Απριλίου 21, 2018

KOYZINA

Μία τραγανή και απολαυστική τάρτα με απαλή κρέμα λεμονιού

Υλικά για 4 άτομα
150 γρ. μπισκότα
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από ½ λεμόνι
Για την κρέμα

4 λεμόνια
3 κρόκοι αυγού
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
Τοποθετούμε σε μία φόρμα τάρτας ή κατά προτίμηση σε τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., πιέζοντας τη ζύμη προς τα κάτω και προς τα τοιχώματα.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με το ζαχαρούχο, ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμό από 4. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και μ’ αυτήν γεμίζουμε την τάρτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15-20 λεπτά.

KOYZINA

Συνταγή για το πιο νόστιμο νηστίσιμο κεικ με σταφίδες

Η γεύση του θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, αφού είναι μια συνταγή που μπορείς να την κάνεις οποιαδήποτε στιγμή και περίοδο του χρόνου. Θα βγούνε περίπου 14 μερίδες

Υλικά:

3/4 κούπας λάδι (ελαιόλαδο)
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλ. σούπας κονιάκ ή κρασί ή λικέρ
1 κούπα σταφίδες μαύρες και ξανθές
1/2 κούπα καρύδια
1 κουταλ. σ. κανέλα
1 κουταλ. γλ. γαρύφαλλο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Πως το κάνεις:

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύω το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, με έναν αυγοδάρτη για 2-3 λεπτά.

Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και τα μπαχαρικά. Έπειτα βάζω το μπέικιν με το αλεύρι. Ανακατεύω καλά το μείγμα. Ρίχνω μέσα τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύω να πάνε παντού.

Στρώνω λαδόκολλα σε ταψί (24-26 εκατοστών) και ρίχνω μέσα το μείγμα.

Ραντίζω με λίγο νεράκι, ρίχνω το σουσάμι και ψήνω στους 170-180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφού κρυώσει, κόβω σε τετράγωνα ή διαγώνια κομμάτια. Αν δεν βάλω σουσάμι, μπορώ να πασπαλίσω λίγη ζάχαρη άχνη για πιο όμορφο αποτέλεσμα. Διατηρείται σε αεροστεγές κουτί για πολλές μέρες.

Η νηστίσιμη σταφιδόπιτα είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό γλυκό, χωρίς περιττά λιπαρά. Η γεύση της είναι ασυναγώνιστη, ενώ αν προσθέσουμε ένα ήπιο ποτό όπως το κρασί ή το σπιτικό λικέρ, μπορούμε να το δώσουμε και στα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο.

Καλή επιτυχία!

KOYZINA

Ένα απίστευτο, λαχταριστό και μοναδικά σοκολατένιο κέικ που θα σας κερδίσει και με την εμφάνιση και με την πλούσια γεύση του.

Δημήτρης Χρονόπουλος


Υλικά

Για το κέικ

240γρ. ζάχαρη
170γρ. αλεύρι μαλακό
190γρ. αβγά
70γρ. βούτυρο αγελάδος
110γρ. κρέμα γάλακτος 35%
4½γρ. μπέικιν πάουντερ
1γρ. αλάτι
20γρ. κακάο
50γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
80γρ. φουντούκια ολόκληρα
100γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για την επικάλυψη σοκολάτας

110γρ. κρέμα γάλακτος 35%
110γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
30γρ. μέλι

Διαδικασία

Για το κέικ: Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το κακάο και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά, ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο.

Στη συνέχεια ρίχνετε στο μίγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα για τούρτα διαμέτρου 25εκ. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά πριν το ψήσετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε το κέικ για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την επικάλυψη σοκολάτας: Σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε την κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση (να κοχλάσει), αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.

Μόλις κρυώσει το κέικ, το κόβετε στη μέση, αλείφετε τον ένα δίσκο με την πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζετε με τα χοντροσπασμένα φουντούκια. Βάζετε από πάνω τον δεύτερο δίσκο και βάζετε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τέλος γλασάρετε με την επικάλυψη σοκολάτας και διακοσμείτε με τα ολόκληρα φουντούκια.

olivemagazine.gr

KOYZINA

Μπράουνις με καρύδια και σοκολάτα
Αφράτα και μυρωδάτα, ιδανικά για τον καφέ

Για τα μπράουνις

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
339 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα
¼ φλιτζάνι φρέσκο καφέ ​​εσπρέσο
1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 ¼ φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι καρύδια θρυμματισμένα
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Για την επικάλυψη γκανάζ

120 γραμμάρια κουβερτούρα, κατά προτίμηση γλυκόπικρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση

Για τα μπράουνις

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 20 χ 5 εκ και το βουτυρώνουμε.
Απλώνουμε από ένα φύλλο λαδόκολλας και πασπαλίζουμε ελαφρά με τη μια κουταλιά σούπας κακάο πάνω στη λαδόκολλα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ (μπέν μαρί) που πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα όταν λιώσει και ανακατεύετε απαλά.
Χτυπάμε τον ζεστό καφέ εσπρέσο, τη μια κουταλιά σούπας κακάο και βανίλια μαζί μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας τη λιωμένη σοκολάτα.

Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα - ένα κάθε φορά ανακατεύοντας καλά.
Χρησιμοποιώντας λεπτό σουρωτήρι, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Χτυπάμε σε μπλέντερ τα καρύδια μέχρι να θρυμματιστούν. Προσθέστε τα καρύδια στο μείγμα μπράουνις και ανακατεύετε, ρίχνετε και τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας.

Βάλτε το μείγμα μπράουνις στο ταψί. Ψήστε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 με 40 λεπτά. Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς, καλύψτε με γκανάζ και πασπαλίστε προαιρετικά με κακάο.
Για την επικάλυψη γκανάζ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με βούτυρο για λίγα λεπτά να πάρει μια βράση.
Την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Έπειτα καλύπτουμε τα μπράουνις με τη γκανάζ

KOYZINA

Πανεύκολη μους με γεύση σοκολάτας που ετοιμάζεται σε 10 λεπτά


Ποσότητα 6 μερίδες

Yλικά

500 gr. κουβερτούρα ΙΟΝ
220 ml. νερό
1 φασόλι βανίλιας ή μια κάψουλα βανιλλίνης
1 κουταλιά της σούπας λικέρ ή κονιάκ, προαιρετικά
Nutrition Info
440,2 Ενέργεια kcal
26,4 Λιπαρά g
17,2 Κορεσμένα λιπαρά g
44,8 Υδατάνθρακες g
40,8 Συνολικά σάκχαρα g
3,6 Πρωτεΐνες g
0,0 Φυτικές ίνες g
0,1 Νάτριο g
0,2 Αλάτι g

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε στο μπωλ του μίξερ.
2. Βάζουμε το νερό να πάρει μια βράση και περιχύνουμε την κουβερτούρα.
3. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε την βανίλια και το λικέρ.
4. Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπωλ και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
5. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το μείγμα για 4-5 λεπτά, μοιράζουμε σε 6 μπωλ.
6. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε, διακοσμούμε με μπισκότα και ζάχαρη άχνη.
7. Tips: - Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για να δώσουμε πιο γλυκιά γεύση ή να αρωματίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.

- Μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα ό,τι υλικά ή να δημιουργήσουμε άλλα γλυκίσματα.

KOYZINA

Η ομελέτα που μας αδυνατίζει είναι νόστιμη, εύκολη, ολιγοθερμιδική (με μόλις 100 θερμίδες) και υπόσχεται να μας βοηθήσει να κάψουμε το λίπος

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση αυγών για πρωινό μπορεί να συμβάλει στη μείωση των θερμίδων που προσλαμβάνουμε όλη την υπόλοιπη ημέρα. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης μελέτης μάλιστα, εθελοντές έλαβαν πρωινό με χαμηλές θερμίδες που περιλάμβανε είτε αυγά είτε ένα κουλούρι. Η ομάδα που κατανάλωσε αυγά έχασε 65 % περισσότερο βάρος και πολύ περισσότερο λίπος στην κοιλιά σε σχέση με την άλλη ομάδα.

Επίσης, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Saint Louis διαπίστωσε ότι οι λαοί που έτρωγαν αυγά για πρωινό κατανάλωναν 330 λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας από εκείνους που έτρωγαν ένα άλλου είδους πρωινό. «Τα αυγά είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, μιας και περιέχουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας και δεν μπορεί να παράγει», λέει ο Joy Dubost, RD, εκπρόσωπος της Academy of Nutrition and Dietetics. «Μόλις ξεκινήσει η πέψη, αυτά τα αμινοξέα προκαλούν την απελευθέρωση των ορμονών που καταστέλλουν την όρεξη».

Εμείς σας παρουσιάζουμε μια εύκολη ομελέτα (με μόλις 100 θερμίδες) που θα βοηθήσει να ενισχύσουμε τον μεταβολισμό μας, να μην πεινάμε συνέχεια αλλά και για να κάψουμε περισσότερο λίπος, χωρίς να σκεφτόμαστε κάθε φορά τις θερμίδες.
Υλικά
2 αβγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 μικρή πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 φέτα γαλοπούλα κομμένη σε λωρίδες
αλάτι, πιπέρι τριμμένο

Εκτέλεση

Ψεκάζετε το τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε.

Χτυπάτε τα αβγά, ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά (εκτός από το αλάτι και το πιπέρι) και ψήνετε για 3-5 λεπτά, μέχρις ότου η ομελέτα να αποκτήσει χρώμα σε όλα τα σημεία.

Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, γυρίστε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και άφησέ τη να ψηθεί ακόμη 1 λεπτό.

Αλατοπιπέρωσε, κόψτε την ομελέτα στα δύο και καλή σας όρεξη

KOYZINA

Μια που σε λίγο καιρό έρχεται το Πασχα βρήκα την κλασσική συνταγή για τα πιο τραγανά και αρωματικά κουλουράκια, με σίγουρα αποτελέσματα επιτυχίας.

Υλικά

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 αυγά

250 γρ. βούτυρο φρέσκο

Μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό

Μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού

Ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

Μισό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική

Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά

Προσθέτετε τα αυγά ένα - ένα και μετά το γάλα με τον χυμό και το ξύσμα

Σε άλλο σκεύος ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά με το αλεύρι.

Τα κοσκινίζετε και αρχίζετε να προσθέτετε αυτό το μείγμα, στο μείγμα του βουτύρου

Βάζετε το φτερό στο μίξερ και συνεχίζετε το ζύμωμα ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά να μην κολλάει στα χέρια

Αφήνετε την ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί τυλιγμένη στη ζελατίνα

Πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε.

Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπάτε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφετε τα κουλουράκια.

Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς προθερμασμένου φούρνου για 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

KOYZINA

Τα κρεμώδη ζυμαρικά δεν χρειάζεται να βγουν από το μενού σας όταν παρακολουθείτε το βάρος σας. Απλώς δεν πρέπει να τα τρώτε τόσο συχνά. Το συγκεκριμένο είναι έτσι κι αλλιώς χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Υλικά
• 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

• 2 μέτρια πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες

• 200g μανιτάρια ποικιλία chestnut, κομμένα σε φέτες

• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

• 300g ζυμαρικά, ό,τι τύπο θέλετε

• 140g τυρί με χαμηλά λιπαρά

• 85g λεπτό καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο

• 1 χούφτα φύλλα βασιλικού

• 25g τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες
• Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τα πράσα με 2 κουταλιές της σούπας νερό και καρυκεύματα, τα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μαλακώσουν.

• Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για τρία λεπτά ακόμα.

• Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια είτε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου είτε σύμφωνα με το γούστο μας, τα στραγγίζουμε και διατηρούμε λίγο υγρό από το μαγείρεμα.

• Ανακατεύουμε το μαλακό τυρί μέσα στο πράσο και το μίγμα των μανιταριών προσθέτοντας αρκετό από το διατηρημένο υγρό των ζυμαρικών για να δώσει μια πυκνότητα σα να είναι σάλτσα.

• Προσθέτουμε το ζαμπόν, τα φύλλα βασιλικού και την παρμεζάνα και μετά τα ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια.

Διατροφικά στοιχεία
Θερμίδες: 384

Πρωτεΐνες: 21g

Υδατάνθρακες: 53g

Λιπαρά: 11g

Κορεσμένα: 5g

Ινες: 8g

Ζάχαρη: 6g

Aλάτι: 1,38g

medinova.gr

KOYZINA

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Υλικά 
3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκι σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι άσπρο
1 κούπα νερό

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
1 σοκολάτα μαύρη

Εκτέλεση
Κοσκίνησε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τις βανίλιες και έπειτα, σε ένα μπωλάκι, ανακάτεψε το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι, μέχρι να γίνουν όλα ένα.

Πρόσθεσε το λάδι και το ξύδι και ανακάτεψε καλά. Τέλος, πρόσθεσε και το νερό και χτύπησε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άσε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μέχρι να φτιάξεις την επικάλυψη σοκολάτας.

Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και πρόσθεσε και μια κουταλιά ελαιόλαδο για να γίνει πιο λεία η επιφάνεια της σοκολάτας.

Βγάλε το μείγμα του κεικ σοκολάτας από το ψυγείο και ψήσε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Για να δεις αν είναι έτοιμο, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κεικ.

Μόλις το βγάλεις από τον φούρνο, βάλε του τη λιωμένη σοκολάτα και άσε το στο ψυγείο να παγώσει. Δες επίσης πως να φτιάξεις νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας!

Μερικά tips από μένα

Μην ξεχάσεις να βάλεις λίγο λάδι στο ταψί σου για να μην κολλήσει το κέικ .
Μπορείς να το σερβίρεις και χωρίς τη λιωμένη σοκολάτα , αλλά να το πασπαλίσεις με λίγη ζάχαρη άχνη.
Επίσης, μπορείς να το συνοδεύσεις με λίγο παγωτό, εκτός νηστείας.
Για διπλή δόση κεικ, χρησιμοποίησε διπλή ποσότητα υλικών.
Επίσης, αυτή η ζύμη μπορείς να χρησιμοποιηθεί και για γρήγορα και νηστίσιμα cupcakes.
Καλή επιτυχία!

KOYZINA

Αυτό είναι το ψωμί χωρίς αλεύρι που έχει ξετρελάνει τους Γάλλους


Το όνομά του είναι socca και είναι ένα πολύ δημοφιλές street food στην πανέμορφη Νίκαια της Γαλλίας.

Μάθετε πώς να το φτιάχνετε και εσείς και σας υποσχόμαστε πως είναι μια συνταγή που θα σας αλλάξει τη ζωή.

Για να φτιάξετε και εσείς, λοιπόν, ψωμί socca για 4-6 άτομα θα χρειαστείτε:

1 φλ. αλεύρι από ρεβύθια (απλά χτυπήστε ρεβύθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σας αλεύρι)

1 φλ. νερό

1μιση κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τηγάνι

1/2 κ.γ. αλάτι

Ξεκινήστε ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο και έπειτα το τηγάνι σας. Πέντε λεπτά πριν περάσει το 30λεπτο της ξεκούρασης της ζύμης ζεστάνετε και το τηγάνι στο φούρνο.

Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο μόλις περάσουν 5 λεπτά και ρίξτε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάλτε τη ζύμη στο τηγάνι και καλύψτε με αυτήν όλη την επιφάνεια.

Ψήστε το socca στο φούρνο για 5-8 λεπτά. Το socca πρέπει να είναι μαλακό εσωτερικά και τραγανό απ’έξω.

Βγάλτε το ψωμί σας από το τηγάνι με μια σπάτουλα και κόψτε το σε τριγωνικά κομμάτια. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, ρίξτε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρετε. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να το σερβίρετε με λίγο τυρί και ελιές και έτσι έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο ορεκτικό.

Το socca τρώγεται καλύτερα ζεστό αλλά αν θέλετε μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι και για 1 εβδομάδα.

spirossoulis

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin