Αυγούστου 20, 2018

KOYZINA

Υλικά :

1 κιλό βλίτα
500 κιλό χυμό φρέσκια ντομάτα
1 μεγάλη ντομάτα κομματιασμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
5-6 κολοκύθια με τους κολοκυθοανθούς
300 γραμμάρια φέτα
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 

Εκτέλεση :

Τσιγαρίζω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Πλένω καλά τα βλίτα. Ρίχνω στην κατσαρόλα τους κολοκυθοανθούς και μετά τα χόρτα, προσθέτω τον χυμό ντομάτας και μία μεγάλη ντομάτα κομμένη μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώνω, ρίχνω και την ζάχαρη, αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά, δεν χρειάζεται επιπλέον νερό, αρκεί η ντομάτα και το νεράκι που θα βγάλουν τα χόρτα.

Μετά από 10 λεπτά ρίχνω μέσα τα κολοκυθάκια κομμένα φετούλες, εμένα δεν μου αρέσουν χοντρές φέτες. Βράζω για άλλα 10 με 15 λεπτά, προσθέτω κομματιασμένη την φέτα, ανακατεύω και κλείνω το μάτι της κουζίνας.

http://theveggiesisters.gr/

KOYZINA

Είναι εύκολη, με μπισκοτένια ζύμη, που τρως μια μπουκιά και καταλήγεις να φας όλη την ταρτιέρα

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης για την τάρτα με γιαούρτι σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′.

Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλα τη ζύμη για τάρτα και τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο. Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Αφού ετοιμάσουμε και προσθέσουμε τη γέμιση ψήνουμε περίπου 30-40΄ανάλογα και με τη γέμιση που θα βάλουμε

KOYZINA

Υλικά Συνταγής

1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
λίγο ροδόνερο
ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη μουχαλεμπία, βάζουµε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε πολύ καλά µε το σύρµα,μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αφού λιώσει καλά, βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι και σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.

Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο να παγώσει.
Πώς σερβίρουμε τη μουχαλεμπία

Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλιες
4 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

για το σιρόπι
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
φλούδα από ένα λεμόνι
Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι το μπέικιν και τις βανίλιες
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα και χτυπάμε να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, και μετά σιγά σιγά το μείγμα με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα μας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και να μην έχει ασπράδια μαρέγκας το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα με το φούρνο.
Για το σιρόπι βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και στην πρώτη βράση το αφήνουμε για 10' και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το χαράζουμε σε μερίδες και το σιροπιάζουμε προσεκτικά ρίχνοντας το σιρόπι επάνω σε ένα κουτάλι σε όλο το γλυκό ώστε να μην μείνουν ασιρόπιαστα κομμάτια.

KOYZINA

Φτιάχνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας με διαφορετικούς τρόπους. Το πιό γνωστό είναι της Βέρροιας που σερβίρεται σχεδόν σε όλα τα καφέ και ζαχαροπλαστεία της πόλης.
Συστατικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 βανίλιες
4 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

για το σιρόπι
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
φλούδα από ένα λεμόνι
Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι το μπέικιν και τις βανίλιες
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα και χτυπάμε να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, και μετά σιγά σιγά το μείγμα με το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα μας μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν και να μην έχει ασπράδια μαρέγκας το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα με το φούρνο.
Για το σιρόπι βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα και στην πρώτη βράση το αφήνουμε για 10' και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το χαράζουμε σε μερίδες και το σιροπιάζουμε προσεκτικά ρίχνοντας το σιρόπι επάνω σε ένα κουτάλι σε όλο το γλυκό ώστε να μην μείνουν ασιρόπιαστα κομμάτια.

KOYZINA

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο στο φούρνο

Τυροπιτάκια… το λαχταριστό αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, για όλες τις περιστάσεις, πεντανόστιμα με όποιο τρόπο και αν είναι μαγειρεμένα, με φύλλο, χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά, στο τηγάνι ή το φούρνο. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για υπέροχα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο ψημένα στο φούρνου που αξίζει το κόπο να τα δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.) με 2% λιπαρά, στραγγιστό
150 ml ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα, χοντρο-θρυμματισμένη
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
70 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1 κοφτή κ.σ. ανάμεικτα βότανα αποξηραμένα όπως ρίγανη, θυμάρι, μαραθόσπορο, δυόσμο κ.λ.π.
1 κοφτό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
λίγο ελαιόλαδο για λάδωμα χεριών
1 κρόκος αυγού + σουσάμι ή μαυροκούκι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι και τα ανακατεύετε καλά.
Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, λίγο τη φορά, και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 45 λ περίπου.

Μετά βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Λαδώνετε τα χέρια σας και πλάθετε στρογγυλά τυροπιτάκια (προσπαθείτε να τα φτιάξετε στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα) και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση 2½-3 εκ. περίπου μεταξύ τους.

Αν προτιμήσετε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι, χτυπάτε το κρόκο με 2-3 κ.σ. νερό, αλείφετε την επιφάνειά τους με ένα πινέλο με το κρόκο και μετά τα πασπαλίζετε το σουσάμι. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκινίσουν ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε για 10 λ να “σταθούν” και μετά τα σερβίρετε.

Tip: Για έξτρα γεύση αντί να λαδώσετε τα χέρια σας για να πλάσετε τα τυροπιτάκια σας μπορείτε να τα βρέξετε με ούζο.

sintayes.gr

KOYZINA

Υλικά για 6 άτομα
½ κιλό κολοκυθάκια
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο και το λευκό μέρος) ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
3 μέτριες φέτες χωριάτικο ψωμί
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι
½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο ή 1 κουταλάκι ρίγανη
½ φλ. αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε σε χοντρές ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Τα σκεπάζετε και τα ψήνετε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα περνάτε από τον τρίφτη.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν και να γίνουν διάφανα, προσθέτετε το σκόρδο, αφήνετε να πάρει μια βράση και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Στύβετε τα κολοκυθάκια με τα χέρια σας για να φύγει όσο περισσότερο από το νερό τους και ύστερα τα βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε καλά.
Αφαιρείτε την κόρα του ψωμιού, το ψήνετε στην τοστιέρα, το τεμαχίζετε και το αλέθετε σε ψίχουλα στο πολυμίξερ.
Το προσθέτετε στα κολοκυθάκια μαζί με τα αβγά, τη φέτα και το κεφαλοτύρι.
Προσθέτετε τον άνηθο ή τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε το μίγμα για να ομογενοποιηθεί.
Αν σας φανεί χαλαρό, προσθέτετε λίγο αλεύρι. Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και το πλάθετε σε στρογγυλούς, επίπεδους κεφτέδες.
Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε τμηματικά στο λάδι.
Τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τους σερβίρετε αν θέλετε με τέταρτα λεμονιού.

KOYZINA

Υλικά για μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου

700γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή 2% αν το προτιμάτε
100γρ. γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
6 κουτ. σούπας μέλι
8 ζελατίνες μικρές (13,5γρ.)
Για το σερβίρισμα

Μαύρη κορινθιακή σταφίδα
Καρύδια
Λίγο μέλι
Εκτέλεση

Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό για 5-6 λεπτά. Βάζετε το γάλα να κάψει και διαλύετε μέσα σε αυτό τη ζελατίνα αφού στη στύψετε από το νερό.
Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ περνώντας το από σουρωτήρι και ανακατεύετε μέσα το μέλι και μετά την κρέμα γάλακτος. Συμπληρώνετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο σπορέλαιο μια φόρμα χωρητικότητας ενός λίτρου και ρίχνετε μέσα το μείγμα της πανακότας. Την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.


KOYZINA

Δεν υπάρχει πιο εύκολο και δροσερό γλύκισμα. Είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο αλλά και μετά το μεσημεριανό υπνάκο είναι σκέτο βάλσαμο… Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα δροσερό γλύκισμα…

Υλικά συνταγής
1 πακέτο μπισκότα digestive (220γρ.) *
80γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 κουτί γάλα εβαπορέ
4 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φάκελο φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι
1 φλιτζάνι νερό καυτό
1 λεμόνι το χυμό
ξύσμα από ένα λεμόνι
Ζάχαρη άχνη [προαιρετικά] για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής
Αδειάζετε το εβαπορέ γάλα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου, να παγώσει πολύ καλά.
Σπάζετε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα κάνετε σκόνη στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο χτυπάτε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ταψάκι** και χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός κουταλιού το στρώνετε να καλυφθεί ο πάτος του. Το αφήνετε στο ψυγείο.
Χτυπάτε με μίξερ χειρός το παγωμένο εβαπορέ γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να πήξει ελαφρά.
Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αδειάζετε το μείγμα στο χτυπημένο γάλα. Ρίχνετε και το ξύσμα και χτυπάτε για λίγο ακόμη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το στρωμένο μπισκότο και ξαναβάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό. Σερβίρετε το γλυκό μετά από 6 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα την επομένη, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας με λεπτές, ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου.

** Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε ατομικές μερίδες σε μικρά ατομικά στρογγυλά φορμάκια ή ατομικές μικρές στρογγυλές ταρτιέρες

KOYZINA

 ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο

Υλικά για 6 άτομα
1 πακέτο μπισκότα Digestive
1 μικρό πακέτο βούτυρο αγελαδινό/φρέσκο
1 μικρή κρέμα γάλακτος φυτική
1 συσκευασία τυρί κότατζ (200γρ)
1 συσκευασία τυρί κρέμα (200γρ)
200 γρ γιαούρτι πλήρες στραγγιστό ή και 2%
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
Σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι φτιάχνουμε τη βάση ως εξής. Θρυμματίζετε τα μπισκότα, λιώνετε το βούτυρο και τα περιχύνετε.
Τα πατάτε καλά στην βάση και τη βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει.
Για την κρέμα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (αν θέλετε προσθέτετε μισό ποτήρι άχνη ζάχαρη).
Ενσωματώνετε το κότατζ, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το ξύσμα και χτυπάτε καλά με το μίξερ. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.
Για την επικάλυψη, αραιώστε την μαρμελάδα με 2-3 κουταλιές νερό και απλώστε πάνω από την κρέμα.

KOYZINA

Απλό και γρήγορο μπισκοτογλυκό, με απίστευτη νοστιμιά, ιδανικό για κάθε στιγμή του καλοκαιριού.

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 αυγό
250γρ. μαργαρίνη soft
1 βανίλια
2 κουταλιές κακάο
½ κιλό ζάχαρη άχνη
1/3 ποτήρι γάλα
τρούφα (ή τριμμένη σοκολάτα)
λίγο γάλα για τα μπισκότα

Εκτέλεση
1. Χτυπάτε στο μίξερ το αυγό, τη μαργαρίνη, τη βανίλια, το κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα.
2. Βρέχετε τα μπισκότα με το γάλα και τα στρώνετε στον πάτο ενός πυρέξ.
3. Απλώνετε από πάνω μια στρώση από το μείγμα, έπειτα άλλη μια στρώση μπισκότα και τελειώνετε με μια ακόμα στρώση από το μείγμα.
4. Πασπαλίζετε με την τρούφα ή την τριμμένη σοκολάτα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει.

Πηγή: Youweekly.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin