάρουν χρώμα.
8. Αφήνω να κρυώσουν και είναι έτοιμα!
Μερίδες : 40
Έτοιμο σε : 120 Λεπτά
Πιάτο :Γλυκά, Επιδόρπιο, Μπισκότα
Είδος Συνταγής :Συνταγή chef
Συστατικά :baking powder, αβγά, αλεύρι, βούτυρο, κανέλα, καρυδόψυχα, καφές, μαύρη ζάχαρη, σταγόνες σοκολάτας

Αριάδνη Πούλιου

http://ionsweets.gr/

KOYZINA

 

Στην κλασική συνταγή του μπριάμ προσθέτουμε τρεις αρωματικές νότες: ρίγανη, βασιλικό και μαϊντανό.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:50' Χρόνος μαγειρέματος:50' Έτοιμο σε:1:40'
Υλικά
500γρ. πατάτες μέτριες, για φούρνο
500γρ. κολοκύθια μέτρια
500γρ. μελιτζάνες στρογγυλές, μέτριες
4 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές μικρές, ψιλοκομμένες
120ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
αλάτι

Διαδικασία
Κόβετε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Βάζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζετε με αλάτι. Τα αφήνετε για μισή ώρα και μετά τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές και σβήνετε τη φωτιά.

Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τις ροδέλες των λαχανικών σε στρώσεις και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το περιεχόμενο του τηγανιού. Το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στα λαχανικά με μία κουταλιά σούπας αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε το μπριάμ στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips
Θυμηθείτε πως για να γίνει νόστιμο το μπριάμ πρέπει να καούν λίγο οι ακρούλες των λαχανικών.

olivemagazine.gr

KOYZINA

Ξεχωριστό πιάτο με γλυκιά γεύση για ένα νόστιμο ορεκτικό
Υλικά για 6 άτομα
8 κρεμμύδια
μισό κιλό χοιρινό κιμά
1 κούπα ρύζι
μισό φλιτζάνι ντοματάκι κον κασέ
μισό φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να διαλύονται.
Όταν κρυώσουν κόβουμε το καπάκι τους και με προσοχή βγάζουμε τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Με τα κρεμμύδια που θα περισσέψουν τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στον κιμά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζουμε τον κιμά και αμέσως προσθέτουμε τη ντομάτα, το ρύζι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή 40 λεπτά αφού έχουμε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.

newsbeast.gr

KOYZINA

Ίσως να είναι η συνταγή που έχει πάει σε εξαιρετικά πολύ κόσμο χέρι - χέρι!

Μοναδική γεύση με μια υπέροχη υγρή αίσθηση στο στόμα.

Υλικά
-Σχεδόν 2 λίτρα γάλα (σε αυτή την ποσότητα βάζω 1 εβαπορέ, 1 κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο φρέσκο γάλα )
-600 γρμ ζάχαρη
-200 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
-150 γρμ φρέσκο βούτυρο
-2 βανίλιες
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-4 αβγά
-4 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση
-Βράζω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα 2/3 του βουτύρου, μέχρι να πήξει. Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνω τα αβγά.
-Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί φούρνου και βάζω 1-1 τα φύλλα βουτυρωμένα με το υπόλοιπο βούτυρο που είχαμε αφήσει και από επάνω την κρέμα.
-Πασπαλίζω με ζάχαρη παντού.
-Ψήνω στους 180ο C για 50΄ περίπου.

***Στο τέλος αν θέλω σερβίρω πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή: Ελπίδα Συμεωνίδου

thessalonikiartsandculture.gr

KOYZINA

Κανταΐφι σουφλέ με τυριά, ζαμπόν και πιπεριές Φλωρίνης

Προετοιμασία: 0:10' Μαγείρεμα: 0:50' Εύκολη Μερίδες: 10 Μια συνταγή του ονείρου, για τους λάτρεις του τυριού και όχι μόνο


Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
6 αβγά
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για τη γέμιση τυριών
300 γραμ. φέτα τριμμένη
300 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300 γραμ. κασέρι τριμμένο
300 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 αβγά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για το σουφλέ τυριών, πρώτα βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4′-5′ ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.

Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.

Χτυπάμε σε μπολ τα 6 αβγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 50′ περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.

KOYZINA

Σοκολατένιο κέικ με μπάλες καρύδας

Προετοιμασία: 35΄, Ψήσιμο: 50΄, Αναμονή: 1 ώρα

Υλικά για 8-10 μερίδες:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
2 κούπες ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
3 αυγά μεγάλα
4 κουτ. σούπας κακάο
1/3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αφαιρούμε 4 κουτ. σούπας) + λίγο ακόμη, για τη φόρμα
1 κούπα γάλα
Μπάλες καρύδας:

150 γρ. καρύδα αποξηραμένη (ινδοκάρυδο)
200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμη, για πασπάλισμα
Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Επειτα ρίχνουμε το κακάο, κουταλιά-κουταλιά, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.

Για τις μπάλες καρύδας:

Ζυμώνουμε σε ένα μπολ με τα χέρια μας την καρύδα, το τυρί και την άχνη, ίσα να ομογενοποιηθούν.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες μεγέθους καρυδιού.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε στη φόρμα τη μισή ποσότητα από το μείγμα.

Τοποθετούμε πάνω του τις μπάλες καρύδας και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Βάζουμε το κέικ στον φούρνο για 50 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα και το βγάζουμε από τον φούρνο.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 1 ώρα. Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μυστικό: Κόβοντας το κέικ, θα έχει μέσα σχέδιο της μπάλας.

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ
Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

KOYZINA

Tο κρέας και τα πουλερικά μπορεί να είναι βασικοί πρωταγωνιστές στα γιορτινά τραπέζια, ωστόσο τα ζυμαρικά και τα θαλασσινά, όπως ένα κλασικό πιάτο με κοπτό μακαροκάνι ΟΜΙΚΡΟΝ και χταπόδι, μπορούν να έχουν περίοπτη θέση.

Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:20' Χρόνος μαγειρέματος:1:20' Έτοιμο σε:1:40'

Υλικά
500γρ. Κοπτό Μακαρονάκι ΟΜΙΚΡΟΝ
1 χταπόδι γύρω στο 1½ κιλό
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 νεροπότηρα Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ψιλοκομμένα
1 νεροπότηρο Φυσικό Χυμό Τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
½ κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
10 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
3-4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα περίπου 2 λίτρα νερό. Πλένετε καλά το χταπόδι, το βάζετε μέσα και ζεσταίνετε την κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέτετε το ξίδι και το βράζετε, μέχρι να γίνει τρυφερό, για μισή ώρα τουλάχιστον. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το κόβετε σε κομμάτια. Αφαιρείτε και πετάτε το ράμφος του. Κρατάτε λίγο από αυτό το ζωμό στην άκρη.

Σε μια μεγάλη καθαρή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε μέσα τα κομματάκια του χταποδιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνέχεια για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να πάρει μια καλή βράση. Βράζετε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί.

Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα Ψιλοκομμένα Τοματάκια καθώς και το Φυσικό Χυμό Τομάτας. Αφήνετε να πάρει βράση και προσθέτετε τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι και το πιπέρι. Ανακατεύετε και αλατίζετε πολύ ελαφρά γιατί το χταπόδι είναι αλατισμένο από τη φύση του.

Βράζετε για 15-20 λεπτά περίπου και δοκιμάζετε πόσο τρυφερό είναι το χταπόδι. Αν έχει μαλακώσει αρκετά, ρίχνετε μέσα το Κοφτό Μακαρονάκι. Ανακατεύετε και προσθέτετε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό (από αυτό που βράσατε το χταπόδι). Συνεχίζετε το ανακάτεμα και αν τα υλικά είναι πολύ στεγνά προσθέτετε ακόμα ½-1 νεροπότηρο ζεστό νερό. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά -προσέχοντας το φαγητό γιατί κολλάει- μέχρι το μακαρονάκι να τραβήξει τα υγρά της κατσαρόλας, αλλά όχι εντελώς (να είναι αρκετά μελωμένη η σάλτσα).

Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να τραβήξει τα τελευταία υγρά του. Λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνετε και τα ντοματίνια στο φαγητό ρίχνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα. Τρώγεται πολύ ευχάριστα ακόμη και κρύο.

olivemagazine.gr

KOYZINA

Δεν έχετε φτιάξει πιο εύκολη και απολαυστική τάρτα! Ο συνδυασμός σοκολάτας και κάστανου δίνει ένα υπέροχο επιδόρπιο για κάθε γιορτινό τραπέζι.

Μερίδες:8 Χρόνος προετοιμασίας:15' Χρόνος μαγειρέματος:40' Έτοιμο σε:55'
μαρόν γλασέ, τάρτα σοκολάτας
Ηλίας Μαμαλάκης
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
20 μαρόν γλασέ
2 κουτ. σούπας βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
1 σφηνάκι κονιάκ
1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος

Διαδικασία
Αρχικά, ετοιμάζετε τη σοκολατένια γέμιση: Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ, ανακατεύοντας συνεχώς. Λίγο πριν πάρουν βράση τα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα και απλώνετε μέσα το φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτιέρας. Κόβετε ό,τι περισσεύει από τα τοιχώματα.

Απλώνετε τα μαρόν γλασέ συμμετρικά πάνω στη ζύμη και ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Σκεπάζετε την τάρτα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να ψηθεί η ζύμη.

Αφήνετε την τάρτα να γίνει χλιαρή και την ξεφορμάρετε προσεκτικά. Σερβίρετε σε πιάτα και αν θέλετε, συνοδεύετε με μπάλες παγωτό βανίλια.

KOYZINA

Τα μακαρόνια θα είναι για πάντα το αγαπημένο μας φαγητό, γιατί όπως και να τα μαγειρέψουμε είναι πεντανόστιμα.

Υλικά

1 μπρόκολο

300 γραμμάρια ζυμαρικά

1 κουτί μπεσαμέλ

150 γραμμάρια μοτσαρέλα

Αλάτι και πιπέρι

50 γραμμάρια τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Πλένουμε το μπρόκολο και στη συνέχεια το βράζουμε σε νερό για 15-20 λεπτά. Μόλις το μπρόκολο μαλακώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τη συσκευασία. Εν τω μεταξύ κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κύβους.

Σε ένα ταψί προσθέτουμε δυο κουταλιές μπεσαμέλ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια με τη μοτσαρέλα, λίγη ακόμα μπεσαμέλ, και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin