Νοεμβρίου 23, 2017

KOYZINA

Συστατικά
250 γρ. τορτελίνια με 4 τυριά
1 κρεμμύδι
400 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. σπανάκι φρέσκο
30 γρ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
300 γρ. γάλα
1 κύβος κότας
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. δυόσμο
2 κ.σ. βασιλικό
200 γρ. mix τυριών light

Για το σερβίρισμα

φύλλα δυόσμου
φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα.
Κόβουμε τα κολοκύθια σε κύβους και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Βράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια και τα λαχανικά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του. Αν είναι μεγάλα τα φύλλα τα κόβουμε με τα χέρια μας αλλιώς, αν έχουμε σπανάκι baby, το προσθέτουμε όπως είναι.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε 30 γρ. ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις. Μόλις απορροφηθεί η μία δόση προσθέτουμε την επόμενη.
Μόλις πάρει το γάλα μία βράση προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε τα τορτελίνια, τα λαχανικά, την παρμεζάνα, πιπέρι, τον άνηθο, τον δυόσμο και τον βασιλικό κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ 20x30 και πασπαλίζουμε με το mix τυριών.
Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου και βασιλικού, ελαιόλαδο και πιπέρι.

akispetretzikis.com

KOYZINA

Τρώγεται τόσο εύκολα που δεν μένει για την άλλη μέρα.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ,
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα,
550 γρ γάλα+220 γρ για την σαντιγί,
6 κ.σ. ζάχαρη,
1 φάκελο Garni,
Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων,
Τρούφα σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα.

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550 γρ γάλα, την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποτέλεσμα εικόνας για γλυκό πτι μπερ
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει (Ανακατεύουμε συχνά για να μην κάνει κρούστα). Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200 γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ [προαιρετικά αν υπάρχουν παιδιά], βουτάμε τα μπισκότα λίγο (τόσο για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν) και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ. Απλώνουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ, πάλι μια στρώση κρέμας, μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.

Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς ή φιλέ αμυγδάλου.

 trelokouneli.gr

KOYZINA

Ρυζόγαλο με σύκα

Συστατικά

250 γρ. ρύζι καστανό
500 ml νερό
1 λίτρο γάλα 3,5% λιπαρά
250 γρ. ζάχαρη
2 λοβούς βανίλιας κομμένες στα 2 κατά μήκος ή 2 βανιλίνες
50 γρ. κορν φλάουρ
125 γρ. βούτυρο

Για το γαρνίρισμα

αποξηραμένα ή φρέσκα σύκα
ξηρούς καρπούς
κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το ρύζι, τη ζάχαρη, το νερό και τα 750 γρ. γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ξεκινάμε να ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ και το αφήνουμε στην άκρη.
Αν χρησιμοποιούμε λοβούς βανίλιας τότε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους, τους βάζουμε στην μεγάλη κατσαρόλα καθώς επίσης και τους λοβούς της βανίλιας.
Αν χρησιμοποιούμε βανιλίνες θα τις ρίξουμε στο ρυζόγαλο μας στο τέλος του βρασμού όταν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βράζουμε σιγά σιγά το ρύζι μέχρι να είναι έτοιμο ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Καλό θα είναι να κρατάει ακόμα όταν το βγάλουμε από τη φωτιά γιατί θα συνεχίζει να μαγειρεύεται και να βγάζει την κόλα του για αρκετά λεπτά ακόμα αφού έχουμε σταματήσει το μαγείρεμά του. Οπότε προτιμούμε να είναι al dente όταν βγει από τη φωτιά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο (μπορεί να πάρει άνετα μισή ώρα) ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε ακόμα το μαγείρεμα για ένα δυο λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
Αν προσέξετε στη συνταγή έχουμε αρκετό υγρό (1.5 κιλά υγρό για 250 γρ. ρυζιού). Αυτό το κάνουμε γιατί θέλουμε το ρυζόγαλο να μην είναι "πηχτό" αλλά να είναι αρκετά ζουμερό και κρεμώδες. Αυτός είναι και ο λόγος που βάζουμε και το κορν φλάουρ.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε κομμάτια.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι που να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Τέλος σερβίρουμε σε ποτήρια μαζί με αποξηραμένα ή φρέσκα σύκα, ξηρούς καρπούς και σίγουρα κανέλα!

KOYZINA

Τέλειο καλοκαιρινό πιάτο, διαλέξτε καλές λιαστές ντομάτες και ποιοτικό κοτόπουλο.

Υλικά

1/2 κιλό βιολογικό κοτόπουλο στήθος
1 κουτί μακαρόνια ριγκατόνι
2 φλυτζάνια φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο)
2 κουταλιές λιαστές ντομάτες, κομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1/2 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Βράστε τα ριγκατόνι όπως λέει το πακέτο
Σε τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κοτόπουλο, το οποίο έχετε κόψει σε κύβους
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι αν οι λιαστές ντομάτες είναι αλμυρές)
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, ροδίστε μαζί για άλλα 3 λεπτά
Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και ψιλοκομμένο, ωμό σπανάκι, κρέμα γάλακτος, μουστάρδα
Αφήστε να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα, ανακατέψτε
Ρίξτε στο τηγάνι σας και τα ριγκατόνι και σερβίρετε με μπόλικη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

 iefimerida.gr

KOYZINA

Ένα απίστευτο, λαχταριστό και μοναδικά σοκολατένιο κέικ που θα σας κερδίσει και με την εμφάνιση και με την πλούσια γεύση του.

Δημήτρης Χρονόπουλος


Υλικά

Για το κέικ

240γρ. ζάχαρη
170γρ. αλεύρι μαλακό
190γρ. αβγά
70γρ. βούτυρο αγελάδος
110γρ. κρέμα γάλακτος 35%
4½γρ. μπέικιν πάουντερ
1γρ. αλάτι
20γρ. κακάο
50γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
80γρ. φουντούκια ολόκληρα
100γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για την επικάλυψη σοκολάτας

110γρ. κρέμα γάλακτος 35%
110γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
30γρ. μέλι

Διαδικασία

Για το κέικ: Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το κακάο και την κρέμα γάλακτος. Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά, ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτετε το μίγμα με το βούτυρο.

Στη συνέχεια ρίχνετε στο μίγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα για τούρτα διαμέτρου 25εκ. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά πριν το ψήσετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε το κέικ για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την επικάλυψη σοκολάτας: Σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε την κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση (να κοχλάσει), αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.

Μόλις κρυώσει το κέικ, το κόβετε στη μέση, αλείφετε τον ένα δίσκο με την πραλίνα φουντουκιού και πασπαλίζετε με τα χοντροσπασμένα φουντούκια. Βάζετε από πάνω τον δεύτερο δίσκο και βάζετε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Τέλος γλασάρετε με την επικάλυψη σοκολάτας και διακοσμείτε με τα ολόκληρα φουντούκια.

olivemagazine.gr

 

KOYZINA

Μετά την πανεύκολη μους σοκολάτα, έρχεται μια νέα εποχή. Μους μπισκότο. Είτε μιλάμε για Oreo, cookies σοκολάτας, γεμιστά μπισκότα βανίλια, φράουλα, μπανάνα ή οτιδήποτε άλλο μπισκότο λατρεύεις, τώρα μπορείς να το κάνεις μια πανεύκολη, πεντανόστιμη μους που θα εντυπωσιάσει εσένα και όποιον τη δοκιμάσει-με μόλις 2 υλικά!

Υλικά

2 πακέτα κρέμα γάλακτος με 30-35% λιπαρά (περίπου 400-500ml σύνολο)
1 πακέτο από τα αγαπημένα σου μπισκότα (200-250 γρ.)
Προαιρετικά: λικέρ, εκχύλισμα βανίλιας (ή οποιοδήποτε άλλο όπως πορτοκάλι ή λεμόνι), πραλίνα φουντουκιού ή ξηροί καρποί

Εκτέλεση

Βάλε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ρίξε από πάνω της τα μπισκότα σε κομμάτια. Δεν έχει σημασία τι μπισκότα διάλεξες, είτε πτι-μπερ, είτε πτι-φουρ, είτε γεμιστά με fondant θα έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο τέλος!

Φρόντισε η κρέμα γάλακτος να καλύπτει τα μπισκότα σου (αν χρειαστεί πρόσθεσε επιπλέον κρέμα γάλακτος) και άσε το μείγμα για τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο (ιδανικά όλο το βράδυ). Μόλις δεις ότι τα μπισκότα έχουν μαλακώσει, χτύπα το μείγμα με ένα μίξερ (με βάση ή χειρός) μέχρι να γίνει μια ανάλαφρη και πεντανόστιμη μους μπισκότο!

Αν επέλεξες να προσθέσεις κάτι επιπλέον στη μους σου, όπως π.χ. φιστίκια ή τριμμένη καρύδα, απλά πρόσθεσέ το υλικό ακριβώς πριν χτυπήσεις τη μους σου.

Σέρβιρε σε ατομικά ποτήρια και απόλαυσε χωρίς ενοχές

thatslife.gr

KOYZINA

 Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πικραλίδα
350 γρ. ξερά κουκιά
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πεπεροντσίνο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κουκιά και τα βράζουμε σε καυτό νερό για 40 λεπτά (μην βάλετε πολύ νερό, ο όγκος από το νερό πρέπει να είναι διπλάσιος από τα κουκιά, όχι παραπάνω, αν χρειαστεί προσθέτετε νερό)
Πλένουμε την πικραλίδα, τη σουρώνουμε και την τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι και το πεπεροντσίνο.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.
Κρατάμε στην άκρη.
Παίρνουμε τα κουκιά που έχουν μαλακώσει και έχουν πιει όλο το νερό, τα περνάμε στο μίξερ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα τσέρκι, βάζουμε τον πουρέ, βάζουμε λίγο πικραλίδα από πάνω και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.

newsbeast.gr

KOYZINA

Γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό  με την κλασική γεύση του εκλέρ.

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive

2 κουτιά κρέμα βανίλια

3 ½ φλιτζ. γάλα

1 συσκευασία έτοιμη σαντιγί, 1 βαζάκι μερέντα

Εκτέλεση

1. Πλένετε τα βαζάκια και τα σκουπίζετε καλά.

2. Σπάτε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και καλύπτετε μ΄ αυτά τον πάτο κάθε βάζου.

3. Στο μίξερ χτυπάτε την κρέμα βανίλια και το γάλα για 2΄-3΄ και στη συνέχεια βάζετε τη σαντιγί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.

4. Μοιράζετε την κρέμα στα βαζάκια καλύπτοντας τα 2/3 της χωρητικότητάς τους, προσθέτετε μία ακόμα στρώση τριμμένα μπισκότα.

Τέλος βάζετε τη μερέντα στο κορνέ και την προσθέτετε πάνω στο γλυκό.

5. Τα σκεπάζετε, τα διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να δέσουν τα υλικά και σερβίρετε.

meandmypinkmixer.com

KOYZINA

Φρέσκια μοτσαρέλα, σφιχτές κατακόκκινες ντομάτες, λίγο λευκό κρασί μαζί με τα βασικά υλικά για κάθε ριζότο και σε 18 μόλις λεπτά είναι έτοιμο το ριζότο με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό, πρώτο πιάτο με όλο το άρωμα και τη γεύση της εποχής. Πιο απλά δεν γίνεται.


Υλικά 
5 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
Soffrito
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. λάδι
1/3 φλ. λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Riso
1½ φλ. Carnaroli ή Vialone ή Arborio ή Λαΐς
Condimenti
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χοντροκομμένες και σχεδόν πολτοποιημένες στο μούλτι (10-15 περίπου δευτερόλεπτα)
1 μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια 0,5-0,8 εκατ.
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
4-5 μεγάλα φύλλα βασιλικού κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
βασιλικός για το γαρνίρισμα

Βάζετε τον ζωμό σε κατσαρολάκι και τον διατηρείτε καυτό σε σταθερή θερμοκρασία αλλά χωρίς να βράζει.
2. Soffrito: Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά να μαλακώσει προσέχοντας να μην αλλάξει χρώμα.

3. Riso: Προσθέτετε το ρύζι και χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύετε για 1 λεπτό μέχρι όλοι οι κόκκοι να έχουν καλυφθεί καλά από το μίγμα λάδι-βούτυρο. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

4. Condimenti: Προσθέτετε τις σχεδόν πολτοποιημένες ντομάτες και ανακατεύετε με το ίδιο τρόπο. Αρχίστε να ρίχνετε τον ζωμό, 1/2 φλυτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας σχεδόν συνεχώς. Η φωτιά είναι μέτρια προς χαμηλή, ανάλογα με τις εστίες σας και διατηρείται σταθερή σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. Περιμένετε μέχρι ο ζωμός που ρίχνετε να απορροφηθεί σχεδόν τελείως πριν προσθέσετε νέα ποσότητα. Συνεχίζετε με τον τρόπο αυτό μέχρι τέλους, κρατώντας μόνον το τελευταίο 1/4 φλυτζάνι χωριστά στην άκρη. Ανακατεύετε πάντα καλά ώστε το ρύζι να μην κολλήσει.

Mετά από περίπου 18 λεπτά (15 περίπου αν χρησιμοποιείτε Vialone Nano), όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αλλά παραμένει σφιχτό, ρίχνετε το ζωμό που είχατε κρατήσει. Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το βούτυρο, την παρμεζάνα, τα μικρά κυβάκια της μοτσαρέλας και τον βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε γρήγορα ώστε τα τυριά να λιώσουν και να ενσωματωθούν με το ρύζι.

Σερβίρισμα: Σε ζεστή πιατέλα ή σε πιάτα με μια πινελιά κορυφής βασιλικού και έτοιμο το ριζότο με μοτσαρέλα αλά καπρέζε.

pandespani.com

KOYZINA

Συστατικά
500 γρ. κολοκύθια τριμμένα
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
1 ματσάκιβασιλικό, ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ξύσμα απο 2 λάιμ
1 κοφτό κ.γ. τριμμένο κύμινο
2 πρέζες μπούκοβο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
Για τη σως

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 2 λάιμ
1 κοφτό κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μέχρι τώρα κάνατε κολοκυθοκεφτέδες που μπορεί να μην έβγαιναν καλοί... Με τη συνταγή αυτή θα σας πω όλα τα μυστικά...

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη και σε μια πετσέτα βάζουμε τα τρίμματα με λίγο αλάτι. Στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.
Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον βασιλικό, το ξύσμα από 2 λάιμ, το κύμινο, το μπούκοβο, τη φέτα, τα αυγά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας.
Μόλις ζεστάνει το λάδι (δε θέλουμε να κάψει πάρα πολύ γιατί θα καούν οι κεφτέδες μας) τους ρίχνουμε και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους γυρίζουμε από την άλλη.
Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες.
Μόλις τους τηγανίσουμε όλους, τους αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σως

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας με τη σως, λίγο μπούκοβο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φέτες λάιμ.

akispetretzikis.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin