Ιουνίου 24, 2018

KOYZINA

Υλικά για 3-4 μερίδες:
900 γρ. λάχανο, χοντροκομμένο
3/4 φλ. κινόα Biosophy
2 καρότα, σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
4 φλ. νερό
1 1/2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
7 κ.σ. μουστάρδα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι Le Guerandais
πιπέρι

Λαχανόρυζο με κινόα
Λαχανόρυζο με κινόα

Εκτέλεση

Βάζω όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό κ βράζω σε μέτρια φωτιά. Μετά από 15′ προσθέτω την μουστάρδα, τον χυμό, τον δεντρολίβανο κ την καλά ξεπλυμένη κινόα. Συνεχίζω το μαγείρεμα ώσπου να βράσουν καλά τα λαχανικά κ να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτω στο τέλος το λάδι κ αλατοπιπερώνω.

Καλή σας απόλαυση!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά 

120 γρ. αλεύρι ολικής
100 γρ. βρώμη αλεσμένη
100 γρ. καρύδι
120 γρ. ζάχαρη καρύδας
150 γρ. πουρές μήλου
120 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού+1 1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

για το σιρόπι:
120 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη βρώμη, το καρύδι και τα μπαχαρικά. Βάζω τον πουρέ μήλου σε ένα τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ώσπου να διαλυθεί. Ρίχνω και το λάδι, αφού αποσύρω από τη φωτιά κι ανακατεύω να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατόπιν βάζω στον κάδο του μίξερ τα στερεά υλικά και προσθέτω το μείγμα του τηγανιού. Τα χτυπώ λίγο. Έπειτα ρίχνω τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχω από πριν προσθέσει τη σόδα (κι έχει φουσκώσει). Χτυπώ ξανά. Λαδώνω μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι, αδειάζω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40-45′. Βγάζω το γλυκό να κρυώσει. Τέλος σε ένα κατσαρολάκι βράζω την ζάχαρη με το νερό για λίγα λεπτά για να φτιάξω το σιρόπι. Περιχύνω στην κρύα καρυδόπιτα το καυτό σιρόπι και κάνω υπομονή να το ρουφήξει για να την περιποιηθώ αναλόγως! Καλή σας απόλαυση!

Σημ. Μπορείτε να φτιάξετε μια κρέμα από κάσιους για να στολίσετε την καρυδόπιτά σας. Απλά μουλιάστε λίγα κάσιους σε ζεστό νερό για 1 ώρα.

Κατόπιν χτυπήστε τα στο μπλέντερ με λίγο σιρόπι αγαύης, λίγο νερό (για να μην είναι πολύ πηχτό) και κανελογαρίφαλο.

Με ένα πηρούνι «ζωγραφίστε» το γλυκάκι σας και πασπαλίστε με χοντροκοπανισμένο καρύδι. Και σκέτη πάντως είναι απίθανη.

Τέλος για τους πολύ μερακλήδες υπάρχει και η συνοδεία με μία μπάλα παγωτό!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά:

300 γρ. κινόα μαγειρεμένη
45 γρ. φρέσκος βασιλικός
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ βάζω όλα τα υλικά εκτός από την κινόα. Χτυπώ ώσπου να δημιουργήσουν μια σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζω την κινόα κ ρλιχνω το πέστο.

Ανακατεύω καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρω σε πιάτο ως σαλάτα ή σε σε ποτηράκια ως ορεκτικό. 

http://theveggiesisters.gr/



KOYZINA

Παστάκια σοκολάτας ιδανικά για κάθε περίσταση! Σπιτικά και εύκολα στην παρασκευή τους.

Υλικά

2 πακέτα ‏μπισκότα μπισκότα

100 γρ. ‏μαργαρίνη
200 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. ‏κουβερτούρα λευκή
200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
2 κεσεδάκια ‏γιαούρτι

Εκτέλεση

Λιώνετε τα μπισκότα στο μούλτι.

Λιώνετε τη μαργαρίνη και την ανακατεύετε με τα μπισκότα και τα στρώνετε σε ένα μικρό τσέρκι και το βάζω στο ψυγείο να παγώσει.

Κόβετε τις κουβερτούρες σε μπολάκια ξεχωριστά την κάθε μια.

Ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος και την χωρίζετε στα δύο. Βάζετε τα 100 γραμμάρια στη μία κουβερτούρα και τα άλλα εκατό στην άλλη και περιμένετε να λιώσουν οι κουβερτούρες.

Αφού λιώσουν ρίχνετε μέσα σε κάθε μπολάκι από ένα γιαούρτι και ανακατεύετε.

Βγάζετε από το ψυγείο το τσέρκι με τη βάση μπισκότου και ρίχνετε μέσα κουταλιά κουταλιά τα μείγματα σοκολάτας εναλλάξ. Στο τέλος ανακατεύετε ελαφρά να μπερδευτούν τα δύο μείγματα.

Αφήνετε να παγώσουν και ξεφορμάρετε. Κόβετε σε κομμάτια.

newside.gr/

KOYZINA

 

Λεμονάτα νιόκι με ψητά σπαράγγια

Υλικά 
500 γρ. νιόκι
200 γρ. σπαράγγια
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. καρύδι
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός κ ξύσμα 1/2 λεμονιού
3 κ.σ. μάραθος,ψιλοκομμένος
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβω τα σπαράγγια στα 3 κ τις χοντρές άκρες τις κόβω εγκαρσίως. Τα βάζω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι κ μια κ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνω στους 180C για περίπου 45 λεπτά (βάζω αλουμινόχαρτο στα μισά, γιατί το κάτω μέρος θέλει χρόνο για να ψηθεί καλά). Χτυπώ σε ένα μπολάκι το χυμό του λεμονιού με 2κ.σ. ελαιόλαδο. Στο μεταξύ βράζω τα νιόκι. Τα ψαρεύω με την τρυπυτή κουτάλα κ τα βάζω σε ένα τηγάνι. Π

εριχύνω με το λαδολέμονο. Πασπαίζω με τη μαγιά, το καρύδι, το ξύσμα κ τον μάραθο. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα ψητά σπαράγγια.

Σερβίρω αμέσως. 

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά για 3-4 μερίδες:

1 φλ. κεχρί
1 κολοκύθι
1/2 πιπεριά κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

για τη σάλτσα

3 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
10 φύλλα δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδο
χυμός 1/2 λεμονιού
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβω τα λαχανικά, τα βάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το λάδι, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνω κ ανακατεύω καλά. Μεταφέρω τα λαχανικά σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να πάρουν χρώμα. Στο μεταξύ βράζω το κεχρί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μπλέντερ χτυπώ όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρω σε πιατέλα το κεχρί, από πάνω τοποθετώ τα λαχανικά κ περιχύνω με τη σάλτσα.

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Είναι μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή. Αν μπορείς να περιμένεις 40 λεπτά για να ψηθούν τα λαχανικά, δοκίμασε τη.

Υλικά για 4 μερίδες.
1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
450 γραμμάρια κομμάτια κολοκύθας
450 γραμμάρια λαχανάκια βρυξελλών κομμένα στη μέση
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
120 γραμμάρια πράσινα λαχανικά

Για το ντρέσινγκ αβοκάντο.
1 αβοκάντο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1/4 του τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από ένα λάιμ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπώλ, αναμειγνύεις τα κομμάτια κολοκύθας, την πιπεριά, τα λαχανάκια βρυξελλών, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθούν καλά τα λαχανικά.
Τοποθέτησε σχετικά αραιά τα λαχανικά σε αντικολλητικό χαρτί, και βάλτα το φούρνο για 40 λεπτά.
Για το ντρέσινγκ, βάλε το αβοκάντο, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στο μπλέντερ, και χτύπησε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Μπορείς να κάνεις τη διαδικασία και με ένα πηρούνι.
Σε ένα πιάτο, βάλε τα πράσινα λαχανικά και από πάνω τα ψητά λαχανικά. Βάλε και το ντρέσινγκ αβοκάντο, και καλή όρεξη!


Μια σαλάτα…Power!
Είναι μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή συνταγή. Αν μπορείς να περιμένεις 40 λεπτά για να ψηθούν τα λαχανικά, δοκίμασε τη. Είναι απίθανη! Παρακάτω είναι όλες οι λεπτομέρειες για τη συνταγή.

Υλικά για 4 μερίδες.
1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
450 γραμμάρια κομμάτια κολοκύθας
450 γραμμάρια λαχανάκια βρυξελλών κομμένα στη μέση
2 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
120 γραμμάρια πράσινα λαχανικά
Για το ντρέσινγκ αβοκάντο.
1 αβοκάντο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1/4 του τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από ένα λάιμ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπώλ, αναμειγνύεις τα κομμάτια κολοκύθας, την πιπεριά, τα λαχανάκια βρυξελλών, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθούν καλά τα λαχανικά.
Τοποθέτησε σχετικά αραιά τα λαχανικά σε αντικολλητικό χαρτί, και βάλτα το φούρνο για 40 λεπτά.
Για το ντρέσινγκ, βάλε το αβοκάντο, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στο μπλέντερ, και χτύπησε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Μπορείς να κάνεις τη διαδικασία και με ένα πηρούνι.
Σε ένα πιάτο, βάλε τα πράσινα λαχανικά και από πάνω τα ψητά λαχανικά. Βάλε και το ντρέσινγκ αβοκάντο, και καλή όρεξη!

KOYZINA

Ενα πιάτο με απολαυστικά ζυμαρικά και τόνο σε σάλτσα ντομάτας με μάραθο και λεμόνι που μαγειρεύεται γρήγορα και είναι υγιεινό.

Μερίδες: 4

Γραμμάρια υδατανθράκων ανά μερίδα: 43

Yλικά
• 200 gr φαρφάλες ολικής αλέσεως

• 150 gr. λευκός τόνος κονσέρβα (συσκευασμένος σε λάδι)

• Ελαιόλαδο (προαιρετικό)

• 1 φλιτζάνι λεπτοκομμένο μάραθο

• 2 σκελίδες σκόρδο αλεσμένες

• ½ κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• 2 κουτιά αποφλοιωμένα ντοματάκια σε χυμό ντομάτας

• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

• 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού

Οδηγίες
• Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι. Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα σκεύος, σκεπάστε τα και κρατήστε τα ζεστά.

• Στραγγίξτε τον τόνο, αλλά διατηρήστε σε ένα μπολ το λάδι. Αν δεν συμπληρώνει τρεις κουταλιές της σούπας, προσθέστε ελαιόλαδο για να γίνει συνολικά τρεις κουταλιές.

• Kόψτε τον τόνο σε μικρά κομματάκια και αφήστε τον στην άκρη.

• Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε τις τρεις κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον μάραθο. Μαγειρέψτε για τρία λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για περίπου ένα λεπτό ή μέχρι να πάρει χρώμα το σκόρδο.

• Ρίξτε μέσα τις ντομάτες, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να βράσει ξεσκέπαστο για πέντε με έξι λεπτά ή μέχρις ότου αρχίσει να πήζει. Ρίξτε μέσα τον τόνο και ανακατέψτε αφήνοντας να σιγοβράσει για περίπου ένα λεπτό ή περισσότερο μέχρι να ζεσταθεί ο τόνος, χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα.

• Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε τα απαλά. Πασπαλίστε κάθε μερίδα με φρέσκο μαϊντανό και φλούδα λεμονιού.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
Μερίδες της συνταγής: 4

Ανά μερίδα: 356 θερμίδες, 14 gr λίπος (2 gr κορεσμένο λίπος), 11 mg χοληστερόλη, 380 mg νάτριο, 43 gr υδατάνθρακες (9 gr ίνες, 8 gr σάκχαρα), 17 gr πρωτεΐνη.

KOYZINA

Υλικά :
250 γρ. ρεβύθια
250 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
1 φλ. του καφέ ρύζι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 καρότο, τριμμένο
4 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
250 γρ. χυμός ντομάτας
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζω αποβραδίς τα ρεβύθια. Την επομένη τα ξεπλένω, τα βάζω σε μια κατσαρόλα, τα καλύπτω με νεράκι και τα βράζω μαζί με όλα τα λαχανικά εκτός από το σπανάκι. Όταν μαλακώσουν, προσθέτω το ρύζι και τη ντομάτα. Λίγα λεπτά πριν γίνει το φαγάκι μας, ρίχνω κ το σπανάκι. Στο τέλος αλατοπιπερώνω και ρίχνω το λάδι. Σερβίρω με ψιλοκομμένο άνηθο. Καλή σας απόλαυση!

KOYZINA

Υλικά 
500 γρ. ρύζι καρολίνα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό ματσάκι μαιντανός
1 ματσάκι μάραθος
λίγη καυκαλήθρα
3 σκελίδες σκόρδο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
4 1/2 ποτήρια βραστό νερό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβω όλα τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λιώνω το σκόρδο. Στο ταψί ρίχνω το ρύζι, το βραστό νερό, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύω καλά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει μια κρούστα από τα μυρωδικά.

Το βγάζω από τον φούρνο και μετά από λίγα λεπτά κόβω σε κομμάτια. Προαιρετικά στίβω λίγο λεμονάκι από πάνω. 
Σημ. διατηρείται υπέροχα στο ψυγείο. Την επομένη τρώγεται παγωμένο!

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin