Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017
Greek Dutch English French German Italian Spanish

Μια καταπληκτική συνταγή με πολύ απλά υλικά. Βάζεις τα φύλλα στο ταψί και τα περιχύνεις με έναν χυλό. Όταν ψηθούν, «πίνουν» τα υγρά και μαλακώνουν μέσα, αλλά η επιφάνεια γίνεται τραγανή και αποκτά μια ωραία, ρόδινη κρούστα.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
5 αυγά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Σιρόπι

2½ κούπες νερό
2½ κούπες ζάχαρη
2-3 καρφάκια γαρίφαλο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τα υλικά να βράσουν για 8 λεπτά, και το αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 30 εκ. τσαλακώνοντάς το, σαν φυσαρμόνικα, ώστε να χωρέσει ολόκληρο. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντάς τα το ένα μετά το άλλο στο ταψί, σε μία σειρά και όχι το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι θα καλύψουμε όλο το ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη.

Μόλις χυλώσει το μείγμα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα τσαλακωμένα φύλλα.

Ψήνουμε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια, χωρίς να τα κόψουμε μέχρι κάτω, και αφήνουμε να σταθεί για 4-5 λεπτά. Έπειτα το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει.

Μυστικό: Αν μας αρέσει η μυρωδιά του παραδοσιακού βουτύρου γάλακτος, μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό με αυτό, αντί με λάδι.

Ζώδια-News

IMAGE
Ο Ήλιος Εισέρχεται Στον Ζυγό (Επιρροή Ως 23 Οκτωβρίου)
Τώρα είμαστε πολύ κοινωνικοί, έχουμε πολύ καλή έκφραση του λόγου...
IMAGE
Τα Ζώδια Της Παρασκευής 22/9
Μυστικά που βγαίνουν στο φως Διάβασε τις Ημερήσιες...

Επικαιρότητα

IMAGE
Φθινοπωρινή Ισημερία 22 Σεπτεμβρίου 2017
Γιατί ακούς συνέχεια "φθινοπωρινή ισημερία" αυτές τις μέρες; Η...
IMAGE
Έρχονται Φθινοπωρινές Ημέρες
Το Φθινόπωρο ξεκινάει με βροχές από τις 25 Σεπτεμβρίου     Το...