Μπράουνι με ελαιόλαδο χωρίς αυγά

Υλικά
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κακάο
2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
280 γρ. ζάχαρη
280 γρ. νερό
110 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ καρύδια, χοντροτριμμένα
150 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη

Προετοιμασία 20΄ Ψήσιμο 30΄ - 35΄

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό, προσθέτοντας σιγά-σιγά και το ελαιόλαδο.

Τα χτυπάμε λίγο ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τα καρύδια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο από ταψάκι διαστάσεων περίπου 20x30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά (όχι παραπάνω, γιατί θα ξεραθεί). Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Επειδή είναι εύθρυπτο, θέλει προσοχή στο κόψιμο.