Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Greek Dutch English French German Italian Spanish

Σαλάτα με αλμύρα, γαύρο μαρινάτο και βινεγκρέτ ντομάτας

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό αλμύρα, καθαρισμένη από τα κοτσάνια και πλυμένη
40-45 φιλέτα γαύρου μαρινάτου (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με τα αλίπαστα)

Για τη βινεγκρέτ ντομάτας

200 γρ. ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδου
100 ml ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βινεγκρέτ ντομάτας: Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις στύβουμε με το χέρι, τινάζοντάς τες για να φύγουν τα σπόρια, και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο.

Πολτοποιούμε τα υλικά και τα περνάμε από λεπτή σήτα, πιέζοντας καλά για να απομακρύνουμε τυχόν σπόρια και τις φλούδες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σαλάτα: Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε την αλμύρα. Βράζουμε για 2-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρά, αλλά να παραμείνει τραγανή. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσει σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, για να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

Tη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ ντομάτας και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε την αλμύρα με τη σάλτσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τα φιλετάκια γαύρου. Σερβίρουμε αμέσως.

gastronomos.gr

Ζώδια-News

IMAGE
Ο Ήλιος Εισέρχεται Στον Ζυγό (Επιρροή Ως 23 Οκτωβρίου)
Τώρα είμαστε πολύ κοινωνικοί, έχουμε πολύ καλή έκφραση του λόγου...
IMAGE
Τα Ζώδια Της Παρασκευής 22/9
Μυστικά που βγαίνουν στο φως Διάβασε τις Ημερήσιες...

Επικαιρότητα

IMAGE
Φθινοπωρινή Ισημερία 22 Σεπτεμβρίου 2017
Γιατί ακούς συνέχεια "φθινοπωρινή ισημερία" αυτές τις μέρες; Η...
IMAGE
Έρχονται Φθινοπωρινές Ημέρες
Το Φθινόπωρο ξεκινάει με βροχές από τις 25 Σεπτεμβρίου     Το...