Φεβρουαρίου 21, 2018

KOYZINA

 

Υλικά

Για τη ζύμη*

1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα, για το πασπάλισμα
1½ φλιτζ. τσαγιού ολικής άλεσης (ή ψιλό κίτρινο καλαμποκάλευρο ή «χωριάτικο» για πίτες. Ολα θα τα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
1 κοφτή κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, για το ταψί
100 ml χλιαρό γάλα
100 ml χλιαρό νερό
Για τη γέμιση

500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
2 μέτρια κρεμμύδια, σε μικρά καρέ
1 φύλλο δάφνης
5 μπαχάρια
100 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμός πορτοκαλιού
100 ml νερό
3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες (αν θέλουμε)
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
200 γρ. κεφαλοτύρι (ή γραβιέρα σχετικά πικάντικη), κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη)
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο αλατοπίπερο. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε εκεί το λάδι, το γάλα και το νερό. Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με τα χέρια μας, φέρνοντας το αλεύρι προς το κέντρο με τα υγρά υλικά και, όταν αναμειχθούν καλά και σφίξουν, μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακή και αφράτη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε κατά μέρος, όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση (εκτός ψυγείου παραμένει από 30 λεπτά έως 2 ώρες).

Γέμιση: Καβουρδίζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντάς τον συνεχώς, για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Στο μέσον της διαδικασίας βάζουμε τη δάφνη και τα μπαχάρια. Μόλις αρχίσει να αρπάζει ο κιμάς, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά. Αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Ρίχνουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και το νερό, ανακατεύουμε και, όταν το μείγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά, αλλά το μείγμα να παραμείνει ελαφρώς ζουμερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε τον κιμά σε ένα ταψί, ώστε να τον απλώσουμε και να κρυώσει γρήγορα. Πετάμε τη δάφνη και τα μπαχάρια. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε εκεί το υπόλοιπο λάδι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα, το κύμινο και λίγο αλατοπίπερο, και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά ακόμα, μέχρι τα υγρά να εξατμιστούν.

Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο ταψί με τον κιμά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το νέο μείγμα να γίνει χλιαρό. Τότε προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τάρτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε ελαφρώς μια μεγάλη ταρτιέρα (26 - 28 εκ.). Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο στρογγυλό, λίγο μεγαλύτερο από τη φόρμα. Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε εκεί τη γέμιση, ισιώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού και ψήνουμε την τάρτα για περίπου 50 λεπτά. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Συνοδεύουμε με: Γιαούρτι στραγγιστό και πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι: Η μαλακιά γεύση της γραβιέρας και του κοτόπουλου, συμπληρωμένες από το πορτοκάλι και τα μυρωδικά, μας οδηγούν σε μια φρέσκια Νεμέα ή ένα Tempranillo, ελληνικό ή ισπανικό.

  • Συμβουλή: Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε ζύμη, την αντικαθιστούμε με έτοιμο φύλλο κουρού, φροντίζοντας να ακολουθή­σουμε τις οδηγίες που αναγρά­φονται στη συσκευασία.
  • Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου
    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
  • .gastronomos.gr

KOYZINA

Συνταγή για να μετατρέψετε τους κλασικούς χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες σε κάτι ακόμα πιο… γλυκό!

Για τους κουραμπιέδες θα χρειαστείτε

500 γρ. ‏βούτυρο γάλακτος
100 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
2 ‏κρόκους
1 ‏αβγό
2 ‏βανίλιες
1 πρέζα ‏σόδα μαγειρική
250 γρ. ‏αμύγδαλο καβουρντισμένο ολόκληρο
750 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (εάν δούμε ότι μας χρειάζεται και άλλο προσθέτουμε με το μάτι)

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

400 γρ. ‏κουβερτούρα

Εκτέλεση

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο την άχνη ζάχαρη και την βανίλια όσο περισσότερο μπορείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Σε ένα ταψί βάζετε λαδόκολλα και απλώνετε πάνω τα αμύγδαλα.Τα ψήνετε στο φούρνο στους 160 C μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Στον κάδο με το βούτυρο συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και τέλος τη σόδα.
Βγάζετε από το mixer το σύρμα και βάζετε τον γάντζο. Ή αλλιώς συνεχίζετε το ζύμωμα με τα χέρια.
Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο.
Δεν ανακατεύετε πολύ τη ζύμη γιατί θα σκληρύνει και οι κουραμπιέδες σας δεν θα γίνουν αφράτοι.
Σε ένα ταψί βάζετε αντικολλητικό χαρτί. Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπάλες και τους τοποθετείτε πάνω.
Ψήνετε για 15- 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μέχρι ο κουραμπιές σας να γίνει χρυσαφένιος.
Αφήνετε τα κουραμπιεδάκια μας να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί .

Για την επικάλυψη
Ψιλοκόβετε την σοκολάτα και την λιώνουμε με την τεχνική του μπεν μαρί .
Βουτάτε μέσα ένα ένα τους κουραμπιέδες, κρατώντας δυο πιρούνια τον γυρίζετε να πάει παντού η σοκολάτα και τον τοποθετείτε ή πάνω σε μια σχάρα ή πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα .
Τους αφήνετε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

foodmaniacs.gr

KOYZINA

Υλικά

1 κιλό κάστανα ωμά
1/2 κιλό κουβερτούρα μπίτερ, σπασμένη σε κομμάτια
3/4 φλιτζ. βούτυρο αγελάδος
1/2 φλιτζ. γάλα
1½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
6 - 7 κάστανα γλασέ

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα τους. Τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα κάστανα. Προσθέτουμε το γάλα και την άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ντύνουμε εσωτερικά μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 5 ώρες. Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε μια πιατέλα. Και τον περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λιωμένης σοκολάτας. Στολίζουμε τον κορμό με τα γλασέ κάστανα.

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος

gastronomos.gr

KOYZINA

Αν δεν βρούμε τα χόρτα που προτείνονται στη συνταγή, δεν χρειάζεται να την απορρίψουμε, καθώς τα περισσότερα μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα παρόμοια, με ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα. Προσέχουμε όμως το χρόνο μαγειρέματος, καθότι μπορεί να διαφέρει.
Υλικά

1/2 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
1.300 γρ. (ακαθάριστο βάρος) σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο (ή άλλα χόρτα της αρεσκείας μας)
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι σέλερι
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη, ολόκληρη
3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κουτ. σούπας σπόροι γλυκάνισου, καλά κοπανισμένοι
1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
50 ml λευκό, ξηρό κρασί
ο χυμός από 1/2 - 1 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλερι και νερό τόσο που να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει και τα ρεβίθια να αφρίζουν.

Αφαιρούμε τον αφρό με τρυπητή κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και να απορροφήσουν το περισσότερο νερό. Αφαιρούμε τη δάφνη, το σέλερι και το σκόρδο.

Παράλληλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το γλυκάνισο για περίπου 3 - 4 λεπτά. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και το κρασί και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν και να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, το λεμόνι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 - 14 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Χρόνος: περίπου 2 ώρες + 30΄

gastronomos.gr

KOYZINA

Μπατσαριά
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος

ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου)

1,5-2 κιλά διάφορα χόρτα και μυρωδικά (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, μάραθο, άνηθο), πλυμένα και ψιλοκομμένα

2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

350 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη, και 150 γρ. επιπλέον, για το τέλος

150 γρ. τραχανά

3 μεσαία αβγά

300 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη, για το ταψί και το ράντισμα

1 κιλό καλαμποκάλευρο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα χόρτα, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τον τραχανά, τα αβγά, το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με ζεστό νερό (για να μην πικρίσει η ζύμη) και τα ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός.

Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον μισό χυλό. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των χορταρικών. Αραιώνουμε τον υπόλοιπο χυλό με λίγο νερό και τον ρίχνουμε επάνω στα χορταρικά.

Πασπαλίζουμε με τη φέτα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε την πίτα για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

.tovima.gr


KOYZINA

Με πλούσια κρεμώδη υφή και εξαιρετική γεύση

Υλικά για 4 άτομα

Μισό κιλό τορτελίνια με κρέας
Μισό κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους
600 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι βασιλικός
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας αλάτι
1 κύβος λαχανικών
8 κουταλιές σούπας λάδι
Μισό ποτήρι νερό
βασιλικό

Εκτέλεση

Αφήνουμε για μισή ώρα τις μελιτζάνες στο αλάτι και στη συνέχεια τις ξεβγάζουμε καλά.
Τις τηγανίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον κύβο και το νερό.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνουμε τον βασιλικό.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια ελαφριά βράση είναι έτοιμο.
Εν τω μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

newsbeast.gr

KOYZINA

1 κ.σ. μέλι

3 κ.σ ηλιέλαιο

1/2 κ.γλ. χυμός λεμόνι


1 κ.γλ.μελισσοκέρι

Εκτέλεση

Advertisement


Ανακατεύουμε το λάδι με το μελλισοκέρι σε χαμηλή φωτιά (όχι να βράσει) μέχρι να λιώσει το κερί. (“Τροφή”: μάλλον σε μπεν – μαρί είναι το ιδανικό)
Κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το μέλι, τελευταίο ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζουμε σε καθαρό βάζο. Το διατηρούμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

KOYZINA

Υλικά

Έξι μανιτάρια

400 γραμμάρια φέτα

2 ντομάτες

Σκόρδο

Ρίγανη

Πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη φέτα μας και προσθέτουμε λίγη ντομάτα τριμμένη, λιωμένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά για να γίνουν ένα.

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια, τα γεμίζουμε με την γέμιση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει η γέμιση.

KOYZINA

Μια διαφορετική εκδοχή της πίτσας....λίγο πιο γαλλική.
Ψωμί, κοτόπουλο, τυρί και πέστο. Αυτά τα υλικά περιέχει η σημερινή συνταγή και σίγουρα είναι ο συνδυασμός της επιτυχίας.
Υλικά

1 μέτριο χωρίς κόκαλο στήθος κοτόπουλου

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 γαλλική μπαγκέτα

1/3 φλιτζάνι πέστο

1/2 φλιτζάνι ντομάτα

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλα

Ελαιόλαδο

Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφαιρούμε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ κόβουμε τη μπαγκέτα κατά μήκος και τοποθετούμε και τα δυο κομμάτια σε ένα ταψί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό πέστο, τις μισές ντομάτες, το μισό κοτόπουλο και τη μοτσαρέλα.

Στο άλλο κομμάτι της μπαγκέτας ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λειώσει το τυρί.

Όταν είναι έτοιμες ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε

http://jenny.gr/

 

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο γλύκισμα. Μικρασιάτικο, ελαφρύ Καζάν ντιπί, για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας ένα λαχταριστό γλυκό με την υπέροχη γεύση της καμένης καραμέλας.

Υλικά συνταγής
1 λίτρο γάλα *
1/2 κούπα ρυζάλευρο [ή νισεστέ]
1/4 κούπας ζάχαρη + επιπλέον 3-4 κ.σ. [για το κάψιμο]
1 κ.γ. ανθόνερ


Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο (ή το νισεστέ), τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει και να μη κολλήσει η κρέμα. Σε λίγη ώρα θα δείτε ότι αρχίζει να πήζει. Θέλουμε μια –σχεδόν- σφιχτή, παχύρευστη όμως κρέμα, γιατί μετά θα πήξει και στη διαδικασία του ψυγείου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τη κρέμα στην άκρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.
Σε μεσαίου μεγάθους [που να χωράει η γέμιση της κατσαρόλας] αντικολλητικό τηγάνι ή ταψάκι, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ζάχαρη και τη λιώνουμε. Mε κουτάλι, βοηθάμε να πάει η ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, ή του ταψιού, παίρνοντας ένα ελαφρύ χρώμα καραμέλας (προσοχή, όχι πολύ σκούρο χρώμα γιατί θα πικρίσει). Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κουτάλα με μια μεγάλη δόση κρέμας και τη ρίχνουμε στην λιωμένη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει δύο-τρείς βράσεις ώσπου να δούμε ότι η καραμέλα βγαίνει σιγά-σιγά από τα πλάγια.


Κατεβάζουμε το τηγάνι ή το ταψάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε όλη την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του, το ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας και ελέγχουμε για το αν έχει «καεί» από κάτω ο πάτος. Για να το δούμε αυτό, σηκώνουμε προσεκτικά με σπάτουλα την άκρη της κρέμας και παρακολουθούμε ώσπου να αποκτήσει το γνωστό χρώμα του καζάν ντιπί.

Όταν είναι έτοιμο απομακρύνουμε από την φωτιά το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό με σπάτουλα ώστε να εμφανιστεί από πάνω η «καμένη» ζάχαρη
* Αν βρείτε γάλα βουβαλιού προτιμήστε το.

dietup.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin