Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Greek Dutch English French German Italian Spanish

Μια εξαιρετικά νόστιμη, θρεπτική και υγιεινή συνταγή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το πλιγούρι εκτός από τη νοστιμιά του, αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμινών συμπλέγματος Β, απαραίτητων αμινοξέων και φυτικών ινών.

Υλικά συνταγής

8-10 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 φλ. τσαγιού πλιγούρι
3 κ.σ. δυόσμο διόσμο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε αρκετό νερό για ½ ώρα και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι για άλλη ½ ώρα.
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε ένα καπάκι και από μέσα αδειάζουμε τα σποράκια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μετά προσθέτουμε την ντομάτα σε κυβάκια, το δυόσμο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2′.

Προσθέτουμε το πλιγούρι μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τις πιπεριές, βάζουμε το καπάκι και καρφώνουμε σε αυτό μια οδοντογλυφίδα για να στερεωθεί.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά και να μαλακώσουν.

Ζώδια-News

IMAGE
Ο Ήλιος Εισέρχεται Στον Ζυγό (Επιρροή Ως 23 Οκτωβρίου)
Τώρα είμαστε πολύ κοινωνικοί, έχουμε πολύ καλή έκφραση του λόγου...
IMAGE
Τα Ζώδια Της Παρασκευής 22/9
Μυστικά που βγαίνουν στο φως Διάβασε τις Ημερήσιες...

Επικαιρότητα

IMAGE
Φθινοπωρινή Ισημερία 22 Σεπτεμβρίου 2017
Γιατί ακούς συνέχεια "φθινοπωρινή ισημερία" αυτές τις μέρες; Η...
IMAGE
Έρχονται Φθινοπωρινές Ημέρες
Το Φθινόπωρο ξεκινάει με βροχές από τις 25 Σεπτεμβρίου     Το...