Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017
Greek Dutch English French German Italian Spanish

Ο καρκίνος του τραχήλου είναι ένας από τους καρκίνους που προκαλούν τον περισσότερο φόβο λόγω του υψηλού του ποσοστού θνησιμότητας.

Σύμφωνα με την American Cancer Society, εκτιμάται ότι περίπου 4.120 γυναίκες θα πεθάνουν φέτος από καρκίνο.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι τρομακτικός, όμως η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό θνησιμότητας λόγω της συγκεκριμένης νόσου έχει μειωθεί κατά 50% τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι αιτίες γι’αυτό είναι διάφορες, όμως οι ειδικοί εστιάζουν στην ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ και στην απόκτηση περισσότερων γνώσεων σχετικά με τους παράγοντες που προκαλούν καρκίνο του τραχήλου καθώς και τα συμπτώματά του.

Χάρη σε αυτό οι γυναίκες διαθέτουν περισσότερα εργαλεία παρακολούθησης, κάτι που τις βοηθάει να πάνε στον γιατρό μόλις προσέξουν κάποια αλλαγή στην υγεία τους.

Έτσι, τα στατιστικά στοιχεία μπορεί να μεταβληθούν αν αυτές οι μέθοδοι αυτοαξιολόγησης γίνουν προσιτές σε όλες τις γυναίκες.

Παρόλο που αυτό το είδος καρκίνου εμφανίζεται σε προχωρημένες ηλικίες, δεν είναι ποτέ νωρίς για να έχουμε το νου μας για συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου, είτε για τον εαυτό μας είτε για κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς μας.

Η πληροφόρηση είναι δύναμη, όχι μόνο για να έχουμε καλύτερο έλεγχο της ζωής μας αλλά και για να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους που το χρειάζονται.

Καρκίνος του τραχήλου: τα πιο σημαντικά συμπτώματα

1. Κονδυλώματα

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) οδηγεί στην εμφάνιση κονδυλωμάτων, ειδικά στην περιοχή του κόλπου.

Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου. Αν και η παρουσία του HPV δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα θα παρουσιάσει αυτό το είδος καρκίνου, οι πιθανότητες είναι πολύ περισσότερες.

Τώρα που το γνωρίζετε αυτό, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να ελέγξετε την υγεία σας, αν προσέξετε κάποιο νέο κονδύλωμα στο σώμα σας.

2. Παράξενες εκκρίσεις
Μία από τις πρώτες συνέπειες της νόσου είναι η καταστροφή των τοιχωμάτων της μήτρας. Το αποτέλεσμα είναι η απέκκριση των άχρηστων ουσιών μέσω του κόλπου.

Οι υγιείς εκκρίσεις κάθε γυναίκας έχουν διαφορετική εμφάνιση και οσμή. Επίσης οι εκκρίσεις αυτές αλλάζουν ανάλογα με το στάδιο του έμμηνου κύκλου στο οποίο βρίσκεται. Όμως όλες οι γυναίκες γνωρίζουν τι είναι φυσιολογικό για αυτές.

Έτσι, αν προσέξετε ότι υπάρχουν αλλαγές στις εκκρίσεις σας, σας συνιστούμε να πάτε σε έναν ειδικό. Έχετε υπόψη σας ότι η κατάσταση αυτή αποτελεί συνήθως προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο σώμα σας.

3. Ασυνήθιστος πόνος και αιμορραγία

Όπως ήδη αναφέραμε, η νόσος αυτή καταστρέφει τα τοιχώματα της μήτρας. Αν ο καρκίνος του τραχήλου εμφανιστεί πολύ επιθετικά, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε έντονο πόνο στην περιοχή της μήτρας σας.

Μπορεί επίσης να εμφανιστεί αίμα ως αποτέλεσμα των πληγών στη μήτρα. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις εμφάνισης αίματος στην κύστη και στο ορθό.

Κατά συνέπεια μπορεί να παρουσιαστεί αίμα στα ούρα και σε άλλες εκκρίσεις.

4. Αναιμία
Ως επακόλουθο των συμπτωμάτων του καρκίνου του τραχήλου που προαναφέρθηκαν, μία από τις πιο συνηθισμένες περιπλοκές που μπορεί να παρουσιάσουν οι γυναίκες είναι η αναιμία.

Η κόπωση και η ταχυκαρδία συνοδεύουν αυτήν την πάθηση και παρουσιάζονται ακόμα και όταν η γυναίκα δεν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια ενώ κάνει κάτι.

Για παράδειγμα, αν ξαφνικά αισθάνεστε ότι η καρδιά σας αρχίζει να χτυπάει πιο γρήγορα όταν ανεβαίνετε κάποια συνηθισμένα σκαλιά, αυτό είναι σημάδι ότι θα πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα του σιδήρου σας.

5. Τα προβλήματα ούρησης περιλαμβάνονται στα συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου

Όταν η μήτρα πρήζεται, συμπιέζει τα γειτονικά όργανα, συγκεκριμένα τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη. Δεδομένου ότι πρόκειται για όργανα που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στο ουροποιητικό σύστημα, η πίεση σε αυτά προκαλεί δυσκολία στην ούρηση.

Έτσι, πέρα από το ότι πονάτε, δεν αισθάνεστε ποτέ ότι έχετε αποβάλει όλα τα ούρα, αφού η ουροδόχος κύστη δεν αδειάζει τελείως. Αν σας συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι σημάδι ότι πρέπει να πάτε στον γιατρό.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι το απεκκριτικό σύστημα είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας. Αν παραμένουν άχρηστες ουσίες μέσα στο σώμα, περνούν στο αίμα μας και μεταφέρονται παντού στο σώμα μας.

6. Απώλεια βάρους
Όταν αρχίζετε να χάνετε βάρος χωρίς να έχετε αλλάξει τις διατροφικές σας συνήθειες ή τον τρόπο ζωής σας, είναι καλό να αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό.

Γνωρίζουμε ήδη ότι θέλετε να είστε λεπτές, όμως υπάρχει πάντα ένας λόγος που χάνετε κιλά. Με άλλα λόγια, η απώλεια βάρους δεν είναι ποτέ αυθόρμητη.

Ο καρκίνος του τραχήλου συνήθως συνοδεύεται από απώλεια της όρεξης, ένα ζήτημα που θα πρέπει επίσης να σας ανησυχήσει.

Αυτά είναι τα κύρια συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου. Μην αναβάλλετε τον ιατρικό προληπτικό έλεγχο επειδή φοβάστε τι μπορεί να δείξει.

Πολλά από αυτά τα συμπτώματα αποτελούν ενδείξεις άλλων λιγότερο σοβαρών παθήσεων που επίσης χρειάζονται αντιμετώπιση. Μη φοβάστε.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος είναι φίλος μας όταν πρόκειται για την υγεία μας. Όσο πιο γρήγορα μάθουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτό που μας επιτίθεται.

meygeia.gr

Ζώδια-News

IMAGE
Τα Ζώδια Της Τρίτης 19/9
Με όπλο την λογική Διάβασε τις Ημερήσιες Προβλέψεις του ζωδίου...
IMAGE
Αφροδίτη στην Παρθένο 20/9 -1 4/10
 Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο που...

Επικαιρότητα

IMAGE
Καιρός: Έρχεται Σαββατοκύριακο Με 38 Βαθμούς
Συνεχίζεται η καλοκαιρία: Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο με 38...
IMAGE
Ποια Θα Είναι Η Κατάσταση Του Καιρού Για Το 2017 - 2018 Με Βάση Τα Ημερομήνια
 Τα ημερομήνια είναι πανάρχαιος τρόπος πρόβλεψης του καιρού ο...