Ιουνίου 24, 2018

KOYZINA

Κανελόνια με μανιτάρια, πράσα κ κρέμα από ηλιόσπορο
Υλικά για 3-4 άτομα

1 πακέτο κανελλόνια
400 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα +15 γρ. πορτσίνι
400 γρ. πράσα, καθαρισμένα κ κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μικρό φινόκιο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
2 φλ. (φυτικό) γάλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ούζο
πιπέρι
από 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι κ παπαρουνόσπορο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

για την κρέμα ηλιόσπορου
1 φλ. ηλιόσπορος, μουλιασμένος αποβραδίς
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/3 ματσάκι άνηθος
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
7 κ.σ. νερό στο οποίο μούλιασαν
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Μουλιάζω για 2 ώρες τα πορτσίνι στο 1 φλ. γάλα. Κατόπιν τα ψιλοκόβω κ κρατώ το γάλα. Τα βάζω σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι μαζί με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Προσθέτω το λάδι κ αφού τα σοτάρω 2-3 λεπτά, σβήνω με το ούζο. Ρίχνω μπόλικο πιπέρι, ανακατεύω κι όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά.

Στο μεταξύ φτιάχνω την κρέμα απλά βάζοντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά κ πολτοποιώντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περνάω τα υλικά από το τηγάνι στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ (όχι πολύ, μη γίνουν νιανια!), απλά για να γεμίσω πιο εύκολα τα κανελόνια. Τέλος στη γέμιση προσθέτω και 3 κ.σ. από την κρέμα ηλιόσπορου κ ανακατεύω καλά.

Λαδώνω ένα πυρέξ κ αραδιάζω ένα ένα τα κανελόνια κολλητά, αφού τα έχω γεμίσει με τη γέμιση. Αραιώνω την κρέμα με το φλιτζάνι γάλα κ περιχύνω τα κανελόνια. Μετά περιχύνω κ με το δεύτερο φλιτζάνι γάλα, πασπαλίζω με τον παπαρουνόσπορο, το σουσάμι κ τη διατροφική μαγιά, καλύπτω το πυρέξ με αλουμινόχαρτο κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30 ώρα ώσπου να μαλακώσουν τα ζυμαρικά. Αφαιρώ στο τέλος το αλουμινόχαρτο κ ψήνω άλλα 5-10 λεπτά να πάρει χρώμα το φαγάκι.

Βγάζω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσει λίγο κ σερβίρω με φρεσκοκομμένο άνηθο κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Ένα βίντεο με μια πανεύκολη συνταγή των πέντε λεπτών για να φτιάξεις το γλυκό που θα αλλάξει την άποψη σου για τα γλυκά. Ναι, το χούμους φτιάχνεται από ρεβύθια όμως το σοκολατένιο χούμους είναι ένα γευστικότατο γλυκό που θα σε γεμίσει ενέργεια, υγεία και απόλαυση.
Κι αν έχεις πιτσιρικάκια, είναι η καλύτερη λύση για να φάνε ρεβύθια!

Σοκολατένιο χούμους
425 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
4 κ.σ γάλα καρύδας
5 κ.σ κακάο σε σκόνη
3 κ.σ σιρόπι σφενδάμου/ αγαύης/ πετιμέζι/ sugavida
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
Cocoa nibs, νιφάδες μαύρης σοκολάτας, αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

-Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τα χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθούν και απολαμβάνεις.

KOYZINA

;Ένα διώροφο σοκολατένιο κέικ με γέμιση από κρέμα αβοκάντο και επικάλυψη γκανάς σοκολάτας και φουντουκιού.  Α και φυσικά να αναφέρω ότι είναι vegan! 

Υλικά για τσέρκι 18 cm

260 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
2 κ.γ. baking powder
2 βανίλιες
90 γρ. (φυτικό) γάλα
250 γρ, πουρές μήλου
250 γρ. σιρόπι αγαύης
60 γρ. ηλιέλαιο

για την κρέμα αβοκάντο:
190 γρ. καθαρισμένο, ώριμο αβοκάντο
3 κ.σ. (φυτικό) γάλα
4 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. σιρόπι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για την επικάλυψη:
100 γρ. σοκολάτα
50 γρ. (φυτικό) γάλα
40 γρ. φουντούκια


Εκτέλεση

Για το κέικ: Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder, το κακάο και τις βανίλιες. Σε άλλο χτυπώ το γάλα με το ηλιέλαιο και το σιρόπι αγαύης. Κατόπιν ενσωματώνω και τον πουρέ μήλου. Ρίχνω στο μείγμα με τα υγρά υλικά σταδιακά το μείγμα των στερεών. Αρχικά ανακατεύω με αυγογδάρτη και μετά με μαρίζ. Όταν έχουν ενωθεί καλά τα υλικά, αδειάζω το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα (καλό είναι να έχει αποσπώμενο τσέρκι) στρωμένη με λαδόκολλα και λαδωμένη στα τοιχία της. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 50 περίπου λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο, όταν μπήξω ένα μαχαίρι στο κέικ και αυτό βγει καθαρό. Όταν κρυώσει καλά, ξεφορμάρω και με προσοχή κόβω το παντεσπάνι μου σε δύο κομμάτια.

Για την κρέμα αβοκάντο: Βάζω στο μπλέντερ το αβοκάντο και το πολτοποιώ. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια κρέμα παχύρρευστη.

Συναρμολόγηση: Τοποθετώ σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι. Από πάνω απλώνω την κρέμα αβοκάντο. Την ισιώνω με μια μαρίζ. Και καλύπτω με το δεύτερο παντεσπάνι. Πιέζω ελαφρώς για να ενωθούν.

Επικάλυψη: Λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Κατόπιν ρίχνω μέσα το γάλα και ανακατεύω καλά. Περιχύνω τη γκανάς στο κέικ μου και πασπαλίζω με τα χοντροκομμένα φουντούκια!

Υπομονή να σταθεροποιηθεί λίγο η σοκολάτα και βουρ στο … γλυκό!

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Σήμερα θα φτιάξουμε μια απλή κ πεντανόστιμη μους με γεύση σοκολάτα μπανάνα! Με λίγα αγνά υλικά θα δημιουργήσουμε ένα υπέροχο γλυκάκι 

Υλικά 
2 ώριμες μπανάνες (200 γρ.)
1/2 φλ. σοκολατούχο γάλα (σόγιας/αμυγδάλου)
2 1/2 κ.σ. σπόροι chia
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1/2 κ.σ. κακάο
1/2 κ.σ. καφές στιγμιαίος


Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ κ τα πολτοποιώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Μοιράζω σε 2 ποτηράκια, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ τα βάζω στο ψυγείο για 6 ώρες ώσπου να δράσουν οι σπόροι chia κ να πήξουν την κρέμα.

theveggiesisters.gr

KOYZINA

Οι πατάτες με τη φλούδα ψημένες σε λαδόκολλα, με χυμό πορτοκάλι κ μπόλικο φασκόμηλο συνδυάζονται αρμονικά με φακές βρασμένες al dente κ πασπαλισμένες με μυρωδάτη καυκαλήθρα.

Υλικά (για 2-3 μερίδες):
1 φλ. φακές ψιλές «Φεραία Γη», βρασμένες al dente
4 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
2+3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ELI
χυμός 1 πορτοκαλιού
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες Threpsi
πιπέρι πράσινο Cretan Herbs
μείγμα για σαλάτες bio Cretan Herbs
καυκαλήθρα, ψιλοκομμένη
10 φύλλα φασκόμηλο
100 γρ. τυρί Ράκοβο «Προίκα», σε κομματάκια

Εκτέλεση:
Ξεπλένω καλά κ βουρτσίζω τις πατάτες.  Τις κόβω σε κομμάτια κ τις βάζω σε ένα μπολ. Βάζω το σκόρδο, το κρεμμύδι το φασκόμηλο κ χτυπώ 2 κ.σ. λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού. Περιχύνω τις πατάτες και με τα χέρια προσπαθώ να τις καλύψω με τη σάλτσα. Τις βάζω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45-50 λεπτά.

Τις αφήνω λίγο να κρυώσουν. Στις βρασμένες φακές προσθέτω 3 κ.σ. ελαιόλαδο κ το μείγμα για σαλατα. Κατόπιν τις ρίχνω στο ταψί με τις πατάτες κ ανακατεύω. Γαρνίρω με τυρί κ καυκαλήθρα κ σερβίρω. 

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το γιουβέτσι με μανιτάρια. Είναι πανεύκολο, γρήγορο και μεστό γεύσης!

Υλικά για 3-4 άτομα:
300 γρ. κριθαράκι (ολικής)
300 γρ. μανιτάρια (πορτομπέλο), σε κυβάκια
15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
200 γρ. λευκό κρασί
600 γρ. νερό
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας
180 γρ. κρεμμύδι (1 μεγάλο), ψιλοκομμένο
120 γρ. καρότο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
φρέσκος βασιλικός


Εκτέλεση:

Μουλιάζω για 2-3 ώρες τα αποξηραμένα μανιτάρια στο κρασί. Κατόπιν τα στραγγίζω και τα ψιλοκόβω και δεν πετάω το κρασί. Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω για 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τα μανιτάρια. Σβήνω με το κρασί και μετά από 10 λεπτά ρίχνω τη ντομάτα, τον βασιλικό και το νερό.

Όταν αρχίσει ο βρασμός, προσθέτω και το κριθαράκι. Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Στο τέλος αλατοπιπερώνω.

KOYZINA

Υλικά για 2 λαμαρίνες:
400 γρ. βρασμένα ρεβύθια
100 γρ. νιφάδες βρώμης
55 γρ. ελαιόλαδο
85 γρ. ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. εκχύλισμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ πολτοποιώ τελείως πρώτα τη βρώμη με το κακάο και χωριστά τα ρεβύθια. Κατόπιν ρίχνω τη βρώμη μέσα στα ρεβύθια και χτυπώ για να ενσωματωθεί.

Χτυπώ το λάδι με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα σταδιακά σε ένα μπολ και κατόπιν τα προσθέτω κι αυτά στο μείγμα των ρεβυθιών. Χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

 

Αν έχετε μικρό μπλέντερ, χωρίστε στα δύο τα υλικά σας και δουλέψτε τα σε δύο δόσεις. Βάζω σε ένα μπολ τη ζύμη, τη ζυμώνω ελαφριά και κατόπιν την τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας. Την καλύπτω με άλλη λαδόκολλα και ανοίγω ένα λεπτό φύλλο (5 χιλιοστά) με τη βοήθεια πλάστη.

Κόβω με κουπ πατ ή με τον κόφτη της πίτσας και τοποθετώ τα κράκερ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι κάνω τρύπες. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35-45 λεπτά ώσπου να πάρουν χρώμα. (όσο πιο λεπτά τα φτιάξετε, τόσο γρηγορότερα θα ψηθούν)Τα βγάζω από τον φούρνο, τα τοποθετώ σε σχάρα να κρυώσουν και μετά τα φυλάω σε αεροστεγές δοχείο.

Παραλλαγή για τρουφάκια: όταν έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά, πλάθω μπαλάκια και τα φυλάω στο ψυγείο.

Γευστική παραλλαγή: αν δεν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι που επέλεξα, μπορείτε να παραλείψετε το κακάο και να βάλετε κανελογαρίφαλλο που ταιριάζει τέλεια με το πορτοκάλι. (τα ανοιχτόχρωμα τρουφάκια της φωτογραφίας είναι από αυτήν την παραλλαγή.) Φαντάζομαι ωραία θα ήταν με εκχύλισμα ή ξύσμα λεμονιού, βανίλιας, λίγη καρύδα κτλ.

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Αυτό το vegan μπράουνις είναι απίθανο! Θέλει μόνο 4 υλικά, είναι πανεύκολο στην παρασκευή, είναι ωμοφαγικό, άρα γλιτώνουμε κ το ψήσιμο, είναι πολύ θρεπτικό, μα πάνω απ’όλα είναι πεντανόστιμο! 

Υλικά

1 φλ. (165 γρ.) αμύγδαλα ωμά
1 1/2 φλ. (180 γρ.) καρύδια
2 1/4 φλ. (400 γρ.) χουρμάδες
1/2 φλ. (45 γρ.) κακάο

Εκτέλεση

Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για μια ώρα. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το 1 φλ. καρύδια να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το κακάο, χτυπώ κ τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Μετά πολτοποιώ τους χουρμάδες να γίνουν μια πάστα.

Ρίχνω σιγά σιγά κ τους καρπούς κ πολτοποιώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, το πατικώνω με μια σπάτουλα/κουτάλι κ προσθέτω τα υπόλοιπα καρύδια χοντραλεσμένα. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο κ το βάζω στο ψυγείο να δέσει. Καλή σας απόλαυση!

Ελαφρώς προσαρμοσμένο από εδώ

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Μια πολύ νόστιμη σαλάτα αλλά ακόμα πιο νόστιμη σαν άλειμμα πάνω σε ψωμί. Δοκιμάστε και τις δυο εκδοχές. 

Υλικά: (σαλάτα με ρεβύθια για 4, κυρίως για 2, ορεκτικό για πολλούς!!!)

2 φλ. βρασμένα ρεβύθια
1 μέτριο καρότο τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φινόκιο ψιλοκομμένο

σος:
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. νερό
1/2 φλ. μαϊντανός
αλάτι κ πιπέρι
σουσάμι, καρύδια για γαρνίρισμα


Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύω όλα τα υλικά της σος. Αν την θέλετε πιο υγρή, προσθέστε λίγο νερό. Ανακατεύω τα ρεβύθια με το τριμμένο καρότο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και φινόκιο. Προσθέτω την σος και τα ανακατεύω να πάει παντού. Αν το φάτε ως σαλάτα, μπορείτε να την σερβίρετε μέσα σε φύλλα μαρουλιού. Ακόμα μπορείτε να λιώσετε το μείγμα στο μπλέντερ και να το φάτε πάνω σε ψωμάκι, πολύ γιάμι!!!

Καλή σας απόλαυση!

KOYZINA

Συστατικά
Για τα brownies

250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μέτρια
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κακάο
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα

100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα brownies

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C Στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τις κουβερτούρες ψιλοκομμένες, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-20 δευτερόλεπτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x32 εκ., καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το brownies.
Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.
Σερβίρουμε απλώνοντας εναλλάξ τις κουβερτούρες με ένα κουτάλι και με φύλλα δυόσμου.

akispetretzikis.com 

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin