Αυγούστου 20, 2018

KOYZINA

Το σημερινό πιάτο μυρίζει καλοκαίρι και φυσικά είναι πεντανόστιμο. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Υλικά

Μισό κιλό ταλιατέλες

400 γρ. γαρίδες βρασμένες

Μισό κιλό μύδια ή στρείδια ή κυδώνια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 ποτήρι λευκό κρασί

Λάδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες για 10-12 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τις καθαρίζουμε από τα τσόφλια τους, κρατάεμε ολόκληρες τις ουρές τους αλλά και το ζωμό. Ζεματάμε τα μύδια για να ανοίξουν και κρατάμε τη ψίχα τους. Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί των γαρίδων, αφήνουμε να πάρουν βράση, ρίχνουμε μέσα τα μύδια και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Σερβίρουμε τις ταλιατέλες σε μια πιατέλα μαζί με τα θαλασσινά.

KOYZINA

Cheesecake με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα ένα γλύκισμα που δεν χρειάζεται συστάσεις!

Υλικά 
650 γρ. Philadelphia
120 γρ. μπισκότο σοκολάτας (τρίμματα)
300 γρ. βατόμουρα ή σμέουρα
350 γρ. άσπρη σοκολάτα σε κομμάτια
120 ml κρέμα γάλακτος
160 γρ. λευκή ζάχαρη
55 γρ. βούτυρο, λιωμένο
5 γρ. καλαμποκάλευρο
5 ml εκχύλισμα βανίλιας
120 ml νερού
3 αυγά


Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το τρίμμα μπισκότου, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, και το λειωμένο βούτυρο.

Πατάμε το μείγμα στο κάτω μέρος μιας φόρμας 22 εκατοστών.

Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα βατόμουρα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, και το νερό.

Αφού πάρουν βράση, τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει πηχτό το μείγμα.

Σουρώνουμε το μείγμα, με ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τους σπόρους με τα βατόμουρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.

Λιώνουμε σε μπέν μαρι την λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το philadelphia και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά.

Ρίχνουμε και την βανίλια και την λιωμένη σοκολάτα.

Βάζουμε μία στρώση από το μείγμα πάνω στην φόρμα με το μπισκότο και την ισιώνουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα μαγειρικής.

Πάνω από την κρέμα στρώνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα βατόμουρου.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μια φορά ώστε να έχουμε δύο στρώσεις κρέμας και βατόμουρων.

Ψήνουμε για 50 λεπτά, βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Το τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες πριν το ξεφορμάρουμε.


Σερβίρουμε τα κομμάτια μας με την υπόλοιπη σάλτσα βατόμουρου.

KOYZINA

Η κλασική συνταγή για πετυχημένη τάρτα σοκολάτας.

Υλικά 
Για τη Βάση:
230 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο σε κύβους
1 κρόκο αυγού
90 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση:
300 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. βούτυρο
125 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. αβγά
125 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη
1 σφηνάκι λικέρ Metaxa


Εκτέλεση συνταγής
Για τη Βάση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με το μείγμα του αλευριού.

Όταν το μείγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε τον κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο παγωμένο νερό.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ανοίγουμε με τον πλάστη και απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το λικέρ. Ενώνουμε τα δύο μείγματα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

KOYZINA

 

Μερίδες:10-12 Χρόνος προετοιμασίας:30' Χρόνος μαγειρέματος:50' Έτοιμο σε:1:20'


Υλικά
Για το κέικ
235γρ. βούτυρο
285γρ. αλεύρι φαρίνα
50γρ. κακάο
410γρ. ζάχαρη
185ml νερό
50ml κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
4 αβγά
1 κουτ. σούπας υγρή βανίλια ή 2 κάψουλες βανιλίνη
¼ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
250γρ. μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
100ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια

Για τη διακόσμηση
φράουλες
50γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κακάο με το νερό να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο που ετοιμάσατε. Τοποθετείτε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη το μίγμα για 5 λεπτά, να κρυώσει.

Προσθέτετε το κονιάκ, τη βανίλια, ανακατεύετε και από αυτό το μίγμα κρατάτε στην άκρη τα 300ml που θα χρησιμοποιήσετε για να σιροπιάσετε το κέικ. Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτετε το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν.

Χτυπάτε σε μαρέγκα τα αβγά και τα ενσωματώνετε στο μίγμα με σπάτουλα. Μεταφέρετε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζετε τη γέμιση χτυπώντας τα υλικά της στο μίξερ για 2 λεπτά και την κρατάτε στο ψυγείο.

Κόβετε το κέικ σε δύο ισόποσα κομμάτια, δημιουργώντας δύο παντεσπάνια. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι και σιροπιάζετε με πινέλο. Στρώνετε τη γέμιση και από πάνω τοποθετείτε το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζετε όλη την επιφάνεια πολύ καλά.

Διακοσμείτε το κέικ με την τριμμένη κουβερτούρα, φράουλες και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.

olivemagazine.gr

KOYZINA

Υλικά

250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
180 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
2 αυγά
Λίγη βανίλια
5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
500 γρ. κεράσια
3 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Βύσσινο Fytro

Εκτέλεση

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζετε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και μετά την ανοίγετε και την απλώνετε σε μία φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 22-24 εκατοστών, καλύπτοντας και τα πλαϊνά της φόρμας.
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει ξανά η ζύμη, την τρυπάτε με ένα πιρούνι και μετά την ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και διαλύετε την κουβερτούρα.

Περιχύνετε τη βάση της τάρτας.
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου κρέμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο και 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα και χτυπάτε για 5 λεπτά. Απλώνετε την κρέμα πάνω από τη σοκολάτα.
Τοποθετείτε από πάνω τα κεράσια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση και τα γλασάρετε με τη μαρμελάδα.

KOYZINA

Συνταγή για να φτιάξετε μια κάπως… διαφορετική σοκολατόπιτα. Σε αυτή τη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε εκτός από τα στάνταρ συστατικά, σιμιγδάλι και γιαούρτι.

Για τη σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Γιαούρτι στραγγιστό
2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Ζάχαρη
4 ‏Αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Μαργαρίνη
1 κ.γ. ‏Σόδα μαγειρικής
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏Αμύγδαλα καβουρδισμένα
4 κ.σ. ‏Κονιάκ
1 κ.σ. ‏Ξύσμα πορτοκαλιού
125 γρ. ‏Κουβερτούρα
1 πρέζα ‏Αλάτι

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια του τσαγιού ‏Ζάχαρη
3 φλιτζάνια του τσαγιού ‏Νερό
2 κ.γ. χυμό και 3 φλούδες ‏Λεμόνι

Για επικάλυψη θα χρειαστείτε

125 γρ. ‏Κουβερτούρα
1 κ.σ. ‏Μαργαρίνη
2 κ.σ. ‏Κονιάκ
2 κ.σ. ‏Νερό

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζετε το σιμιγδάλι με την σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύετε. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ την ζάχαρη με την μαργαρίνη , να αφρατέψει, χτυπάτε ξεχωριστά τους κρόκους και ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μπολ με την ζάχαρη.

Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε να χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ,το σιμιγδάλι με την σόδα και το αλάτι. Λιώνετε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν-μαρί και την προσθέτετε στο μείγμα ενώ συνεχίζετε να χτυπάμε με το μίξερ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάζετε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας).

Για το σιρόπι: Βάζετε το νερό ,την ζάχαρη , τον χυμό λεμονιού και τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε περίπου 7-8 λεπτά . Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό το βγάζετε από τον φούρνο, κάνετε τρύπες μικρές με ένα πιρουνάκι και σιροπιάζετε με το καυτό σιρόπι.
Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαράζετε σε ρόμβους το γλυκό και το περιχύνετε με την σάλτσα σοκολάτας.

KOYZINA

Τηγανητό μαριδάκι και ραντισμένο με ούζο για ξεχωριστή γεύση…

Πλένουμε τα ψαράκια χωρίς να τα καθαρίσουμε και τα αφήνουμε σε τρυπητή να στραγγίξουν. Τα ραντίζουμε με το ούζο, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο ζεστό λάδι.

Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα αλατίζουμε κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Πηγή: chefoulis.gr

KOYZINA

Υλικά για 6 άτομα
Για τα μακαρόν

50 γρ. ασπράδι
65 γρ. αλεύρι από αμύγδαλα ασπρισμένα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για τη γέμιση λεμονιού

½ κούπα κρόκοι αβγών
1 ¼ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. κορν φλαουρ
½ κούπα χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε απ’ τα ασπράδια τα οποία χωρίζουμε μία μέρα πριν και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου.
Χρησιμοποιούμε το έτοιμο αμυγδαλάλευρο ή παίρνουμε τα ασπρισμένα άψητα κι ανάλατα αμύγδαλα και τα περνάμε από το μίξερ μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια, όχι πούδρα.
Έπειτα παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από αυτά και την ρίχνουμε στο μπλέντερ μας, ίσα να καλύψει τις λεπίδες. Εκεί τα χτυπάμε για ακόμη λίγο μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ζυγίζουμε την ποσότητα από αμυγδαλάλευρο αφού πρώτα το περάσουμε από λεπτό κόσκινο. Το ίδιο κάνουμε και με την ζάχαρη άχνη.

Στη συνέχεια αλείφουμε με λίγο αλάτι μισό λεμόνι γύρω από το ανοξείδωτο μπολ του μίξερ και χτυπάμε το ασπράδι μας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρίσει.

Μετά ανεβάζουμε λίγο τους ρυθμούς και ρίχνουμε λίγο-λίγο την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια λαμπερή μαρέγκα.
Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος αμύγδαλο/άχνη στην μαρέγκα και διπλώνουμε με απαλές κινήσεις.
Πρέπει να ενσωματώσουμε γρήγορα τα υλικά στην μαρέγκα χωρίς να κάτσει. Συνεχίζουμε με όλο το μείγμα μέχρι να τρέχει σαν λάβα.
Ετοιμάζουμε το ταψί μας, καλύπτοντάς το με χάρτινη λαδόκολλα και αφού βάλουμε το μείγμα σε κορνέ σχηματίζουμε τα μακαρόν μας.

Καλό είναι να αφήνουμε κενό μεταξύ τους γιατί η ζύμη θα απλώσει λίγο. Φροντίζουμε να προεξέχει λίγη ζύμη από πάνω.
Έπειτα χτυπάμε δυνατά το ταψί μας από κάτω μέχρι να βγουν φουσκάλες στην επιφάνεια. Όσες φουσκάλες δεν σκάσουν αυτόματα, τις τρυπάμε με μία βρεγμένη οδοντογλυφίδα.

Αφήνουμε το ταψί μας για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C.
Βάζουμε το ταψί μας στην μεσαία θέση για ψήνουμε με κλειστή πόρτα για δύο λεπτά ακριβώς. Έπειτα, ανοίγουμε την πόρτα ελαφρά και αφήνουμε για ακόμα πέντε λεπτά.

Βγάζουμε τα μακαρόν μας από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στον πάγκο, για να έχουν αέρα από κάτω.
Για τη γέμιση λεμόνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο για να λιώσει κι έπειτα αφαιρούμε από το κατσαρολάκι μας 6 κουταλιές. Τον αφήνουμε να κρυώσει.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και ένα σουρωτήρι από πάνω. Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας κοσκινισμένο το κορν φλαουρ.
Το μείγμα αυτό τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μετά από λίγα λεπτά θα δέσει και τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με το ξύσμα λεμονιού, περνώντας το πρώτα από σουρωτήρι. Αφήνουμε να παγώσει και είναι έτοιμο.

Τέλος γεμίζουμε τα μακαρόν μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες

KOYZINA

Το εθνικό μας φαγητό φτιαγμένο χωρίς κιμά, με λαχανικά που ψήνονται αντί να τηγανίζονται, και καλυμμένο με γιαουρτόκομμα με light γαλακτοκομικά αντί για μπεσαμέλ!

Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.
6 μέτρια κολοκύθια, καθαρισμένα και κομμένα σε στρογγυλές φέτες πάχους 1,5 εκ. τουλάχιστον
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρέμα γιαουρτιού

800 γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό, 2% λιπαρά
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μάς αρέσει)
120 ml φρέσκο γάλα
3 αυγά αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας

500 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 μικρή μελιτζάνα, καθαρισμένη, σε μικρούς κύβους
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
50 γρ. κουκουνάρια, ροδισμένα σε τηγάνι χωρίς λάδι
τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όσο καυτερό μάς αρέσει και αντέχουμε)
20 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σε ένα μπολ αλατίζουμε καλά τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα για να ξεπικρίσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες από το αλάτι και τις στεγνώνουμε, πιέζοντάς τες καλά με χαρτί κουζίνας. Απλώνουμε στο ταψί τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε μία στρώση, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα γιαουρτιού με το σύρμα, μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα.

Σάλτσα ντομάτας: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τη μελιτζάνα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα κουκουνάρια, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Βάζουμε στο ταψί μία στρώση από τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια (ανάμεικτα). Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ξαναβάζουμε άλλη μία στρώση από φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού. Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Απλώνουμε την κρέμα γιαουρτιού, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια. Αφήνουμε να σταθεί περίπου 30 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.

KOYZINA

Υλικά Συνταγής

Για το μωσαϊκό (βάση τούρτας)
250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
8 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
1/4 φλ. κονιάκ
Για τη διπλή πανακότα
1200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
200. γραμ. φρέσκο γάλα
1 βανίλια
6 κ.σ. ζάχαρη
10 φύλλα (των 2 γρ. έκαστο) ζελατίνα
200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
Για γαρνίρισμα
φράουλες
λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε την τούρτα μωσαϊκό με πανακότα, βάζοντας σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει. Το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά. Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 30′.

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τις μισές ζελατίνες να μαλακώσουν για 5′. Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την μισή κρέμα, το μισό γάλα, τη μισή ζάχαρη και την βανίλια και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε τους καρπούς της βανίλιας με μαχαίρι και τους προσθέτουμε στην πανακότα.

Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με την παγωμένη βάση. Παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες και αφού φτιάξουμε την πανακότα, όπως είναι ζεστή, προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αδειάζουμε με προσοχή πάνω στην τούρτα. Ξαναπαγώνουμε την τούρτα να σφίξει.

Γαρνίρουμε την τούρτα με φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin