Αυγούστου 20, 2018

KOYZINA

Απολαύστε χορτοφαγική πίτα του βοσκού, σε μορφή μάφιν, δίνοντάς της άλλη διάσταση. Κυριολεκτικά!

Υλικά για 4 μάφιν

(γενικά ότι λαχανικά θέλετε!)

4 καρότα

2 κόκκινες πιπεριές

1 γλυκοπατάτα

1 πατάτα

1 φλιτζανάκι του καφέ αρακά

1 κολοκύθι

1 φλιτζάνι κόκκινη σάλτσα

Κουρκουμάς

Θυμάρι

Αλάτι-πιπέρι

1 φλιτζανάκι κόκκινες και καφέ φακές (μουλιασμένες αποβραδίς)

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ

150γρ. βιολογικός πουρές πατάτας

100γρ. τυρί (φυλάξτε λίγο για πασπάλισμα)

250ml γάλα αμυγδάλου ενισχυμένο με ασβέστιο

Οδηγίες

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό, προσθέστε τις φακές σας και βράστε τες για περίπου 15 λεπτά. Μόλις βράσουν, στραγγίξτε τες και πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια, καθαρίστε τα καρότα, τις πιπεριές, τη γλυκοπατάτα, την πατάτα, το κολοκύθι σας, τοποθετήστε τα μαζί με τον αρακά και τη σάλτσα σε ένα μικρό ταψάκι και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, κουρκουμά και ελαιόλαδο. Αφήστε να ψηθούν στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσουν περίπου 30 λεπτά (αν θέλετε μπορείτε πρώτα να τα βράσετε για περίπου 5 λεπτά σε νερό σε ένα κατσαρολάκι για να μαλακώσουν, ώστε να επισπεύσετε τη διαδικασία).

Μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά σας, φτιάξτε τον πουρέ σας για την μπεσαμέλ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιολογικό πουρέ από νιφάδες πατάτας με δεντρολίβανο που θα βρείτε στο εμπόριο ή να τον φτιάξετε με δικές σας πατάτες χρησιμοποιώντας 3 μεγάλες πατάτες, γάλα αμυγδάλου και Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο (αξίζει τον κόπο όταν μιλάμε για τη διατροφή των παιδιών!).

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 500ml αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις βράσει, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε τα 150γρ. νιφάδες πατάτας, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας στη συνέχεια σταδιακά το γάλα αμυγδάλου. Μόλις ο πουρές σας είναι έτοιμος, τρίψτε του 100 γρ. τυρί και ανακατέψτε. Αν είστε vegan, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί καρύδας, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα και ο σίδηρος, ενώ οι χορτοφάγοι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραβιέρα.

Τοποθετήστε τα λαχανικά σας και τις φακές σε φόρμες για μάφιν και προσθέστε μια γενναία δόση από την «μπεσαμέλ» σας, τρίβοντας επάνω έξτρα τυρί. Βάλτε τα στον ήδη ζεστό φούρνο για άλλα 5 λεπτά και απολαύστε τα αχνιστά!

Tip
Μπορείτε να συνοδέψετε τα μάφιν σας με 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι, ώστε να αξιοποιήσετε τη βιταμίνη C του και να απορροφήσετε καλύτερα τον σίδηρο -πλούσιες σε βιταμίνη C είναι και οι πιπεριές της πίτας.

Επίσης, το συγκεκριμένο πιάτο μπορείτε να το φτιάξετε και με λαχανικά από το μπριάμ που σας περίσσεψε, αξιοποιώντας τα αντί να τα πετάξετε, εντυπωσιάζοντας και τα μικρά σας με το πόσες μορφές μπορούν να πάρουν τα λαχανικά!

notanordinarymum.gr

KOYZINA

Υλικά για 2 άτομα

1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 πράσο ψιλοκομμένα
200 γρ. μανιτάρια
2-3 ντομάτες καθαρισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
περίπου 1/2-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
6 αβγά
4 κουταλιές της σούπας γάλα (προαιρετικά)
βασιλικός ή μαϊντανός (προαιρετικά)
150 γρ. φέτα κομματιασμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια ή τα πράσα ωσότου μαραθούν.
Προσθέτετε τα μανιτάρια, τις ντομάτες, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρετε απ’ τη φωτιά.
Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα (αν βάλετε), λίγο αλάτι και μερικά ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού.
Ρίχνετε και τη φέτα κομματιασμένη και αφού πιέσετε καλά το τυρί με ένα πιρούνι να λιώσει όσο είναι δυνατόν, ανακατεύετε να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα των αυγών.
Ξαναβάζετε το τηγάνι με τα λαχανικά στη φωτιά. Προσθέτετε επιπλέον λάδι, αν χρειάζεται, για να ψήσετε τα αυγά.
Μόλις δείτε ότι ζεστάθηκε, περιχύνετε με το μείγμα των αβγών. Ψήνετε την ομελέτα μέχρι να πήξει και να ροδίσει. Τη γυρίζετε κι απ’ την άλλη, ψήνετε άλλο λίγο και σερβίρετε.

KOYZINA

Συστατικά
1/2 ποτήρι κέτσαπ ή σάλτσα πικάντικη της προτίμησης σας (ή ξύνετε 2 μέτριες ντομάτες σε ένα μπωλ και την σάρκα τους την σηκώνετε με το χέρι και την απλώνετε πάνω ώστε να μείνουν τα υγρά στο μπωλ +1 κοφτό κ.γ. αλάτι)
1 κ.γ. ρίγανη
1/3 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο ή 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
12 φέτες τυρί νηστίσιμο φυτικό τυρί Vegan, Βιοτρός, Mamas, Ευλογημένο, Fast Νηστίσιμο ή Φυτικό (τα υπόλοιπα φυτικά που είδαμε δεν ήταν νηστίσιμα γιατί ενώ είχαν φυτικά λιπαρά είχαν καζεϊνη, την πρωτείνη γάλακτος)
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
5-6 πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες, όχι καυτερές
προαιρετικά τσίλι, μανιτάρια, ελιές, κάπαρη, μπαχαρικά κλπ
1 ντομάτα ξυσμένη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση

Για την ζύμη
Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ εκτός το νερό, ανακατέψτε, στο τέλος ρίξτε το νερό σιγά σιγά όσπου να γίνει μια ενιαία στητή βάση.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί (αλλιως λαδώνουμε λίγο το ταψί) και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα με τα δάκτυλα μας την ζύμη.
Για την επίστρωση
Με την σείρα που τα γρσάφουμε απλώνουμε τα υλικά μας ομοιόμορφα πάνω στην ζύμη ώστε να πάνε παντού. Πάνω βάζουμε τα λαχανικά ώστε να ψηθούν καλύτερα.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 40-60 λεπτά ώσπου να ψηθεί το ζυμάρι καλά.

Καλή σας όρεξη!

greekvegans.gr/

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα

700 γρ. σπανάκι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γρ. τυρί φέτα
3 αβγά
250 ml. γάλα εβαπορέ
200 ml. νερό
150 γρ. βούτυρο
1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
½ ματσάκι άνηθο
3 κουτ. γλυκού baking powder
μοσχοκάρυδο
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο).
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τρίβουμε σε κομματάκια την φέτα.
Κρατάμε στην άκρη μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Το υπόλοιπο βούτυρο το λιώνουμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα 3 από τα αβγά που τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε το γάλα και το νερό, αλλά και μια κοφτή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Στην πορεία προσθέτουμε την ζάχαρη, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε στο μείγμα ένα μέρος από το σπανάκι και προσθέτουμε λίγο αλεύρι και λίγο λιωμένο βούτυρο (δεν πρέπει να είναι καυτό) και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας διαδοχικά σπανάκι, αλεύρι και βούτυρο μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε και την φέτα (καλό είναι να μην βάλετε καθόλου αλάτι στην συνταγή αν η φέτα είναι αλμυρή) και λίγο πιπέρι.
Το μείγμα πρέπει να είναι παχύρευστο σαν χυλός.
Παίρνουμε μια φόρμα με υποδοχές για ατομικά muffins και, βάζουμε χαρτάκια για muffins, τα αλευροβουτυρώνουμε και ρίχνουμε τον χυλό στις υποδοχές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 περίπου λεπτά στους 180°C.

KOYZINA

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα γλυκά των Πορτογάλων. Αυτά τα ταρτάκια γεμισμένα με κρέμα θα τα βρείτε σίγουρα σε όλες τις καφετέριες και τα ζαχαροπλαστεία της χώρας. Η ζύμη τους είναι συνήθως τραγανή σφολιάτα, ενώ η γέμιση κρεμώδης, αέρινη και γλυκιά.

Υλικά
1 πακέτο στρογγυλά σφολιατάκια
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
6 κρόκοι αβγών
200γρ. ζάχαρη
450ml γάλα
φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία
Σε ένα μπολ διαλύετε το κορν φλάουρ σε 50ml γάλα.

Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με τη φλούδα λεμονιού, το ξύλο κανέλας και τη ζάχαρη. Ρίχνετε μέσα και το γάλα με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να βράζει το μίγμα.

Αφαιρείτε τότε τη φλούδα από το λεμόνι και το ξύλο κανέλας, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας παράλληλα το μίγμα.

Ρίχνετε ξανά τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας στο μίγμα και βάζετε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά. Μαγειρεύετε για ακόμη 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.

Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τα σφολιατάκια σε μικρές ταρτιέρες και τρυπάτε την επιφάνεια τους καλά με με ένα πιρούνι. Τοποθετείτε τις ταρτιέρες σε ένα μεγάλο ταψί.

Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, αφαιρείτε τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας και μοιράζετε μέσα στις ταρτιέρες. Ψήνετε στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

KOYZINA

Μακαρόνια «Alfredo» με κρέμα από κάσιους και μπρόκολο

Συστατικά

1 πακέτο μακαρόνια (καλύτερα πένες ή κοχύλια)
2 κούπες μπρόκολο σε κομματάκια. Δώστε στο μπρόκολο μια ευκαιρία. Είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό!
Για τη sauce από κάσιους:

1 κούπα και ½ της κούπας (μιάμιση κούπες) κάσιους (πρέπει να τους έχουμε μουλιάσει σε νερό για τουλάχιστον 4 ώρες). Τα κάσιους είναι μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη με ωφέλιμα λιπαρά και μοναδική γεύση.
1 κούπα γάλα αμυγδάλου (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
2 κουταλιές διατροφική μαγιά (θα τη βρείτε σε μαγαζί με βιολογικά ή σε κάποιο vegan μαγαζί)
2 κουταλιές ψιλοκομμένο, φρέσκο βασιλικό
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά μαϊντανό
¾ της κουταλιάς αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια. 5 λεπτά πριν ετοιμαστούν, προσθέτουμε το κομμένο μπρόκολο. Δε βάζουμε τον κορμό γιατί θέλει περισσότερη ώρα να βράσει και θα βγει σκληρός. Αφού τα μακαρόνια έχουν βράσει μαζί με το μπρόκολο, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και τα χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Στη συνέχεια βάζουμε τα μακαρόνια με το μπρόκολο πάλι στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε προσθέσει ελάχιστο λάδι. Ρίχνουμε τη σος και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού.


Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βίγκαν τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση παρμεζάνα). Όχι πολύ όμως για να μη χαθεί η γεύση της σος.

ΤIPS:

Αν για κάποιο λόγο η σος δε βγαίνει αρκετά κρεμώδης, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο βίγκαν γάλα μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε.
Επίσης, δοκιμάζουμε το μείγμα για να δούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε αλάτι, πιπέρι ή και σκόρδο (ανάλογα με τη γεύση μας).
Πηγή: https://www.shelikesfood.com/cashew-alfredo-pasta-with-broccoli/

greekvegans.gr

KOYZINA

 Εύκολο, γρήγορο καθώς δεν χρειάζεται ψήσιμο, με λίγες θερμίδες.... Απλά φανταστικό!

Υλικά 

Χυμός ανανά χωρίς ζάχαρη
Φρέσκες φράουλες ή βατόμουρα
Γιαούρτι ή γιαούρτι με γεύση βανίλιας με χαμηλά λιπαρά
Κράκερ ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη

Παρασκευή

Τοποθετήστε ένα μεγάλο σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ. Βάλτε πάνω του ένα τουλπάνι (μαλακή γάζα) ή χαρτοπετσέτα. Ρίξτε ένα κιλό γιαούρτι και απλώστε το ομοιόμορφα με μια σπατουλίτσα. Έπειτα, κλείστε το δοχείο με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 24 ώρες, μέχρι να πυκνώσει το γιαούρτι.

Την επόμενη μέρα, βράστε σε δυνατή φωτιά 3 κούπες χυμό ανανά, ανακατέψτε και περιμένετε μέχρι να μείνει μόνο ένα φλιτζάνι.

Ύστερα, τοποθετήστε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Στη συνέχεια, βάλτε 8 μεγάλα κράκερ/μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και κάντε τα κομμάτια χτυπώντας τα με ένα δοχείο μαγειρέματος με την επίπεδη πλευρά του. Φροντίστε τα θρύμματα να είναι τόσα ώστε να καλύπτουν ένα ταψί με επιφάνεια 20 εκατοστών και να σας μείνουν και λίγα για να κρατήστε στην άκρη.

Βγάλτε το γιαούρτι από το ψυγείο, ρίξτε το πάνω στα θρυμματισμένα μπισκότα και απλώστε ομοιόμορφα. Τα μπισκότα που κρατήσατε στην άκρη χρησιμοποιήστε τα ως κρούστα, απλώνοντάς τα πάνω στο γιαούρτι. Για γαρνιτούρα ρίξτε το χυμό του ανανά, τις φράουλες ή τα βατόμουρα και απολαύστε πεντανόστιμο γλυκό σας!

KOYZINA

Από Μίκα Καππάτου

Υπέροχη σαλάτα με κινόα γρήγορη οικονομική και δροσερή, ότι πρέπει για τώρα το καλοκαίρι και όχι μόνο.  Άλλη μια πρόταση στον κατάλογο αυτών που προσέχουν την διατροφή τους.

Υλικά

2 μέτριες τομάτες

2 αγγουράκια

ένα πράσινο μήλο

ένα φλυτζάνι βιολογική κινόα - είναι σημαντικό να ξεπλύνετε καλά με νερό προκειμένου να φύγουν οι σαπονίνες οι οποίες βρίσκονται στο φλοιό της κινόα και έχουν μια πικρή γεύση.

λίγο κίτρινο τυρί, (2 μπαστουνάκια αρκούν)

ένα φλυτζάνι κατεψυγμένα λαχανικά

Πιπεριά πορτοκαλί το μικρό μέγεθος

ξύσμα λεμονιού

λάδι και μαγιονέζα βιολογική

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά την κινόα και τη βράζουμε περίπου 5 λεπτά σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Βράζουμε τα λαχανικά και τα σουρώνουμε Κόβουμε μικρά κυβάκια όλα τα υλικά τομάτες - αγγουράκια - τυρί - μήλο.

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ την κινόα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε την σως λάδι - μαγιονέζα στη σαλάτα και τέλος βάζουμε το ξύσμα ενός λεμονιού.

Η διαδικασία είναι απλή γρήγορη και τα υλικά ταιριάζουν εξαιρετικά. Το τριμμένο λεμόνι για μένα ήταν η έκπληξη  και έμπνευση μου.

Σημείωση: 1 φλιτζάνι των 185γρ. περιέχει 222 θερμίδες, 8.14γ πρωτεΐνης, 3.4γρ. λιπαρά από τα οποία κανένα κορεσμένα ή trans, 39.4γρ. υδατάνθρακα από τα οποία τα 5.2γρ. είναι φυτικές ίνες, 31mg ασβέστιο,  20.76mg σίδηρο, 118mg μαγνήσιο, 281mg φώσφορο, καθόλου χοληστερόλη, και μικρή ποσότητα ωμέγα λιπαρών οξέων.

forwoman.gr

KOYZINA

Χρόνος Εκτέλεσης 20′ Χρόνος Ψησίματος 35′ Μερίδες 8-10 

Υλικά

4 αυγά μέτρια
260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
260 γρ. γάλα
80 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα

100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το εκχύλισμα βανίλιας, την πραλίνα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε 3 κ.σ. από το αλεύρι, το γάλα και χτυπάμε ξανά σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα φουντούκια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και φύλλα δυόσμου

akispetretzikis.gr

KOYZINA

Φόρμες: 2 στρογγυλές, διάμετρος 24-26 εκ.

Βάση:

280 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γραμμ. ζάχαρη

4 αυγά

230 γραμμ. λάδι

2 κ.γ. σόδα

2 κ.γ. κανέλα

900 γραμμ. τριμμένα καρότα

230 γραμμ. ξανθές σταφίδες

200 γραμμ. καρύδια χονδροκομμένα

Γλάσο:

690 γραμμ. τυρί κρέμα

330 γραμμ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. βανίλια (κατά προτίμηση σε υγρή μορφή)

Θερμοκρασία: 180 C

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

Χρόνος ψησίματος: 30’

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με μίξερ χειρός και σιγά – σιγά ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Σ’ ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και την κανέλα και το προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα. Διπλώνουμε μέσα μ’ ένα μεγάλο κουτάλι τα τριμμένα καρότα, τα χοντροκομμένα καρύδια και τις σταφίδες. Μεταφέρουμε το μίγμα σε δυο βουτυρωμένες ίσες φόρμες και το βάζουμε στο φούρνο. Σ’ ένα άλλο μπολ συνδυάζουμε τα τρία υλικά για το γλάσο και τα χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.

Όταν το γλυκό έχει κρυώσει, απλώνουμε το γλάσο στο ένα κέικ και έπειτα με προσοχή, βάζουμε το δεύτερο κέικ επάνω στο πρώτο και απλώνουμε το υπόλοιπο γλάσο παντού.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin