Απριλίου 21, 2018

KOYZINA

Μαγειρέψτε σήμερα αν δεν υπάρχει τίποτα καλυτερο ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών, όχι οποιοδήποτε πιάτο αλλά γεμιστά ραβιόλια με βούτυρο και φασκόμηλο.

Υλικά

2 πακέτα ραβιόλια τυριού

1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

1 φύλλο δάφνης

6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

1/3 φλιτζάνι φύλλα φασκόμηλου

1 φλιτζάνι φουντούκια, χοντροκομμένα

3/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το ξύδι, το μέλι και τη δάφνη και βράζετε 4 έως 5 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι. Εν τω μεταξύ μαγειρεύετε τα ραβιόλια σύμφωνα με τη συσκευασία. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτετε το φασκόμηλο και τα φουντούκια και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια και μαγειρεύετε για 2 λεπτά.

Σουρώνουμε τα ραβιόλια και φυλάσσουμε μισό φλιτζάνι από το νερό που μαγειρεύτηκαν. Προσθέτουμε τα ραβιόλια στο τηγάνι και αν χρειάζεται ρίχνουμε από το νερό που έχουμε φυλάξει. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα μπαλσάμικο.

KOYZINA

Συστατικά
Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για τη γέμιση

250 ml γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά
500 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. τζίντζερ φρέσκο, χωρίς φλούδι τριμμένο

Για τον ανανά

1 κονσέρβα ανανά
ολόκληρα γαρύφαλλα, ξύλο κανέλας, λίγη καστανή ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχο και σοκολατένιο...

Για τη βάση

Χτυπάμε τα μπισκότα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα για να λιώσει και αυτή.
Προσθέτω τα μπισκότα που έχουν γίνει πια σκόνη στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας. Βάζουμε το μείγμα στη βάση μίας φόρμας διαμέτρου 28 εκ με αποσπώμενη βάση.
Πιέζουμε με τη βάση ενός ποτηριού ή με ένα μπρίκι ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά. Φυσικά σηκώνουμε λίγη από τη βάση και στα πλάγια της φόρμας που καλό θα ήταν να είναι με αποσπώμενα τοιχώματα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Για τη γέμιση

Βάζουμε το γάλα με το τζίντζερ σε ένα κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε βρασμό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σουρώνουμε.
Βάζουμε ξανά το γάλα στη φωτιά και το φτάνουμε σχεδόν σε θερμοκρασία βρασμού. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας καλά.
Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά
Προσοχή χρειάζεται σε δύο σημεία. Κατ' αρχήν το γάλα να είναι καυτό και να το προσθέσουμε στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ σε 3 δόσεις ανακατεύοντας καλά καλά με ένα σύρμα πριν βάλουμε την επόμενη δόση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερα η κρέμα και γίνεται και πιο γυαλιστερή. Το δεύτερο σημείο είναι το βούτυρο το οποίο το προσθέτουμε στο τέλος να είναι λιωμένο. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει και πάλι στην κρέμα να γίνει όμορφη.
Αφού ετοιμάσουμε τη γκανάζ την αδειάζουμε πάνω στην βάση της τάρτας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζουμε να παγώσει καλά στο ψυγείο.
Για τον ανανά

Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα καυτό τηγάνι με καστανή ζάχαρη και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να καραμελώσουν. Βάζουμε το σιρόπι, το ξύλο κανέλας, και τα 3 γαρύφαλλα πάνω από στη τάρτα αφού πρώτα κρυώσουν καλά ο ανανάς και πολύ καλά να έχει παγώσει η σοκολάτα.
Προσοχή θέλει και στο σερβίρισμα της. Πρέπει να έχουμε ένα μαχαίρι ζεστό ώστε να κόβονται όμορφα τα κομμάτια. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε έχοντας ένα μπολ με ζεστό νερό και κάθε φορά που θέλουμε να κόψουμε ένα κομμάτι βουτάμε τη λάμα του μαχαιριού εκεί μέσα, και αφού τη σκουπίσουμε με ένα πανί κόβουμε το κομμάτι…

akispetretzikis.com

KOYZINA

Τηγανοψωμάκια με τυρί η με ελιές με 4 υλικά-φανταστική συνταγή για ένα λαχταριστό πρωινό,ή για το βράδυ όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα!!!!

ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 1/2 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνω όλα τα υλικά μαζί,βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,τη λαδώνω καλά κι από πάνω,τη σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει.

Κόβω μπαλάκια ζύμης με λαδωμένα χέρια και γεμίζω με τυράκι τριμμένο,ή ελιές.

Κλείνω σε πουγκακι τα πατάω να πλατύνουν και τα τηγανίζω.Γίνονται αφράτα και δε ρουφάνε πολύ λάδι.


daddy-cool.gr

KOYZINA

Ρύζι με μελιτζάνες και κρεμμυδάκι
Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για πιλάφι
2½ φλιτζάνια τσαγιού νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στο νεροχύτη πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρές ροδέλες, τα κολοκυθάκια σε κύβους. Αφήνουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.

Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

KOYZINA

Μια πεντανόστιμη, νηστίσιμη συνταγή για φάβα με λάδι τρούφας που δίνει ξεχωριστή γεύση στο πιάτο!

Υλικά

500 γρ φάβα
4 κουτ.σούπας λάδι τρούφας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη φάβα σε νερό και την ξεπλένουμε

Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να την καλύπτει

Μόλις πάρει μια βράση αρχίζουμε να ξαφρίζουμε

Προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό

Χτυπάμε τη φάβα σε ένα μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και το λάδι τρούφας

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε

Η φάβα με λάδι τρούφας είναι έτοιμη!

KOYZINA

Πίτες με κεφτεδάκια φακής και σος μουστάρδας
Eνα διαφορετικό «βρώμικο»


Υλικά (για 20 κεφτεδάκια)

10 πίτες για σουβλάκι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)

Για τα κεφτεδάκια

250 γρ. φακές

3 δαφνόφυλλα

1 φλ. βρόμη, αλεσμένη σε σκόνη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

½ κόκκινη και ½ πορτοκαλί πιπεριά, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. μαϊντανό και 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σος

3 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο

από 1 πρέζα μάραθο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα

Για τις πατάτες

1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σαν τηγανητές

1 κ.γ. ρίγανη και 1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κεφτεδάκια: Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τις φακές με τα δαφνόφυλλα για περίπου 1 ώρα. Σουρώνουμε, κρυώνουμε, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ μαζί με τη βρόμη, τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά.
Σος: Στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σος και πολτοποιούμε καλά.

Πίτες: Ψήνουμε τις πίτες στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλουμε, τις αλείφουμε προηγουμένως με ελαιόλαδο.
Πατάτες: Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό αγαπάμε και πασπαλίζουμε τις πατάτες. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, στους 180°C, στον αέρα.

Αλείφουμε τις πιτούλες με τη σος, προσθέτουμε σαλατικά της αρεσκείας μας, βάζουμε τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε με τις πατάτες.

Δήμητρα και Λένια Πάτση, theveggiesisters.gr

KOYZINA

Όταν το κέικ πάει φαντασία,τότε πραγματικα μιλάμε για απογείωση γεύσης

Υλικά:

100γρ. βούτυρο
3 αβγά
100γρ. αλεύρι
100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
170γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT γάλακτος

Εκτέλεση:

Λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.

Μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το αλεύρι και τη ζάχαρη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.

Κόψτε τρεις μπάρες κουβερτούρας σε πολύ μικρά κομμάτια και λιώστε την υπόλοιπη στο φούρνο μικροκυμάτων σε μεσαία ένταση (500W).

Ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μισή ποσότητα ζύμης και την υπόλοιπη ζύμη με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων (18 εκ. διάμετρο) βάλτε εναλλάξ τις δύο ζύμες.

Ψήστε για 4 λεπτά στα 700W.

Σερβίρετε αμέσως.

Μπορείτε να προσθέσετε 50γρ. έξτρα κουβερτούρα σε κομμάτια για μια πιο σοκολατένια εκδοχή!

 

KOYZINA

Μια γρήγορη συνταγή με 4 μόνο υλικά για να απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, την αγαπημένη σας nutella.

Υλικά

•1 φλιτζάνι Nutella (280γρ.)
•2 αυγά
•10 κουταλιές της σούπας αλεύρι
•½ φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C , λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 20 Χ 20 εκ. περίπου. 
2.Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την Nutella και τα αυγά με αυγογδάρτη ή με μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. 
3.Απλώνουμε το ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι, το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!

 

KOYZINA

Aυτή η σοκολατόπιτα είναι υπέροχη με κρούστα και ψημένα καρύδια με τριμμένη καρύδα!

Υλικά

396γρ τριμμένη καρύδα

1 φλιτζάνι ψημένα καρύδια

λίγο αλάτι

¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας

Για τη γέμιση

1 ½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας

1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα

350γρ μαύρη σοκολάτα τριμμένη

Για τη καραμέλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

¾ φλιτζάνι κρέμα καρύδας

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

150γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη

1 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Γαρνιτούρα:

Ψημένα καρύδια, τριμμένη καρύδα, αλάτι

Εκτέλεση

Για τη κρούστα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στο μίξερ χτυπάμε τη καρύδα, τα καρύδια, το αλάτι και το λάδι καρύδας μέχρι το μείγμα να γίνει τρίμματα. Στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε απλώνουμε λίγο λάδι καρύδας και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα καρύδας πιέζοντας σταθερά ώστε το μείγμα αφήνοντας να πάει και γύρω στις άκρες. Και στη συνέχεια τοποθετούμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Για τη σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα καρύδας και στη συνέχεια την ανακατεύουμε μαζί με την καρύδα αφήνοντας να σιγοβράσει, προσθέτουμε τη σοκολάτα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε πάνω από τη κρούστα και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη καραμέλα

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά μέχρι να λιώσει ενώ στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λάδι καρύδας ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 8 λεπτά. Περιχύνουμε την καραμέλα πάνω από τη σοκολάτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Λιώνουμε την σοκολάτα και το λάδι καρύδας στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα και πασπαλίζουμε αμέσως μετά με τη γαρνιτούρα.

KOYZINA

Υλικά

4 ουρές πεσκανδρίτσας περίπου
1 κιλό (συνολικά), κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, (ή φέτες ή φιλέτα ψαριών της αρεσκείας μας, φρέσκα ή κατεψυγμένα)
800 γρ. φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, πλυμένα και καθαρισμένα περιμετρικά από τις ίνες (αν έχουν), ή κατεψυγμένα
τα λευκά και τα τρυφερά πράσινα μέρη από 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
τα φύλλα από 1/3 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
70 ml ούζο
1 γεμάτο κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή (ή μισή-μισή)
3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο μας αρέσει), ελαφρώς κοπανισμένες
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στο ψυγείο (μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά). Σε μια μεγάλη, κατά προτίμηση πλατιά, κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη μισή ποσότητα σκόρδου για περίπου μισό λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει. Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού και τα ροδίζουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ελαιόλαδο που ήδη υπάρχει στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ούζο μαζί με 400 ml ζεστό νερό, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για 2 - 3 λεπτά, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλουμε.

Αν ενδιαμέσως σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά. Αν υπάρχουν παραπανίσια υγρά στην κατσαρόλα, αφήνουμε για 1 - 2 λεπτά να εξατμιστούν και βάζουμε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανώς άφησε στο πιάτο.

Σείουμε την κατσαρόλα (δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθεί το ψάρι), σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στο σβησμένο μάτι για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 - 6 λεπτά, ή μέχρι να μελώσουν, και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.

Συνοδεύουμε με: ψωμί ή παξιμάδια και ελιές της αρεσκείας μας.

Στο ποτήρι μας: Ενα ροζέ κρασί ταιριάζει πολύ, αλλά δεν θα έλεγα όχι και σε ένα λευκό Sauvignon.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

gastronomos.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin