Ιουνίου 24, 2018

KOYZINA

Μία γρήγορη παρασκευή με υλικά – υπερτροφές και υπέροχη γεύση.

 Υλικά 

¾ φλιτζ. Ταχίνι
1 φλιτζ. Βρώμη
¼ φλιτζ. Καρύδα
¼ φλιτζ. Σπόρους τσία
¼ φλιτζ. Κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1 κουταλιά πετιμέζι ή αγαύη
1 κουταλιά SugaVida

Αναμειγνύεις όλα τα υλικά & πλάθεις μικρές μπαλίτσες.
Τα αφήνεις στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες.
Αν θέλεις λιώνουμε λίγη μαύρη σοκολάτα για γαρνίρισμα.

sugavida.gr

http://anewlife.gr/

KOYZINA

. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε είτε είστε χορτοφάγος είτε όχι! 

Υλικά 
500 γρ. πλευρώτους
10 γρ. πορτσίνι
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
250 γρ. χυμός ντομάτας
400 γρ. ντοματίνια ψιλοκομμένα (κονσέρβα)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης+1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

μπασμάτι ή πουρές

Εκτέλεση

Μουλιάζω για 2 ώρες τα πορτσίνι στο κρασί. Μετά τα ψιλοκόβω, αλλά δεν πετώ το κρασί. Σοτάρω για 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μετά προσθέτω τα πλευρώτους κ τα πορτσίνι για 5 λεπτά. Σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας κ την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τα δαφνόφυλλα κ την κανέλλα. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά. Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ, αν προτιμάτε.

 http://theveggiesisters.gr


KOYZINA

Νουντλς με λαχανικά και σολομό σε ένα γεύμα με ελάχιστες θερμίδες
Ευάγγελος Ζουμπανέας / Διαιτολόγος-Διατροφ...


Τα νουντλς από βιολογικό αλεύρι konjac αποτελούν το Light alter ego των ζυμαρικών, κρατώντας κάθε γεύμα υψηλό σε νοστιμιά, ενώ παράλληλα φέρουν ιδιαίτερα χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο. Ας δούμε πως συνδυάζονται εξαιρετικά μεταξύ τους…

Υλικά

Ως ζωικό μέρος της 3άδας (Σολομός)
Ως αμυλούχο μέρος της 3άδας (Νουντλς)
Ως φρέσκο μέρος της 3άδας (Πολύχρωμες πιπεριές, Καρότο, Μανιτάρια, ντοματίνια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για 1 μερίδα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, όλα τα λαχανικά για να μαλακώσουν, προσθέτοντας στο τέλος λίγες σταγόνες λεμόνι. Ταυτόχρονα ψήνουμε τον σολομό στον φούρνο για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα νουντλς και προσθέτουμε το σολομό, συμπληρώνοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυσικό θαλασσινό αλάτι

ttps://www.diatrofi.gr

KOYZINA

Το κους κους είναι μια χορτοφαγική, υγιεινή και βολική ιδέα, αφού μπορείτε να το μουλιάσετε αποβραδίς και το πρωί απλώς να το ζεστάνετε, προσθέτοντας πουρέ κολοκύθας μέλι και γάλα αμυγδάλου εμπλουτισμένο με ασβέστιο

Υλικά 

80 γρ. βιολογικό κους κους χωρίς γλουτένη
100 γρ. σάρκα κίτρινης κολοκύθας καθαρισμένη
1κ.σ. βιολογικό μέλι
Λίγη κανέλα
Βιολογικό γάλα αμυγδάλου εμπλουτισμένο με ασβέστιο ή γάλα αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Βάλτε το κους κους σε ένα μπολ με νερό αποβαρδίς και αφήστε το να μουλιάσει ή εναλλακτικά μουλιάστε το για 2 ώρες.
Αν θέλετε, μπορείτε να προετοιμάσετε και τον πουρέ κολοκύθας από το βράδυ, για να είστε έτοιμες το πρωί. Κόψτε τη σάρκα της κολοκύθας σας σε μικρά κομμάτια των 3 εκατοστών, βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι νερό και μαγειρέψτε την κολοκύθα σας μέχρι να μαλακώσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα μπορείτε να την πιέσετε με ένα πιρούνι να βγάλει τα υγρά της ή να τη χτυπήσετε στο μούλτι. Μπορείτε, επίσης, να μην την κάνετε πουρέ, αλλά να την αφήσετε σε κομμάτια, αν θέλετε.

Σε ένα μπρίκι, ζεστάνετε λίγο το γάλα αμυγδάλου, χωρίς να το κάψετε.
Στη συνέχεια βάλτε σε ένα μπολ το μουλιασμένο κους κους κι εκεί προσθέστε την κολοκύθα σας, το μέλι και το ζεστό γάλα αμυγδάλου. Ανακατέψτε τα όλα μαζί με ένα κουτάλι και στο τέλος πασπαλίστε με κανέλα.

Tip: Για να καθαρίσετε την κολοκύθα σας, κάντε μια τομή και κόψτε τη στη μέση, αφού την τοποθετήσετε σε μια σταθερή επιφάνεια. Αφαιρέστε τους σπόρους της χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και αρχίστε να την κόβετε σε φέτες, τοποθετώντας την ανάποδα πάνω στον πάγκο σας. Αφαιρέστε από κάθε φέτα τη φλούδα και πάρτε τη σάρκα της, την οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε συνήθως κόβοντάς την σε μικρά κομμάτια.


Δέσποινα Μαρσέλου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (B.Sc., M.Sc.)

http://lifeme.gr

KOYZINA

Υλικά:

για τη βάση
1,5 φλ. βρώμη
1,5 φλ. χουρμάδες, μουλιασμένοι για 1 ώρα σε ζεστό νερό

για την κρέμα
2,5 μπανάνες
2 φλ. κάσιους, μουλιασμένα για 1 ώρα σε ζεστό νερό
1,5 φλ. χουρμάδες, μουλιασμένοι για 1 ώρα σε ζεστό νερό
1/4 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

για γαρνίρισμα
3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
3 κ.σ. ξύσματα σοκολάτα

Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ πολτοποιώ τα υλικά της βάσης. Μετά τα ρίχνω σε ένα τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα. Τα πιέζω με τα δάχτυλα και το βάζω στο ψυγείο. Κατόπιν πολτοποιώ τα υλικά της κρέμας εκτός από το κακάο. Όταν ομογενοποιηθούν, χωρίζω την κρέμα σε δύο ίσα μέρη. Το ένα το απλώνω πάνω στη βάση και το άλλο το ανακατεύω με το κακάο και μετά το απλώνω και αυτό. Διακοσμώ με το λιωμένο φιστικοβούτυρο και τα σοκολατένια ξύσματα.

Βάζω στο ψυγείο και απολαμβάνω την επόμενη μέρα!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά για 5 ταρτάκια:

για την μους:
300 γρ. απαλό τόφου (silken tofu)
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας, (vegan)
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. γάλα (φυτικό)
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι για τους μη vegan
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

για την βάση:
185 γρ. μπισκότα (vegan)
70 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα μπισκότα, τα βάζω σε ένα μπολ κ τα ανακατεύω με το βούτυρο με τα χέρια. Μοιράζω το μείγμα σε 4-5 τσέρκια, το πατικώνω με τα δάχτυλα για να δημιουργηθούν οι βάσεις για τα ταρτάκια μου κ τα βάζω στο ψυγείο.

Μετά λιώνω σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας. Βγάζω το τόφου από τη συσκευασία του κ το τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας. Το ταμπονάρω για να φύγει η υγρασία του. Κατόπιν το βάζω στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το σιρόπι αγαύης, το γάλα κ το εκχύλισμα βανίλιας κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτω κ τη λιωμένη σοκολάτα κ ξαναχτυπώ. Μοιράζω το κολασμένο σοκολατένιο μείγμα (μην κρυφοδοκιμάζετε άλλο, σας βλέπω!!!) στις βάσεις κ ξαναβάζω στο ψυγείο. Καλό είναι να μείνουν κάποιες ώρες ώστε να σφίξει η κρέμα κ να σταθεροποιηθεί καλά η βάση.

Την κρέμα μπορείτε να τη φάτε κ σκέτη. Είναι απίθανη! Καλή σας απόλαυση! Η κρέμα είναι προσαρμογή από εδώ.

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά για ταρτιέρα 22cm +2 μπιφτέκια:

270 γρ. κιμάς σόγιας βρασμένος και στραγγισμένος
400 γρ. μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
90 γρ. βρώμη, αλεσμένη
80 γρ. καρύδι, αλεσμένο
ξύσμα ενός μικρού λεμονιού
φρέσκια ρίγανη, δυόσμος, μαιντανός
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι και πιπέρι

Πίτα με κιμά σόγιας και μανιτάρια
Πίτα με κιμά σόγιας και μανιτάρια

Εκτέλεση:

Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα μανιτάρια ώστε να γίνουν σαν κιμάς. Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό σκεύος, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά. Κατόπιν σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον καλά στυμμένο κιμά σόγιας, το μείγμα με τα μανιτάρια και τα μυρωδικά κι ανακατεύω καλά. Προσθέτω τη βρώμη, το καρύδι, τα μπαχαρικά και το λάδι και αφού ανακατέψω καλά, πλάθω τη ζύμη με τα χέρια.

Σκεπάζω, τη βάζω στο ψυγείο για μια ώρα και κατόπιν την απλώνω σε λαδωμένη ταρτιέρα. Πασπαλίζω προαιρετικά με σουσάμι, αλείφω με μια κουταλιά λάδι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180C.

Αφού κρυώσει, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω συνοδεία μουστάρδας, η οποία ταιριάζει απίστευτα! 

theveggiesisters.gr

KOYZINA

 

Υλικά
3 μανιτάρια portobello
7 κσ χούμους (την μισή ποσότητα από την συνταγή)
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μέτριο κολοκύθι
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδου
2 φλ. νιφάδες βρώμης, αλεσμένες
1κσ μαϊντανός
4κσ ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση 
Βάζω στο μπλέντερ τα μανιτάρια και τα κόβω, προσοχή όμως μην τα λιώσετε! Τα αφήνω στην άκρη και βάζω στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την βρώμη, ανακατεύω καλά.

Στη συνέχεια ενώνω το μείγμα του μπλέντερ με τα μανιτάρια και ανακατεύω με ένα κουτάλι ή με τα χέρια, σιγά σιγά προσθέτω και την βρώμη. Σκεπάζω το μείγμα με μια μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, ιδανικά το αφήνω όλη νύχτα.

Πλάθω τα μπιφτέκια , τα τοποθετώ σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.

Συνοδέψτε τα με ρυζάκι, κινόα ή πατάτες ή βάλτε τα, όπως κάναμε και εμείς, μέσα σε ψωμάκια με διάφορα λαχανικά (κρεμμύδια, πιπεριές, σπανάκι, ντομάτα) και λίγο χούμους!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά για ένα μεγάλο ταψί

1 κιλό καθαρισμένες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλ. (120 γρ.) σέλερυ (μόνο το κοτσάνι), κομμένο σε φετούλες
3/4 φλ. ελιές
2 κ.σ. κάπαρη (ξαλμυρισμένη)
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
8 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
μπόλικος φρέσκος βασιλικός
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζω τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ με αλατισμένο νερό για μισή ώρα. ετά τις ξεπλένω καλά. Βάζω όλα τα λαχανικά στο ταψί. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω και όλα τα υπόλοιπα υλικά κ ανακατεύω καλά ώστε να ενσωματωθούν καλά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200C για περίπου 1 ώρα και λίγα λεπτά ώσπου να έχουν απορροφηθεί τα υγρά. Απολαμβάνω σκέτο το φαγάκι σαν λαδερό, σαν σαλάτα/συνοδευτικό ή ανακατεύω με ζυμαρικό κοφτό

Να σημειώσω ότι όσο μένει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμο είναι!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
50 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
150 γρ. βούτυρο (σε κυβάκια)
1 αβγό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1-2 κουτ. σούπας κρύο νερό (αν χρειαστεί)
Για τη γέμιση

300 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
60 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
50 ml ουίσκι ή μαύρο ρούμι
3 κουτ. σούπας καρυδόψιχα (χοντροκομμένη)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο σε βαθύ μπολ.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα κυβάκια του βουτύρου, το αβγό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το νερό. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον.
Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και την απλώνουμε σε φόρμα τάρτας, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα.
Την τρυπάμε με πιρούνι, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω της τα ειδικά βαράκια ή ξερά φασόλια.
Την ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου. 5-10 λεπτά πριν την βγάλουμε από το φούρνο, αφαιρούμε και τη λαδόκολλα.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την γεμίσουμε. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το ποτό και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, ρίχνουμε την καρυδόψιχα. Αδειάζουμε το μίγμα της γέμισης πάνω από την ψημένη ζύμη τάρτας.
Έπειτα βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
Το σερβίρουμε κομμένο σε μερίδες, διακοσμώντας εάν θέλουμε, με φιλέ αμυγδάλου.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin