Φεβρουαρίου 21, 2018

KOYZINA

Το πιο γρήγορο, εύκολο & οικονομικό σνακ που θα σε «σώσει» τη στιγμή της υπογλυκαιμίας!

Αυτό είναι το σνακ που θα σε «σώσει» τη στιγμή της υπογλυκαιμίας

Ελάχιστες θερμίδες και ακόμη λιγότερος χρόνος προετοιμασίας!

Μπορεί να απέχουμε μόλις 4 ημέρες από τα Χριστούγεννα και να έχουμε πάρει άφεση αμαρτιών από γλυκά και γενικώς φαγητά με αρκετές θερμίδες, αλλά όσο να είναι μπορούμε ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρωνιά να δείξουμε μία όποια αυτοσυγκράτηση.

Γενικώς η παρακάτω συνταγή θα σε βοηθήσει σε αυτές τις ύπουλες στιγμές της υπογλυκαιμίας. Συνίσταται ακόμη και για την περίοδο που βρίσκεσαι σε δίαιτα, καθώς δεν έχει πολλές θερμίδες και ταυτόχρονα παίρνεις μία μικρή δόση… γλυκού.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να προμηθευτείς με μερικά μανταρίνια και μία σοκολάτα-κουβερτούρα.


Λιώσε τη κουβερτούρα κάνοντάς την μπεν μαρί και καθάρισε τα μανταρίνια. Μόλις η σοκολάτα σου είναι έτοιμη, βούτηξε το κάθε κομματάκι μανταρινιού μέσα στο μπεν μαρί και άφησέ το πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί.

Μόλις είναι όλα τα μανταρίνια σου έτοιμα, πασπάλισέ τα με λίγη καρύδα (αν θες) και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο.

Αυτό ήταν, σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα!


queen.gr

KOYZINA

Μια ελαφριά εκδοχή της βασιλόπιτας με λιγότερη ζάχαρη κι αβγά. 

Υλικά
1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
3 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
1½ φλιτζάνι Καστανή Ζάχαρη FYTRO
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κοφτό μαχλέπι κοπανισμένο
1 κουτ. γλυκού κοφτό μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500ml γάλα φρέσκο
125 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας ή λιωμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
3 αβγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ελαφρώς χτυπημένα με τη ζάχαρη

Διαδικασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 50°C. Βάζετε σε μπολ τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με 2-3 κουταλιές από την Καστανή Ζάχαρη FYTRO, ζεσταίνετε το γάλα να γίνει χλιαρό προς ζεστό και το ρίχνετε στη μαγιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί και αφήνετε το προζύμι να αφρίσει και να φουσκώσει.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζετε τους γάντζους και ανακατεύετε για λίγο. Προσθέτετε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα με την υπόλοιπη ζάχαρη και το προζύμι, ζυμώνοντας τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα.

Λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε κι αυτό σταδιακά στη ζύμη μέχρι να το απορροφήσει όλο. Όταν όλη η ζύμη γίνει λεία και μαλακή χωρίς να κολλάει στα τοιχώματα του κάδου και μαζευτεί όλη πάνω στους γάντζους, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε λεκανίτσα, τη σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και την αφήνετε για 40 λεπτά περίπου στον προθερμασμένο φούρνο να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο, την πιέζετε να κάτσει και την απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τυλίγετε το τυχερό νόμισμα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε σε τυχαίο σημείο.

Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και περιμένετε για 15 λεπτά μέχρι να ξαναφουσκώσει. Τότε αλείφετε την επιφάνειά της πολύ απαλά με χτυπημένο αβγό, και ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.

Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει. Την αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα και στη συνέχεια βάζετε από πάνω μια μεσαία φορμίτσα με χριστουγεννιάτικο σχέδιο καλύπτοντας το πάνω μέρος της με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και αφαιρείτε τη φόρμα και τη λαδόκολλα.

KOYZINA

Ένα από τα νοστιμότερα χριστουγεννιάτικα κέικ, με καταγωγή από τη Γερμανία και παρασκευή που θυμίζει αρκετά το δικό μας τσουρέκι. Θα το φτιάξετε με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ και θα το γεμίσετε απαραιτήτως με μάρτζιπαν, που του πάει πολύ.

 

Νάντια Λιαργκόβα

Υλικά
1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
500ml γάλα φρέσκο, χλιαρό
3 φακελάκια Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (σύκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες, cranberries), ψιλοκομμένα
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα
125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ. μάρτζιπαν (αμυγδαλόπαστα), έτοιμη
1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό, για το άλειμμα
Για τη διακόσμηση
ζάχαρη άχνη
λίγο βούτυρο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 50οC. Βάζετε σε μπολ τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης, το γάλα και ανακατεύετε να διαλυθεί. Αφήνετε στην άκρη το μίγμα να αφρίσει και να φουσκώσει.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα φρούτα, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και ανακατεύετε λίγο με τους γάντζους σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα αβγά, το μίγμα της μαγιάς και συνεχίζετε το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα.

Λιώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε σταδιακά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Όταν η ζύμη γίνει λεία και μαλακή χωρίς να κολλάει στα τοιχώματα του κάδου και μαζευτεί όλη στους γάντζους, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, μεταφέρετε σε λεκανίτσα, σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και την αφήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, να διαπλασιαστεί σε όγκο.

Βγάζετε τη ζύμη από το φούρνο, την πιέζετε να κάτσει και τη χωρίζετε σε δύο μέρη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε το κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα. Χωρίζετε το μάρτζιπαν στα δύο, πλάθετε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι, και το τοποθετείτε στο κέντρο κάθε οβάλ κομματιού ζύμης. Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολά.

Τοποθετείτε τα stollen σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και τα βάζετε στο φούρνο να φουσκώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο, τα αλείφετε απαλά με τον χτυπημένο κρόκο αβγού αβγό, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180οC στον αέρα και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα stollen.

Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να κρυώσουν και όταν γίνουν χλιαρά, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

KOYZINA

Γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό με την κλασική γεύση του εκλέρ.

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive

2 κουτιά κρέμα βανίλια

3 ½ φλιτζ. γάλα

1 συσκευασία έτοιμη σαντιγί, 1 βαζάκι μερέντα

Εκτέλεση

1. Πλένετε τα βαζάκια και τα σκουπίζετε καλά.

2. Σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και καλύπτετε μ΄ αυτά τον πάτο κάθε βάζου.

3. Στο μίξερ χτυπάτε την κρέμα βανίλια και το γάλα για 2΄-3΄ και στη συνέχεια βάζετε τη σαντιγί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.

4. Μοιράζετε την κρέμα στα βαζάκια καλύπτοντας τα 2/3 της χωρητικότητάς τους, προσθέτετε μία ακόμα στρώση τριμμένα μπισκότα.

Τέλος βάζετε τη μερέντα στο κορνέ και την προσθέτετε πάνω στο γλυκό.

5. Τα σκεπάζετε, τα διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να δέσουν τα υλικά και σερβίρετε.

meandmypinkmixer.com

KOYZINA

Αν είστε "μακαρονάδες" δοκιμάστε μία πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή που θα σας ενθουσιάσουν.

Υλικά (για 6 άτομα):

500 γρ. κοχυλάκια
350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 φλ. ελιές Καλαμών χοντροκομμένες
200 γρ. χαλούμι σε μικρούς κύβους
½ φλ. κρασί λευκό
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ. σ. δυόσμο φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Φτιάξε πρώτα τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και ρίξε το κρεμμύδι να σοταριστεί για 3-4 λεπτά και να γυαλίσει. Πρόσθεσε τις ντομάτες και τις ελιές και σβήσε με το κρασί και το ξίδι. Αλατοπιπέρωσε και σιγόβρασε για 5 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμα στράγγιξέ τα και κράτα 3-4 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό.
3. Πρόσθεσε στη σάλτσα το χαλούμι και δυνάμωσε τη θερμοκρασία, ανακάτεψε για 2-3 λεπτά και πρόσθεσε τα ζυμαρικά μαζί με τον ζωμό που κρατήσες και τον δυόσμο.

Ανακάτεψε πολύ καλά με δυο κουτάλες έτσι ώστε η σάλτσα να πιάσει παντού στα ζυμαρικά. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

KOYZINA

Μια πιο υγιεινή εκδοχή για τα παραδοσιακά γιουβαρλάκια που γνωρίζουμε, με βρώμη.

Υλικά για 4 άτομα

400γρ κιμάς μοσχαρίσιος όσο γίνεται πιο άπαχος
300γρ ψωμί μπαγιάτικο
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
½ φλιτζάνι ρύζι τύπου καρολίνα
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο στο μούλτι, τη βρώμη, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το δυόσμο, το ρύζι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι πάπρικα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε το μίγμα μας και πλάθουμε γιουβαρλάκια στρογγυλά ή οβάλ ανάλογα με το γούστο μας. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε περίπου 1 λίτρο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

neadiatrofis.gr

KOYZINA

Παγωμένη τουρτίτσα σοκολάτας με μπισκότα. Μια συνταγή για ένα παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας με μπισκότου που θα απολαύσουν οι μεγάλοι και θα λατρέψουν τα παιδιά.

Υλικά

•500 γρ. μπισκότα βουτύρου της αρεσκείας σας [τύπου πτι μπερ]
•280 γρ. ψιλοκομμένο βούτυρο
•3 κ.σ. ζάχαρη
•2 κ.σ. μέλι
•1/3 του φλιτζανιού σκόνη κακάο
•4 αβγά

Εκτέλεση

1.Παίρνετε μια φόρμα για κέικ 20 εκατοσ. περίπου και στρώστε τα πλαϊνά και τη βάση με αντικολλητικό χαρτί . [Χρησιμοποιήστε άν έχετε τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση].

2.Σπάστε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και ρίξτε τα σε ένα μπολ.

3.Βάλτε σε κατσαρολίτσα το βούτυρο, 2 κουταλιές κακάο, το μέλι και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως και το βούτυρο να λιώσει.

4.Προσθέστε τα αβγά και την υπόλοιπη σκόνη κακάου σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός. Προσθέστε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή και κολλώδη σάλτσα σοκολάτας.

5.Κρατάτε μια ποσότητα για να γλασάρετε γύρω γύρω το γλυκό σας, ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν.

6.Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα, στρώστε το ισομερώς με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει. Ξεφορμάρετε το μεταφέρετε σε πιατέλα και γλασάρετε με το μείγμα που έχετε κρατήσει [στο ψυγείο] και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να κρυώσει. Γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

KOYZINA

Πώς θα σου φαινόταν να έτρωγες ζυμαρικά με… ρεβίθια; Πριν ξεκινήσεις τα όχι και τα μη, σου ζητάμε να το δοκιμάσεις. Πραγματικά, η συνταγή αυτή είναι αξεπέραστη.

Υλικά:

350 γραμμάρια kale

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Λίγο θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

1/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια στραγγισμένα μαγειρεμένα ρεβίθια

1 πακέτο λινγκουίνι

1/2 κούπα πεκορίνο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Αφού βράσεις για 8-10 λεπτά τα μακαρόνια, ρίξε μέσα στην κατσαρόλα τα μαγειρεμένα ρεβίθια. Αφού τα σερβίρεις, τρίψε από πάνω το κόκκινο πιπέρι, το πεκορίνο και τέλος, πρόσθεσε λίγο Kale.

KOYZINA

Εύκολη συνταγή, με πράσα εποχής, προσθέτω δύο εξαιρετικά μπαχαρικά, κουρκουμά και κίμινο, τολμήστε τα.

Υλικά

Ζύμη για τάρτα
4 πράσα
1 καρότο
100 γραμμάρια μπέηκον ποιοτικό
1 πρέζα κίμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 αυγά +2 κρόκους
1/2 ποτήρι γάλα
1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
Λίγο βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Πλύντε τα πράσα, πετάξτε το πράσινο, κόψτε τα στα δύο, πλύντε τα ανάμεσα στα φύλλα
Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα
Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ροδίστε απαλά τα πράσα, να σιγοβράσουν
Προσθέστε τον κουρκουμά σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε για 4-5 λεπτά
Βγάλτε τα στην άκρη
Πλύντε το καρότο, τρίψτε το χοντρά και ροδίστε το στο ίδιο τηγάνι -Βάλτε το στην άκρη
Απλώστε τη ζύμη σε ταψάκι
Απλώστε τα λαχανικά, κόψτε σε κυβάκια το μπέηκον, απλώστε το, ρίξτε το κίμινο
Σε μπολάκι χτυπήστε τα αυγά, τους κρόκους, το γάλα και την κρέμα
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο και ρίξτε το τυρί -Ανακατέψτε καλά
Περιχύστε τα λαχανικά -Ψήστε την τάρτα σας για 45 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά
Σβήστε τον φούρνο και αφήστε την για 5 λεπτά επιπλέον, θα γίνει πιο αφράτη
Μοναδική και εύκολη τάρτα, τρώγεται υπέροχα με μια σαλάτα
Νέα ιδέα: Η ίδια ακριβώς συνταγή, χωρίς ζύμη, σε βουτυρωμένο φορμάκι

iefimerida.gr

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα
200 γραμμάρια παστό χοιρινό τύπου guanciale (Ιταλικό παστό χοιρινό) ψιλοκομμένο σε κύβους ή μπέικον
500 γραμμάρια φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι τριμμένο
αλάτι
500 γραμμάρια ριγκατόνι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το παστό χοιρινό ή το μπέικον σε μικρά κομματάκια και ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Τηγανίζετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και γίνει τραγανό για περίπου 10 - 12 λεπτά σε χαμηλή εστία.
Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι (προαιρετικά) και το τσίλι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Τώρα προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
Έπειτα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τυρί πεκορίνο τριμμένο.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin