Νοεμβρίου 23, 2017

KOYZINA

 

Ένα ελαφρύ γλυκό πολύ γρήγορο στη παρασκευή του ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

Συστατικά

60ml. νερό
7γρ. ζελατίνες
450γρ. Γιαούρτι NOYNOY Classic πλήρες
240ml. γάλα NOYNOY Family πλήρες
240ml. Kρέμα γάλακτος NOYNOY πλήρης
80γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30γρ. χυμό λεμόνι

Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Καρύδια

 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό με λίγο πάγο. Ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γιαούρτι, και το μισό γάλα ΝΟΥΝΟΥ με τη μισή κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος NOΥNOY και το υπόλοιπο γάλα ΝΟΥΝΟΥ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε στραγγίσει καλά.

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού. Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το αδειάζουμε μέσα σε ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε.

Τα τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το γλυκό.

Ξεφορμάρουμε τις πατακότες από τα ποτήρια και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω μέλι και καρύδια.

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20’ και έξτρα 2 ώρες αναμονή για τις πανακότες

Χρόνος εκτέλεσης: 20’

stronoumetrapezi.gr

KOYZINA

Εύκολα σοκολατάκια με 0 (απλή σοκολάτα) και 1 μονάδα (λευκή σοκολάτα), απλά ή γεμιστά. Συνταγή για 15 μέτρια σοκολατάκια.

Σοκολατάκια

Υλικά:
100 γρ. σοκολάτα ζαχαροπλαστικής (κουβερτούρα) χωρίς ζάχαρη
100 γρ. λευκή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής χωρίς ζάχαρη
Εναλλακτικά αντίστοιχη ποσότητα μηδενικής μερέντας

Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε bain marie την κουβερτούρα και τοποθετούμε σε φορμάκια σιλικόνης του μεγέθους και σχεδίου της επιλογής μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.

Tips:
Κουτάλα-Πηρούνα - foto -2 Αν χρησιμοποιήσετε την εναλλακτική με τη μηδενική μερέντα προσοχή να μην είναι το μείγμα πολύ υδαρές.

Τα σοκολατάκια με μηδενική μερέντα θέλουν περισσότερη ώρα στο ψυγείο και η υφή τους είναι mat. Χρησιμοποιώντας κουβερτούρα τα σοκολατάκια είναι γυαλιστερά στην όψη.

Παραλλαγές:
1). Μπορείτε να κάνετε γεμιστά σοκολατάκια με μηδενική μαρμελάδα, ή κομματάκια φρούτου π.χ. πορτοκάλι, ή με άλλη γέμιση της επιλογής σας. Στην περίπτωση αυτή τοποθετείτε ποσότητα της σοκολάτας μέχρι τη μέση της φόρμας, αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει, προσθέτετε τη γέμιση της επιλογής σας και συμπληρώνετε με σοκολάτα.
2). Μπορείτε να κάνετε δίχρωμα σοκολατάκια, μισά με μαύρη και μισά με λευκή σοκολάτα.

Καλή επιτυχία

miriamman.wordpress.com

 

KOYZINA

Μια σαλάτα χρειάζεται να έχει λαχταριστά υλικά και σύνθεση που παράλληλα να προσφέρει αρμονία και χαρακτήρα με άποψη.

Η αρμονία εδράζεται στην ισορροπημένη σύνθεση υλικών τα οποία οφείλουν να αλληλοσυμπληρώνονται σε τρία επίπεδα: πρώτον στο γευστικό, δευτερευόντως σε υφές και σε τρίτο επίπεδο, χρωματικά (και όχι σε υλικά που να είναι παρεμφερούς χαρακτήρα).

Παρασκευή:

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τουλάχιστον 4 λίτρα νερό, την σκεπάζετε και φέρνετε το νερό σε βρασμό σε δυνατή ένταση. Αφαιρείτε το καπάκι, προσθέτετε δυο κουταλιές σούπας αλάτι και μόλις καταλαγιάσει ο κοχλασμός, ρίχνετε τις πέννες τρικολόρε.

σαλάτα τόνου μακαρόνια
2. Στα 11 λεπτά που λέει η συσκευασία της Barilla, σουρώνετε τις πέννες στο νεροχύτη. Επειδή προορίζονται για σαλάτα (και μόνον σ’ αυτήν την περίπτωση) τις βρέχετε με τρεχούμενο νερό να κρυώσουν και ν’ αφαιρεθεί το υπερβάλλον άμυλο ώστε να μην κολλήσουν.

τονοσαλάτα με Πέννες Τρικολόρε, Μπρόκολο & Καλαμπόκι

Η τονοσαλάτα με πέννες, μπρόκολο και καλαμπόκι, είναι ένας συνδυασμός που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των λαχανικών και των υγιεινών γεύσεων.

Είναι τόσο πολυεπίπεδη γευστικά όσο και τα χρώματα που περιέχει, με την τραγανότητα να κυριαρχεί απ’ το αλντέντε βρασμένο πράσινο μπρόκολο ως το γλυκό κίτρινο καλαμπόκι και τη φρέσκια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.
Είναι το πιάτο που θα εγκλωβίσει τη ματιά σε κάθε μπουφέ ή τραπέζι, βγάζοντας μια εικόνα φρεσκάδας και αρμονικής σύνθεσης.

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. mezze penne tricolore της Barilla
320 γρ. τόνος
75 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
1 μεσαίο μπρόκολο σε μπουκέτα
150 γρ. καλαμπόκι
4 μεσαία κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
150 μλ. Ελαιόλαδο
Λεμόνι
1 κ.σ. Άνηθος
Αλάτι, πιπέρι

caruso.gr

 

KOYZINA

To στίκι τόφι πούντινγκ (sticky toffee pudding) είναι ένα πολύ βρετανικό γλυκό, με ρίζες στη δεκαετία του ’60. xourmadesΣτην ουσία πρόκειται για ένα ζουμερό σπογγώδες κέικ με ψιλοκομμένους χουρμάδες, καλυμμένο από ένα ζεστό καραμελωμένο σιρόπι μαύρης ζάχαρης (εξ ου και sticky toffee) το οποίο συνοδεύεται συνήθως από κρέμα custard (αγγλική κρέμα, η συνταγή της περιλαμβάνεται στο τράιφλ) ή παγωτό βανίλια. Θεωρείται ένας κλασικός βρετανικός γευστικός πειρασμός της μοντέρνας εποχής.

Όπως συχνά συμβαίνει με τις δημοφιλείς συνταγές, οι ρίζες τους εγείρουν καυτό θέμα αντιδικίας. Είναι σίγουρο ότι άρχισε να σερβίρεται ευρέως και να γίνεται δημοφιλές μέσα στην δεκαετία του ‘60, ως πηγή δε της συνταγής Sharrow Bay Country House Hotelαπό πολλούς αναφέρεται το Ξενοδοχείο Sharrow Bay Country House (με ένα αστέρι Michelin σήμερα) στο Lake District της Βόρειας Αγγλίας το 1960.

Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, τουλάχιστον άλλα δύο ξενοδοχεία στη Νότια Αγγλία ισχυρίζονται βέβαια ότι φτιάχνανε την συνταγή αρκετά πριν την κάνει διάσημη ο Francis Coulson, ο ιδιοκτήτης του Sharrow Bay Country House, που είχε “καλύτερο μάρκετινγκ”. Λέγεται επίσης ότι κάποτε ο Coulson εκμυστηρεύτηκε σε ένα διάσημο chef, ότι την κεντρική ιδέα για το sticky toffee pudding του την έδωσε κάποια κυρία Martin απ’ το Lancashire. H κυρία Martin δε, όπως αποκάλυψε ο γιος της μετά από χρόνια, την είχε πάρει από έναν φίλο της στον Καναδά. Άντε να βρεις άκρη με το ποιός το πρωτοέφτιαξε, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει το αμέριστο ευχαριστώ από χιλιάδες Βρετανούς λάτρεις της γεύσης του.

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Περίπου 30-40’ ετοιμασία και ψήσιμο μαζί. Θα χρειαστείτε μικρά φορμάκια και βολεύουν τα αλουμινένια του σουπερμάρκετ ή άλλα π.χ. γυάλινα αντίστοιχου μεγέθους. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε το καραμελωμένο κέικ ενιαίο, σε πυρίμαχο σκεύος μεγαλύτερο και να το κόψετε σε κομμάτια αφού ψηθεί. Εύκολη και μάλλον γρήγορη συνταγή που μπορεί να γίνει από πριν και να ζεσταθεί πριν το σερβίρισμα.

Υλικά (για 10 άτομα σε ατομικά φορμάκια)

για το κέικ

80 γρ. βούτυρο συν λίγο για να βουτυρώσετε τα φορμάκια
255 γρ. φυσική ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
4 ½ κ.σ. golden syrup ή εναλλακτικά μέλι
300 γρ. φαρίνα που φουσκώνει, συν λίγη ακόμη για τα φορμάκια
180 γρ. καρύδια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα συν 20 μισά για την διακόσμηση
300 γρ. χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια τους, ψιλοκομμένοι (κομματάκια 1 εκατ. περίπου)
3 αβγά
435 ml βραστό νερό
1½ κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κάψουλα βανίλιας

για το σιρόπι

165 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. μαύρη ζάχαρη
4 ½ κ.σ. golden syrup ή εναλλακτικά μέλι

Παρασκευή

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.

2. Ετοιμάζετε τα κέικ: Βουτυρώνετε και αλευρώνετε με τη φαρίνα 10 αλουμινένια ατομικά φορμάκια.
Σε ένα μπολ, ρίχνετε το βραστό νερό πάνω στους χουρμάδες, προσθέτετε τη σόδα και την βανίλια και τους αφήνετε να μουλιάσουν.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ανοιχτόχρωμα. Σταδιακά προσθέτετε το golden syrup (ή το μέλι) και τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τη φαρίνα και ανακατεύετε μαλακά με κουτάλα μέχρι τα υλικά να αναμιχθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ.

Βάζετε τους χουρμάδες με το νερό τους στο μίξερ και τους χτυπάτε να πολτοποιηθούν. Προσθέτετε τώρα τον πολτό τους μέσα στο μείγμα του κέικ και ανακατεύετε καλά με κουτάλα. Προσθέτετε στο μείγμα τα καρύδια διπλώνοντάς το με μαλακές κινήσεις για να ενσωματωθούν.

3. Ψήσιμο: Βάζετε τα φορμάκια στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά τους να είναι σπογγώδης και να έχει αποκτήσει ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα.

4. Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε μέχρι το σημείο βρασμού, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Πριν πάρει βράση το κατεβάζετε απ’ τη φωτιά.

5. Σερβίρισμα: Βγάζετε τα κέικ απ’ τα φορμάκια σε ατομικά πιάτα. Ρίχνετε σιρόπι πάνω σε κάθε κέικ και προσθέτετε από 2 μισά καρύδια. Συνοδέψτε το με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή αγγλική κρέμα (custard).

caruso.gr

KOYZINA

Η πατατοσαλάτα είναι από τις συνταγές που όπως και να επιλέξεις να τη φτιάξεις κατά ένα “μαγικό” τρόπο γίνεται πάντα υπέροχη. Η εκδοχή που προτείνουμε εδώ θα γίνει από τις αγαπημένες σας!

Υλικά

1 κιλό πατάτες μικρές, πλυμένες καλά
1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
3-4 ραπανάκια, σε λεπτές φετούλες
2 αβγά βρασμένα, σε φέτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδελίτσες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κάππαρη
Για τη sauce γιαουρτιού

1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
2 κρόκους από αβγά βρασμένα
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε τις πατατούλες σε πυρίμαχο ταψάκι, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ.

Με το ελαιόλαδο σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτετε το τριμμένο καρότο, τα ψιλοκομμένα αβγά, την κάππαρη, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε στο multi τους βρασμένους κρόκους των αβγών με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε το μίγμα με το γιαούρτι, τον άνηθο και ανάλογο αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, διακοσμείτε με τα ραπανάκια και σερβίρετε.

olivemagazine.gr

 

 

KOYZINA

Εύκολο και γρήγορο, σκέτη μαγεία.Το κριθαράκι είναι ένα υλικό που τρώγεται ευκολα και το μαγειρευουμε με τη τχνικη του ριζοτο.

Υλικά

5 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
4 ασπρομανίταρα μεγάλα κομμένα σε φέτες
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
350 γραμ. κριθαράκι χονδρό
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζωμός κότας (ζεστός)
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο (μαγειρεμένο και ψιλοκομένο)
Λίγο φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο παλαιωμένο λαδοτύρι Νάξου (ή τριμμένο τυρί)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή πλασοτέ κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, για να γίνει διάφανο, χωρίς να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε να λαδωθεί και να βγάλει το γήινο άρωμά του. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας.

 

Λίγο λίγο και σταδιακά προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ακολουθώντας τη διαδικασία, όπως όταν φτιάχνουμε ριζότο. Κάθε φορά που απορροφάται ο ζωμός προσθέτουμε επιπλέον. Στα μισά του βρασμού προσθέτουμε το καρότο και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Δεν ξεχνάμε το τακτικό ανακάτεμα, αλλά όχι συνεχές γιατί στο τέλος σπάει το κριθαράκι και λασπώνει.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε περίπου για 15 λεπτά από την ώρα που μπαίνει ο ζωμός στο τηγάνι. Αρωματίζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο προς το τέλος του βρασμού.

Αποσύρουμε απο τη φωτιά όσο ακόμα το κριθαρότο είναι ζουμερό και κρατάει λίγο η καρδιά του, δηλαδή είναι al dente .

Όταν φτιάχνω αυτό το πιάτο στο σπίτι μου, στα τελευταία λεπτά του βρασμού ραντίζω με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε τριμμένο τυρί. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Προσέξτε γιατί όσο μένει ρουφάει τα υγρά του, μαλακώνει πολύ και στεγνώνει και χάνει τη μαγεία του.

argiro.gr

 

 

KOYZINA

Το κέικ σοκολάτας είναι σίγουρα από τα καλύτερα πράγματα που υπάρχουν. Αρέσει σε όλους και μπορείς να το συνδυάσεις με βουτυρόκρεμα, καραμέλα, σιρόπι ή σαντιγί για ένα μικρό treat στον εαυτό σου.

Υλικά

1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κούπα ζάχαρη

8 1/2 κουτάλια της σούπας κακάο

1 1/2 κουτάλι γλυκού baking powder

1 1/2 κουτάλι γλυκού σόδα (μαγειρική)

1 κουτάλι του γλυκού αλάτι

2 αυγά

1 κούπα γάλα

1 κουτάλι γλυκού καφές στιγμής

1/2 κούπα λάδι

2 κουτάλια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνη

1 κούπα βραστό νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός ή έναν αυγοδάρτη μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τον καφέ στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε τα αυγά, το ενισχυμένο γάλα και το λάδι στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει ένα μείγμα χωρίς πολλούς σβόλους. Προσθέτουμε το βραστό νερό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη βανίλια (ή τη βανιλίνη) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα τελείως λείο (και πολύ υγρό) μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή φορμάκια για cupcake, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 180ºC για 25-35′. Αν χρησιμοποιούμε ταψί που δεν έχει κάποιο άνοιγμα στη μέση (όπως μια φόρμα bundt) τότε μπορούμε απλά να απλώσουμε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί. Αν χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, αυτό πρέπει να βγει με μερικά ψίχουλα υγρού (αλλά όχι ωμού) κέικ πάνω του. Σκεπάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Tώρα έφτασε η ώρα να το απολαύσουμε!

Μικρά μυστικά:

Μπορούμε να προσθέσουμε 50-100 γρ. (μισή κούπα) λιωμένη σοκολάτα υγείας ή γάλακτος και 1/4 κούπας επιπλέον ζάχαρη στο κέικ για πιο πλούσια γεύση.

KOYZINA

Συστατικά
4 μπανάνες ώριμες
4 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο (προαιρετικά)
100 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

δημητριακά
ξηρούς καρπούς (cranberries)
φύλλα μέντας


Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
Τις βάζουμε μέσα οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε με μεμβράνη το ταψάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.
Μολις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη μεμβράνη, ξεκολλάμε τις μπανάνες από τη λαδόκολα και τις χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια (πρέπει να είμαστε πάρα πολύ γρήγοροι για να μην ξεπαγώσουν οι μπανάνες).
Τις χτυπάμε μέχρι το σημείο που οι μπανάνες θα έχουν γίνει σαν βρεγμένη άμμος-χαλίκι (σε περίπτωση που έχουμε μικρό μίξερ κάνουμε το παγωτό σε δόσεις).
Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο εάν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε ό,τι μπαχαρικό μας αρέσει.
Το παγωτό μας είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο παγωτό μας και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.
Σερβίρουμε το παγωτό μας σε ένα ποτήρι, βάζοντας μία στρώση δημητριακά, μερικές κουταλιές παγωτό, ξηρούς καρπούς και κράνμπερις και φύλλα μέντας.
Αν δεν το καταναλώσουμε όλο, διατηρούμε στην κατάψυξη!
Tip
Το παγωτό μας μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα όπως φράουλα, απλά θα πρέπει να καταναλωθεί την ίδια στιγμή γιατί δεν μπορεί να ξαναμπεί κατάψυξη. Γενικά να θυμάστε ότι η μπανάνα είναι ο βασιλειάς των παγωτών!!!

akispetretzikis.com

KOYZINA

Υπέροχο ζεστό σουφλέ με λιωμένα τυριά με ζαμπόν και μπέικον για να το απολαύστε για πρωινό αλλά και γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Μια εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο πρόχειρα έδεσμα που είναι από τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.

Υλικά συνταγής

700 ml γάλα πλήρες
12 φέτες ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
4 αυγά
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. αλάτι
6 φέτες ζαμπόν 
3 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομματάκια
250 γρ. τυρί Έμενταλ τριμμένο
150 γρ. τυρί Ένταμ τριμμένο
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού


Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 30×22 εκ. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρώς. Προσθέτετε το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. 
Στρώνετε τις 6 φέτες του ψωμιού, τη μια δίπλα στην άλλη στο πυρέξ. Από πάνω στρώνετε τις φέτες ζαμπόν και ρίχνετε τα κομματάκια μπέικον. Απλώνετε ισομερώς από πάνω τη μισή ποσότητα τριμμένων τυριών και περιχύνετε 2 κουτάλες για σούπα από το μείγμα γάλα-αυγών.
Πάνω από το τυρί στρώνετε τις υπόλοιπες 6 φέτες ψωμιού και πασπαλίζετε ισομερώς το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Περιχύνετε όλο το σουφλέ με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγών. Κόβετε τα 100 γρ. βούτυρο σε κομματάκια και τα τοποθετείτε σε διάφορα σημεία του πυρέξ πάνω από τα τριμμένα τυριά. Σκεπάζετε με μεμβράνη πλαστική το πυρέξ και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να απορροφήσει καλά τα υγρά του.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βγάζετε το σουφλέ από το ψυγείο και το αφήνετε να “έλθει” σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος.

Μετά το ψήνετε στη κάτω σχάρα του φούρνου για 30-35 λ μέχρι να ψηθεί από κάτω και ροδίσει από πάνω. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε για 10-15 λ να σταθεί και μετά το σερβίρετε ζεστό.

 

 
 

KOYZINA

Συστατικά
500 γρ. πένες ολικής αλέσεως
1 μπρόκολο μεσαίο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπούκοβο
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. κρέμα γάλακτος 20%
50 γρ. λιαστή τομάτα
φρέσκια ρίγανη
200 γρ. νιβατό
Για το σερβίρισμα

θυμάρι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
Κόβουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο, τα μεγάλα μπουκετάκια στη μέση. Αφαιρούμε τη φλούδα από το κοτσάνι και το κόβουμε σε κυβάκια.
Ρίχνουμε τα μπουκετάκια μαζί με τις πένες να βράσουν.
Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε στο ξύλο κοπής τα φιλέτα κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια πάνω στο ξύλο κοπής, προσθέτουμε θυμάρι, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ψιλοκόβουμε τη λιαστή τομάτα και τη βάζουμε στο τηγάνι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, με μία τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες και το μπρόκολο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά με κρύο νερό. Τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το νιβατό, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με έξτρα θυμάρι και πιπέρι.

akispetretzikis.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin