Οκτωβρίου 23, 2018

KOYZINA

Το μασκαρπόνε είναι ένα ιταλικό μαλακό τυρί, από την περιοχή της Λομβαρδίας, το οποίο οι Ιταλοί χρησιμοποιούν κυρίως στην κουζίνα.

Το βρίσκουμε σε συσκευασία, σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Υλικά

190 γραμμάρια βούτυρο
190 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
1 μήλο
190 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν
60 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
30 γραμμάρια μασκαρπόνε
1 δόση βανίλια

Εκτέλεση

Θερμάνετε τον φούρνο στους 210 βαθμούς
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίξτε ένα ένα τα αυγά
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, την ψίχα αμυγδάλου, το μαρκαρπόνε και τη βανίλια
Καθαρίστε και κόψτε το μήλο σε κύβους ή λωρίδες
Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα κέηκ, βυθίστε τα μήλα και ρίξτε ζάχαρη από πάνω
Ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε άλλα 25 λεπτά

KOYZINA

Δεν περιέχει κρέμα γάλακτος και γλυκαίνει μόνο με λίγο μέλι, γι’ αυτό και είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες.

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. μέλι
1 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο, έτσι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσει μία υφή μαγιονέζας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Γαρνίρουμε με φλοίδες από λεμόνι.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή αναλυτικά

KOYZINA

Η καρυδόπιτα πηγαίνει σε άλλο επίπεδο! Μια λαχταριστή συνταγή για να γίνεται το επίκεντρο στο τραπέζι κερνώντας όλους μια υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας.

Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε

6 ‏αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού ‏φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. ‏κανέλα
1/4 κ.γ. ‏γαρύφαλο
1 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
1 κ.γ. ‏χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ‏κονιάκ

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

2 φακελάκια ‏ανθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
1 κούπα ‏ζάχαρη
1 λίτρο ‏γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστείτε

200 γρ. ‏κουβερτούρα με 55% κακάο
200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
30-50 γρ. ‏μέλι
Λίγο ‏κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.

Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.

KOYZINA

Αυτό το vegan μπράουνις είναι απίθανο! Θέλει μόνο 4 υλικά, είναι πανεύκολο στην παρασκευή, είναι ωμοφαγικό, άρα γλιτώνουμε κ το ψήσιμο, είναι πολύ θρεπτικό, μα πάνω απ’όλα είναι πεντανόστιμο! 

Υλικά

1 φλ. (165 γρ.) αμύγδαλα ωμά
1 1/2 φλ. (180 γρ.) καρύδια
2 1/4 φλ. (400 γρ.) χουρμάδες
1/2 φλ. (45 γρ.) κακάο

Εκτέλεση

Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για μια ώρα. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το 1 φλ. καρύδια να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το κακάο, χτυπώ κ τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Μετά πολτοποιώ τους χουρμάδες να γίνουν μια πάστα.

Ρίχνω σιγά σιγά κ τους καρπούς κ πολτοποιώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, το πατικώνω με μια σπάτουλα/κουτάλι κ προσθέτω τα υπόλοιπα καρύδια χοντραλεσμένα. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο κ το βάζω στο ψυγείο να δέσει. Καλή σας απόλαυση!

Ελαφρώς προσαρμοσμένο από εδώ

http://theveggiesisters.gr

KOYZINA

Υλικά
Για το brownie:

450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ. Flora Soft με βούτυρο
60 γρ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. αλάτι
225 γρ. σιρόπι γλυκόζης
450 γρ. αυγά χτυπημένα
10 γρ. μαγειρική σόδα
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
120 γρ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
340 ml νερό
225 γρ. φουντούκι ανάλατο και χονδροκομμένο
½ κιλό παγωτό σοκολάτα ή βανίλια

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

360 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
100 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
80 γρ. Flora Soft με βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση
Για τα brownie:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με τη σειρά τη ζάχαρη, το Flora Soft με βούτυρο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το σιρόπι γλυκόζης και τα χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Όταν το μίγμα αφρατέψει, προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά συνεχίζοντας να ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε σε ένα μικρό μπολ το κακάο με το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανά διαστήματα συμπληρώνουμε με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ώσπου τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Προσθέτουμε στο μίγμα μας τα φουντούκια, ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε το μίγμα μας σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει καλά με Flora Soft με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35-40 λεπτά.
Για την επικάλυψη σοκολάτας:

Αφού φτιάξουμε ένα μικρό μπεν μαρί, σπάμε τα κομμάτια της κουβερτούρας μέσα σε αυτό και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή.
Μόλις η κουβερτούρα αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο και ανακατεύουμε.
Όταν η κουβερτούρα λιώσει εντελώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Όταν η κουβερτούρα και το Flora Soft με βούτυρο ενωθούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Περιχύνουμε το brownie, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει, με το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.

KOYZINA

Υλικά
150 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
350 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
360 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
10 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Αλάτι - πιπέρι
2 μεγάλες πατάτες
1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο - λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με Flora Soft με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το μίγμα του σουφλέ πάνω στις πατάτες και τις καλύπτουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 25-30 λεπτά.

flora.com.gr

KOYZINA

Εξασφαλίστε σωστά και βιολογικά υλικά και απολαύστε αυτή τη σαλάτα που κάνει για κυρίως πιάτο.

Υλικά

1 πακέτο πένες ολικής
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες
4 κουταλιές σούπας πέστο
1 μπάλα μοτσαρέλα
Αρκετή ρόκα σαλάτα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, με αλάτι, να γίνουν al dente
Στραγγίστε τις πένες κάτω από νερό βρύσης για να μη βράσουν άλλο
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τις πένες, την κόκκινη πιπεριά κομμένη, την μοτσαρέλα κομμένη και το πέστο, κάπως έτσι:

Ανακατέψτε απαλά, προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Tips: Αντί για μοτσαρέλα μπορείτε άνετα να βάλετε τυρί φέτα

Μπορείτε να προσθέσετε ντοματίνια για μεγαλύτερη γεύση

 

KOYZINA

Κινόα με μανιτάρια και λαχανάκια Βρυξελλών από το  Άκη Πετρετζίκη Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Συστατικά
¼ της κούπας λάδι
2 σκ. σκόρδο , ψιλοκομμένες
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
450 γρ. μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
2 χούφτες λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση
αλάτι χοντρό
2 κούπες κινόα μαγειρεμένη
2 μεγάλες χούφτες ρόκα, κομμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τη συνταγή της ωραίας αυτής σαλάτας
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν για 30’’ περίπου.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα λαχανάκια στο τηγάνι μαζί με μία καλή πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μια στο τόσο , μέρχι να μαλακώσουν, να χάσουν τα υγρά τους και να πάρουν καφετί χρώμα και να κάνουν ένα ήχο τσιριχτό.
Μεταφέρουμε το μείγμα με τα μανιτάρια σε ένα μπολ μαζί με την κινόα και τη ρόκα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού ή ξύδι.

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

KOYZINA

Υλικά Συνταγής

3 μελιτζάνες φλάσκες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 λεμόνι (χυμός)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1/2 φλ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη νηστίσιμη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε σχάρα ή στο φούρνο στους 200° C για 30΄. Αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά.

Μάθετε όλα τα μυστικά για το ψήσιμο και κάπνισμα της μελιτζάνας για να γίνει η μελιτζανοσαλάτα σας τέλεια.

Τις λιώνουμε σε μπολ με πιρούνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τα φιστίκια (κρατάμε λίγα για γαρνίρισμα), το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να παγώσει και τη σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φιστίκια Αιγίνης και περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.

argiro.gr

KOYZINA

Υλικά
Για την τάρτα

170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
3 κρόκοι αυγού
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κάψουλα βανίλιας
1 λαδόκολλα
300 γρ. ψιλά ξερά φασόλια
Για τη γέμιση

6 αυγά χτυπημένα
2 ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
Ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμός από 2 λεμόνια
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη για τη γαρνιτούρα κοσκινισμένη

Εκτέλεση
Για την τάρτα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι πάνω σε μία λαδόκολλα και φτιάχνουμε μία λακκουβίτσα στη μέση με διάμετρο 25 εκατοστά.
Στο κέντρο της λακκούβας ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και προσθέτουμε τον κρόκο από το αυγό.
Συμπληρώνουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά με τα δάκτυλά μας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι που είναι περιμετρικά της λακκούβας με μία σπάτουλα και τρίβουμε το μίγμα με τα χέρια μας.
Ζυμώνουμε το μίγμα σε μια μεγάλη εύπλαστη μπάλα, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αλείφουμε μία βάση τάρτας με Flora Soft με βούτυρο.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη μας και ανοίγουμε φύλλο πάχους 0,5-1 εκατοστό.
Τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας σε ένα ταψάκι, πιέζουμε στα τοιχώματα και στη συνέχεια τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνειά της.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με ψιλά φασόλια και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190ο C έως ότου ροδίσει και γίνει τραγανή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και δεν τη βγάζουμε από τη βάση της.
Για τη γέμιση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC.
Ενώνουμε τα αυγά, τα ασπράδια και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Βγάζουμε τα φασόλια από τη βάση και ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας λεμονιού στην ψημένη τάρτα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 50-55 λεπτά και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin