Απριλίου 21, 2018

KOYZINA

 

Μία διαφορετική τάρτα σοκολάτας με δύο φρούτα που θα σας εκπλήξει με τη νοστιμιά της. Το μυστικό της, ο πουρές φρούτων κάτω από τη σοκολάτα, που κάνει τη γευστική διαφορά.

Ηλίας Μαμαλάκης

Υλικά
Για τη ζύμη
300γρ. βούτυρο φρέσκο
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 αβγά
4-5 κουτ. σούπας νερό

Για τη γέμιση
3 μήλα ώριμα κόκκινα
4 αχλάδια ώριμα
1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι γάλα
3 κουτ. ζάχαρη για τα μήλα
2 κουτ. ζάχαρη για τη σοκολάτα

Διαδικασία
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν και το μίγμα να φαίνεται ότι έχει σβολιάσει. Τότε ρίχνετε τα αβγά και το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και τη φυλάτε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι τη χρήση της. Στη συνέχεια, την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου, τρεις πόντους μεγαλύτερο σε διάμετρο από τον πάτο της φόρμας σας. Βουτυρώνετε τη φόρμα και απλώνετε μέσα τη ζύμη, να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Τον αδειάζετε μέσα στην τάρτα, απλώνοντας τον να καλύψει όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Καθαρίζετε τα αχλάδια, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα απλώνετε επάνω στον πολτό του μήλου να καλύψουν όλη την επιφάνεια της τάρτας.

Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Όταν αρχίσει να αχνίζει και προτού πάρει βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα σε μπολ μαζί με τα κομμάτια της σοκολάτας. Αφήνετε για ένα λεπτό και ανακατεύετε καλά να αρχίσουν να λιώνουν.

Αδειάζετε το μίγμα της σοκολάτας πάνω από τα αχλάδια και ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

olivemagazine.gr

KOYZINA

Υλικά Συνταγής
Για τη βάση:
250 γραμ. σοκολατένια μπισκότα
100 γραμ. βούτυρο
Για την κρέμα
3 μπανάνες ώριμες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
1 κ.σ. κακάο
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Για την τούρτα banoffee, xτυπάμε πρώτα την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Αδειάζουμε τη βάση σοκολατένιου μπισκότου. Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι. Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο.

Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζ. από την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο.

Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.

KOYZINA

Σούπα φάβας Ηρακλειάς με ξινομυζήθρα και ντοματίνια

Υλικά για 4 άτομα

1 κούπα φάβα

4 κούπες νερό

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

2 κλαράκια θυμάρι

1 κλαράκι ρίγανη

½ κούπα ελαιόλαδο

½ κούπα λευκό κρασί

1 κούπα ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι

8 ντοματίνια κομμένα στη μέση 

4κ.σ. ξινομύζηθρα

2 κ.γ ξίδι βαλσάμικο

4 κ.σ. αγουρέλαιο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 3 -4 λεπτά. Προσθέτουμε την φάβα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό και σε τούλι τυλιγμένα τα κλαράκια θυμαριού και ρίγανης. Σιγομαγειρεύουμε με καπάκι για περίπου μια ώρα. Αφαιρούμε το τούλι με τα μυριστικά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ, συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο τα ντοματίνια , προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σβήνουμε με το βαλσάμικο.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα, γαρνίρουμε με τα ντοματίνια, μια κουταλιά ξινομυζήθρα, ένα κλαράκι θυμάρι και προσθέτουμε λίγο αγουρέλαιο.

lifo.gr

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη της τάρτας

250 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml φρέσκο γάλα χλιαρό
100 ml νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση της τάρτας

300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
700 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
100 ml φρέσκο γάλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
½ κουταλάκι του γλυκού απλό σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ζύμη της τάρτας, θα χρησιμοποιήσουμε αρχικά ένα βαθύ μπολ.
Βάζουμε μέσα στο μπολ, το αλεύρι ολικής άλεσης και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, ρίχνοντας σταδιακά και σιγά-σιγά το νερό.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να σχηματιστεί, μια λεία, μαλακή ζύμη. Μόλις ολοκληρώσουμε το ζύμωμα, σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη.
Η ζύμη πρέπει να μείνει 30 λεπτά μέσα στο μπολ, για να φουσκώσει. Για να φτιάξουμε τη γέμιση της τάρτας, βάζουμε σε μπολ το γάλα με τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ, το γιαούρτι, τη φέτα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε απαλά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να λιώσει η φέτα.
Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με λάδι την ταρτιέρα.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας τον πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους περίπου ½ εκατοστού.
Απλώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Κόβουμε ό,τι περισσεύει από το φύλλο και εξέχει από το σκεύος. Πασπαλίζουμε την τάρτα με το σουσάμι.
Τη βάζουμε να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, θα την αφήσουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και μετά, θα τη σερβίρουμε.

KOYZINA

Τι χρειαζόμαστε

Για το παντεσπάνι

8 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
60 γρ. κακάο

Για τη γκανάζ
800 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
800 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
200 γρ. μέλι
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
60 γρ. λικέρ πορτοκάλι

Πώς το κάνουμε

Για το παντεσπάνι... χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε το στερεό μίγμα σταδιακά στα αυγά και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε ένα πάτο από αλουμινόχαρτο σε ένα τσέρκι. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβουμε σε 3-4 φέτες.

Για τη γκανάζ... ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αποσύρουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τα αρώματα.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά και πριν πάρουν βράση τα ρίχνουμε πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να έχουμε μία λεία και γυαλιστερή κρέμα.

Για το σιρόπι... βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό από το σημείο βρασμού. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ πορτοκάλι.

Στη φόρμα του κέικ βάζουμε τη μία φέτα παντεσπάνι για βάση, τη βρέχουμε με το σιρόπι και ρίχνουμε ένα μέρος από την κρέμα, συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να στήσουμε την τούρτα μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Γαρνίρουμε το γλυκό μας με καραμελομένες φετούλες πορτοκαλιού ροκανίδια σοκολάτας και σερβίρουμε.

KOYZINA

Προετοιμασία: 5-7 λεπτά. Βράσιμο-ψήσιμο όλα μαζί 20-25 λεπτά. Χρησιμοποιήστε τις πατάτες με τη φλούδα, αν είναι οι μικρές -κι αν η φλούδα σας αρέσει, φυσικά. Πολύ εύκολη 

Υλικά (για 4 άτομα – συνοδευτικό)
500-600 γραμ. πατάτες μικρές γαλλικές ή 6 κανονικές κομμένες σε κύβους 3 εκατ.
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1.5-2 κ.σ. βούτυρο (στο τέλος)
σκόρδο: 2-3 σκελίδες καθαρισμένες, σπασμένες
άλλα αρωματικά: δενδρολίβανο 1-2 κλωναράκια, θυμάρι 1-2 κλωναράκια
αλάτι (min. 1/2 κ.γ.), φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζετε τις πατάτες:

Αν είναι οι μικρές, τις πλένετε. Αν είναι μεγαλύτερες, τις καθαρίζετε και τις κόβετε. Τις βάζετε να βράσουν σε νερό βρύσης που να τις σκεπάζει, προσθέτοντας λίγο χοντρό αλάτι. Ξεκινάτε πάντα από κρύο νερό. Το αλάτι προστίθεται όταν αρχίσει ο βρασμός. Βράζετε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους (ο χρόνος μετράει απ΄το σημείο βρασμού). Στραγγίζετε.

Αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσουν.

Σε τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτετε το σκόρδο, τις πατάτες και τα αρωματικά. Σοτάρετε «χοροπηδώντας» τες και γυρίζοντας απ’ όλες τις μεριές. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και μαγειρεύτε για 3 λεπτά.

Προσθέτετε το βούτυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά (μέτρια), ανακατεύετε. Μπορείτε και να τις ξανασκεπάσετε, χωρίς να είναι απαραίτητο. Μαγειρεύετε για 7 λεπτά περίπου ελέγχοντας και γυρίζοντας κατά διαστήματα. Αποσύρετε και διατηρείτε ζεστές.

Σερβίρισμα: Δίπλα σε κόκκινα κρεατικά με σάλτσα ή χωρίς, σε πουλερικά, κυνήγι, ψαρικά και θαλασσινά (ειδικά στα μύδια), σε αυγά κάθε είδους. Αλλά και μόνες τους. Ή μαζί με άλλα λαχανικά. Προσθέστε τους μια πρέζα απ’ το πράσινο που σας αρέσει. 

KOYZINA

Ένα υπέροχο συνοδευτικό από πουρέ πατάτας ογκρατέν  με αποξηραμενα δαμάσκηνα

Υλικά Συνταγής

2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
5 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
1 κιλό (5-6) πατάτες καθαρισμένες
2 κ.σ. αλεύρι
350 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι προαιρετικά λίγο σχοινόπρασο για την επιφάνεια

Εκτέλεση
Για τον πουρέ πατάτας ογκρατέν στο φούρνο, πρώτα καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και τις βράζουμε να μαλακώσουν για περίπου 20΄. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε.

Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι, και τα αποξηραμένα φρούτα για 3΄-4΄. Τα ρίχνουμε στον πουρέ. Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνουμε το αλεύρι να ψηθεί για 2΄, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας, την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε την κρέμα στη φωτιά να πυκνώσει ελαφρά (πρέπει να είναι αραιή). Προσθέτουμε το μισό τυρί στην κρέμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στο πουρέ. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τον πουρέ σε βουτυρωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 15΄ να ροδίσει το τυρί.

KOYZINA

Υλικά για 6 άτομα
250 γραμμάρια μύρτιλλα καθαρισμένα
1-1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
3 φακελάκια στέβια σκόνη (5 γραμμάρια)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
60 ml γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί το λάδι, το αυγό και τη βανίλια. Ρίχνετε το γιαούρτι με το γάλα ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη στέβια. Βάζετε τα ξηρά συστατικά μαζί με τα υγρά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέστε και τα μύρτιλλα ανακατεύοντας άλλη μια φορά.
Βάζετε το μείγμα σε φόρμα με 12 θέσεις muffins με 12 χάρτινα φορμάκια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

KOYZINA

Κανταΐφι σουφλέ με τυριά, ζαμπόν και πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
6 αβγά
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για τη γέμιση τυριών
300 γραμ. φέτα τριμμένη
300 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300 γραμ. κασέρι τριμμένο
300 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 αβγά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για το σουφλέ τυριών, πρώτα βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4′-5′ ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.

Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.

Χτυπάμε σε μπολ τα 6 αβγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 50′ περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.

Αν σας αρέσουν τα σουφλέ με τυριά, τότε και η παρακάτω συνταγή σας ενδιαφέρει

argiro.gr

KOYZINA

Μους σοκολάτας σε μπισκοτένια βάση. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχοκαι ανάλαφρο γλυκό αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
3 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας
1/4 φλ. τσαγιού (55 γρ.) βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Για τη μους σοκολάτας:
2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο
1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
2 αυγά (χωριστά οι κρόκοι-ασπράδια) +2 επιπλέον κρόκοι
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 σοκολάτα κουβερτούρας 125 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Τοποθετείτε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και τα αναμιγνύετε με το χέρι ή σε μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Ρίχνετε το μείγμα στη βάση ενός ταψιού με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 23 εκ., και το πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με τα χέρια σας ώστε να καλύψει ισομερώς τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για τη μους σοκολάτας: Τοποθετείτε τους 4 κρόκους αυγών σε μπεν μαρί μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε γρήγορα και διαρκώς για 2 λ να “ψηθεί” το αυγό. Μετά τα μεταφέρετε στο κάδο του μίξερ και χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να γίνει αφρώδες το μείγμα και να πάρει ξανθό χρώμα.
Λιώνετε σε μπεν μαρί, τις σταγόνες σοκολάτας με το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε για 2 λ. Μετά το ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα αυγών, χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί. Σταματάτε το μίξερ και το αφήνετε στην άκρη.
Σε καθαρό κάδο χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα. Προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε καθαρό κάδο πάλι, χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί την οποία και ενσωματώνετε με μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις στο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε τη μους στο ταψάκι πάνω από τη μπισκοτένια βάση, στρώνετε την επιφάνεια και την αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και πήξει καλά.
Όταν παγώσει ξεφορμάρετε το γλυκό σας. Με ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε φλύδες από τη σοκολάτα κουβερτούρας, γαρνίρετε το γλυκό σας και σερβίρετε.

.sintayes.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin