Νοεμβρίου 23, 2017

KOYZINA

Σε αυτή την εκδοχή ο food blogger Γαβριήλ Νικολαίδης έχει προσθέσει αμύγδαλο στη βάση και έχει αλλάξει την κλασική μαρμελάδα φράουλα με μαρμελάδα ροδάκινο που το κάνει ακόμα πιο δροσερό και ανάλαφρο.

Υλικά

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα digestive (1 κουτί)
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
30 γρ αλεύρι αμυγδάλου
Για τη γέμιση

600 γρ. κρέμα τυρί (Philadelphia ή μασκαρπόνε)
60 γρ. άχνη ζάχαρη (5-6 κ.σ. γεμάτες)
100 γρ. κρέμα γάλακτος
2 φύλλα ζελατίνης
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το topping μαρμελάδας

150 γρ μαρμελάδα ροδάκινο
1 φύλλο ζελατίνης
Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη μαζί με το αλεύρι αμυγδάλου.
Έπειτα, ρίχνουμε το βούτυρο, αφού πρώτα το έχουμε λιώσει, μέσα στα μπισκότα και τα αλέθουμε και τα δύο μαζί να υγρανθεί καλά το μπισκότο.
Μετά τοποθετούμε το μπισκότο σε ταψάκι για μάφινς και το «πατάμε» με την παλάμη μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος. Προτίμησε ταψάκι σιλικόνης για να βγαίνουν πιο εύκολα.
Αφού προθερμάναμε τον φούρνο μας στους 180°C, ψήνουμε τη βάση με τα μπισκότα για 10΄-12΄.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε στο μίξερ την κρέμα τυρί και την άχνη ζάχαρη και σε προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα μπρίκι με ένα σφηνάκι βραστό νερό να λιώσουν.
Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Όταν παγώσει η βάση, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, την απλώνουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.
Στη συνέχεια επεναλαμβάνουμε την ίδια διακικασία με το φύλλο ζελατίνης για τη μαρμελάδα το οποίο λιώνουμε σε μια κουταλιά της σούπας βραστό νερό.
Μόλις λιώσει, το ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα.
Τέλος, μετά τις δύο ώρες που έχει σταθεροποιηθεί το γλυκό μας, στρώνουμε και τη μαρμελάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο για ακόμη μια ώρα.

omorfamystika.gr

KOYZINA

Δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να αγοράσετε έτοιμα τρουφάκια γιατί με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα σπιτικά δικά σας τρουφάκια!

Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ:
150 ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
50 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
30 γρ. Φουντούκια, καβουρδισμένα και πολύ ψιλοκομμένα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
220 γρ. Φουντούκια θρυμματισμένα
100 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.

Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 2 λεπτά.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων μπορούμε να λιώσουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν-μαρί.

Αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε ξανά.

Σκεπάζουμε πάλι το μπολ με μία διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 1 ½ ώρα.

Μερίδες: 15–20 τμχ.

Χρόνος εκτέλεσης: 1½ ώρα

 

KOYZINA

Έχεις σκεφτεί πόσους συνδυασμούς μπορείς να κάνεις με το κοτόπουλο; Χίλιους και έναν τουλάχιστον! Μια εκδοχή που σου προτείνουμε είναι να φτιάξεις μπουκίτσες κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και λιαστή ντομάτα! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο νόστιμη είναι αυτή η συνταγή! Πρέπει να δοκιμάσεις να την φτιάξεις αμέσως! Δεν θέλει πολλά υλικά και κυρίως είναι πολύ εύκολη για να τη φτιάξεις!

Τι θα χρειαστείς
1 πακέτο μακαρόνια (πένες)
1 κρέμα γάλακτος
φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 βαζάκι λιαστή ντομάτα
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
κρεμμύδι

Πως θα τις φτιάξεις
Σε ένα τηγάνι βάζεις λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίζεις το κρεμμύδι και μετά βάζεις και τις μπουκίτσες κοτόπουλο. Χαμηλώνεις τη φωτιά.
Ρίχνεις το ποτήρι κρασί και ανακατεύεις.
'Έπειτα ρίχνεις και την κρέμα γάλακτος (όση ποσότητα επιθυμείς) και ανακατεύεις.
Σε μια κατσαρόλα βράζεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο προσθέτεις και τη λιαστή ντομάτα. Αφήνεις 2-3 λεπτά να δέσουν τα υλικά και σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

KOYZINA

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. αρακά ξερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πεπεροντσίνο

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τον αρακά από το προηγούμενο βράδυ.
Σουρώνουμε και σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον αρακά, τσιγαρίζουμε 2-3 λεπτά και σκεπάζουμε με το ζωμό.
Αφήνουμε να βράσει 1 ώρα μέχρι να χυλώσουν.
Περνάμε στο μίξερ, ελέγχουμε από αλάτι και σερβίρουμε με πεπεροντσίνο και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

newsbeast.gr

KOYZINA

Υλικά για 4 μερίδες

Για την plum sauce:

6 ώριμα δαμάσκηνα

3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

λίγη κανέλα (προαιρετικά)

50 ml σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. σκόνη ginger

Για τα καλαμάκια:

600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου

12 φρέσκα δαμάσκηνα

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός. Ρίχνουμε τον πουρέ δαμάσκηνου σε αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη καρύδας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ginger και τη σάλτσα σόγιας και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Σε σακούλα μαριναρίσματος (τροφίμων) βάζουμε τα φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένα σε τεμμάχια των 2 εκ. και προσθέτουμε τη σάλτσα δαμάσκηνου. Αφήνουμε στο ψυγείο για όσες ώρες διαθέτουμε ώστε να μαριναριστούν. Κόβουμε στη μέση τα υπόλοιπα δαμάσκηνα και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Σε καλαμάκια περνάμε εναλλαξ ένα κομμάτι δαμάσκηνο με ένα κομμάτι κοτόπουλου. Σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή σε ψηστιέρα ή στο γκριλ ψήνουμε για 25-30 λεπτά τα καλαμάκια ή μέχρι να έχουν πάρει χρώμα και να έχουν ψηθεί καλά

Πηγή : http://dietstories.gr/

dietup.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο γλύκισμα. Μικρασιάτικο, ελαφρύ Καζάν ντιπί, για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας ένα λαχταριστό γλυκό με την υπέροχη γεύση της καμένης καραμέλας.

Υλικά συνταγής
1 λίτρο γάλα *
1/2 κούπα ρυζάλευρο [ή νισεστέ]
1/4 κούπας ζάχαρη + επιπλέον 3-4 κ.σ. [για το κάψιμο]
1 κ.γ. ανθόνερ


Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο (ή το νισεστέ), τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει και να μη κολλήσει η κρέμα. Σε λίγη ώρα θα δείτε ότι αρχίζει να πήζει. Θέλουμε μια –σχεδόν- σφιχτή, παχύρευστη όμως κρέμα, γιατί μετά θα πήξει και στη διαδικασία του ψυγείου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τη κρέμα στην άκρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.
Σε μεσαίου μεγάθους [που να χωράει η γέμιση της κατσαρόλας] αντικολλητικό τηγάνι ή ταψάκι, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ζάχαρη και τη λιώνουμε. Mε κουτάλι, βοηθάμε να πάει η ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, ή του ταψιού, παίρνοντας ένα ελαφρύ χρώμα καραμέλας (προσοχή, όχι πολύ σκούρο χρώμα γιατί θα πικρίσει). Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κουτάλα με μια μεγάλη δόση κρέμας και τη ρίχνουμε στην λιωμένη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει δύο-τρείς βράσεις ώσπου να δούμε ότι η καραμέλα βγαίνει σιγά-σιγά από τα πλάγια.


Κατεβάζουμε το τηγάνι ή το ταψάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε όλη την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του, το ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας και ελέγχουμε για το αν έχει «καεί» από κάτω ο πάτος. Για να το δούμε αυτό, σηκώνουμε προσεκτικά με σπάτουλα την άκρη της κρέμας και παρακολουθούμε ώσπου να αποκτήσει το γνωστό χρώμα του καζάν ντιπί.

Όταν είναι έτοιμο απομακρύνουμε από την φωτιά το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό με σπάτουλα ώστε να εμφανιστεί από πάνω η «καμένη» ζάχαρη
* Αν βρείτε γάλα βουβαλιού προτιμήστε το.

dietup.gr

KOYZINA

Συστατικά
1 πακέτο σπαγγέτι
120 ml κρασί λευκό
120 ml λευκός ζωμός κρέατος
120 ml NOYNOY télia! 3%
120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο αλάτι, πιπέρι
Φασκόμηλο

Εύκολα και Απλά
Το σπαγγέτι αλφρέντο είναι μία από τις πιο νόστιμες συνταγές ζυμαρικών, με απίστευτη λευκή κρέμα παρμεζάνας, που μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε στο σπίτι!

00:25

Άτομα: 4 Εύκολο

Εκτέλεση
Για τα σπαγγέτι:
Βράζουμε τα σπαγγέτι, σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο χρόνο βρασμού που αναφέρεται στο πακέτο.

Μόλις τα ζυμαρικά είναι al dente (τρώγονται ευχάριστα, αλλά δεν είναι παραβρασμένα), απομακρύνουμε από την θερμοκρασία, στραγγίζουμε τα νερά του βρασμού, αλλά κρατάμε ελάχιστα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε μία κουταλιά ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Για την σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό, το κρασί και τη NOYNOY télia! 3%, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργήσουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.

Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με το φασκόμηλο

stronoumetrapezi.gr.

KOYZINA

Συστατικά
500 γρ. πένες ολικής άλεσης
1 κρεμμύδι
100 γρ. τόνος λαδιού, στραγγισμένος
100 γρ. κάππαρη
100 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
400 γρ. κονκασέ ντομάτας
φρέσκο θυμάρι
150 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
150 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά (100 γρ. για τη σάλτσα+ 50 γρ. για πασπάλισμα)
1 ντομάτα
Για τη γκρεμολάτα

1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον τόνο μαζί με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Δεν ρίχνουμε καθόλου ελαιόλαδο στο τηγάνι γιατί ο τόνος έχει κρατήσει λίγο λάδι.
Ρίχνουμε στο τηγάνι την κάππαρη και τις ελιές και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το θυμάρι και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα 100 γρ. τυρί τριμμένο και τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να ανακατευτούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25x40 εκ. ρίχνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές φέτες και την απλώνουμε από πάνω.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί.
Αφαιρούμε από τον φούρνο.
Για τη γκρεμολάτα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια.

KOYZINA

Πανεύκολη μους με γεύση σοκολάτας που ετοιμάζεται σε 10 λεπτά


Ποσότητα 6 μερίδες

Yλικά

500 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
220 ml. νερό
1 φασόλι βανίλιας ή μια κάψουλα βανιλλίνης
1 κουταλιά της σούπας λικέρ ή κονιάκ, προαιρετικά
Nutrition Info
440,2 Ενέργεια kcal
26,4 Λιπαρά g
17,2 Κορεσμένα λιπαρά g
44,8 Υδατάνθρακες g
40,8 Συνολικά σάκχαρα g
3,6 Πρωτεΐνες g
0,0 Φυτικές ίνες g
0,1 Νάτριο g
0,2 Αλάτι g

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε στο μπωλ του μίξερ.
2. Βάζουμε το νερό να πάρει μια βράση και περιχύνουμε την κουβερτούρα.
3. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε την βανίλια και το λικέρ.
4. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπωλ και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
5. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το μείγμα για 4-5 λεπτά, μοιράζουμε σε 6 μπωλ.
6. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε, διακοσμούμε με μπισκότα και ζάχαρη άχνη.
7. Tips: - Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για να δώσουμε πιο γλυκιά γεύση ή να αρωματίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.

- Μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα ό,τι υλικά ή να δημιουργήσουμε άλλα γλυκίσματα.

 

KOYZINA

Τα carrot cakes, εξαιρετικά δημοφιλή ως κέικ γενεθλίων στην Ελβετία, είναι από τα ιστορικά γλυκίσματα της ευρωπαϊκής ζαχαροπλαστικής και συνταγή του συναντιέται ήδη από το 1827 σε αγγλική έκδοση που αφορά τη γαλλική κουζίνα. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει διαδοθεί και στη χώρα μας όντας ένα από τα πιο δημοφιλή «ξενόφερτα» γλυκά.

Υλικά συνταγής

αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
ζάχαρη: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
κανέλα και γαρίφαλα: 2 κουταλάκια του γλυκού, τριμμένα, ανάμεικτα
αλάτι: λίγο
μαγειρική σόδα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
αυγά: 3
καρότο: 2 φλιτζάνια του τσαγιού, τριμμένο σε πολύ λεπτό τρίφτη
μήλο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη

Για τη γλυκιά κρέμα τυριού
βούτυρο: 200 γρ.
τυρί κρέμα: 300 γρ. ( μασκαρπόνε, ή ρικότα ή ανθότυρο)
βανίλιες: 2
ζάχαρη άχνη: 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού


Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύετε το αλεύρι με την κανέλα, τα γαρίφαλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σόδα, το καρότο και το μήλο. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα καλά και ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι, χτυπώντας πάντα.

Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνετε στους 170 °C για 40-50΄. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την κρέμα τυριού ως εξής: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη με τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν και να χτυπηθούν καλά.

Κόβετε το κέικ εγκάρσια δημιουργώντας δύο δίσκους. Απλώνετε στον έναν την κρέμα και καλύπτετε με το δεύτερο. Αν θέλετε, μπορείτε να καλύψετε με λευκή κρέμα και όλο το κέικ σας (επιφάνεια και περιμετρικά).

icookgreek.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin